NRK > Nyheter

Monday, 16 December, 05:20

NRK - 10 Oct 19 kl. 18:05

USA hentet IS-fanger fra Syria

USA har hentet ut to beryktede IS-krigere fra Syria og har dem nå i sin varetekt, sier USAs president Donald Trump. – De befinner seg nå på et sikkert sted, kontrollert av USA, sier Trump..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, IS, Syria, USAs, Donald Trump, Trump

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, hentet, IS-fangerfra , Syria
P4 - 10 Oct 19 kl. 09:53

To fryktede IS-krigere hentet ut av Syria

To vestlige IS-krigere, som er kjent for sin ekstreme brutalitet, er hentet ut av Syria av amerikanske styrker, av frykt for at de nå rømmer. Tyrkia har startet sin offensiv mot kurdere i Nord-Syria der de to britiske IS-soldatene satt fengslet. De er mistenkt for halshugging og tortur av vestlige fanger.

VG - 10 Oct 19 kl. 16:06

Syria: Hentet ut IS-bødlene

De anklages for brutale henrettelser av fanger, og var del av IS-cellen kjent som «The Beatles». Nå har amerikanerne hentet dem ut, i frykt for at de skal rømme under den tyrkiske invasjonen..

NRK - 11 Nov 19 kl. 08:40

Tyrkia sender hjem IS-fanger

Tyrkia har begynt å returnere europeiske IS-fanger til sine hjemland. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge president Tayyip Erdogan er det 1201 IS-fanger i tyrkiske fengsler, og 287 som er tatt til fange i Syria..

VG - 11 Oct 19 kl. 18:26

SDF: IS-fanger på rømmen etter tyrkisk luftangrep

Fem IS-fanger har rømt et kurdiskdrevet fengsel i Nord-Syria. I al-Hol-leiren i skal det ha brutt ut opptøyer..

P4 - 14 Oct 19 kl. 07:41

Ber Europa ta IS-fanger

USAs president Donald Trump ber europeiske land ta større ansvar for IS-fangene i Syria. Trumå skriver at USA har de verste av IS-fangene og at europeerne burde tatt flere av dem tilbake etter flere forespørsler. Han sier at de aldri får slippe inn i USA.

P4 - 13 Oct 19 kl. 23:42

- Lot verdifulle IS-fanger være igjen

Det amerikanske militæret fikk ikke overført rundt femti IS-fanger, som ble omtalt som verdifulle, ut av Syria. Det skriver New York Times. Planen var å overføre fangene fra fengsler drevet av kurdere før Pentagon bestemte seg for å trekke sine soldater ut av Nord-Syria, men det mislyktes.

P4 - 23 Jun 19 kl. 16:16

Dansk 13-åring hentet fra Syria

En såret 13 år gammel dansk gutt er nettopp hentet ut fra Syria. Det bekrefter det danske utenriksdepartementet til DR Nyheter. Det er første gang Danmark offisielt henter en av sine statsborgere fra flyktningeleirene nord i Syria.

NRK - 11 Oct 19 kl. 18:05

Fem IS-fanger på rømmen

Fem fanger fra terrorgruppa IS har rømt, som følge av Tyrkias angrep i Nord-Syria. Det sier den kurdiske-ledede gruppa Syrian Defense Forces (SDF). Tyrkiske luftangrep traff området rundt et fengsel i byen Qamishli fredag, ifølge SDF..

Dagbladet - 14 Oct 19 kl. 07:51

Trump: Europa bør ta hjem IS-fanger nå

Donald Trump ber på ny Europa ta ansvar. Oppfordringen kommer etter flere meldinger om at IS-fanger har rømt fra leirer og fengsler i Nord-Syria..

Aftenposten - 17 Oct 19 kl. 06:27

Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr bekrefter at han vil begjære norske IS-fanger utlevert fra Syria hvis påtalemyndigheten ber ham om det..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Nye voldelige protester i Hongkong

Politiet i Hongkong brukte tåregass for å demme opp for demonstrasjonene som ble utløst av Carrie Lams besøk til Kinas president Xi Jinping. Sent søndag blokkerte maskerte ungdommer veiene rundt området Mong Kok i protest mot møtet mellom lederne..

NRK - 30 minutter siden

To pågrepet etter knivstikking

To personer ble mandag morgen pågrepet på en adresse i Oslo, i forbindelse med at en mann ble knivstukket i Brugata i Oslo sentrum sent søndag kveld. Det opplyser Oslo politidistrikt. Mannen fikk skader i armen..

NRK - 30 minutter siden

Innbrudd hos gullsmed i Porsgrunn

En tyv kom seg unna med smykker og diamanter for en ukjent verdi da de brøt seg inn i en gullsmedforretning i Porsgrunn natt til mandag. Ifølge politiet hadde en stor stein blitt kastet inn gjennom inngangsdøra..

NRK - 1 time siden

USA oppfordrer til nye samtaler

USAs spesialutsending til Nord-Korea, Stephen Biegun, oppfordrer landet til å vende tilbake til forhandlingsbordet. Nord-Korea har satt frist til slutten av året for USA til å komme med innrømmelser i de fastlåste samtalene om atomvåpen..

NRK - 1 time siden

Vil vrake Sanner som nestleder

Medlemmer av valgkomiteen i Høyre og Unge Høyre åpner for å vrake 1. nestleder Jan Tore Sanner fra lista til Høyres landsmøte neste år. Flere i partiet sier at det er på tide med fornyelse i ledelsen av partiet, skriver Aftenposten..

NRK - 1 time siden

Interpol slettet norsk etterlysning

Interpol har hevet etterlysningen av 44 år gamle Umar Farooq Zahoor som er etterlyst som en hovedmann bak bedrageriet av 60 millioner kroner mot Nordea. Det skjer til tross for at Norge vil ha ham utlevert, skriver VG. Vedtaket kan ikke påklages..

NRK - 2 timer siden

Ber myndighetene erklære helsekrise

Leger og helsearbeidere oppfordrer regjeringen i Australia til å erklære en helsekrise på grunn av giftig røyk fra skogbrannene. I flere uker har røyken fra skogbrannen lagt seg som et teppe over Sydney og andre deler av delstaten New South Wales..

NRK - 3 timer siden

Demokratene innkaller vitner

Demokratene i det amerikanske Senatet ønsker å innkalle fire nye vitner i riksrettshøringene mot president Donald Trump, i delen av tiltalen som handler om Ukraina. De fire er John Bolton, Mick Mulvaney, Robert Blair og Michael Duffey..

NRK - 2 timer siden

Fikk nei til varslingsplikt

Kripos ba om at barnevernet burde få en klar varslingsplikt overfor politiet, men har fått nei på dette fra Barne- og familiedepartementet. Departementet har siden 2014 jobbet med ny barnevernslov. Loven skal legges fram i 2021, skriver Dagsavisen..

NRK - 3 timer siden

Bolsonaro ut mot klimakonferanse

Brasils president Jair Bolsonaro kaller resultatet av FNs klimakonferanse, kjent som COP25, for et økonomisk spill for rike europeiske land. – Jeg forstår ikke hvordan folk ikke vet at dette bare er et økonomisk spill, sa Bolsonaro søndag kveld..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt