P4 > Nyheter

Onsdag, 12 August, 03:34

P4 - 15 nov. 19 kl. 04:59

Ulv flyttet til Kongsvinger

En genetisk viktig hannulv ble torsdagdag flyttet fra Engerdal til Kongsvinger kommune.
Miljødirektoratet opplyser at ulven ble fanget og bedøvet litt før klokken 11 på formiddagen og utstyrt med GPS-bånd.
Merkingen og flyttingen skal ha gått uten probelmer..
Les mer på P4


Les mer om:
Engerdal, Kongsvinger, GPS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ulv, flyttet, til, Kongsvinger
P4 - 21 nov. 19 kl. 06:29

Kritiserer ulveflytting

Senterpartiet kritiserer regjeringen for å ha flyttet ulv fra Engerdal til Kongsvinger i Hedmark. Avisen Nationen skrev forrige uke at Statens naturoppsyn flyttet en såkalt genetisk viktig ulv sørover i fylket. Det er gjort for å bringe friske gener inn i en innavlet bestand.

P4 - 11 jan. 20 kl. 08:55

Har stanset lisensjakt

Fylkesmannen i Innlandet har stoppet lisensjakten på ulv i Letjennareviret ved Elverum. Årsaken er at en genetisk viktig ulv som ble flyttet til Kongsvinger, har gått inn i reviret, skriver avisen Nationen. Seks ulver kan felles i flokken, og fire av dem er skutt..

NRK - 06 des. 19 kl. 16:06

Ulvejakt stoppet

Fylkesmannen har stoppet ulvejakta i Odalen etter at den såkalt genetisk viktige ulven som ble flyttet fra Engerdal til Kongsvinger har vandret inn i området. Det er Glåmdalen som skriver dette..

Aftenposten - 10 april 20 kl. 14:14

NM i Bergen kan bli flyttet - igjen

I starten av april ble NM i friidrett flyttet til september. Nå kan det bli flyttet igjen, til august, som følge av et nytt initiativ fra WA..

NRK - 11 jan. 20 kl. 08:30

Ulvejakt i Letjenna-reviret stanset

Fylkesmannen i Innlandet har stoppet lisensjakten i Letjennareviret ved Elverum, etter at en genetisk viktig ulv som ble flyttet til Kongsvinger, har gått inn i reviret, skriver Nationen. Fare for at denne ulven skal skytes stopper jakta i området..

VG - 21 jan. 20 kl. 15:05

Småflyulykke i Kongsvinger

Et småfly har havarert på Kongsvinger flyplass, Gjølstad..

Aftenposten - 08 jan. 20 kl. 20:15

TILs sesongåpning flyttes

Sesongåpningen mellom Sandnes Ulf og Tromsø er flyttet til lørdag 4. april, mens Kongsvinger-Ranheim flyttes til mandag 6. april..

NRK - 25 des. 19 kl. 17:53

Brann i hus i Kongsvinger

Det brenner i en enebolig på Vennersberg i Kongsvinger. Alle personer er ute av huset, melder politiet. Brannvesenet jobber med å slukke brannen..

Aftenposten - 23 nov. 19 kl. 20:26

Sogndals eliteseriedrøm ble knust - Kongsvinger videre i kvaliken

Kongsvinger ett steg nærmere Eliteserien..

NRK - 21 des. 19 kl. 23:53

To skadd i ulykke ved Kongsvinger

En mann er kjørt til akuttmottaket ved Kongsvinger sykehus etter en utforkjøring på E16 ved Masterudkrysset i Austmarka lørdag kveld. Føreren av bilen behandles på legevakt, opplyser politiet til NTB..

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 timer siden

Kamala Harris blir visepresidentkandidat

Amrikanske medier melder nå at Joe Biden har valgt sin visepresidentkandidat. Det er senatoren fra California, Kamala Harris, Biden har valgt. 55-åringen kan bli den første kvinnelige visepresidenten i historien..

P4 - 5 timer siden

Dømt for spionasje

To menn er dømt til ti års fengsel for spionasje i Iran. Den ene anklages for å ha jobbet for Israel og Tyskland, den andre for Storbritannia. Flere er stilt for retten i Iran anklaget for spionasje den siste tiden, det melder NTB..

P4 - 5 timer siden

Skal ha valgt visepresidentkandidat

Flere amerikanske medier melder nå at Joe Biden har bestemt seg for HVEM som blir hans visepresidentkandidat. Biden har ifølge CNN informert sine nærmeste rådgivere og kandidater..

P4 - 6 timer siden

Avlyser fadderarrangementer

Flere fadderarrangementer ved universiteter og høyskoler avlyses. I Tromsø vil ikke arrangørene åpne for fysisk oppmøte på noen av sine tilstelninger, kun streaming via nett. Også NTNU i Trondheim, Førde og flere andre høyskoler varsler nå at de gjør det samme på hele eller deler av oppstartsuka, som innebærer mye sosial omgang og alkohol, melder VG..

P4 - 6 timer siden

Flertall for Erna som statsminister

Til tross for at Arbeiderpartiet går mest frem og - og er landets største parti med oppslutning på 25,4 prosent på en meningsmåling, så tror bare 32 prosent at partiets leder Jonas Gahr Støre blir landets nye statsminister etter valget neste år. 62 prosent svarer at de tror Erna Solberg får fortsette å styre landet, det viser meningsmålingen Kantar har gjort for TV2..

P4 - 7 timer siden

Koronasmitte på SFO i Halden

I Halden har et barn testet positivt på korona. Det er det første tilfellet ved en skole i Halden. Åtte barn og sju ansatte ved Hjortsberg skole settes i karantene.

P4 - 8 timer siden

Karantenen over på "Roald Amundsen"

På Hurtigruteskipet "Roald Amundsen" er 65 personer nå ferdig med karantenen. 46 personer forlater skipet nå i kveld, mens 19 av dem gikk i land allerede i helgen og fortsatte karantenen i leiligheter, det melder NRK. Totalt 62 personene som har blitt smittet i utbruddet på Hurtigruten..

P4 - 8 timer siden

Kim Friele får egen skulptur

Kim Friele får egen skulptur i Bergen. Bergen kommunes prosjekt «Kvinner på sokkel» står bak nyvinningen. Tre benker som staver navnet KIM skal etter planen stå klar til 86-åringens bursdag i mai neste år.

P4 - 8 timer siden

Tegnell kritiserer reiserådene

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell kritiserer hvordan de norske myndighetene endrer reiserådene. Folkehelseinstituttet har anbefalt at 6 regioner nå skal bli røde og at de reisende får karanteneplikt. Tegnell synes det blir forvirrende når man endrer reglene frem og tilbake og at det blir vanskelig for folk å forstå, det skriver den svenske avisen Dagens Nyheter..

P4 - 8 timer siden

Avventer russisk vaksine

Russlands president Vladimir Putin hevder de snart har en coronavaksine klar. Vaksinen skal være godkjent etter mindre enn to måneder med testing på mennesker. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til VG at den ikke er aktuell for bruk i Norge nå.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt