P4 > Nyheter

Sunday, 07 June, 07:57

P4 - 23 May 20 kl. 11:54

USA har vurdert atomprøvespregning

Regjeringen til Trump har vurdert å gjennomføre atomprøvesprengning.
Det opplyser kilder til Washington Post.
Diskusjonen startet etter påstsander om at Russland og Kina har gjennomført slike tester, noe begge landene avviser.
Trump-administrasjonen mener det kan være gunstig at USA har gjennomført atom-tester i forkant av nedrustningsforhandlinger.
USA har ikke gjennomført atomprøvesprengning siden 1992.
Les mer på P4


Les mer om:
Trump, Washington Post, Russland, Kina, USA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USAhar , vurdert, atomprøvespregning
NRK - 16 Apr 20 kl. 10:10

Kan ha utført atomprøvesprenging

I ein rapport hevdar USAs utanriksdepartement at Kina kan ha brote det internasjonale forbodet mot atomprøvesprenging, ved atomanlegget Lop Nur. Kinesiske myndigheiter har så langt ikkje kommentert skuldingane om atomtesting..

NRK - 23 May 20 kl. 11:34

USA vurderer ny atomprøvesprengning

I USA vurderer Trump-regjeringen å gjennomføre en ny atomprøvesprengning, sier anonyme kilder til Washington Post. Bakgrunnen for dette skal være påstander om at Russland og Kina har gjennomført tester med små kjernefysiske sprengladninger..

P4 - 16 Apr 20 kl. 05:25

Hevder Kina har utført atomprøvesprengninger

USA mener Kina har utført atomprøvesprengninger. I en ny rapport peker USAs utenriksdepartement på økende aktivitet ved atomanlegget Lop Nur og hevder at Kina bryter det internasjonale forbudet mot atomtesting. Dette kan sette forholdet mellom Kina og USA ytterligere på prøve.

P4 - 18 May 20 kl. 06:50

30 prosent av kommunene har vurdert permitteringer

30 prosent av landets kommuner har vurdert å permittere ansatte under koronakrisa. Det viser en undersøkelse Sentio har gjennomført for Fagforbundet. KS-leder Bjørn Arild Gram sier til Klassekampen at tallet er høyt, siden permitteringer aldri før har skjedd i kommunene.

Aftenposten - 16 Apr 20 kl. 06:03

USA mener Kina har utført atomprøvesprengninger

I en rapport peker USAs utenriksdepartement på økende aktivitet ved atomanlegget Lop Nur og hevder at Kina bryter det internasjonale forbudet mot atomtesting..

NRK - 13 May 20 kl. 23:14

Atomsprenginger ga mer regn

Atomprøvesprengningene under den kalde krigen kan ha gitt mer regn langt unna testområdet, mener britiske forskere ved universitetet i Reading. De fant de at det i gjennomsnitt falt 24 prosent mer nedbør enn vanlig i London og Skottland..

NRK - 13 May 20 kl. 22:18

Prøvesprengninger kan ha gitt regn

Atomprøvesprengninger kan ha påvirket nedbøren flere hundre mil unna, mener britiske forskere. I forbindelse med prøvesprengninger i Stillehavet og i Nevada-ørkenen på 1960-tallet, fant de 24 prosent mer nedbør enn vanlig i London og Skottland..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Tiltalt for å ha filmet leietakere

En 46 år gammel mann er tiltalt for å ha filmet leietakere i årevis. Han skal ha innstallert små kameraer og mikrofoner i boligen han leide ut til en kvinne og hennes datter i fire år, og han skal ha onanert til videoene. Mannen har forklart at han brukte overvåkingsutstyret til å se og høre på kvinnen og den da 12 år gamle datteren hennes i situasjoner der de var lettkledde eller nakne.

P4 - 45 minutter siden

Omkom i boligbrann i Tønsberg

En person er funnet omkommet etter en brann i et boligbygg i Tønsberg. Brannen ble meldt inn like før klokken fire i natt. Bygget har tre leiligheter.

P4 - 30 minutter siden

20 nye smittede

Det er registrert 20 nye koronasmittede i Norge siste døgn. Det melder Folkehelseinstituttet. Og det er 22 personer som nå får behandling på sykehus for covid-19..

P4 - 30 minutter siden

To alvorlig knivskadd etter slåsskamp

To menn i 20-åene er knivstukket og alvorlig skadd etter slåssing i Fredrikstad sentrum i natt. Det skal ha vært to slåsskamper, som politiet setter i sammenheng. Fire personer er pågrepet.

P4 - 8 timer siden

Ikke smitte i Premier League

Heller ikke i den siste runden med koronatester av spillerne i Premier League, er det noen som har testet positivt. 1.195 spillere og ansatte ble testet torsdag og fredag.

P4 - 8 timer siden

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje. Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen. Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.

P4 - 8 timer siden

Nordmenn nektet innreise til Spania

Tolv nordmenn har blitt nektet innreise, etter å ha kommet til Alicante i Spania i dag. SAS har åpnet for flyvninger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet. Men turister får ikke lov til å reise inn i Spania før tidligst 1.

P4 - 8 timer siden

Mener Tegnell må gå

I Sverige mener lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå av. Åkesson mener at den svenske koronastrategien er basert på løst forankrede antakelser og har mislyktes. Tegnell selv har erkjent at Sverige burde gjort mer for å bremse koronasmitten fra starten av utbruddet..

P4 - 8 timer siden

Vil ha penger til kreftpasienter

- Kreftpasienter som har ventet på behandling bør få øremerkede midler i statsbudsjettet for neste år. Det mener Frps Sylvi Listhaug. Aftenposten skrev denne uken at 320.

P4 - 8 timer siden

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere. På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft. Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt