P4 > Nyheter

Sunday, 18 February, 03:53

P4 - 23 Sep 17 kl. 11:07

Unge sliter med store søvnproblemer

Stress, følelsen av å ikke rekke skolearbeidet og mobilbruk gjør at unge sliter med store søvnproblemer, ifølge ny forskning..
Les mer på P4


Dele artikeln

8 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Unge, slitermed , store, søvnproblemer
Hegnar.no - 13 Jun 17 kl. 05:52

Vil behandle søvnproblemer på nett

Folkehelseinstituttet vil tilby et gratis selvhjelpsprogram på Internett til personer som sliter med kroniske søvnproblemer..

P4 - 04 Aug 17 kl. 10:57

Ap med plan for å hjelpe unge

Arbeiderpartiet lanserer en storsatsing for å hjelpe unge som sliter psykisk. Under en tale på AUFs landsmøte på Utøya i formiddag, fortalte partileder Jonas Gahr Støre at det er en trist utvikling at mange av landets unge ikke har tro på seg selv eller livet. Han sier at en av partiets viktigste saker framover er å få gjennomslag for en satsing på en rekke tiltak som skal hjelpe de som sliter..

Hegnar.no - 11 Oct 17 kl. 06:27

- Unge menn sliter mest i arbeidsmarkedet

I LOs siste konjunkturanslag fremgår det at selv om nedgangen i arbeidsledigheten fortsetter, sliter særlig unge menn med lite utdannelse på arbeidsmarkedet..

P4 - 15 Jan 18 kl. 07:48

– Foreldre må legge bort mobilen i senga

Flere og flere nordmenn i alle aldre sliter med søvnproblemer. Nå ber søvnekspert foreldre ta grep..

P4 - 17 Jul 17 kl. 08:47

Unge sliter med søvnen

Over 17 000 barn og unge har resept på piller som skal gjøre at de får sove. Av disse fikk hele 13770 barn resept på på søvnhormonet melatonin, skriver VG. Legemiddelet er ikke er godkjent til bruk hos barn og unge.

P4 - 13 Jun 17 kl. 08:14

Vil behandle søvnproblemer på nett

Folkehelseinstituttet vil nå behandle søvnproblemer på nett. I samarbeid med forskere fra Universitetet i Bergen og Univerisitetet i Virginia i USA, har de testet et selvhjelpsprogram og funnet det effektivt i å behandle kronisk insomni. Søvnvansker har blitt et økende folkehelseproblem, og Folkehelseinstituttet opplyser til Dagbladet at de håper å gi et seks ukers behandlingstilbud som et gratis helsetilbud i løpet av kort tid..

P4 - 17 Nov 17 kl. 15:38

Flere dropper sovemedisiner

Nordmenn sover dårligere, men bruker mindre sovemedisin. Stadig flere av oss sliter med søvnproblemer, men nå tyr vi heller til alternativ behandling som lysterapi og kognitiv atferdsterapi fremfor vanedannende medisiner. Folk har blitt mer bevisst på ulempene ved sovemedisin, mener Bjørn Bjorvatn, leder for Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer..

Aftenposten - 17 Aug 17 kl. 19:00

I dag dedikeres store deler av Aftenposten til unge velgere. 16 av dem har vært med i planleggingen

Hvem vet vel bedre hvordan man skal engasjere unge, enn unge selv?.

P4 - 08 Aug 17 kl. 07:41

NHO bekymret for de unge

Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO, mener unge uten jobb må bli regjeringens fremste prioritering. Organisasjonen mener andelen unge mennesker utenfor arbeidslivet er for høy, og uttaler til Dagsavisen at dette representerer store tapte ressurser og en tragedie for den enkelte som ikke får innpass. Rundt 70.

Aftenposten - 04 Aug 17 kl. 21:15

Kjære Aksel. Hvorfor blir så få unge som sliter psykisk, tatt på alvor? Hilsen tenåring

Hvorfor er det så vanvittig vanskelig å få hjelp om en er ung og sliter psykisk?.

Fler nyheter fra P4

P4 - 4 timer siden

To parkerte biler brant i Råde

To biler fikk store skader i en brann ved Råde stasjon i Østfold i kveld. Bilene som brant sto parkert på parkeringsplassen ved sykehjemmet som ligger like ved stasjonen. Politiet opplyser til NTB at de de vil undersøke om det dreier seg om ildspåsettelse, og de håper på tips fra noen som kan ha sett noe..

P4 - 4 timer siden

Israel bombet Gazastripen etter at soldater ble såret

Israelske kampfly har angrepet Gazastripen etter at fire israelske soldater ble såret av en bombe plassert på grensa til den palestinske enklaven. To av israelerne ble alvorlig, men ikke livstruende såret i eksplosjonen. Hendelsen omtales som en av de alvorligste på grensa til den Hamas-styrte enklaven siden 2014..

P4 - 6 timer siden

Taliban drepte 15 afghanske politifolk

15 afghanske politimenn er drept i angrep fra Taliban-opprørere i provinsene Farah og Zabul, ifølge lokale myndigheter. Ti ble drept da et stort antall opprørere angrep en militærpost i distriktet Balabulok i Farah, mens fem lokale politifolk ble drept da væpnede opprørere gikk til angrep i Zabul-provinsen, melder DPA..

P4 - 6 timer siden

Kaller anklager om russisk innblanding «klappjakt»

Russlands tidligere ambassadør til USA, Sergey Kislyak, kaller anklagene om russisk innblanding i det amerikanske valget for en «klappjakt», og sier det har ødelagt tillitsforholdet mellom de to nasjonene, melder CNN. Hans kommentarer kommer dagen etter at USAs justisdepartement kunngjorde at de har tiltalt 13 russere for stå bak påvirkning av det amerikanske valgprosesser..

P4 - 7 timer siden

Sverige gir statsborgerskap til dødsdømt forsker

Forskeren Ahmadreza Djalali, som sitter på dødscelle i Iran, får innvilget svensk statsborgerskap, det melder Sveriges Radio. Djalali er lege og forsker i katastrofemedisin ved Karolinska Institutet i Stockholm, hvor han hadde permanent oppholdstillatelse. Forskeren bosatte seg i Sverige med kone og to barn i 2009, og ble pågrepet under et studiebesøk i hjemlandet i 2016, anklaget for spionasje for Israel..

P4 - 8 timer siden

Norge med favorittstempel før laghopp

Med fire nordmenn blant de åtte beste i dagens hoppkonkurranse i stor bakke i OL, er Norges sjanse til å ta gull i laghopp mandag stor. Robert Johansson tok bronse, Daniel André Tande ble nummer fire, Johann André Forfang fem og Andreas Stjernen endte på en åttendeplass. Men selv om landslagstrener Alexander Stöckl er veldig fornøyd med hva hopperne klarte i dag, så vil han ikke ta lag-gullet for gitt..

P4 - 9 timer siden

13 omkom i helikopterulykke i Mexico

Minst 13 personer døde da et militærhelikopter styrtet i delstaten Oaxaca i Mexico. Helikopteret var på vei til den sørvestlige delen av landet for å bevitne ødeleggelsene etter jordskjelvet som rammet landet i går. Ombord var landets innenriksminister og delstatsguvernøren, som begge overlevde.

P4 - 9 timer siden

Tiltalt mor tåler ikke ny runde i retten

Den 46-år gamle kvinnen som er tiltalt for grov mishandling av sin datter som døde av avmagring, tåler ikke å møte i retten. Det slår en ny sakkyndigrapport fast, skriver Dagbladet. Psykolog Atle Austad skriver i rapporten at kvinnen lider av en omfattende grad av posttraumatisk stresslidelse.

P4 - 10 timer siden

Norge og Irak diskuterte nytt engasjement

Iraks statsminister Haider al-Abadi takket for Norges innsats i landet da han i dag møtte utenriksminister Ine Eriksen Søreide og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Under møtet diskuterte de hva Norge skal bidra med fremover, når mandatet for opplæring av irakiske sikkerhetsstyrket opphører 1. mars, melder NTB.

P4 - 10 timer siden

SV og Ap kritiske til egenandel

En regelendring fra 1. januar innebærer at alle over 18 år må betale egenandel for psykiatriske tjenester. SV og Ap er kritiske og ber Bent Høie rydde opp.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt