USA sikter sju russiske agenter etter hackerangrep

NATO-allierte kommer med samordnede avsløringer om det de mener er hackerangrep utført av russisk militær etterretning.

SIKTER RUSSERE: Torsdag ettermiddag besluttet det amerikanske justisdepartementet å sikte sju russiske agenter for et omfattende hackerangrep. FOTO: Mandel Ngan / AP / NTB Scanpix
SIKTER RUSSERE: Torsdag ettermiddag besluttet det amerikanske justisdepartementet å sikte sju russiske agenter for et omfattende hackerangrep. FOTO: Mandel Ngan / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarsministrene i NATO var torsdag samlet i Brussel. Der ble de brifet om dataangrepene, opplyser NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

De allierte mener det er riktig å gå offentlig ut med opplysninger om hendelsene, opplyser Stoltenberg.

- De har rammet mennesker i mange land, inkludert i Russland, og forårsaket enorme økonomiske tap, sier han i en uttalelse.

Torsdag ettermiddag melder nyhetsbyrået AP at det amerikanske justisdepartementet har besluttet å sikte sju russiske militære etterretningsagenter i forbindelse med dataangrepet.

- Vi har avslørt russerne som utførte angrep, og hvilke redskaper de benyttet seg av, og det må de betale for. De vil bli holdt ansvarlig. Hvordan vi skal håndtere dette er en politisk avgjørelse som må tas av alle landene som er involvert, sier USAs forsvarsminister Jim Mattis.

«Pariastat»

Storbritannia hevder Russland står back hackingen av Verdens antidopingbyrå (WADA), spredningen av gisselviruset Bad Rabbit, som rammet flere flyplasser, hackingen av Demokratenes partiapparat i USA og tyveri av e-poster fra en TV-kanal basert i Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.