Aftenposten > Utenriks

Saturday, 06 June, 23:25

Aftenposten - 10 Oct 19 kl. 08:44

Uvanlig mange kvinnelige favoritter til Nobels litteraturpris

Etter noen turbulente år offentliggjør Svenska Akademien torsdag to vinnere av nobelprisen i litteratur. På favorittlistene er det i år uvanlig mange kvinner..
Les mer på Aftenposten Bilden deled av Aftenposten via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Svenska Akademien, Nobels

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Uvanlig, mange, kvinnelige, favoritter, til, Nobels, litteraturpris
P4 - 12 Mar 20 kl. 07:47

Uvanlig lite trafikk

Det er uvanlig lite biltrafikk inn mot Oslo i dag. Det melder Vegtrafikksentralen som tror det skyldes koronaviruset, og at mange dermed har fulgt Helsedirektoratets oppfordring om å jobbe hjemmefra..

P4 - 20 Apr 20 kl. 11:50

Uvanlig mange streikedager i fjor

Over 21 500 arbeidsdager gikk tapt i streiker i fjor. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er uvanlig mange for et år med mellomoppgjør, der det i snitt er rundt 6900 tapte arbeidsdager.

P4 - 09 Nov 19 kl. 22:07

Ut mot brilleforbud i Japan

I Japan protesterer nå mange kvinner mot at arbeidsgivere forbyr kvinnelige ansatte å bruke briller. Reaksjonene kom etter et innslag på japansk TV om et slikt forbud. Arbeidsgivere mener blant annet at brillebruk gir et kaldt inntrykk, eller er lite tiltalende overfor kunder.

NRK - 20 Oct 19 kl. 03:49

Uvanlig mye vold i Oslo

Politiet i Oslo sier det natt til lørdag var uvanlig mye vold, mellom 15 og 20 tilfeller, for det meste i sentrum. Felles for mange av sakene var at gjerningspersonene var unge menn med utenlandsk opprinnelse, ifølge politiet..

P4 - 10 Mar 20 kl. 05:46

Kvinnelige bønder går i minus

Fire av ti kvinnelige bønder går i minus på gårdsdriften. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. En av forklaringene er at det er mange enker som trapper ned når mannen går bort.

NRK - 16 Oct 19 kl. 05:05

34,5 prosent kvinnelige ordførere

En gjennomgang Nationen har gjort, viser at det ligger an til å bli 117 kvinnelige ordførere. Det er like mange som det har vært, men siden det er vesentlig færre kommuner, blir andelen høyere. 34,5 prosent kvinner er rekordhøyt, ifølge avisa..

Dagbladet - 22 Dec 19 kl. 07:29

Uvanlig mange slagsmål

Politiet: - Folk må kose seg, men fortsatt oppføre seg..

P4 - 28 Nov 19 kl. 09:30

Mange ulykker på glatt føre i øst

Det har vært uvanlig mange trafikkulykker på Østlandet nå i formiddag. Det melder Øst politidistrikt. Det har blitt stadig tettere snøfall de siste timene, og det har ført til glatte veier flere steder.

P4 - 01 Dec 19 kl. 11:32

Mye bråk mange steder

Det har vært uvanlig mye bråk på grunn av fyll flere steder i landet i natt. Det er beskjeden fra flere politidistrikter. I Lillestrøm, Jessheim og flere steder både i Østfold og på sør-vestlandet er det meldt om slåsskamper og masseslagsmål, og om vold mot dørvakter og mange har blitt vortvist.

P4 - 29 Aug 19 kl. 10:34

Over 20 000 lyn registrert

Det er helt uvanlig med så mange lyn som det har vært over Østlandet i dag. Over 20 000 lyn er registrert så langt - og det er ennå ikke over. Lynet har også slått ned flere steder, noe som fortsatt preger kollektivtrafikken.

Fler nyheter fra Aftenposten

Aftenposten - 45 minutter siden

Drømmestart for Magnus Carlsen. Så kom problemene.

Magnus Carlsen så ut til å utklasse Jeffery Xiong i Clutch International-turneringen som startet lørdag, men den amerikanske tenåringen slo hardt tilbake..

Aftenposten - 10 minutter siden

Satser milliarder på jordbruk i byen – uten jord

Kanskje åkeren bør flyttes til byen og bli en fabrikk? Noen av folkene bak Skype, Amazon og Google satser nå milliarder på høyteknologisk jordbruk..

Aftenposten - 45 minutter siden

Drømmestart for Magnus Carlsen

Magnus Carlsen virker revansjsugen etter semifinaletapet i Rapid Challenge og vant sine to første hurtigsjakkpartier mot Jeffery Xiong i Clutch International..

Aftenposten - 1 time siden

Brasil åpner opp, til tross for rekordhøye smittetall. Lege frykter for konsekvensene.

– Vi lider under vår gale president, sier doktor og epidemiolog Charbell Kury. Han mener åpningen av kjøpesentre og restauranter nå kan gi uforutsigbare resultater og flere dødsfall..

Aftenposten - 1 time siden

Demonstrantene samler seg foran Det hvite hus

Demonstrantene strømmer til i Washington D.C. for å protestere foran president Donald Trump..

Aftenposten - 1 time siden

Det er ikke politiet som gir tillatelse til demonstrasjoner, det er Grunnloven | Politiadvokat Kai Spurkland

Janne Haaland Matlary hever pekefingeren i feil retning. Uklare og svakt begrunnede smittevernregler skaper usikkerhet hos publikum og stiller politiet i en vanskelig situasjon..

Aftenposten - 2 timer siden

Aftenbladets spillerbørs: Innbytteren scoret to og var best

Sjekk spillerbørsen etter lokaloppgjøret mellom Sandnes Ulf og Viking..

Aftenposten - 2 timer siden

Espedal: – Kjekt at en lokal gutt laget det første målet

– Kjekt at det ble en lyseblå og at han er en lokal gutt..

Aftenposten - 2 timer siden

Vil øremerke midler til kreftpasienter som har ventet

– Det er svært alvorlig hvis nedstengningen av pasientbehandling på sykehusene koster andre livet eller fører til at de utvikler kroniske lidelser, sier Sylvi Listhaug (Frp)..

Aftenposten - 3 timer siden

Jarstein og Skjelbred frustrerte Haalands lagkamerater – så smalt det

En skadet Erling Braut Haaland måtte stå over sin andre kamp på rad. Dortmund vant likevel uten den norske målgarantisten..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt