NRK > Nyheter

Friday, 12 August, 05:00

NRK - 22 feb 22 kl. 19:22

Ulv skutt i Rømskog-reviret

Tirsdag ble det felt en ny ulv i Rømskogreviret, skriver Romerikes Blad. Statens naturoppsyn sier til avisen at de tror det er ledertispen som nå er skutt. Det er vedtatt at ti ulv i Rømskog-reviret skal felles innen 1. mars..
Les mer på NRK


Les mer om:
Rømskogreviret, Romerikes Blad, Rømskog

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ulv, skutti , Rømskog-reviret
NRK - 23 feb 22 kl. 22:29

Ulvevalp felt i Rømskog

En ulv ble skutt i Rømskog onsdag. Hannvalpen tilhørte reviret i området. Valpen er vurdert født i fjor, opplyser Miljødirektoratet.

NRK - 24 feb 22 kl. 20:38

Ulv felt i Rømskog

En ulv er felt i Rømskog i Marker kommunen, opplyser Statens naturoppsyn (SNO). Ulven er en voksen hann på 47 kilo. Det er nå totalt felt fire ulver i Rømskog-reviret.

NRK - 23 feb 22 kl. 20:29

Ulvekvalp felt i Rømskog

Ein ulv vart skoten i Rømskog onsdag. Hannkvalpen tilhøyrde reviret i området. Kvalpen er vurdert fødd i fjor, opplyser Miljødirektoratet.

NRK - 26 jul 22 kl. 14:22

Nytt ulvekull i Østmarka

Det er født et nytt ulvekull i Østmarka. Det bekrefter Statsforvalteren i Oslo og Viken til NRK. Det var i begynnelsen av juli at de fikk melding om at bilder fra et viltkamera viste minst fem valper, som ifølge seniorrådgiver Christian Hillmann ble født rundt 1.

NRK - 21 feb 22 kl. 17:17

Ulv skutt i Rømskogreviret

Statens Naturoppsyn bekrefter til NRK at det er felt én ulv i løpet av dagen. – Jeg har fått bekreftet at det er felt ett dyr, sier seksjonsleder i Statens Naturoppsyn, Veronica Sahlen. Det statlige uttaket i Rømskogreviret startet mandag.

NRK - 12 feb 22 kl. 13:21

Første ulv skoten i Slettås-reviret

Etter at lagmannsretten fredag oppheva tingrettens kjenning om stans i lisensfellingen, blei den første ulven felt i Slettås-reviret klokka 12.15 laurdag ifølge Rovdyr.org, melder NTB..

NRK - 10 maj 22 kl. 21:52

Fellingstillatelse på ulv i Asker

Statsforvalteren i Oslo og Viken har gitt tillatelse til felling av en ulv på Hurumlandet sør i Asker kommune. Skogbrukssjef Petter Høistad i Asker bekrefter at det er gitt skadefellingstillatelse. – Det er en egen fellingsleder og to-tre representanter fra kommunen som er på saken, sier han til Budstikka.

NRK - 12 feb 22 kl. 14:40

Åtte ulvar skotne i revira i Slettås og Hornmoen

Totalt åtte ulvar er skotne i revira i Slettås og Hornmoen etter at Borgarting lagmannsrett fredag oppheva Oslo tingrett si kjenning om stans i lisensfellingen, melder NTB. Først blei ein ulvekvalp skotne i Slettås-reviret klokka 12.15, og to timar seinare var sju ulvar i reviret i Hornmoen skotne..

NRK - 03 jul 22 kl. 09:21

Innbruddstyver tok brannbilen

En av bilene til Rømskog brannvesen ble stjålet under et innbrudd på Rømskog brannstasjon i natt. Bilen er en Mercedes Vito. Politiet ber om tips på telefon 02800..

NRK - 03 maj 22 kl. 22:50

To ulver skutt i Innlandet

Tirsdag ble en ulv skutt ved Elstad Camping i Ringebu. – Ulven ble skutt i området ved campingen og kastet seg så på elva Lågen. Den døde og har blitt plukket opp igjen fra elva, sier Ole Knut Steinset, rovviltansvarlig i Statens Naturoppsyn til Oppland Arbeiderblad.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Demonstrasjoner i Brasil

Flere tusen brasilianere demonstrerte i São Paulo og Brasilia torsdag med krav om at demokratiet skal beskyttes. Det skjer etter at president Jair Bolsonaro den siste tiden har tatt flere grep som ses på som angrep på de demokratiske institusjonene. Demonstrantene frykter at Bolsonaro ikke vil godta valgresultatet i oktober..

NRK - 30 minutter siden

Bensinprisen i USA faller

Bensinprisen i USA fortsetter å falle før mellomvalget i høst og er igjen under fire dollar for en amerikansk gallon. Det tilsvarer en bensinpris på like over ti kroner literen. Men bensinprisen per gallon (3,8 liter) er fortsatt 80 cent høyere enn den var for ett år siden.

NRK - 1 time siden

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - 1 time siden

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

NRK - 2 timer siden

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 3 timer siden

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 3 timer siden

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 3 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 4 timer siden

Egenæs: Amnestys troverdighet har fått seg et skudd for baugen

Amnesty International Norges generalsekretær varsler intern granskning og sier at den omstridte Ukraina-rapporten hjelper russisk propaganda. John Peder Egenæs sier til Morgenbladet at han personlig skulle ønske at Amnesty hadde valgt en litt annerledes strategi i forbindelse med rapporten der de skriver at de kan dokumentere at Ukraina har brutt folkeretten i utplasseringen av militære styrker i boligstrøk og ved skoler og sykehus. Han sier blant annet at svarfristen Ukrainas forsvarsdepartement fikk var for kort og at det kan hende det ville ha vært best å dele funnene med Ukraina først, uten å gå ut offentlig med dem.

NRK - 4 timer siden

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com