UDI: - Kapasiteten på akuttmottak er for stor

UDI betaler i dyre dommer for akuttmottak som står tomme.

AKUTTMOTTAK Femundtunet hotell i Hedmark er gjort om til akuttmottak i høst, og har huset over 110 personer.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
AKUTTMOTTAK Femundtunet hotell i Hedmark er gjort om til akuttmottak i høst, og har huset over 110 personer. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sunnmørsposten skrev i dag om et planlagt akuttmottak på Christineborg gjestegård i Herøy i Møre og Romsdal.

UDI har hatt en to måneders avtale om akuttmottak med gjestegården siden 20. november, og foreløpig betalt ut 2,5 millioner kroner av totalavtalen på 7,5 millioner, på tross av at de ennå ikke har tatt imot en eneste asylsøker. Gjestegården står nå i beredskap for å ta imot asylsøkere.

Nå sier UDI at kapasiteten på akuttplasser i Norge er for stor.

- Nå i desember er det tilfellet. Derfor tar vi ned kapasiteten på akuttinnkvarteringene og flytter folk over til ordinære mottak. Men vi er også nødt til å ha en viss beredskapskapasitet i tilfelle tallene skulle gå opp igjen. Samtidig vil det i en flytteprosess som krever stor logistikk være et behov for å ha et kapasitetsmessig handlingsrom for å få gjennomført flyttingen på en god måte, skriver presserådgiver i UDI, Kjersti Vaugelade-Baust i en e-post til Dagbladet.

Færre asylsøkere Uka etter kontrakten med gjestehuset Christineborg ble inngått 20. november, ble asyltallene til Norge mer enn halvert til 968 på ei uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.