P4 > Nyheter

Fredag, 25 September, 06:58

P4 - 14 aug. 19 kl. 15:47

UDI:- Mobilisering bedrer intergreringen

Asylsøkerne som kom til Norge under flyktningsstrømmen i 2015, har klart seg bedre enn de som kom i årene før.
Det kom frem under en debatt om innvandring i regi av Utlendingsdirektoratet under Arendalsuka i dag.
UDI-direktør Frode Forfang mener det viser at det hjelper når hele samfunnet mobiliserer.
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Utlendingsdirektoratet, Arendalsuka, UDI, Frode Forfang

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: UDI, Mobilisering, bedrer, intergreringen
P4 - 02 juni 19 kl. 14:29

SV krever settestatsråd

SV krever det oppnevnes en settestatsråd som kan lede UDI. SVs Petter Eide mener justisminister Jøran Kallmyr ikke kan lede UDI så lenge han er så sterkt privat engasjert overfor UDI, melder Aftenposten. Au pairen til justisminister Jøran Kallmyr måtte forlate Norge 10.

P4 - 11 nov. 19 kl. 15:13

UDI omgjør vedtak

UDI omgjør nå vedtaket om utvisning av en 32 år gammel kvinne, som skulle utvises fra Norge, til tross for at hun har en seks måneder gammel datter. Kvinnen, som opprinnelig er fra Iran, hadde opprettet et enkeltpersonforetak for å jobbe som tannlege, som var i strid med oppholdstillatelsen. Nå opplyser UDI til Aftenposten at vedtaket er omgjort på grunn av hensynet til barnet.

Aftenposten - 03 sep. 19 kl. 19:00

Profitt i eldreomsorgen er bra | Christoffer Sundby

Profitt i eldreomsorgen skapes når god ledelse bedrer arbeidsforholdene, reduserer sykefraværet og bedrer kvaliteten på tjenestene..

NRK - 14 mai 20 kl. 11:12

IEA bedrer oljeprognosene

Lempingen av tiltakene mot koronaviruset og en drastisk produksjonsnedgang bedrer oljeprognosene etter en «svart april», melder Det internasjonale energibyrået. Siden april har utsikten for oljen bedret seg noe..

Aftenposten - 02 juni 19 kl. 13:54

SV krever settestatsråd for justisminister Jøran Kallmyr i UDI-saker

– Statsministeren må oppnevne en settestatsråd til å lede UDI så lenge justisministerens au pair er til behandling i UDI, sier SVs justispolitiske talsperson, Petter Eide..

NRK - 06 juni 19 kl. 16:06

Kallmyr ikkje inhabil overfor UDI

Kallmyr blir ikkje erklært inhabil i saker som omhandlar UDI, melder NTB. Kallmyr har klaga inn eit UDI-vedtak der den filippinske au-pairen til Kallmyrs familie vart utvist frå Noreg..

P4 - 11 juni 19 kl. 12:34

Omgjør au pair-vedtak

UDI snur og lar nå au pairen til justisminister Jøran Kallmyr få komme tilbake til Norge. Opprinnelig ble arbeidssøknaden hennes avslått. Hun ble sendt ut fra Norge i mai fordi UDI mente hun hadde jobbet ulovlig hos Kallmyrs familie i to måneder.

NRK - 21 juni 19 kl. 11:34

UDI avviser sirkuskritikk

Norsk sirkusbransje sliter under vanskelige arbeidsforhold og peker blant annet lang saksbehandlingstid hos UDI for sirkusartister. UDI avviser dette..

P4 - 20 juli 19 kl. 08:43

UDI sjekker ikke om personer etterforskes i utlandet

Når en person søker om norsk statsborgerskap, sjekker UDI verken om vedkommende har en utleveringsbegjæring på seg, eller om personen etterforskes i utlandet. Det melder NRK. UDI er avhengig av å få beskjed om dette fra søkeren selv.

P4 - 23 juli 19 kl. 16:39

Sanner åpner for å kalle tilbake statsborgerskap

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner endrer instruksen til UDI, slik at de kan trekke tilbake statsborgerskap dersom hensyn til grunnleggende nasjonale interesser skulle tilsi det. I ettermiddag opplyste UDI at de ikke kjente til at en mann, som fikk norsk pass i juli i fjor, var under terroretterforskning i Italia. Forrige ble han dømt i samme sak som mulla Krekar.

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Flere klasser i karantene i Bø

Flere klasser ved Bø skole i Telemark er satt i karantene etter at flere er nærkontakter til en person som har fått påvist koronasmitte. Kommunen sier de vurderer risikoen for smitte som relativt høy..

P4 - 30 minutter siden

Vil ha elbil-ladere i borettslag

I dag fremmer regjeringen et lovforslag som gjør at styrer i borettslag ikke kan hindre folk å sette opp et eget ladepunkt for elbil i felles garasje. Mange elbil-eiere har ingen mulighet til dette, noe som skaper mye kø på hurtigladerne, melder NRK. Den enkelte må selv dekke utgifter til ladeboks og betale for strømmen de bruker.

P4 - 30 minutter siden

Eldre urolige før høstferien

Frykter mer smitte på grunn av flere reiser innenlands..

P4 - 45 minutter siden

Støre vil bedre pandemiberedskapen

Arbeiderpartiet lanserer i dag en rekke tiltak som de mener vil bedre pandemiberedskapen. Partiet mener koronakrisen har avdekket store mangler i helsetjenesten, som blant annet manglende beredskapslagre av smittevernutstyr. Tiltakene vil presenteres i Arbeiderpartiets forslag til partiprogram for neste stortingsperiode som legges frem i formiddag..

P4 - 30 minutter siden

- Anbudskonkurransen presser lønnen ned

- Det må bli slutt på å sette busstrafikken ut på anbud. Det mener Marit Sauge, leder for bussklubben i Oslo Sporveiers Arbeiderforening. Sauge er en av 3800 bussjåfører som streiker.

P4 - 30 minutter siden

Sjåfør tiltalt for uaktsom drap

Lastebilsjåføren som kjørte på en 62 år gammel kvinnelig fotgjenger i Drammen i januar i år slik at hun døde er tiltalt for uaktsomt bildrap. Ifølge tiltalen hadde sjåføren en GPS, en hylle og en toalettmappe i frontruten og på dashbordet som hindret utsyn og førte til at han ikke oppdaget kvinnen. I tiltalen blir det lagt ned påstand om erstatning, samt tap av retten til å kjøre bil..

P4 - 1 time siden

129 nye smittede

129 nordmenn har testet positivt for koronasmitte det siste døgnet. Det er en liten økning fra dagen før, da det ble registrert 124 nye tilfeller. I alt 24 personer er innlagt på sykehus for covid-19-sykdom, fem flere enn dagen før.

P4 - 1 time siden

Sprayet tilfeldige med pepperspray

To menn er pågrepet for å ha sprayet tilfeldige forbipasserende med pepperspray i Torggata i Skien i natt. En av mennene skal også ha vært truende og voldelig. Ingen personer ble skadet i hendelsen.

P4 - 1 time siden

Nye demonstrasjoner i USA

I Lousville i Kentucky og i flere andre byer i USA fortsatte i natt demonstrasjonene mot politivold og rasisme. I går oppsto det opptøyer etter nyhetene om at ingen av politibetjentene som skjøt og drepte afroamerikanske Breonna Taylor i mars, tiltales for drapet. To politibetjenter ble skutt under opptøyene i Louisville.

P4 - 1 time siden

Milan-sjef imponert over Bodø/Glimt

Bodø/Glimt roses i skyene av Milans manager Stefano Pioli etter gårsdagens oppgjør i Europaligaen. Nordlendingene sjokkerte det italienske topplaget i 1. omgang og gikk opp i ledelse etter en nydelig scoring av Jens Petter Hauge.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt