NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 08:21

NRK - 17 maj 22 kl. 03:54

USA testet hypersonisk missil

Det amerikanske forsvaret melder at de har testet et hypersonisk våpen som fløy fem ganger lydens hastighet. Våpentesten foregikk utenfor kysten av California fra et B-52 bombefly og var vellykket, opplyser flyvåpenet ifølge Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
California, Reuters, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, testet, hypersonisk, missil
NRK - 05 apr 22 kl. 05:21

USA testet hypersonisk missil i hemmelighet

USA gjennomførte i midten av mars test av en hypersonisk rakett, men holdt munn om det i to uker for å unngå eskalering i forholdet til Russland, melder CNN. Testen ble foretatt fra et B-52-bombefly utenfor USAs vestkyst. Dette var den første vellykkede testen av det Lockheed Martin-utviklede systemet, sier en forsvarskilde..

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 28 apr 22 kl. 21:04

Kaller missil over kjernekraftverk ekstremt alvorlig

I en ny oppdatering fra IAEA (Det internasjonale atomenergibyrået) opplyser de at ukrainske myndigheter i dag gjorde dem bevisst på et missil som fløy direkte over et kjernekraftverk i Sør-Ukraina, melder Dagbladet. – IAEA ser på denne saken som, hvis den bekreftes, ekstremt alvorlig, uttaler generaldirektør Rafael Mariano Grossi i pressemeldingen fra atomenergibyrået. Han forklarer videre at et slikt missil på avveie potensielt kunne føre til en atomulykke.

NRK - 28 apr 22 kl. 21:04

Skal ha skutt missil over kjernekraftverk

I en ny oppdatering fra IAEA (Det internasjonale atomenergibyrået) opplyser de at ukrainske myndigheter i dag gjorde dem bevisst på et missil som fløy direkte over et kjernekraftverk i Sør-Ukraina, melder Dagbladet. – IAEA ser på denne saken som, hvis den bekreftes, ekstremt alvorlig, uttaler generaldirektør Rafael Mariano Grossi i pressemeldingen fra atomenergibyrået. Han forklarer videre at et slikt missil på avveie potensielt kunne føre til en atomulykke.

NRK - 06 maj 22 kl. 14:26

Ukrainske medier hevdar Russisk fregatt skal vere treft av ukrainsk missil

Fredag har det kome fleire meldingar om at den russiske fregatten «Admiral Makarov» skal ha blitt treft av missil i Svartehavet. Det er blant anna fleire ukrainske nettaviser som hevdar dette. Det har ikkje vorte stadfesta av uavhengige kjelder.

NRK - 30 apr 22 kl. 04:03

Artillerikanoner hentet fram fra lager og testet

Forsvaret har hentet gammelt artilleri fra lageret og testet det. Ingen vil bekrefte at de kan bli sendt til Ukraina, men våpnene er iallfall klare til bruk. Artilleriskytset av typen M109 er blitt hentet fram fra lageret og testet på Setermoen.

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

Financial Times: USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen. Ifølge avisen planlegger USAs president Joe Biden en kunngjøring sammen med Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison.

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Klokken 19 norsk tid bekrefter landene det i en uttalelse. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen.

NRK - 24 mar 22 kl. 23:37

Nord-Korea har testet en nyt type missil

Nord-Korea sier de har prøveskutt en ny type interkontinental ballistisk missil, Hwasongpho-17. Nord-Koreas leder Kim Jong-un beordret personlig prøveskytingen, melder KCNA. Missilet, som ble skutt opp i Pyongyang internasjonale lufthavn, nådde en høyde på 6.

NRK - 20 apr 22 kl. 16:50

Russland med vellykket testoppskytning av ny missil

Russland har testet et langtrekkende missil, melder nyhetsbyrået Interfax. Ifølge Interfax sier president Vladimir Putin at det nye strategiske våpenet vil gi dem som truer Russland «noe å tenke på». Putin ble vist på russisk TV mens han ble informert av militæret.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Skeive minoriteter ønsker regjeringsinitiativ

Bassel Hatoum, leder i Skeiv Verden, sier til NRK at mange skeive i Norge opplever å bli dobbelt diskriminert. Skeiv Verden ønsker større initiativ fra regjeringen for å kjempe mot homofobi, men også rasisme og islamofobi. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) er positiv til deres ønske om et initiativ fra regjeringen til å nå samle bredden av trossamfunn i Norge bak en felles uttalelse.

NRK - 1 time siden

Forsterker sikkerhet rundt Pride-arrangement i Grimstad

Politiet i Agder vil være til stede med ekstra mannskap under arrangementet Grimstad Pride til helgen. Det sier leder Åge Bjelland i Fri Agder. Han roser politiets involvering med trusselvurderinger på arrangementer bevegelsen skal ha fremover..

NRK - 15 minutter siden

Kommunen som vokser mest i Norge setter på bremsen

Politikerne i Lørenskog vil bremse utbygginga i kommunen, skriver Romerikes Blad. Lørenskog har i flere år vært kommunen i Norge med størst befolkningsvekst. Men nå holder det, mener politikerne.

NRK - 15 minutter siden

Kontroll på brann i Eidsvoll

Brannvesenet har kontroll på boligbrannen i Eidsvoll. Ingen ble skadd i brannen, og beboerne er gjort rede for. Brannvesenet vil bli og gjøre etterslokking i noen timer framover.

NRK - 45 minutter siden

AP: USA vil forsyne Ukraina med norsk rakettsystem

USA vil forsyne Ukraina med et avansert norskutviklet luftvernrakettsystem, opplyser en kilde med kjennskap til beslutningen til nyhetsbyrået AP. Ifølge kilden dreier det seg om Norwegian Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS), som er utviklet av Kongsberg Defence & Aerospace og som produseres i samarbeid med amerikanske Raytheon. NASAMS benyttes blant annet av USA til å beskytte luftrommet rundt Det hvite hus og Kongressen i Washington.

NRK - 1 time siden

– Pride er politisk, også i 2022

Det som har gjort mest inntrykk denne helgen er solidaritets- og samholdsfølelsen. Det sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride. – Det er det pride-bevegelsen handler om: at vi skal stå sammen og at man samles om viktige budskap.

NRK - 1 time siden

Får sette en femte vaksinedose

Sykehuset Ahus får lov til å sette en femte dose av koronavaksinen, skriver Romerikes Blad. Tilbudet gjelder kun levertransplanterte pasienter. Folkehelseinstituttet har ikke anbefalt en dose nummer fem, men legene der har nå fått lov.

NRK - 1 time siden

Overskrider utslippskvoten

Norge ligger an til å overskride utslippskvoten for 2021. Ifølge foreløpige beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) lå utslippene av klimagasser i såkalt ikke-kvotepliktig sektor i Norge på om lag 25.370.

NRK - 1 time siden

Brann i Eidsvoll

Nødetatene har rykket ut til brann i en bolig i nærheten av Vilberg helsetun i Eidsvoll. Ifølge politiet er det en del røyk i området. Beboere i nærheten bes lukke vinduer og dører, og holde seg unna røyken..

NRK - 1 time siden

Syklist til sykehus etter trafikkulykke

En syklist kjøres til sykehus etter en trafikkulykke på Bækkelaget i Oslo, opplyser politiet på Twitter. Ulykken var mellom sykkel og bil, og fant sted i 6-tiden mandag morgen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com