Klartale > Nyheter

Wednesday, 10 August, 04:22

Klartale - 27 jun 22 kl. 08:26

USA vil sende norske raketter til Ukraina

Nyhetsbyrået AP tror USA vil sende norske raketter til Ukraina. Det har de fått vite av en kilde. Ifølge kilden er det Norwegian Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS). Disse er laget av Kongsberg Defence & Aerospace. Og de produserer de sammen med Raytheon.
Les mer på Klartale


Les mer om:
AP, USA, Ukraina, Norwegian Advanced Surface, Air Missile System, Nasams, Kongsberg Defence, Raytheon, Det, Kongressen, Biden, G7, USAs, Russland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, vil, sende, norske, raketter, til, Ukraina
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 20 apr 22 kl. 11:54

Nå kan du sende hjelp til Ukraina uten å betale for det

Mange ønsker å støtte folket i Ukraina, sier Robin Olsen. Han er administrerende direktør i Postnord. De er med på en ordning for å sende hjelp inn i landet.

Klartale - 29 jul 22 kl. 09:06

Xi advarte Biden mot å utfordre Kina

Xi er president i Kina. Biden er president i USA. De to skal ha snakket sammen på telefon torsdag.

NRK - 03 mar 22 kl. 02:13

Huitfeldt utelukker ikke flere norske våpenforsendelser

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er ikke enige med forskere som sier det er uklokt å sende våpen til Ukraina. Hun utelukker ikke at Norge vil sende mer. – Jeg utelukker ingenting, og regjeringen har sagt at vi fortløpende vurderer hva som er hensiktsmessig å sende til Ukraina.

Klartale - 25 mar 22 kl. 11:40

Forsvarsekspert mener Putin får det som han vil

Vesten og forsvars-samarbeidet Nato har sagt at de vil unngå å sende soldater til Ukraina. Ståle Ulriksen mener Vladimir Putin får det som han vil. Ulriksen er forsvarsekspert.

Klartale - 17 jun 22 kl. 11:50

Storbritannia sier de vil sende Assange til USA

Julian Assange var med på å starte nettsiden Wikileaks. Der ble det delt rundt 500.000 hemmelige papirer i 2010.

NRK - 02 mar 22 kl. 00:04

SVs Landsstyre går imot å sende våpen til Ukraina

I kveld har SVs Landsstyre behandlet spørsmålet om å sende 2000 panservernraketter av typen M72 til Ukraina. Landsstyret har vedtatt å gå imot å sende norske våpen til Ukraina, med 21 mot 18 stemmer. – I spørsmålet om å donere våpen til Ukraina har SV vurdert viktige argumenter både for og mot, og et flertall i landsstyret har nå landet på å si nei til å sende våpen.

NRK - 28 feb 22 kl. 13:04

Rødt sier nei til å sende våpen til Ukraina

– Norge er i en særstilling sammenliknet med en rekke andre land, fordi vi grenser direkte til Russland, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NRK. Partiet mener Norge av den grunn ikke bør sende våpen til Ukraina nå. – Folkerettsekspert Cecilie Hellestveit har vært kritisk til å sende norske våpen til Ukraina.

NRK - 03 maj 22 kl. 13:42

Tyrkia vil sende én million syrere hjem

Tyrkia vil trappe opp retur av syrere som flyktet til landet i forbindelse med krigen. Det skjer samtidig som holdningen til syrerne er blitt langt mer negativ. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier tirsdag at myndighetene forbereder seg på å sende 1 million flyktninger tilbake til Syria på frivillig basis.

NRK - 09 mar 22 kl. 21:48

AFP: USA vil ikke ta imot de polske jagerflyene

Ifølge AFP har USA bestemt seg for at de ikke vil ta imot de polske MiG-29 jagerflyene. Pentagon gikk onsdag ut med uttalelse hvor de sa det ville være en «høy risiko» å sende flyene til Ukraina. Polen har foreslått å sende noen av sine MiG-29-jagerfly indirekte til Ukraina, via en amerikansk base i Tyskland.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 9 timer siden

Nytt farevarsel for Storbritannia

19. juli var det 40,3 grader i Storbritannia. Det var rekord.

Klartale - 11 timer siden

Britney Spears gjør comeback

Britney Spears var en av de mest populære artistene på 2000-tallet. Men de siste årene har det vært alt annet enn musikk som har vært hovedfokus når vi snakker om Spears.Fra 2007 til november 2021 var faren Jamie Spears vergen hennes.

Klartale - 14 timer siden

Hva skjer egentlig etter at politiet har pågrepet noen?

Hver uke kan vi lese saker om folk som har gjort noe ulovlig. De blir pågrepet av politiet og avhørt. Noen blir også tiltalt.

Klartale - 14 timer siden

Ukrainere sliter fortsatt med å få seg jobb

Ljudmyla Tsjudyjovytsj er fra Ukraina. Hun jobbet advokat før krigen startet. Da krigen startet måtte hun tenke på datteren sin sikkerhet.

Klartale - 14 timer siden

Forsikringsselskap advarer mot å spare for mye på strømmen

– Snart kommer høsten og de første nettene med frost. Det sier Therese Hofstad-Nielsen. Hun er skadeforebygger for Fremtind.

Klartale - 16 timer siden

Bensin og diesel har blitt billigere

Dermed har bensin blitt sju kroner billigere enn før sommeren. Det skriver avisa Nettavisen. Men prisen er likevel mye høyere enn for ett år siden.

Klartale - 06 aug 22 kl. 06:30

Bor i bobil året rundt

Yrjan Olsnes fra Bergen bor i bobilen sin. Det har han gjort i tre år. Når Klar Tale møter Olsnes, har han parkert på Grefsenkollen i Oslo.

Klartale - 17 timer siden

Taiwan øver nå også på krig

Kina og Taiwan er uenige. Kina mener at Taiwan er en del av dem. Mens Taiwan mener det motsatte og vil være uavhengige.

Klartale - 17 timer siden

Gjermund Cappelen er løslatt fra fengsel

Kaja de Vibe Malling er advokaten til Gjermund Cappelen. Hun sendte en e-post til nyhetsbyrået NTB. Der skriver hun at Cappelen er løslatt fra fengsel.

Klartale - 17 timer siden

Håper på et fredelig valg

Raila Odinga leder på meningsmålingene. Han var i eksil i Norge noen måneder i 1991. Odinga har vært en av Kenyas ledende politikere i mange år.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com