NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 12:02

NRK - 22 sep 22 kl. 22:28

Tyskland taper 60 milliarder euro på energikrisen

Økonomien i Tyskland ligger an til å tape nesten 60 milliarder euro på grunn av de økte energiprisene, ifølge landets økonomi- og klimaminister Robert Habeck. Summen tilsvarer over 600 milliarder kroner, og kan stige til 100 milliarder euro neste år. Det skyldes økt innkjøp av gass fra andre land enn Russland, sa Habeck torsdag. Det tilsvarer 2 prosent av Tysklands brutto nasjonalprodukt. (NTB/DPA).
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyskland, Robert Habeck, Russland, Habeck, Tysklands, Ntbdpa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyskland, taper60 , milliarder, euro, energikrisen
NRK - 13 jun 22 kl. 12:34

Russland tjener grovt på drivstoffeksport til EU

I løpet av de første 100 dagene av Ukraina-krigen tjente Russland 93 milliarder euro på eksport av fossilt brensel, hvor det meste av det gikk til EU. Konvertert til norske kroner tilsvarer det 956 milliarder. Tallene kommer fram i en rapport publisert mandag av det uavhengige, Finland-baserte senteret for forskning på energi og ren luft (CREA).

NRK - 22 sep 22 kl. 21:07

Dette er Norges rikeste

Rederieieren John Fredriksen troner på førsteplass på Kapitals liste over landets 400 rikeste som ble offentliggjort nå i kveld. Fredriksen, som siden 2006 har hatt kypriotisk statsborgerskap, har en formue på 124 milliarder kroner. Det er 10 milliarder mer enn året før.

NRK - 30 maj 22 kl. 05:44

Tyskland skal bruke 100 milliarder euro på forsvaret

Regjeringen og opposisjonen i Tyskland har blitt enige om å bruke 100 milliarder euro på å fornye landets forsvar. Bakteppet er Russlands krigføring i Ukraina. Summen tilsvarer drøyt 1.

NRK - 04 sep 22 kl. 11:24

AFP: Tyskland med milliardplan for å letta presset på hushaldningar

Den tyske regjeringa blei søndag einige om ein støttepakke på 648 milliardar kroner, som skal letta trykket på hushaldningar i møte med synkande gassforsyning frå Russland og auka energikostnader, ifølge eit regjeringsdokument AFP har fått innsyn til. – Gradvis og proporsjonal støtte til folket og næringar er naudsynt på grunn av den hurtigvoksande byrden høge energikostnader fører med seg, skriv koallisjonsmaktene i dokumentet der dei skriv at kostnaden av denne planen vil komma på 65 milliardar euro. Støtteplanen inkluderer enkeltstøtte på 300 euro til millionar av pensjonistar for å hjelpa dei med straumrekninga, og ei enkeltstøtte til studentar på 200 euro.

NRK - 09 jun 22 kl. 14:38

EU gir 205 millioner euro til Ukraina

EU gir 205 millioner euro i humanitær hjelp til Ukraina. EU har dermed totalt gitt 348 millioner euro, eller 3,5 milliarder kroner, for å hjelpe ukrainerne. 13 millioner euro skal gå til Moldova for å støtte hjelpearbeidet for ukrainske flyktninger i landet.

NRK - 18 jul 22 kl. 13:33

EU gir Ukraina militærhjelp for 500 millioner euro

EUs utenriksministre er enige om å gi Ukraina militærhjelp for ytterligere 500 millioner euro, tilsvarende over 5 milliarder kroner. Vedtaket innebærer at EU har innvilget militærhjelp til Ukraina for i alt 2,5 milliarder euro – over 25 milliarder kroner – siden Russland invaderte nabolandet sitt i februar. – Europa fortsetter leveransene for fred og forsvar av våre verdier, skriver EU-president Charles Michel på Twitter etter avgjørelsen mandag.

NRK - 07 sep 22 kl. 12:20

EU-kommisjonen foreslår nye 5 milliarder euro i finansiell støtte til Ukraina

EU-kommisjonen har onsdag foreslått å gi ytterligere 5 milliarder euro i finansiell støtte til Ukraina, skriver EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i en Twitter-melding. Dette er i tillegg til de rundt 10 milliarder euro EU har gitt i støtte til landet etter Russlands invasjon, fordelt på både militær støtte, pengebidrag og humanitær hjelp. – Situasjonen i Ukraina krever vår fulle støtte, skriver VOn der Leyen..

NRK - 18 jul 22 kl. 14:30

Rapport: Klimakatastrofer har kostet Tyskland 800 milliarder

Vær-katastrofer knyttet til klimaendringene har kostet Tyskland over 800 milliarder kroner siden 2018, ifølge en ny rapport. Den er bestilt av den tyske regjeringen, og miljøminister Steffi Lemke beskriver tallene som skrekkelige. Hun slår fast at det er økt behov for tiltak som gjør det mulig å tilpasse seg endringene i klimaet.

NRK - 21 sep 22 kl. 08:41

Tyskland nasjonaliserer gassimportøren Uniper

Den tyske staten overtar som største eier av energigiganten Uniper, opplyser Fortum, som tidligere var majoritetseier. Overtakelsen ble kunngjort onsdag morgen etter at det den siste tiden har gått rykter om at en nasjonalisering av selskapet var nær forestående. I pressemeldingen står det at den tyske staten går inn med 8 milliarder euro i selskapet (82 milliarder kroner), og at den kjøper aksjene til finske Fortum for 500 millioner euro.

NRK - 29 sep 22 kl. 14:19

Tyskland vil bruke 200 milliarder euro på støttepakke

Tyskland vil innføre en økonomisk støttepakke på inntil 200 milliarder euro for å hjelpe med de skyhøye energiprisene, melder Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

EU vedtar ny sanksjonspakke

EUs stats- og regjeringssjefer har formelt vedtatt en ny sanksjonspakke som reaksjon på Russlands annektering av områder i Sør- og Øst-Ukraina. Det bekrefter Det europeiske råd i en pressemelding torsdag. De nye sanksjonene innebærer blant annet pristak på russisk olje, forbud mot sjøtransport av russisk olje til tredjeland, samt forbud mot relaterte tjenester.

NRK - 5 minutter siden

Støre svarer på Erna Solbergs kritikk

Statsminister Jonas Gahr Støre tar regjeringens første statsbudsjett i forsvar. – Det er et stramt budsjett, slår Støre (Ap) fast overfor NTB. – Vi er i en tid der realiteten for mange er at selv om de får det samme neste år som de får nå, så vil de likevel ha mindre å rutte med fordi prisene stiger, sier statsministeren, som torsdag er i Praha for å delta på et felleseuropeisk toppmøte.

NRK - 2 minutter siden

Foreslår 10,6 millioner for å satse på lesing – Forleggerforeningen reagerer

Nordmenn leser færre bøker enn før, og regjeringen foreslår 10,6 millioner kroner til tiltak for å snu trenden. Summen skal ifølge forslaget fordeles på forskjellige organisasjoner som fremmer lesing. Blant annet får Språkrådet en økt bevilgning på 1 millioner kroner.

NRK - 15 minutter siden

Russland sier det er utenkelig at de ikke er del etterforskningen i gasslekkasjene

Russlands utenriksdepartement sier det er «utenkelig» at en etterforskning av lekkasjene i gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 vil fortsette uten Russlands deltagelse, skriver Reuters. Utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova sier utestengelsen av Russland og Gazprom viste at Vesten hadde noe å skjule. President Vladimir Putin har tidligere anklaget USA og deres allierte for å utføre angrepet på rørledningene..

NRK - 10 minutter siden

10 000 flyktningar frå Ukraina

Regjeringa ventar det vil kome 10 000 flyktningar og fordrivne frå Ukraina til Noreg neste år. Samt 4 000 andre asylsøkarar. Men dei skriv at prognosane for 2023 er «svært usikre» Regjeringa foreslår å bruke 1,6 milliardar kroner av bistandsbudsjettet på flyktningar i Noreg.

NRK - 15 minutter siden

20 millioner ekstra til film og dataspill

Regjeringen foreslår å gi Filmfondet en økning på 20 millioner kroner. 5 millioner av disse er øremerket dataspill. Pengene er ment å styrke mangfoldet innenfor film og dataspill og har som mål å treffe alle ledd i dataspillkulturen - fra utvikler til bruker.

NRK - 1 time siden

Regjeringa reknar med 1.000 milliardar kroner i petroleumsinntekter

Inntektene kjem i hovudsak frå svakare kronekurs og ei forventning om høge gassprisar. Norsk gasseksport til Europa ligg i år an til å auke med 100 TWh energi frå i fjor. Regjeringa ventar at produksjonen aukar fram mot 2024, og at det i 2023 blir investert om lag 182 milliardar kroner på norsk sokkel.

NRK - 1 time siden

Regjeringa foreslår å løyve 3,58 milliardar kroner til Langskip

Forslaget til løyving omfattar CO2-fangstprosjekt på sementfabrikken til Norcem i Brevik og på avfallsforbrenningsanlegget til Hafslund Oslo Celsio på Klemetsrud i Oslo. Forslaget omfattar også transport og lagring av CO2 på kontinentalsokkelen ved Northern Lights. – For å nå måla i Parisavtalen er verda heilt avhengig av karbonfangst og -lagring, seier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap)..

NRK - 1 time siden

Regjeringa foreslår å løyve 80 millionar til havvind

Løyvinga inkluderer 30 millionar kroner til grunnundersøkingar i Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord, og 25 millionar kroner til konsekvensutgreiing av nye område for havvind som er aktuelle for havvind. – For å nå dei måla me har sett oss med kraft og klima må me satse tungt på havvind, siger olje- og energiminister Terje Aasland..

NRK - 30 minutter siden

15 millioner til skeive organisasjoner

Forslaget om 15 millioner kroner til LHBT+-organisasjoner er nærmere en dobling fra 2022, melder regjeringen. Blant annet får Oslo Pride et doblet tilskudd, fra én til to millioner kroner. – Angrepet som skjedde i Oslo 25.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com