P4 > Nyheter

Friday, 05 June, 14:37

P4 - 19 Sep 19 kl. 18:39

USA kutter bistand til Afghanistan

USA varsler at de vil kutte 160 millioner dollar i bistanden til Afghanistan.
De mener myndighetene i landet mangler vilje til å bekjempe korrupsjon.
Utenriksminister Mike Pompeo sier at de forventer den afghanske regjeringen viser klar vilje til å bekjempe korrupsjon, og at lederne bør stilles til ansvar om de ikke klarer leve opp til en slik standard..
Les mer på P4


Les mer om:
USA, Afghanistan, Mike Pompeo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, kutter, bistand, til, Afghanistan
P4 - 02 Jun 20 kl. 09:36

UD gir 4 milliarder i bistand

UD skal gi over 4,3 milliarder kroner til bistand i fattige land. Det er det største samlede beløpet som er avtalt noen gang, ifølge departementet. I år blir all bistand påvirket av koronapandemien, som har vist at når krisen rammer, så øker forskjellene.

Dagbladet - 18 Oct 19 kl. 14:07

Bistand er en viktig brikke

Skal vi løse verdens utfordringer og oppfylle FNs bærekraftsmål må myndigheter, næringslivet og sivilsamfunnet spille på lag. Bistand er en del av løsningen..

P4 - 29 Jan 20 kl. 16:04

BBC kutter 450 stillinger

BBC kutter 450 stillinger i nyhetsredaksjonen. Det opplyser det britiske kringkastingsselskapet i ettermiddag. Selskapet skal spare 950 millioner kroner og kutter ansatte for å tilpasse seg endringer i publikums behov..

P4 - 22 Mar 20 kl. 17:50

DNB kutter renten

DNB kutter boliglånsrenten for andre gang på to uker etter at Norges Banke satte ned styringresten med 0,75 proentpoeng fredag. DNB kutter sin rente med 0,5 prosentpoeng, men eksisterende kunder må vente til 2. mai før renten blir satt ned..

NRK - 23 Mar 20 kl. 09:40

Aker BP kutter investeringer

Oljeselskapet Aker BP kutter massivt i investeringsprogrammet de neste årene som følge av koronaviruset og den svake oljeprisen. Selskapet kutter investeringene med mellom 12 og 24 milliarder kroner i 2021 og 2022, skriver Dagens Næringsliv..

Dagbladet - 11 Jun 19 kl. 08:48

Visjon, virkelighet – og cash

Når Dagbladets kommentator er så betatt av cash, må han huske at bistand er mye mer en penger. Bistand i dag, handler vel så mye om kompetanseoverføringer..

NRK - 07 Oct 19 kl. 07:50

Bistandsbudsjettet øker med 1,4 mrd

Regjeringen foreslår å bruke 39,2 milliarder kroner på bistand i 2020. Det er en økning på 1,4 milliarder. – Hovedprioriteringene vil være nødhjelp og humanitær bistand rettet inn mot sårbare gruppene, sier KrF-leder Kjell iNgolf Ropstad til NRK..

Aftenposten - 17 Mar 20 kl. 10:53

Vy kutter togavganger fordi ansatte er rammet – Go-Ahead stopper nattlokaltog for å hindre smittespredning.

Få dager etter at folk ble forsikret om at kollektivtrafikk skulle gå som normalt, kutter Vy halvparten av rushtidsavgangene. Go-Ahead kutter også..

Aftenposten - 17 Mar 20 kl. 10:53

Vy kutter togavganger fordi ansatte er rammet – Go-Ahead stopper nattlokaltog for å hindre smitte

Få dager etter at folk ble forsikret om at kollektivtrafikk skulle gå som normalt, kutter Vy halvparten av rushtidsavgangene. Go-Ahead kutter også..

P4 - 01 Mar 20 kl. 23:35

Lufthansa kutter flyvninger

Tyske Lufthansa kutter flyvninger med 25 prosent på grunn av koronaviruset. I en pressemelding skriver selskapet at det er umulig å estimere den økonomiske virkningen viruset vil ha, men at de nå kutter flyvninger for å motvirke de økonomiske konsekvensene. Det er flyvninger med kortere og mellomlange distanser som blir redusert..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

-Amerikanske statsborgere må være på vakt

USAs ambassade har sendt e-post til amerikanske statsborgere i Norge der de ber dem holde lav profil i forbindelse med demonstrasjoner i Oslo. Både ved ambassaden og foran Stortinget er det varslet demonstrasjoner mot politivold og rasisme i ettermiddag i forlengelsen av saken om George Floyd som døde under en pågripelse i USA. I epostene står det i følge VG at demonstrasjonene er planlagt fredlige, men at de kan utvikle seg til å bli voldelige.

P4 - 15 minutter siden

77 nye dødsfall i Sverige

Det siste døgnet er det registrert 77 nye dødsfall som følge av koronaviruset i Sverige. Det bekrefter svenske helsemyndigheter i ettermiddag. Over 1000 personer har fått smitten bekreftet det siste døgnet, likevel ser man en avtagende trend om at det sakte går nedover med smittetall og døde.

P4 - 15 minutter siden

Mange tatt i fartskontroll

Mange har fått en litt lei inngang til helgen denne ettermiddagen. Over hele landet melder Utrykningspolitiet at de har tatt nordmenn i å kjøre for fort, bruke mobil eller droppet bilbelte. Blant annet mistet en taxisjåfør førerkortet etter å ha blitt målt i 150 kilometer i timen i 100 sonen i Borgen i Øst politidistrikt.

P4 - 45 minutter siden

Flere ofre for menneskehandel kan få oppholdstillatelse

Regjeringen endrer nå regelverket slik at flere ofre for menneskehandel som har avgitt forklaring for retten eller politiet, kan få opphold i Norge. Endirngen vil gi ofrene en økt trygghet samtidig som man legger til rette for straffeforfølging av bakmenn sier justisminister Monica Mæland..

P4 - 45 minutter siden

Kollektivselskap tapte stort på hjemmekontor

Kollektivselskapene har tapt stort på at folk har benyttet seg av hjemmekontor under koronapandemien. Selskapene Skyss og Ruter tapte 592 milioner kroner i denne perioden, melder NRK. I mars anslo Kollektivforeningen at tapet på landsbasis var 760 millioner kroner hver måned..

P4 - 1 time siden

Politiet forbereder demonstrasjoner

Politiet i Oslo forbereder seg på demonstrasjoner mot politivold og rasisme i hovedstaden i ettermiddag. Sørkedalsveien stenges for all trafikk for ikke å lage trafikkaos. I tillegg melder de om åat dagens demonstrasjon kan få følger for kapasiteten på t-banen på linje 2.

P4 - 1 time siden

Eksplosjon på norsk skip i Florida

Det har vært en eksplosjon ombord på det norske skiipet Höegh Xiamen som ligger ved kysten av Florida. Ni brannfolk er innlagt på sykehus som følge av ulykken. Ingen av mannaskapet på 21 ble skadet.

P4 - 1 time siden

22 pasienter innlagt på sykehus med korona

22 pasienter er i dag innlagt på sykehus i Norge med koronaviruset. Det er en nedgang på sju personer fra i går. Tre av pasientene ligger i respirator.

P4 - 1 time siden

Norge holder tilbake bistand til Palestina

Regjeringen har holdt tilbake over halvparten av årets planlagte bistand til Palestina som følge av palestinsk skolemateriell som forherliger martyrdød. Det skriver avisa Dagen. Utbetalingen er avhengig av viljen hos myndighetne i landet til å forbedre pensum sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

P4 - 2 timer siden

Utløste trolig skredet selv

Utfordrende snøforhold med moderat skredfare gjorde at skuterfølge på sju personer trolig utløste snøskredet selv, der to tyske turister omkom på Svalbard i februar i år. Det kommer frem i en ny rapport fra Universitetssenteret på Svalbard i følge NRK. Ulykken skjedde da fem utenlandske turister og to guider var på skutertur.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt