NRK > Nyheter

Torsdag, 24 September, 08:55

NRK - 27 jan. 20 kl. 18:29

UD ber reisende registere seg

Nordmenn som oppholder seg i områder rammet av coronavirus i Kina, oppfordres av UD om å registrere seg. Flere europeiske land tilbyr nå hjelp til borgere som befinner seg i Wuhan eller andre steder i Hubei-provinsen i Kina..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kina, UD, Wuhan, Hubei

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: UD ber, reisende, registere, seg
P4 - 02 jan. 20 kl. 09:50

UD: -Følg rådene til lokale myndigheter

Norske turister må følge rådene til lokale myndigheter dersom de er på reise i Australia, eller har tenkt å reise dit. Det er rådet fra Utenriksdepartementet. UD har ikke full oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i områdene som brenner i Australia, men ber de reisende selv oppsøke informasjon og registere seg på reiseregistrering.

P4 - 12 sep. 20 kl. 08:20

Ruter ber reisende dele seter med andre

Ruter ber passasjerer om ikke okkupere nabosetet i kollektivtrafikken. De opplever nå at reisende setter sekker eller vesker i setet ved siden av seg for å hindre at noen setter seg der. Det fører ifølge Ruter til dårlig smittevern, fordi mange da må stå i stedet.

P4 - 13 mars 20 kl. 22:27

OSL returnerer reisende

Oslo lufthavn Gardermoen skjerper koronatiltakene. Nå skal reisende fra land utenfor Norden, som ankommer flyplassen, sendes i retur. Det skriver Ullensaker kommune i en pressemelding.

NRK - 14 mars 20 kl. 15:11

Reisende fra Danmark må i karantene

Regjeringen har strammet inn reglene for hjemmekarantene. Nå må reisende fra Danmark og Island også tilbringe 14 dager hjemme. De eneste unntakene gjelder reisende fra Sverige og Finland.

NRK - 22 juli 20 kl. 18:41

Krever testing for enkelte reisende

Reisende til Tyskland fra områder med mye koronasmittede, skal testes umiddelbart ved ankomst. Det ble helseministrene i landets delstater enige om onsdag, skriver DPA. Reisende fra land med lite smitte, som Norge og mye av EU, behøver ikke testing..

P4 - 25 juli 20 kl. 19:57

Flere land innfører Spania-karantene

Det er nå flere som innfører karantene for borgere som har vært på reise i Spania. Britiske Sunday Times melder at britiske myndigheter snart kommer til å annonsere at de innfører karantene for alle reisende fra Spania, gjeldende fra midnatt. Også regjeringen i Skottland gjeninnfører 14 dager karantene for reisende fra Spania, sier Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon.

P4 - 24 feb. 20 kl. 20:12

Nye korona-råd til nordmenn

Folkehelseinstituttet ber nå reisende følge med på deres nettsider for råd og informasjon om koronaviruset. Lokal spredning av viruset påvises i stadig flere land, og sannsynligheten for at reisende fra andre land enn Kina tar med seg smitten til Europa øker stadig skriver de i kveld på sine nettsider. Fortsatt frarådes ikke reiser til områder med smitte, men Folkehelseinstituttet ber nå publikum følge deres råd for hvordan man skal forebygge smitte..

Dagbladet - 27 aug. 20 kl. 05:38

Vil ha munnbind-påbud på flyplassene

Trengsel i sikkerhetskontrollen, reisende fra røde land i taxfreen og folk uten munnbind. Tillitsvalgte og reisende ber om mer smittevern på flyplassene..

Dagbladet - 27 aug. 20 kl. 05:38

Vil ha munnbind-påbud på flyplassene

Trengsel i sikkerhetskontrollen, reisende fra røde land i taxfreen og folk uten munnbind. Tillitsvalgte og reisende ber om mer smittevern på flyplassene..

P4 - 02 des. 19 kl. 07:28

Romeriksporten åpen for tog

Signalfeilen er nå rettet på Gardermobanen - men reisende må fremdeles smøre seg med tålmodighet. Romeriksporten ble stengt for trafikk en periode i morgentimene, noe som førte til innstillinger og forsinkelser på strekningen mellom Oslo S og Lillestrøm. Nå er denne åpnet igjen, men reisende må likevel belage seg på forsinkelser, sier pressevakt i Bane Nor, Bård Bjerkaker..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

EU vil ikke anerkjenne Lukasjenko

EU vil ikke anerkjenne Aleksandr Lukasjenko som Hviterusslands president fordi valget og innsettelsen mangler legitimitet, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Lukasjenko ble onsdag tatt i ed som president, halvannen måned etter valget. Tusenvis av hviterussere har demonstrert mot det offisielle valgresultatet der Lukasjenko vant med 80 prosent..

NRK - 1 time siden

53 nye smittede i Oslo

Det siste døgnet ble 53 nye personer registret med koronasmitte i Oslo. Det viser kommuens egne tall. Fremdeles er 14 av 15 bydeler røde og smitten er høyeste i bydel St.

NRK - 30 minutter siden

"Koronabuss" var innom Røros

Den mye omtalte bussen med pensjonister på rundtur, hvor 33 ble smittet av korona, hadde også en stopp på Røros den 18. september. Kommunen jobber nå med smittesporing, skriver de på sine nettsider..

NRK - 30 minutter siden

Ber domstol blokkere TikTok-forbud

Tiktok ber en føderal domstol i USA blokkere president Donald Trumps forbud mot appen, ettersom de mener forbudet ikke er basert på sikkerhetshensyn. Trump har truet med å forby den kinesiskeide appen om den ikke blir solgt til et amerikansk selskap..

NRK - 17 timer siden

Døde i fallulykke i Kristiansand

En person omkom etter en fallulykke i Vågsbygd i Kristiansand tidligere i dag. Vedkommende var en del av et turfølge og falt i en trapp på en sti. Personen ble erklært død på stedet, opplyser politiet.

NRK - 45 minutter siden

53 nye koronasmittede i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 53 nye koronasmittede i Oslo, ifølge kommunens oversikt..

NRK - 1 time siden

Vil ikke love fredelig overtakelse

President Donald Trump nekter å forplikte seg til en fredelig maktovertakelse hvis offisielle resultater viser at han ikke blir gjenvalgt 3. november. – Vi vil se hva som skjer, sa Trump da han onsdag fikk spørsmålet fra en journalist..

NRK - 1 time siden

Stenger barer og restauranter

Alle barer og restauranter i de franske byene Marseille og Aix en Provence må stenge lørdag. I tillegg må alle utesteder i blant annet Paris stenge klokka 22.00 fra mandag.

NRK - 1 time siden

Hardt rammet av koronakrisen

Kapitals årlige liste over Norges rikeste viser at flere av landets største formuer har krympet på grunn av koronakrisen. John Fredriksen er Norges rikeste foran Odd Reitan og Johan Johannson. De to sistnevntes formuer har økt det siste året..

NRK - 1 time siden

Norsk mest vanlig i nyhetsfølging

Barn og ungdom bruker engelsk når de spiller eller ser filmer, men norsk når de følger nyheter. Nesten sju av ti barn mellom 9 og 18 år sier de leser, ser eller hører nyheter på norsk, viser undersøkelsen Barn og medier 2020 av Medietilsynet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt