P4 > Nyheter

Søndag, 12 Juli, 18:07

P4 - 12 nov. 19 kl. 15:50

Ut mot biodrivstoff-avgift

LO og NHO ber regjeringen droppe forslaget om å innføre full veibruksavgift på biodrivstoff.
De mener det vil gjøre det nærmest umulig å nå målet om å halvere klimagassutslippene fra transportsektoren innen 2030, skriver Aftenposten.
Dersom avgiften skrus opp, frykter NHO at transportbedrifter som i dag bruker biodiesel, vil bli tvunget tilbake på fossilt diesel..
Les mer på P4


Les mer om:
NHO, Aftenposten

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ut mot biodrivstoff-avgift
VG - 07 okt. 19 kl. 09:56

Innfører full avgift på biodrivstoff med palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å bli kvitt palmeolje på norske veier..

VG - 07 okt. 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Innfører full avgift på biodrivstoff med palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

VG - 13 des. 19 kl. 09:50

Stortinget dropper biodrivstoff-avgiften

Regjeringens foreslåtte avgift på biodrivstoff blir trolig aldri innført, ifølge Høyres stortingsrepresentant Vetle Wang Soleim..

NRK - 01 des. 19 kl. 16:03

Avgift på biodrivstoff blir utsatt

Det blir likevel ikke veibruksavgift på alt biodrivstoff som selges fra norske bensinstasjoner allerede fra nyttår. Det er klart etter at de fire regjeringspartiene i finanskomiteen på Stortinget er blitt enige om å endre forslaget..

VG - 07 okt. 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Endrer avgiftsfritak for å bli kvitt palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

Aftenposten - 21 nov. 19 kl. 19:05

Nye regler for biodrivstoff kan øke Norges klimautslipp kraftig

En beregning fra PwC viser at nye regler for innblanding av biodrivstoff kan øke Norges klimautslipp 1,5 prosent. «Beregningen virker rimelig», svarer Finansdepartementet..

NRK - 12 mai 20 kl. 15:23

Kan bli økt avgift på campingbiler

Regjeringen gjør nå en omlegging som kan gi betydelig økt avgift på campingbiler fra neste år. En beregning fra Virke viser at endringene potensielt kan gi en avgiftsøkning på mellom 90.000 og 170.

Aftenposten - 29 aug. 19 kl. 21:30

CO2-avgift på kjøtt er ikke bærekraftig | Odd Magne Harstad og Ola Flaten

En slik avgift vil medføre at vi må importere mer mat og dermed beslaglegge knappe vann- og arealressurser utenlands..

P4 - 21 nov. 19 kl. 05:52

- Kan tvinges tilbake til fossile busser

En endring i avgiften for biodrivstoff kan tvinge busser tilbake til fossil diesel. Det advarer KS i et brev til finansministeren, skriver Aftenposten. I et forsøk på å bli kvitt bruken av palmeolje i biodrivstoff har regjeringen foreslått at all biodiesel som brukes, skal ilegges veibruksavgift.

P4 - 01 april 20 kl. 13:13

Nå gjelder avgift fra første krone

Fra og med i dag må du betale avgift fra første krone på netthandel. For nå er 350-kronergrensen opphevet på handel fra utenlandske nettbutikker. Fra før er grensen opphevet på mat- og drikkevarer..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

For mange kjører for fort

- Det er fortsatt alt for mange som kjører for fort på sommerferie nå. Det advarer assisteredene sjef for Utrykningspolitiet Roar Skjelbred Larsen. Vi er snart halvveis inn i sommermåneden, som ofte er preget av mange trafikkulykker.

P4 - 1 time siden

Savnet mann funnet

Mannen som har vært savnet på Blefjell i Telemark er nå funnet i god behold. Mannen har vært savnet siden han ikke ga livstegn fra seg i går, og store mannskaper ble satt inn i leteaksjonen. Nå er mannen funnet - sliten, men oppegående, opplyser politiet..

P4 - 45 minutter siden

Nok en smitterekord i Florida

Antall registrerte smittetilfeller i Florida fortsetter å øke. Nå er 15.300 nye registrert smittet, som er det høyeste tallet siden begynnelsen av pandemien.

P4 - 45 minutter siden

20.000 døde i Midtøsten

I Midtøsten er det nå registrert over 20.000 dødsfall som følge av koronaviruset. Halvparten av dødsfallene er i Iran, som er hardest rammet.

P4 - 1 time siden

En skadet i motorcrossulykke

En mann i slutten av 20-årene er sendt til sykehus etter en motorcrossulykke. i Vefsn i Nordland. Personen skal ha kjørt på et hopp og landet skjevt opplyser politiet.

P4 - 1 time siden

Reagerer på utsettelse

Utbyggingen av den rasutsatte strekningen på E16 mellom Bergen og Voss skulle egentlig startet om to år, men nå tror Vegvesenet at realistisk byggestart er først om fire år, ifølge TV 2. Ordfører i Voss, Hans-Erik Ringkjøb fra Ap, mener folk blir holdt for narr. Samferdselsdepartementet opplyser at de ikke kan si når oppstart vil være, men skal nå gjennomgå en rapport om dette som er utarbeidet av Statens Vegvesen..

P4 - 2 timer siden

Hund angrep sauer

En hund som gikk løs gikk til angrep på fire sauer i Øystre Slidre i Innlandet i ettermiddag. En av sauene ble så skadet at den måtte avlives, melder NRK. Hunden er ikke fanget inn, og det er uvisst hvem som er eier..

P4 - 2 timer siden

Mange tar ferie med lånte penger

Nesten 250.000 nordmenn har planer om å låne penger for å få råd til årets sommerferie. Dette til tross for at nordmenn i snitt vil kutte årets feriebudsjett med en firedel, ifølge en undersøkelse gjort for Sparebank1.

P4 - 2 timer siden

Mer respekt for helsevesenet

Tilliten til det norske helsevesenet har steget i koronakrisen. En ny undersøkelse fra Opinion viser at sju av ti nordmenn nå har fått en økt respekt for det norske helsevesenet. Like mange svarer at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling dersom de skulle bli smittet..

P4 - 3 timer siden

Siktet for drap

En mann er pågrepet og siktet for drap i Steinkjer i natt. Det opplyser politiet i Trøndelag. Politiet startet drapsetterforskning etter at en utenlandsk statsborger ble funnet død på en privat adresse på Fergeland.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt