P4 > Nyheter

Friday, 03 April, 00:58

P4 - 26 Mar 20 kl. 20:45

Utvalg skal se på tiltak

Regjeringen har nå opprettet et ekspertutvalg på ni personer som skal analysere koronatiltakene som er innført i Norge.
Utvalget, som ledes av økonomiprofessor ved Universitetet i Oslo, Svein Holden, skal finne ut om tiltakene er samfunnsøkonomisk fornuftig, melder TV2.
Utvalgets rapport overleveres regjeringen 6. april. To dager senere skal regjeringen presentere hva som vil skje med Norge etter påske..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Universitetet, Oslo, Holden, TV2

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Utvalg, skalse på , tiltak
P4 - 06 Jan 20 kl. 07:17

HR-leder slår alarm om lav sysselsetting

Andelen uføretrygdede i Norge er stor sammenlignet med andre land. Nå slår lederen for HR Norge, Even Bolsstad alarm, og mener Norges velferdsmodell mislykkes om ikke flere kommer i jobb, skriver Dagsavisen. I 2008 var sysselsettingsandelen blant nordmenn i alderen 15 - 64 år 78 prosent, mens den i de fem beste OECD-landene var 83 prosent.

NRK - 13 Jan 20 kl. 14:39

Høyesterett med eget Nav-utvalg

Et eget utvalg i Høyesterett skal se på behandlingen av saker som omfatter EØS-rett. Det skjer etter avsløringen av trygdeskandalen. Siden 2012 har Nav feiltolket en EU-forordning som gir rett til å ta med seg ytelser til andre EØS-land..

P4 - 13 Mar 20 kl. 15:12

Høie lover nok penger

Helseminister Bent Høie lover at helsetjenesten skal pengene den trenger. På en pressekonferanse i ettermiddag sa Høie at budsjettrammet ikke skal stå i veien for nødvendige tiltak, og at ingen må vente med nødvendige tiltak på grunn av økonomisk bekymring. Og helseiministeren vil at arbeidsgivere skal gi utvidet egenmelding til de som er i hjemmekarantene, og at de ikke skal kreve legeerklæring..

P4 - 11 Dec 19 kl. 11:45

50 tiltak mot rasisme og diskriminering

Regjeringen lanserer 50 tiltak i arbeidet mot rasisme og diskriminering. Handlingsplanen består både av nye tiltak og videreføring og forsterking av eksisterende tiltak. Blant annet inneholder planen tiltak som forskning på rasisme og diskriminering, opprettelese av et kompetansemilijø innen hatkriminalitet og en egen satsing i barneskolen mot rasisme og antisemittisme.

P4 - 13 Mar 20 kl. 13:19

- Kommer flere tiltak

- Det vil komme flere økonomiske tiltak fremover. Det sier Erna Solberg, som sammen med finansminister Jan Tore Sanner i ettermiddag la frem en økonomisk krisepakke. Regjeringen kom med tiltak for 6,5 milliarder kroner for å redusere de økonomiske konsekvensene av koronakrisen - det er blan annet tiltak for å unngå konkurser og oppsigelser, og for å opprettholde aktivitet i økonomien..

NRK - 11 Mar 20 kl. 21:57

Flere sterke tiltak i Italia

Koronautbruddet i Italia fører med seg flere tiltak for å hindre smittespredning. Statsminister Giuseppe Conte sier i kveld at alle butikker i landet skal holde stengt, bortsett fra matbutikker og apotek. Også frisører og barer skal holde stengt..

NRK - 27 Jan 20 kl. 13:42

Utvalg vil kutte inkassogebyrene

Et utvalg vil kutte gebyrene på inkassokrav under 500 kroner. Endringen kan spare forbrukerne for nærmere to milliarder kroner. Både Høyre og Frp er positive.

NRK - 17 Mar 20 kl. 14:45

– Foreslår 850 mrd. dollar i tiltak

USAs president Donald Trump vil bruke 850 milliarder dollar på nye tiltak for å takle de økonomiske følgene av krisen, ifølge Washington Post. Pengene skal blant annet brukes på kutt i inntektsskatten og krisehjelp til flyselskapene, ifølge avisa..

NRK - 06 Feb 20 kl. 05:40

Kun Kjevik har innført tiltak

Kristiansand lufthavn Kjevik er den eneste flyplassen i Norge som har innført tiltak for å forhindre at fly skal skli ut av rullebanen, sier Jo B. Skatval i Norsk Flygerforbund til TV 2. I går skled et fly ut i Istanbul.

NRK - 27 Mar 20 kl. 12:13

Nye tiltak fra Regjeringen

Regjeringen legger fram nye tiltak. De vil gi NAV rett til å forskuttere utbetaling av dagpenger slik at arbeidsledige skal kunne få penger raskt inn på konto. I tillegg kommer milliarder til unge vekstbedrifter, forskning og innovasjon og momskutt..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Væpnet aksjon i Stavanger

Væpnet politi har rykket ut til et spisested på Sunde i Stavanger etter melding om en truende situasjon. Det melder Stavanger Aftenblad. Det er foreløpig uvisst hva som har skjedd, og hvorfor politiet har valgt å bære våpen..

P4 - 3 timer siden

To falt i vannet

En mann skal være kritisk skadd etter at to menn falt over bord fra en taubåt i Randaberg i Rogaland. Den kritisk skadde er fraktet med ambulansehelikopter til Stavanger universitetssykehus. Ulykken skjedde på industrikaien i Mekjarvik, men omstendighetene er ikke klarlagt..

P4 - 2 timer siden

Frisør fikk 20 000 i bot

En frisør i Oslo har fått 20.000 kroner i bot fordi han fortsatte å ta imot kunder selv om regjeringens smitteverntiltak forbyr det. Politiet sier til NRK at det var flere personer i lokalet da det kom dit - og en frisør som jobbet.

P4 - 2 timer siden

74 kommuner var uten fungerende smittevernplan

Da koronavirusutbruddet ble erklært som en global folkehelsekrise 31. januar, var 74 norske kommuner uten en fungerende smittevernplan. Det viser rapporter fra fylkesmennene som Aftenposten har fått tilgang til.

P4 - 4 timer siden

Henlegger sak mot eks-gjengmedlem

Siktelsen mot et tidligere gjengmedlem som i tre år har vært siktet for medvirkning til overlagt drap på en 40-åring på Lindeberg i Oslo er nå henlagt - og drapssaken er fortsatt uløst. Det melder VG. Avdøde ble funnet drept ved siden av bilen sin i 2015, og politiet beskrev drapet som en ren henrettelse.

P4 - 4 timer siden

Fornøyd med Solbergs håndtering

77 prosent av norske velgere synes Solberg-regjeringens koronahåndtering er god, og 74 prosent mener regjeringens krisetiltak er riktige. Det viser ny måling gjennomført av Respons Analyse for VG . Bare seks prosent mener håndteringen har vært dårlig..

P4 - 6 timer siden

Smittetallet har passert en million

I kveld har antall koronasmittede i verden passert 1 million mennesker. Og det offisielle dødstallet har passert 50.000.

P4 - 4 timer siden

Seks av ti har permittert

Seks av ti bedrifter har permittert ansatte, og sju av ti bedrifter vurderer ytterligere permitteringer. Det viser NHOs dagsferske undersøkelse. Alle næringer og nesten alle bedrifter – 84 prosent - har merket lavere etterspørsel eller kanselleringer av ordrer som følge av koronaviruset..

P4 - 6 timer siden

To nye dødsfall i Oslo

Det har vært to nye koronadødsfall - begge i Oslo i dag. De døde var innlagt på to ulike sykehjem - Nordseterhjemmet og Bekkelagshjemmet, melder VG. Flere opplysninger er ikke gitt.

P4 - 6 timer siden

Minst 30 prosent omsetningsfall for å få kompensasjon

Bedrifter og foretak som har minst 30 prosentomsetningsfall som følge av virusutbruddet, skal få kompensasjon fra staten. Det opplyste regjeringen på en pressekonferanse i kveld. Størrelsen på kompensasjonen vil avhenge av hvor mye omsetningen har falt, størrelsen på foretakets faste kostnader og om de er pålagt å stenge av staten.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt