P4 > Nyheter

Friday, 21 September, 23:03

P4 - 23 Sep 17 kl. 11:07

Unge sliter med store søvnproblemer

Stress, følelsen av å ikke rekke skolearbeidet og mobilbruk gjør at unge sliter med store søvnproblemer, ifølge ny forskning..
Les mer på P4


Dele artikeln

8 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Unge, slitermed , store, søvnproblemer
Hegnar.no - 13 Jun 17 kl. 05:52

Vil behandle søvnproblemer på nett

Folkehelseinstituttet vil tilby et gratis selvhjelpsprogram på Internett til personer som sliter med kroniske søvnproblemer..

P4 - 04 Aug 17 kl. 10:57

Ap med plan for å hjelpe unge

Arbeiderpartiet lanserer en storsatsing for å hjelpe unge som sliter psykisk. Under en tale på AUFs landsmøte på Utøya i formiddag, fortalte partileder Jonas Gahr Støre at det er en trist utvikling at mange av landets unge ikke har tro på seg selv eller livet. Han sier at en av partiets viktigste saker framover er å få gjennomslag for en satsing på en rekke tiltak som skal hjelpe de som sliter..

Hegnar.no - 11 Oct 17 kl. 06:27

- Unge menn sliter mest i arbeidsmarkedet

I LOs siste konjunkturanslag fremgår det at selv om nedgangen i arbeidsledigheten fortsetter, sliter særlig unge menn med lite utdannelse på arbeidsmarkedet..

P4 - 15 Jan 18 kl. 07:48

– Foreldre må legge bort mobilen i senga

Flere og flere nordmenn i alle aldre sliter med søvnproblemer. Nå ber søvnekspert foreldre ta grep..

Hegnar.no - 12 Jun 18 kl. 10:45

For lite søvn koster 280 milliarder

Søvnproblemer kan få store konsekvenser for den enkelte. Men hvilken betydning har det for samfunnsøkonomien?.

P4 - 17 Jul 17 kl. 08:47

Unge sliter med søvnen

Over 17 000 barn og unge har resept på piller som skal gjøre at de får sove. Av disse fikk hele 13770 barn resept på på søvnhormonet melatonin, skriver VG. Legemiddelet er ikke er godkjent til bruk hos barn og unge.

NRK - 17 Jul 18 kl. 19:46

Søvnproblemer øker faren for demens

En studie fra Karolinska instituttet i Sverige viser at faren for demens øker med 24 prosent dersom man har søvnproblemer i 40- eller 50-årsalderen. Hos dem med dårlig søvn i 60- eller 70- årsalderen dobles risikoen for demens på et senere stadium..

P4 - 13 Jun 17 kl. 08:14

Vil behandle søvnproblemer på nett

Folkehelseinstituttet vil nå behandle søvnproblemer på nett. I samarbeid med forskere fra Universitetet i Bergen og Univerisitetet i Virginia i USA, har de testet et selvhjelpsprogram og funnet det effektivt i å behandle kronisk insomni. Søvnvansker har blitt et økende folkehelseproblem, og Folkehelseinstituttet opplyser til Dagbladet at de håper å gi et seks ukers behandlingstilbud som et gratis helsetilbud i løpet av kort tid..

P4 - 17 Nov 17 kl. 15:38

Flere dropper sovemedisiner

Nordmenn sover dårligere, men bruker mindre sovemedisin. Stadig flere av oss sliter med søvnproblemer, men nå tyr vi heller til alternativ behandling som lysterapi og kognitiv atferdsterapi fremfor vanedannende medisiner. Folk har blitt mer bevisst på ulempene ved sovemedisin, mener Bjørn Bjorvatn, leder for Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer..

P4 - 17 Apr 18 kl. 15:42

Barn med psykisk sykdom blir glemt

Barn og unge som sliter med alvorlig psykiske problemer blir glemt. Beregninger fra Folkehelseinstituttet viser at 1 av 6 barn og unge har så store psykiske plager at det går utover deres daglige fungering. I dag la organisasjonen Voksne for barn frem en årsrapport om barns psykiske helse, som viser at barn i for stor grad blir glemt - noe leder Randi Talseth reagerer på..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt