NRK > Nyheter

Tirsdag, 02 Mars, 23:40

NRK - 24 jan. 21 kl. 02:43

USA ber Kina droppe Taiwan-press

USA advarer Kina og ber landet stanse sitt militære, diplomatiske og økonomiske press mot Taiwan, og i stedet satse på dialog med Taiwans folkevalgte ledelse. Taiwan meldte lørdag at kinesiske jagerfly og bombefly hadde krenket Taiwans luftrom..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Kina, Taiwan, Taiwans

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, ber, Kina, droppe, Taiwan-press
NRK - 21 feb. 21 kl. 22:02

Ber folk droppe fluor-tannpuss

Sandefjord kommune har gått ut med anbefaling til innbyggerne i bygda Høyjord om at de må droppe både fluortannkrem og fluortabletter, da drikkevannet har høye fluorverdier..

NRK - 02 feb. 21 kl. 03:12

Kina ber om bedre forhold til USA

Den kinesiske toppdiplomaten Yang Jiechi ber om at forholdet mellom Kina og USA blir gjenopprettet slik at det igjen blir forutsigbart og konstruktivt. Yang sa dette i et forum for handel mellom de to landene tirsdag morgen, melder Reuters..

NRK - 14 feb. 21 kl. 06:08

Ber Kina dele tidlige korona-data

USA ber KIna offentliggjøre data fra de første dagene av koronapandemien, og uttrykte dyp uro over opplysninger i en WHO-rapport. USA mener at rapporten må være fri for endringer gjort av regjeringen i Beijing..

NRK - 21 jan. 21 kl. 09:58

Kina håper på bedre USA-forhold

Kina håper på et bedre forhold til USA presidentskiftet. – Med samarbeid fra begge sider vil de gode englene i forholdet mellom Kina og USA overvinne de onde kreftene, sa talskvinnen Hua Chunying i Kinas utenriksdepartementet torsdag..

NRK - 17 jan. 21 kl. 15:14

Britisk press mot Kina

Storbritannia ber Kina om å gi FN fullt innsyn i leirene i regionen Xinjiang, etter meldinger om at det foregår hjernevask og tortur. Flere vestlige land har anklaget Kina for å ha internert minst 1 million uigurer og andre muslimer..

NRK - 23 jan. 21 kl. 10:40

Ber Oslo-området droppe hyttetur

Statsminister Erna Solberg ber innbyggere i Oslo-området om å ikke dra på hytta mens området er nedstengt. – Det er en unødvendig reise i denne situasjonen. Det er selvfølgelig mange som har reist før denne beskjeden ble gitt, sier Solberg..

NRK - 23 jan. 21 kl. 21:50

Ber folk unngå reiser til Oslo

Statsforvalterne i Nordland og i Troms og Finnmark ber innbyggerne droppe reiser til Oslo-regionen. Koronautbruddet i Nordre Follo kommune har ført til strenge smittetiltak i store deler av området. Statsforvalteren i Vestland gir ikke samme råd..

NRK - 01 feb. 21 kl. 08:21

Ber Tyskland droppe gassrørledning

Frankrike ber Tyskland om å avbryte samarbeidet med Russland om gassrørledningen Nord Stream 2. Årsaken er pågripelsen av Aleksej Navalnyj. Ledningen i Østersjøen er nesten ferdig, men Tyskland kritiseres for å gjøre seg avhengig av russisk gass..

NRK - 19 jan. 21 kl. 07:42

Ber USA endre innvandringspolitikk

Mexcios president Andrés Manuel López Obrador ber USA gjennomføre reformer i innvandringspolitikken, melder BBC. Minst 2.000 migranter har de siste dagene vært på vei gjennom Guatemala mot grensa til Mexico.

NRK - 23 jan. 21 kl. 20:32

USA:– Løslat demonstrantene

USA ber Russland om å løslate over 2500 demonstranter som er arrestert etter å ha støttet opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj lørdag. USA kritiserer hardhendte metoder mot demonstranter og mediefolk. Også Norge ber om at de arresterte settes fri..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Texas opphever koronatiltak

Den amerikanske delstaten Texas letter på restriksjonene og fjerner påbudet om bruk av munnbind til tross for at helsemyndighetene fraråder det. Delstatens republikanske guvernør Greg Abbott fjerner også taket på antall gjester et spisested kan ha..

NRK - 15 minutter siden

En skadd i ulykke ved Ålesund

En person er sendt til Haukeland sykehus med helikopter etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E39 ved Festøya ferjekai sør for Ålesund. E39 er stengt på stedet mens opprydding foregår, opplyser politiet i Møre og Romsdal..

NRK - 10 timer siden

Landsverk gir seg i Discovery

Eivind Landsverk slutter som programdirektør i Discovery/TV Norge etter 21 år. Han har stått bak seersuksesser som «Big Brother», «71 grader nord» og «I kveld med Ylvis»..

NRK - 30 minutter siden

Sier politiet avviste å hjelpe

Steinar Kristensen på Jotka fjellstue ba politiet om hjelp da fire kvinner ble fanget i snøstorm i ni timer på Finnmarksvidda. – Det var ingen hjelp å få der. Tvert imot, sier han.

NRK - 30 minutter siden

Jente overlevde fall fra 12. etasje

En to år gammel jente overlevde med mindre skader et fall på 50 meter fra en balkong i en boligblokk i Hanoi i Vietnam. En 31 år gammel sjåfør hylles etter at han klarte å dempe fallet med bare hendene..

NRK - 45 minutter siden

Rekord i kvinnelege listetoppar

Det har aldri vore så mange kvinner som har toppa listene til stortingsvalet som i 2021, viser ei kartlegging som NRK har gjort. I stortingspartia er 76 av 170 førstekandidatar kvinner. Det utgjer 44 prosent.

NRK - 45 minutter siden

Hurtigruten ba syk ansatt lyve

En tidligere ansatt i Hurtigruten ble bedt om å lyve om at hun hadde omgangssyke og komme på jobb. Tidligere har flere uttalt seg til NRK om en fryktkultur i rederiet. Hurtigruten mener NRK forsøker å skape et ensidig negativt bilde..

NRK - 45 minutter siden

Høyre og Frp gikk fram i februar

Høyre går fram med 1,8 til 24,6 prosents oppslutning i en måling som Norstat har gjort for NRK og Aftenposten. Frp går fram med 1,4 til 9,7 prosent. Sp får 22,2 prosent, og Ap får 21,0 prosent.

NRK - 1 time siden

Koss gir seg som visepresident

Johann Olav Koss trekker seg som visepresident i Norges Idrettsforbund. Det skriver Dagbladet. Årsaken skal være at han vil prioritere mer tid til familien.

NRK - 1 time siden

Frosta-ordfører ble oppringt av SMK

Frosta-ordfører Frode Revhaug sa nei da statssekretær Peder Egseth på Statsministerens kontor (SMK) ringte ham for å høre om han ville støtte Molde-ordførerens kritikk av Oslo. – Helt uaktuelt, sier Revhaug..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt