P4 > Nyheter

Sunday, 24 June, 22:14

P4 - 23 Sep 17 kl. 11:07

Unge sliter med store søvnproblemer

Stress, følelsen av å ikke rekke skolearbeidet og mobilbruk gjør at unge sliter med store søvnproblemer, ifølge ny forskning..
Les mer på P4


Dele artikeln

8 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Unge, slitermed , store, søvnproblemer
Hegnar.no - 13 Jun 17 kl. 05:52

Vil behandle søvnproblemer på nett

Folkehelseinstituttet vil tilby et gratis selvhjelpsprogram på Internett til personer som sliter med kroniske søvnproblemer..

P4 - 04 Aug 17 kl. 10:57

Ap med plan for å hjelpe unge

Arbeiderpartiet lanserer en storsatsing for å hjelpe unge som sliter psykisk. Under en tale på AUFs landsmøte på Utøya i formiddag, fortalte partileder Jonas Gahr Støre at det er en trist utvikling at mange av landets unge ikke har tro på seg selv eller livet. Han sier at en av partiets viktigste saker framover er å få gjennomslag for en satsing på en rekke tiltak som skal hjelpe de som sliter..

Hegnar.no - 11 Oct 17 kl. 06:27

- Unge menn sliter mest i arbeidsmarkedet

I LOs siste konjunkturanslag fremgår det at selv om nedgangen i arbeidsledigheten fortsetter, sliter særlig unge menn med lite utdannelse på arbeidsmarkedet..

P4 - 15 Jan 18 kl. 07:48

– Foreldre må legge bort mobilen i senga

Flere og flere nordmenn i alle aldre sliter med søvnproblemer. Nå ber søvnekspert foreldre ta grep..

Hegnar.no - 12 Jun 18 kl. 10:45

For lite søvn koster 280 milliarder

Søvnproblemer kan få store konsekvenser for den enkelte. Men hvilken betydning har det for samfunnsøkonomien?.

P4 - 17 Jul 17 kl. 08:47

Unge sliter med søvnen

Over 17 000 barn og unge har resept på piller som skal gjøre at de får sove. Av disse fikk hele 13770 barn resept på på søvnhormonet melatonin, skriver VG. Legemiddelet er ikke er godkjent til bruk hos barn og unge.

P4 - 13 Jun 17 kl. 08:14

Vil behandle søvnproblemer på nett

Folkehelseinstituttet vil nå behandle søvnproblemer på nett. I samarbeid med forskere fra Universitetet i Bergen og Univerisitetet i Virginia i USA, har de testet et selvhjelpsprogram og funnet det effektivt i å behandle kronisk insomni. Søvnvansker har blitt et økende folkehelseproblem, og Folkehelseinstituttet opplyser til Dagbladet at de håper å gi et seks ukers behandlingstilbud som et gratis helsetilbud i løpet av kort tid..

P4 - 17 Nov 17 kl. 15:38

Flere dropper sovemedisiner

Nordmenn sover dårligere, men bruker mindre sovemedisin. Stadig flere av oss sliter med søvnproblemer, men nå tyr vi heller til alternativ behandling som lysterapi og kognitiv atferdsterapi fremfor vanedannende medisiner. Folk har blitt mer bevisst på ulempene ved sovemedisin, mener Bjørn Bjorvatn, leder for Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer..

P4 - 17 Apr 18 kl. 15:42

Barn med psykisk sykdom blir glemt

Barn og unge som sliter med alvorlig psykiske problemer blir glemt. Beregninger fra Folkehelseinstituttet viser at 1 av 6 barn og unge har så store psykiske plager at det går utover deres daglige fungering. I dag la organisasjonen Voksne for barn frem en årsrapport om barns psykiske helse, som viser at barn i for stor grad blir glemt - noe leder Randi Talseth reagerer på..

Aftenposten - 17 Aug 17 kl. 19:00

I dag dedikeres store deler av Aftenposten til unge velgere. 16 av dem har vært med i planleggingen

Hvem vet vel bedre hvordan man skal engasjere unge, enn unge selv?.

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Danmark bøtelegges av FIFA

FIFA har ilagt Danmark en bot på 20.000 dollar, i overkant av 160.000 kroner på grunn av supporternes oppførsel under kampen mot Australia, torsdag.

P4 - 1 time siden

Påstander om manipulasjon i Tyrkia-valget

Opposisjonen i Tyrkia anklager statlige medier for å manipulere foreløpige valgresultater for å gi inntrykk av at president Recep Tayyip Erdogan leder trygt. Partiene CHP og HDP frykter valgjuks og har bedt sine velgere om å bli i valglokalene for å overvåke opptellingen. Det er kommet flere meldinger om forsøk på valgfusk, særlig sørøst i landet der størstedelen av landets kurdere bor, melder NTB..

P4 - 1 time siden

Norsk skip lakk 217 tonn olje

217 tonn olje lakk ut fra et hull i den norskeide oljetankeren Bow Jubail etter et uhell ved kaia i Rotterdam i går. Havnemyndighetene i Rotterdam sier det kommer til å ta dager eller uker før all olja som lakk ut fra den norske tankeren er fjernet. Selskapet Odfjell beklager oljelekkasjen, og skriver i en pressemelding at de bistår nederlandske myndigheter for å begrense skaden..

P4 - 2 timer siden

Mann knivstukket i Trysil

En mann i 60-årene er knivstukket på en privat adresse i Tørberget i Trysil, og politiet har pågrepet en mann i 40-årene. Det skal, ifølge politiet, dreie seg om et stikk, og skadene skal ikke være livstruende. Det var mannen som ble knivstukket som selv varslet helsevesenet.

P4 - 2 timer siden

Italia henviser migranter til Libya

Italias innenriksminister Matteo Salvini har bedt utenlandske frivillige organisasjoner om å la være å hjelpe migranter som forsøker å krysse middelhavet. Han sier at det er opp til libyske myndigheter å ta seg av redningsoperasjoner, melder AFP. Innenriksministeren sier også at italienske havner er og vil være stengt for dem som hjelper menneskesmuglere.

P4 - 3 timer siden

Migrantskip får ikke gå i havn

Rundt 350 migranter, reddet av to båter i Middelhavet, nektes adgang til havner i Italia og Malta. Landene ber isteden andre land om å ta imot immigrantene, melder CNN. Italia har også tidligere nektet å ta imot et annet skip med over 600 migranter.

P4 - 3 timer siden

Eksplosjonsfare over i fabrikk

Det er ikke fare for eksplosjon i fyrverkerifabrikken i Rogaland. Brannalarmen som gikk i formiddag skyldtes vanndamp fra en vannkjele, og ifølge politiet er situasjonen nå normal og sikkerhetssonen rundt er opphevet. Anlegget tilhører selskapet Jakob Hatteland Kjemi.

P4 - 4 timer siden

Nordlys: Advokater siktet for narkotikakrim

To personer er varetektsfengslet i Nord-Troms tingrett, siktet for grov narkotikakriminalitet. Ifølge Nordlys dreier det seg om to Tromsø-advokater. Politiet er tilbakeholdne med opplysninger i saken, og vil ikke si noe mer enn at to personer er fengslet i to uker med full isolasjon.

P4 - 4 timer siden

32 drept i Mali

Minst 32 sivile skal ha blitt drept i et angrep i Mali. Det opplyser lokale mynidgheter ifølge nyhetsbyrået AFP. Omstendighetene rundt dette angrepet er ikke kjent, det er heller ikke kjent når eller hvor det skjedde..

P4 - 5 timer siden

Angrep romleir

En person ble drept og fire skadd da maskerte gjerningspersoner angrep en leir med romfolk vest i Ukraina. Angriperne skal ha hatt kniver og køller, opplyser politiet i landet. Det har vært en rekke angrep mot romsamfunn i flere ukrainske byer, som Kiev og Lviv..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt