P4 > Nyheter

Saturday, 07 December, 05:05

P4 - 14 Nov 19 kl. 11:52

Utvalg: – Alle har ikke like muligheter i Norge

Vi har ikke like muligheter uavhengig av kjønn i Norge i dag.
Det viser en ny offentlig utredning gjennomført av et regjeringsutnevt utvalg.
Utredningen viser at barn og unge i dag vokser opp i et samfunn med tydelig definerte kjønnsroller allerede fra de er små.
Det er en alvorlig likestillingsutfordring, sier utvalgsleder Loveleen Brenna..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Loveleen Brenna

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Utvalg, Allehar , ikke, like, muligheteri , Norge
P4 - 04 Oct 19 kl. 08:40

Oslo-folk dominerer i offentlige utvalg

Folk fra Oslo dominerer offentlige utvalg. Avisa Nationen skrev i går at ingen fra distriktene var med i de to ekspertutvalgene som har foreslått endringer i kraftproduksjon og tingretter. NRK har nå gått gjennom alle de tolv rådene, styrene og utvalgene som regjeringen har oppnevnt i år.

NRK - 04 Oct 19 kl. 08:18

Oslo dominerer offentlige utvalg

91 av de 151 personene som regjeringen har oppnevnt til ulike råd, styrer og utvalg så langt i år er fra hovedstadsområdet. Det viser en gjennomgang NRK har gjort..

P4 - 22 Aug 19 kl. 06:53

Sykmeldte bør få starte på ny utdanning

- Sykemeldte som ikke kan gå tilbake til sin gammel jobb bør få begynne på en ny utdanning mens de er sykemeldte. Det mener forsker på sykefravær Simen Markussen, som er seniorforsker ved Frischsenteret. Han har ledet et utvalg som har sett nærmere på hvordan man kan sikre at alle får nødvendig kompetanse.

Dagbladet - 23 Aug 19 kl. 09:06

Skal flaks avgjøre Oslo-ungdommens framtid?

Alle modellene for ny inntaksordning fra Byrådets utvalg baserer seg enten på loddtrekning, kvotering, spillteori eller kombinasjoner av disse..

VG - 25 Nov 19 kl. 20:41

WADA-utvalg vil utestenge Russland fra all idrett i fire år

Et utvalg nedsatt av Verdens antidopingbyrå (WADA) foreslår at Russland utestenges fra all idrett i fire år for brudd på dopingreglementet..

VG - 19 Oct 19 kl. 09:47

Erna innrømmer: For stor Oslo-dominans i offentlige utvalg

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og i styrende organer i selskaper eid av staten, ifølge avisen Nationen..

Dagbladet - 30 Sep 19 kl. 11:08

Dagbladet har opptrådt kritikkverdig

Pressens faglige utvalg (PFU) mener Dagbladet i to saker ikke sladdet en video godt nok, og at anonymiseringen ikke var tilstrekkelig, i omtalen av en guttegjeng som angivelig gikk til angrep på en pub..

P4 - 23 Oct 19 kl. 12:38

VG ikke felt i Tolga-saken

VG ble ikke felt i Pressens Faglige Utvalg for sin dekning av Tolga-saken. PFU konkluderer med at avisen ikke brøt god presseskikk. Det var Tolga kommune ved rådmann Siv Stueland Sjøvold som hadde klaget inn VG inn til PFU for flere forhold i saken om de tre brødrene som uvitende var registrert som psykisk utviklingshemmede..

Aftenposten - 22 Sep 19 kl. 19:00

Show me your original face before your mother and father were born

Et tilfeldige utvalg mennesker skal svare på et enkelt spørsmål de ikke vet hva er. Hvor vanskelig kan det være? (Regi: Lilja Ingolfsdottir).

P4 - 04 Oct 19 kl. 14:37

Vedum ut mot Oslo-dominans

- Det er et stort problem at folk fra Oslo dominerer offentlige utvalg. Det sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum. NRK har gått gjennom alle de tolv rådene, styrene og utvalgene som regjeringen har oppnevnt i år og funnet ut at 63 prosent av medlemmene er fra hovedstadsområdet.

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 timer siden

Ericsson må betale millardbot

Svenske Ericsson må betale mer enn 9 milliarder kroner i bøter etter å ha inngått forlik med det amerikanske justisdepartementet i forbindelse med at de er etterforsket for korrupsjon. Det melder Sveriges Radio. Forholdene strekker seg til mange land, blant annet skal selskapet ha betalt 2,5 millioner kroner til den costarianske presidenten for å sikre seg en kontrakt i landet,.

P4 - 6 timer siden

Drapsforsøk med sparkesykkel

Et drapsforsøk med sparkesykkel skal opp for lagmanssretten neste uke. En 29 år gammel litauer er i Oslo tingrett dømt for drapsforsøk på en mann i begynnelsen av 40-årene i juli i fjor. Ifølge tiltalen ranet 29-åringen til seg fornærmedes sparkesykkel og slo han med den slik at han fikk livstruende skader, melder NTB.

P4 - 6 timer siden

UNE krever at 12-åring har inntekt

Utledningsnemda vil ikke la en alenemor få opphold i Norge fordi sønnen på 12 år ikke har inntekt. Mor og to barn har bodd i Norge i snart fire år. Brødrene er greske statsborgere, mens mor fortsatt har statsborgerskap fra Peru.

P4 - 6 timer siden

Taxi i grøfta etter at kunde dro i rattet

En taxi havnet i grøfta ved E18 i Bærum i kveld etter at passasjeren dro i rattet. Taxisjåføren mistet kontrollen og kjørte ut i grøfta forteller politiet. Passasjeren blir anmeldt.

P4 - 8 timer siden

Thunberg: - De hører oss, men handler ikke

-Vi kan ikke fortsette å skulke skolen, nå må politikerne høre på oss. Det sa Greta Thunberg da hun møtte pressen i kveld etter at hun kom frem til Madrid og FNs klimakonferanse Thunberg holdt pressekonferanse sammen med tre andre klimaaktivister og de etterlyste handling..

P4 - 7 timer siden

1730 personer har meldt seg til NAV

1730 personer har meldt seg til NAV med beskjed om at de kan være rammet av trygdeskandalen. Så langt har NAV funnet grunn til å gå inn i halvparten av de nye henvendelsene, skriver Aftenposten. Flere enn 2400 personer kan ha fått krav på feil grunnlag - så langt har NAV tilbakebetalt 3 millioner kroner ..

P4 - 6 timer siden

Trump ber høyesterett nekte innsyn i finansopplysninger

President Donald Trump og tre av hans barn ber høyesterett i Washington stanse utleveringen av finansopplysningene om dem. I USA er det lang tradisjon for at presidentkandidater offentligjør sine selvangivelser. Ifølge hans tidligere advokat skal Trump være redd for straffeskatt dersom opplysningene blir offentliggjort, melder NTB..

P4 - 7 timer siden

Bru vil bli Høyre-nestleder

Tine Bru ønsker å erstatte Bent Høie som 2. nestleder i Høyre. Det sier Høyre-profilen i et intervju med Aftenposten.

P4 - 7 timer siden

Kan bli flere pågripelser

Det kan bli flere pågripelser allerede i kveld eller natt, etter skytehendelsen i Trondheim i går kveld. Det sier politiet i Trøndelag til NTB. Så langt er to personer pågrepet og siktet for medvirknign til forsøk på drap.

P4 - 9 timer siden

15 personer drept i Irak

Minst femten personer er drept i et angrep mot demonstranter i Bagdad. Ukjente gjerningsmenn begynte å skyte mot demonstrantene, som hadde samlet seg på Khilaniplassen i byen melder NTB. Demonstrantene krever politiske refomer og slutt på korrupsjon..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt