NRK > Nyheter

Sunday, 05 April, 12:05

NRK - 10 Oct 19 kl. 17:50

UD: Norge stopper Tyrkia-eksport

UD: Norge vil ikke behandle nye søknader om eksport av forsvarsmateriell til militær bruk i Tyrkia. – Vi vil ikke behandle nye søknader om eksportlisens for forsvarsmateriell til militær bruk til Tyrkia inntil videre, sier Søreide til Dagbladet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyrkia, Søreide, Dagbladet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: UD Norge, stopper, Tyrkia-eksport
P4 - 10 Oct 19 kl. 17:50

Stanser eksportlisenser til Tyrkia

Norge vil ikke behandle nye søknader om eksport av forsvarsmateriell til Tyrkia. Det sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide til Dagbladet i ettermiddag. Hun forklarerer at dette gjøres som et føre var tiltak ettersom situasjonen er uoversiktlig og endrer seg raskt.

NRK - 10 Oct 19 kl. 20:54

Sverige vil ha våpenboikott

Sveriges utenriksminister Ann Linde ønsker å få EU med på å forby eksport av våpen og forsvarsmateriell til Tyrkia. Utspillet fra Linde kommer etter at Norge torsdag besluttet å stanse ny eksport av militærutstyr til Tyrkia..

Dagbladet - 10 Oct 19 kl. 17:42

Stanser nye eksportlisenser til Tyrkia

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier Norge ikke vil behandle nye søknader om eksport av forsvarsmateriell til Tyrkia..

NRK - 13 Mar 20 kl. 17:53

Tyrkia stopper fly fra Norge

Tyrkiske myndigheter har besluttet å stoppe flyvninger mellom Tyrkia og ni europeiske land. Norge er ett av de landene. Tiltaket vil gjelde fra lørdag 14.

NRK - 15 Oct 19 kl. 17:12

Sverige stanser eksport til Tyrkia

Sverige stanser eksport av svensk krigsmateriell til Tyrkia, melder flere svenske medier. Beslutningen er tatt av Inspektionen för strategiska produkter (ISP), som bekrefter saken overfor nyhetsbyrået TT, skriver Expressen..

P4 - 10 Oct 19 kl. 19:39

Krever at Tyrkia stopper offensiv

De europeiske medlemslandene i FNs sikkerhetsråd krever nå at Tyrkia stopper offensiven i Nord-Syria. Det melder nyhetsbyrået AFP. Også USAs utsending til FN advarer Tyrkia om at invasjonen av Nord-Syria vil få konsekvenser, og at Tyrkia må forhindre at terrorgruppen IS nå styrker seg.

E24 - 10 Oct 19 kl. 18:04

Norge stanser ny eksport av militærutstyr til Tyrkia

Norge vil inntil videre ikke behandle nye søknader om eksportlisens for forsvarsmateriell og flerbruksvarer til militær bruk i Tyrkia..

Aftenposten - 09 Oct 19 kl. 17:31

Lysbakken mener Norge bør vurdere sanksjoner mot Tyrkia

Norge bør vurdere sanksjoner mot Tyrkia for å sette en stopper for tyrkiske angrep på kurdere i Nord-Syria, mener SV. Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide oppfordrer Tyrkia til å vise tilbakeholdenhet..

Aftenposten - 09 Oct 19 kl. 17:31

Utenriksministeren ber Tyrkia vise tilbakeholdenhet. Lysbakken etterlyser sanksjoner mot Tyrkia.

Norge bør vurdere sanksjoner mot Tyrkia for å sette en stopper for tyrkiske angrep på kurdere i Nord-Syria, mener SV. Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide oppfordrer Tyrkia til å vise tilbakeholdenhet..

P4 - 12 Oct 19 kl. 19:50

Tyskland stanser våpeneksport

Tyskland følger etter Norge og stanser våpeneksport til Tyrkia på grunn av den tyrkiske offensiven mot kurderne i Nord-Syria. Det opplyser myndigheten i landet til avisen Bild am Sonntag. Norge besluttet torsdag å stanse ny eksport av militærutstyr til Tyrkia, og fredag gjorde Nederland det samme..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Over 130.000 smittet i Spania

Over 130.000 mennesker er smittet av koronaviruset i Spana, melder Reuters. Så langt har 12.

NRK - 30 minutter siden

Bislett: Truet med øks

Politiet har arrestert en mann som oppførte seg truende med ei øks i en bygård på Bislett. Ingen er skadet, men flere følte seg truet, opplyser oslopolitiet. Mannen blir anmeldt for trusler..

NRK - 30 minutter siden

To nye smittede i Trondheim

Trondheim kommune melder om to nye koronasmittede innbyggere. Begge har et mildt sykdomsforløp. De smittede er en mann i 40-åra og ei kvinne i 30-åra.

NRK - 30 minutter siden

Leieprisene for boliger synker

Fra februar har prisene i inngåtte boligleiekontrakter falt i gjennomsnitt falt 3,5 prosent, og koronasituasjonen gir utfordringer for mange, ifølge Husleie.no. Sammenligningen er rett og og etter at de strenge koronatiltakene ble innført 12.

NRK - 30 minutter siden

Vil ha testhjelp fra industrien

Helsedirektoratet har sendt et spørreskjema til industribedrifter og forskningsinstitusjoner der de ber om hjelp til å øke kapasiteten for koronatesting. Spørreskjemaet har svarfrist mandag klokka 12, skriver Teknisk Ukeblad..

NRK - 1 time siden

Skolenes landsforbund vil ikke åpne

Kun 35 prosent av medlemmene i Skolenes landsforbund mener det er trygt å gjenåpne skolene, det viser en medlemsundersøkelse. Kunnskapsministeren har kalt inn til møte med lærerforbundene..

NRK - 1 time siden

Vil overvåke portforbud med droner

Jordan vil ta i bruk droner og overvåkningskameraer for å sikre at folk retter seg etter portforbudet som er innført for å hindre spredning av koronasmitte, melder AFP. 323 mennesker har fått påvist koronasmitte i Jordan, og seks av dem er døde..

NRK - 1 time siden

Pågrepet etter pistolran

Politiet har pågrepet tre personer i nærheten av åstedet på Nydalen T-banestasjon i Oslo. Det er funn av gjenstander som knytter disse til ranet. En person ble slått og truet tidligere i formiddag..

NRK - 1 time siden

Flere hjemmefester natt til søndag

Politiet i Agder har fått inn flere meldinger om private hjemmefester natt til søndag. I går gikk politiet ut og anmodet folk om å holde seg hjemme, men til tross for dette har andelen meldinger om hjemmefester økt det siste døgnet..

NRK - 1 time siden

Åtte nye døde på Filippinene

8 mennesker har det siste døgnet dødd som følge av å være smittet av koronaviruset på Filippinene, melder Reuters. 3246 mennesker er smittet av sykdommen som har krevd 152 liv i landet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt