P4 > Nyheter

Onsdag, 15 Juli, 20:06

P4 - 14 nov. 19 kl. 11:52

Utvalg: – Alle har ikke like muligheter i Norge

Vi har ikke like muligheter uavhengig av kjønn i Norge i dag.
Det viser en ny offentlig utredning gjennomført av et regjeringsutnevt utvalg.
Utredningen viser at barn og unge i dag vokser opp i et samfunn med tydelig definerte kjønnsroller allerede fra de er små.
Det er en alvorlig likestillingsutfordring, sier utvalgsleder Loveleen Brenna..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Loveleen Brenna

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Utvalg, Allehar , ikke, like, muligheteri , Norge
P4 - 06 mai 20 kl. 08:19

Tar koronabeslutninger i ukjent utvalg

Alle viktige avgjøresler i myndighetenes kamp mot koronaviruset tas i et ukjent utvalg. Utvalget kalles i følge Dagens Næringsliv RCU, som står for Regjeringens Covid-19 utvalg. Statsminister Erna Solberg beskriver det som helt nødvendig.

P4 - 04 okt. 19 kl. 08:40

Oslo-folk dominerer i offentlige utvalg

Folk fra Oslo dominerer offentlige utvalg. Avisa Nationen skrev i går at ingen fra distriktene var med i de to ekspertutvalgene som har foreslått endringer i kraftproduksjon og tingretter. NRK har nå gått gjennom alle de tolv rådene, styrene og utvalgene som regjeringen har oppnevnt i år.

NRK - 07 juli 20 kl. 12:33

Utvalg skal utrede lisensspørsmål

Et utvalg skal utrede spørsmål om rettigheter og lisenser for gjenbruk av forskningsdata for å gjøre forskningsdata mer tilgjengelig for folk. Regjeringa ønsker at resultatene fra forskning finansiert av skattepenger, skal være tilgjengelig for alle..

NRK - 04 okt. 19 kl. 08:18

Oslo dominerer offentlige utvalg

91 av de 151 personene som regjeringen har oppnevnt til ulike råd, styrer og utvalg så langt i år er fra hovedstadsområdet. Det viser en gjennomgang NRK har gjort..

NRK - 27 jan. 20 kl. 13:42

Utvalg vil kutte inkassogebyrene

Et utvalg vil kutte gebyrene på inkassokrav under 500 kroner. Endringen kan spare forbrukerne for nærmere to milliarder kroner. Både Høyre og Frp er positive.

Aftenposten - 10 juni 20 kl. 20:10

Utvalg foreslår færre timer i tysk, fransk og spansk i videregående

Utvalg foreslår å kutte antall timer med fremmedspråk i videregående. Lederne for fransk- og tysklærerforeningene er redd det vil gjøre at norske elever ikke kommer opp på et godt nok språknivå..

Aftenposten - 17 des. 19 kl. 17:00

– På tide at det skjer endringer i videregående skole

I dag har alle rett til å komme inn på videregående skole, men ikke rett til å fullføre. Det vil et regjeringsoppnevnt utvalg nå endre på..

P4 - 22 aug. 19 kl. 06:53

Sykmeldte bør få starte på ny utdanning

- Sykemeldte som ikke kan gå tilbake til sin gammel jobb bør få begynne på en ny utdanning mens de er sykemeldte. Det mener forsker på sykefravær Simen Markussen, som er seniorforsker ved Frischsenteret. Han har ledet et utvalg som har sett nærmere på hvordan man kan sikre at alle får nødvendig kompetanse.

P4 - 25 juni 20 kl. 08:47

Ap vil verve flere minoritetspersoner

Arbeiderpartiet oppretter et eget utvalg som skal sørge for at flere mennesker med minoritetsbakgrunn melder seg inn i partiet og søker verv. Utvalget ledes av tidligere AUF-leder Mani Hussaini. Han sier til Dagbladet at det er bra at partiet går systematisk til verks da mange med slik bakgrunn ikke vet at det er gratis og mulig for alle og engasjere seg i politisk arbeid..

Dagbladet - 23 aug. 19 kl. 09:06

Skal flaks avgjøre Oslo-ungdommens framtid?

Alle modellene for ny inntaksordning fra Byrådets utvalg baserer seg enten på loddtrekning, kvotering, spillteori eller kombinasjoner av disse..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

- Ikke i stand til å svare på skyldspørsmålet

Mannen som er siktet for drap og drapsforsøk i Sarpsborg i natt er ikke i stand til å svare på skyldspørsmålet. Det sier hans forsvarer Marius Otterstad til TV 2. Natt til i dag ble tre kvinner knivstukket på tre forskjellige steder av mannen.

P4 - 20 timer siden

Positive vaksinenyheter i USA

Testene av en koronavaksine i USA viser lovende resultater. Det sier smittevernekspert ved Det hvite hus, Anthony Fauci. De første testene av en av vaksinene som testes ut har gått slik forskerne hadde håpet, melder nyhetsbyrået AP.

P4 - 1 time siden

140 helsearbeidere døde i Iran

140 helsearbeidere har dødd av koronaviruset i Iran siden det første utbruddet i midten av mars. Iran er et av landene i Midtøsten som er hardest rammet av koronapandemien. Det opplyser myndighetene i landet..

P4 - 45 minutter siden

Syklist alvorlig skadd i Lofoten

En syklist er alvorlig skadd etter en ulykke i Vestvågøya i Lofoten i Nordland i kveld. Syklisten er fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge for behandling..

P4 - 1 time siden

- Viktig for lønnsomheten at énmetersregelen vurderes

- Det er viktig for lønnsomheten til bedriftene at helsemyndighetene nå vuderer énmetersregelen i kulturlivet. Det sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen. I dag møtte kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie representantene for kinoene og scenekultursektoren for å få innspill til praktisering av énmetereregelen..

P4 - 2 timer siden

Avhøres i kveld

Politiet vil forsøke å avhøre mannen, som er siktet for drap og drapsforsøk i Sarspsborg, i kveld. En kvinne i 50 årene døde da hun ble knivstukket av mannen natt til i dag, og to andre kvinner ble skadet. Hans forsvarer Marius Otterstad opplyste til P4-nyhetene tidligere i dag at han vil forsøke å snakke med sin klient før avhøret..

P4 - 1 time siden

Lange køer på Fløibanen

Det er lange køer for å ta Fløibanen i Bergen i ettermiddag. Daglig leder Anita Nybø sier de prøver å be folk om å holde en meters avstand i køen, men køen strekker seg nesten 100 meter nedover gaten. De ber folk være hjelpsomme og minner folk om at billetten kan utløses senere på dagen..

P4 - 2 timer siden

Stenger utesteder i Magaluf

Myndightene på ferieøya Mallorca stenger flere utesteder i Magaluf. På grunn av festbråk og mange turister som ikke følger smittevernreglene har myndighetene bestemt seg for å ta grep. Det betyr at butikker, barer og restauranter stenges, skriver Aftonbladet..

P4 - 2 timer siden

Flere på bilferie betyr flere bilskader

At mange kjører bil på Norgesferien i år, fører til at flere enn normalt også skader bilen sin. Det har forsikringsselskapet If lagt merke til, som melder om en økning av skader denne sommeren sammenlignet med fjoråret. Informasjonssjef Sigmund Clementz sier mange av bilskadene skjer på de typiske feriestedene..

P4 - 2 timer siden

Store køer etter bilulykke i Bergen

Det har oppstått lange køer etter at en bil med to personer ombord krasjet i Eidsvågstunnelen i Bergen retning sentrum. Tunnelen er stengt, noe som skaper store store trafikale utfordringer. De skadde skal være ved bevissthet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt