P4 > Nyheter

Saturday, 14 December, 06:41

P4 - 12 Nov 19 kl. 15:50

Ut mot biodrivstoff-avgift

LO og NHO ber regjeringen droppe forslaget om å innføre full veibruksavgift på biodrivstoff.
De mener det vil gjøre det nærmest umulig å nå målet om å halvere klimagassutslippene fra transportsektoren innen 2030, skriver Aftenposten.
Dersom avgiften skrus opp, frykter NHO at transportbedrifter som i dag bruker biodiesel, vil bli tvunget tilbake på fossilt diesel..
Les mer på P4


Les mer om:
NHO, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ut mot biodrivstoff-avgift
VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Innfører full avgift på biodrivstoff med palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å bli kvitt palmeolje på norske veier..

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Innfører full avgift på biodrivstoff med palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

VG - 20 timer siden

Stortinget dropper biodrivstoff-avgiften

Regjeringens foreslåtte avgift på biodrivstoff blir trolig aldri innført, ifølge Høyres stortingsrepresentant Vetle Wang Soleim..

NRK - 01 Dec 19 kl. 16:03

Avgift på biodrivstoff blir utsatt

Det blir likevel ikke veibruksavgift på alt biodrivstoff som selges fra norske bensinstasjoner allerede fra nyttår. Det er klart etter at de fire regjeringspartiene i finanskomiteen på Stortinget er blitt enige om å endre forslaget..

VG - 07 Oct 19 kl. 09:56

Kilder til VG: Endrer avgiftsfritak for å bli kvitt palmeolje

Regjeringen vil innføre full avgift på biodrivstoff for å få ned bruken av palmeolje på norske veier..

Aftenposten - 21 Nov 19 kl. 19:05

Nye regler for biodrivstoff kan øke Norges klimautslipp kraftig

En beregning fra PwC viser at nye regler for innblanding av biodrivstoff kan øke Norges klimautslipp 1,5 prosent. «Beregningen virker rimelig», svarer Finansdepartementet..

Aftenposten - 29 Aug 19 kl. 21:30

CO2-avgift på kjøtt er ikke bærekraftig | Odd Magne Harstad og Ola Flaten

En slik avgift vil medføre at vi må importere mer mat og dermed beslaglegge knappe vann- og arealressurser utenlands..

P4 - 21 Nov 19 kl. 05:52

- Kan tvinges tilbake til fossile busser

En endring i avgiften for biodrivstoff kan tvinge busser tilbake til fossil diesel. Det advarer KS i et brev til finansministeren, skriver Aftenposten. I et forsøk på å bli kvitt bruken av palmeolje i biodrivstoff har regjeringen foreslått at all biodiesel som brukes, skal ilegges veibruksavgift.

P4 - 01 Oct 19 kl. 05:50

Verner bilistene

Regjeringen vil utjevne økt CO2- avgift med å kutte i drivstoffavgiften. Det opplyser finansminister Siv Jensen til VG. På fredag sa statsminister Erna Solberg CO2-avgiften skal økes med 5 prosent.

E24 - 20 Nov 19 kl. 10:45

Bedrifter bekymret over CO₂-avgift: – Min store skrekk

Figgjo, Metallco og Benteler er blant 40 norske industribedrifter som mister fritaket for CO₂-avgift og dermed må ut med millioner av kroner hvert år. – Ren risikosport, mener Norsk Industri..

Fler nyheter fra P4

P4 - 6 timer siden

Tiltalt for forfølgelse av vindkraftarbeider

En mann i Trøndelag er tiltalt for å ha skremt og forfulgt vindkraftarbeider. Trønderenergi, som har ansvaret for vindkraft-utbyggingen på Frøya, har ifølge Adressa levert minst ni anmeldelser til politiet. Tiltaltes forsvarer sier at det er for tidlig å kommentere saken nå..

P4 - 6 timer siden

Mann påkjørt i Oslo

En mann skal være hardt skadet etter å ha blitt påkjørt av en drosje i Dronning Eufemias gate i Oslo. Det melder politiet på Twitter. Området er sperret for trafikk og politiet avhører vitner på stedet for å få oversikt over hva som har skjedd, skriver VG..

P4 - 7 timer siden

Steinras over E18

Det har gått et steinras over E18 ved Bommestad i Larvik og sørgående retning er stengt. Det melder politiet i Sør-Øst. Nødetatene er på vei til stedet, men det er ikke meldt om at noen skal være tatt av raset..

P4 - 9 timer siden

Bandidos-topp siktet for vold

Den tidligere Bandidos-toppen Lars Harnes er varetektsfengslet i fire uker, siktet for kroppsskade. Det skriver Dagbladet. Natt til onsdag skal Harnes og en annen mann ha utsatt en person for vold i Sandefjord.

P4 - 8 timer siden

Reagerer på Johnson-utspill

Skottlands førsteminister reagerer kraftig på at britenes statsminister Boris Johnson ikke vil la skottene holde en ny folkeavstemning om selvstendighet. Det skotske nasjonalistpartiet fikk solid oppslutning i gårsdagens valg og kan sende 48 representanter til Underhuset, noe som er 13 flere enn det de har hatt. Samtidig mistet det konservative partiet i Skottland flere av sine mandater..

P4 - 8 timer siden

19 drept etter bortføring i Nigeria

14 soldater og en politimann er drept etter å ha blitt bortført av jihadister i Nigeria. Det melder AFP. Krigere fra en gruppe som har sverget troskap til IS skal ha gått til angrep på en sikkerhetspost i landsbyen Mamuri, og fått overtaket da den sivile militsgruppen der gikk tom for ammunisjon.

P4 - 10 timer siden

Sykehjem sperret demente inne

Ansatte ved et sykehjem i Kristiansand skal ha sperret eldre mennesker med demens inne på et lite rom hvis de utagerte. Fylkesmannen i Agder oppdaget lovbruddet under et tilsyn, melder NRK. Rommet har ingen møbler og heller ingen ringesnor pasientene kunne bruke til å varsle de ansatte.

P4 - 10 timer siden

Rekordmange kvinner i Underhuset

Rekordmange av de nyvalgte medlemmene til det britiske Parlamentet er kvinner. Det viser en opptelling nyhetsbyrået Press Association har gjort. 220 av de 650 nyvalgte medlemmene er kvinner, mot 208 i den utgående forsamlingen.

P4 - 9 timer siden

Skyting i Sverige

Det har vært skyting flere steder i Sverige i kveld, melder svenske medier. To personer er skadet og sendt til sykehus i Västerås. I Sollentuna rykket politiet ut til melding om skyting og fant en mann med stikkskader da de kom til stedet.

P4 - 11 timer siden

Trump er ikke imot en lang riksrettssak

USAs President Donald Trump sier han ikke har noe imot at en riksrettssak mot ham i Senatet blir langvarig. Det skal ha vært en CIA-analytiker som først varslet om den nå mye omtalte telefonsamtalen Trump hadde med Ukrainas president i sommer. På en pressekonferanse i dag sa Trump at han håper varslerens identitet blir kjent..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt