P4 > Nyheter

Wednesday, 22 January, 07:24

P4 - 15 Nov 19 kl. 04:59

Ulv flyttet til Kongsvinger

En genetisk viktig hannulv ble torsdagdag flyttet fra Engerdal til Kongsvinger kommune.
Miljødirektoratet opplyser at ulven ble fanget og bedøvet litt før klokken 11 på formiddagen og utstyrt med GPS-bånd.
Merkingen og flyttingen skal ha gått uten probelmer..
Les mer på P4


Les mer om:
Engerdal, Kongsvinger, GPS

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ulv, flyttet, til, Kongsvinger
P4 - 21 Nov 19 kl. 06:29

Kritiserer ulveflytting

Senterpartiet kritiserer regjeringen for å ha flyttet ulv fra Engerdal til Kongsvinger i Hedmark. Avisen Nationen skrev forrige uke at Statens naturoppsyn flyttet en såkalt genetisk viktig ulv sørover i fylket. Det er gjort for å bringe friske gener inn i en innavlet bestand.

P4 - 11 Jan 20 kl. 08:55

Har stanset lisensjakt

Fylkesmannen i Innlandet har stoppet lisensjakten på ulv i Letjennareviret ved Elverum. Årsaken er at en genetisk viktig ulv som ble flyttet til Kongsvinger, har gått inn i reviret, skriver avisen Nationen. Seks ulver kan felles i flokken, og fire av dem er skutt..

NRK - 06 Dec 19 kl. 16:06

Ulvejakt stoppet

Fylkesmannen har stoppet ulvejakta i Odalen etter at den såkalt genetisk viktige ulven som ble flyttet fra Engerdal til Kongsvinger har vandret inn i området. Det er Glåmdalen som skriver dette..

NRK - 11 Jan 20 kl. 08:30

Ulvejakt i Letjenna-reviret stanset

Fylkesmannen i Innlandet har stoppet lisensjakten i Letjennareviret ved Elverum, etter at en genetisk viktig ulv som ble flyttet til Kongsvinger, har gått inn i reviret, skriver Nationen. Fare for at denne ulven skal skytes stopper jakta i området..

Aftenposten - 08 Jan 20 kl. 20:15

TILs sesongåpning flyttes

Sesongåpningen mellom Sandnes Ulf og Tromsø er flyttet til lørdag 4. april, mens Kongsvinger-Ranheim flyttes til mandag 6. april..

VG - 16 timer siden

Småflyulykke i Kongsvinger

Et småfly har havarert på Kongsvinger flyplass, Gjølstad..

NRK - 25 Dec 19 kl. 17:53

Brann i hus i Kongsvinger

Det brenner i en enebolig på Vennersberg i Kongsvinger. Alle personer er ute av huset, melder politiet. Brannvesenet jobber med å slukke brannen..

Aftenposten - 23 Nov 19 kl. 20:26

Sogndals eliteseriedrøm ble knust - Kongsvinger videre i kvaliken

Kongsvinger ett steg nærmere Eliteserien..

NRK - 21 Dec 19 kl. 23:53

To skadd i ulykke ved Kongsvinger

En mann er kjørt til akuttmottaket ved Kongsvinger sykehus etter en utforkjøring på E16 ved Masterudkrysset i Austmarka lørdag kveld. Føreren av bilen behandles på legevakt, opplyser politiet til NTB..

P4 - 16 timer siden

Fly havarerte i Kongsvinger

Et småfly har havarert under landing ved Gjølstad flyplass i Kongsvinger. Det var to personer ombord i flyet, men det er for tidlig å si noe om tilstanden til personene opplyser politiet. Nødetatene er nå på stedet, de pårørende er ikke varslet i saken..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Virus-dødstall øker

Antall døde som følge av det nye lungeviruset Corona har nå steget til ni. Alle dødsfallene har skjedd i Kina der utbruddet startet. 440 personer er registrert smittet av viruset der, opplyser helsemyndighetene.

P4 - 1 time siden

Kamp om å bli MDGs partileder

Miljøpartiet De Grønne har tidligere ikke hatt noen leder, bare nasjonale talspersoner, men nå skal også de få seg en partitopp. Og det blir kamp om ledervervet - både Une Bastholm og Arild Hermstad har meldt seg på, melder VG. Begge blir uansett del av ledelsen - den som ikke blir leder, blir nestleder..

P4 - 15 minutter siden

- KrF og V vil ha finansministeren

Både KrF og Venstre ønsker seg finansministerposten i den nye trepartiregjeringen. Det opplyser kilder i partiene til NRK. Diskusjonene om hvem som skal ta over ministerpostene som Frp har hatt startet i går.

P4 - 10 minutter siden

– Neste justisminister får en enorm ryddejobb

- Tragikomisk at det har blitt sånn..

P4 - 1 time siden

Flere fjelloverganger stengt

P4 - 1 time siden

Senatet avviste flere forslag

Senatet i USA har i natt avvist en rekke forslag fra Demokratene i riksrettssaken mot president Donald Trump. Blant annet ble tre ulike forslag om utlevering av e-poster og andre dokumenter fra Det hvite hus nedstemt av det republikanske flertallet i Senatet. Så langt har det kommet sju forslag fra Demokratene i saken - alle er nedstemt..

P4 - 45 minutter siden

Solberg får ikke velgernes støtte

Erna Solberg har ikke støtte blant flertallet av sine egne velgere i vedtaket om å hente hjem en IS-siktede kvinnen fra Syria. Solberg har kalt det et moralsk riktig valg, men 6 av 10 Høyrevelgere mener valget var galt. Det viser en måling Kantar har gjort for TV 2.

P4 - 45 minutter siden

Pårørende bruker 94.000 årsverk

Pårørende i Norge bruker til sammen 94.000 årsverk på å gi stell til sine nære og kjære. Det viser en undersøkelse Opinion har gjort for Norske Kvinners Sanitetsforening, NKS.

P4 - 1 time siden

Rekordmange drap i Mexico

Mexico har lenge vært på drapstoppen - i fjor var tallet rekordhøyt; 35.588 mennesker ble drept landet i 2019. Antallet drap økte med 2,7 prosent fra året før.

P4 - 1 time siden

Gjort rede for etter brann i Rogaland

Personen som var savnet etter brannen i en enebolig på Klepp i Rogaland i i morgentimene er nå gjort rede for. Fem personer fra naboboligen ble evakuert på grunn av mye røyk. De får nå komme hjem igjen.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt