NRK > Nyheter

Mandag, 28 September, 14:50

NRK - 14 aug. 20 kl. 12:15

Tyskland støtter sanksjoner

Tyskland tar til ordet for EU-sanksjoner mot Hviterussland etter presidentvalget og de påfølgende protestene, melder AFP. En talsperson for regjeringen sier Angela Merkel er sjokkert over voldsbruk mot demonstranter, og at sanksjoner må diskuteres..
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, Hviterussland, AFP, Angela Merkel

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyskland, støtter, sanksjoner
P4 - 27 april 20 kl. 07:09

Storbyene støtter avkriminalisering av narkotika

De tre største storbyene i Norge støtter forslaget om av kriminalisere narkotika. Forslaget kommer opprinnelig for rusreformutvalget, som foreslår at reaksjonene på rusmisbruk skal endres fra straff til behandling. En gjennomgang Klassekampen har gjort av høringssvarene viser at Oslo, Trondheim og Bergen altså støtter at dette skal bli straffefritt..

NRK - 07 juli 20 kl. 12:29

Russland gjengjelder sanksjoner

Russiske myndigheter innfører sanksjoner mot Storbritannia etter at de innførte sanksjoner på menneskerettslig grunnlag mot 25 russiske personer mandag, på grunn av sin antatte tilknytning til dødsfallet til advokaten Sergej Magnitskij, skriver AFP..

NRK - 13 juli 20 kl. 10:45

Kina gjengjelder sanksjoner

Kina har innført sanksjoner mot flere amerikanske kongressmenn etter at USA innførte sanksjoner knyttet til anklager om menneskerettighetsbrudd i Xinjiang-provinsen. Flere kinesiske embetsmenn har fått visumnekt til USA og sine aktiva i USA frosset..

NRK - 18 juli 20 kl. 03:44

EU fordømmer USAs sanksjoner

EUs utenrikssjef Josep Borrell fordømmer USAs politikk med å iverksette sanksjoner, spesielt truslene mot selskaper som bygger gassledningen fra Russland. Borrell er spesielt bekymret for sanksjoner mot europeiske selskaper og interesser..

P4 - 08 aug. 20 kl. 12:49

- Urimelige sanksjoner

USAs innføring av sanksjoner mot Hongkongs ledere skaper kraftige reaksjoner. Byens handelssekretær mener dette er galskap og urimelig. Han advarer om at det tilslutt vil få konsekvenser for amerikanske selskaper.

NRK - 10 aug. 20 kl. 10:50

Sanksjoner mot 11 amerikanere

Kina legger ned sanksjoner mot blant andre Ted Cruz og Marco Rubio etter liknende tiltak fra USAs side. Til sammen 11 amerikanere har fått sanksjoner, noe Kina begrunner med at de har oppført seg dårlig i Hongkong-relaterte problemer, melder AFP..

P4 - 16 aug. 20 kl. 19:15

Norge slutter seg til EUs sanksjoner mot Hviterussland

Norge slutter seg til EU sine sanksjoner mot Hviterussland. Fredag ble EUs utenriksministre enige om å forberede innføring av sanksjoner mot de myndighetspersonene som er involvert i voldsbruken. Statsminister Erna Solberg skriver i et blogginnlegg at hviterusserne også må få oppleve frie, demokratiske valg..

P4 - 22 sep. 20 kl. 05:22

USA gjeninnfører FN-sanksjoner mot Iran

USAs president Donald Trump har signert en ordre om å gjeninnføre FN-sanksjoner mot Iran. I en uttalelse heter det at USA vil straffe alle som samarbeidet med Iran. Ordren vekker sterke reaksjoner blant FNs medlemsland, som mener forsøket på å gjeninnføre sanksjoner ikke er juridisk bindende.

NRK - 20 sep. 20 kl. 02:37

Hevder FN-sanksjoner er gjeninnført

USAs utenriksminister Mike Pompeo hevder FNs sanksjoner mot Iran gjelder igjen, og varsler konsekvenser om de andre medlemslandene ikke overholder dem. Landene som støtter atomavtalen mener USA ikke har myndighet til å gjeninnføre sanksjonene..

VG - 22 sep. 20 kl. 17:57

Iran-sanksjoner: Norge avviser USAs krav

Den norske regjeringen støtter ikke USAs krav om å ta opp igjen FNs sanksjoner mot Iran, ifølge utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H)..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Madrid skjerper koronatiltak

Om lag en million mennesker er nå omfattet av skjerpede smitteverntiltak i Madrid. De kan kun forlate eget nabolag på grunn av arbeid, skole og helsehjelp. Myndighetene i Madrid har måttet tåle hard kritikk for at tiltakene i byen har vært for dårlige..

NRK - 30 minutter siden

– Behov for strengere tiltak i Oslo

Det er behov for en mer kraftfull pakke av tiltak mot koronaviruset i Oslo. Det sa direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog på en pressekonferanse i ettermiddag. Årsaken er at det er mer skjult smitte i hovedstaden, ifølge Guldvog..

NRK - 1 time siden

Etterforsker MS Roald Amundsen

Det vil ta flere uker før politiet er ferdig med å etterforske Hurtigruten i forbindelse med smitte av covid-19 om bord på MS Roald Amundsen i sommer. Det er, ifølge politiet, omfattende elektronisk materiale som skal gjennomgås, og til nå er 20 avhørt..

NRK - 45 minutter siden

Åtte nye smittede i Bergen

Det er registrert åtte nye koronasmittede i Bergen siste døgn, melder kommunen. De smittede er fra fem til 82 år, og alle har kjent smittevei. Blant de smittede er én skoleelev, ett barnehagebarn, tre studenter og én importsmitte fra utlandet..

NRK - 30 minutter siden

Fire nye dødsfall i Norge

Det er i dag registrert fire nye dødsfall i Norge, opplyser Folkehelseinstituttet. Det betyr at totalt 274 mennesker har mistet livet på grunn av koronaviruset. 19 pasienter er mandag innlagt på norske sykehus, ifølge nye tall fra Helsedirektoratet..

NRK - 45 minutter siden

Høie kaller inn til hastemøte

Helseminister Bent Høie sier han er bekymret for smittesituasjonen i Oslo. På en pressekonferanse i ettermiddag sa Høie at han var frykter smitten kan spre seg til omkringliggende kommuner, og har kalt flere kommuner inn til et hastemøte i kveld..

NRK - 45 minutter siden

Regjeringen avvikler smitteappen

Regjeringen lager en ny smitteapp og avvikler Smittestopp-appen. Det skriver regjeringen i en pressemelding. Det er Folkehelseinstituttet som får i oppdrag å anskaffe en ny app..

NRK - 45 minutter siden

– Bekymret for situasjonen i Oslo

Helseminister Bent Høie sier han er bekymret for smittesituasjonen i Oslo. På en pressekonferanse i ettermiddag sa Høie at han var frykter smitten kan spre seg til omkringliggende kommuner, og har kalt flere kommuner inn til et hastemøte i kveld..

NRK - 1 time siden

Coop går mot ny utbytterekord

Dei 1,8 millionar medeigarane i Coop kan vente seg eit rekordhøgt kjøpeutbytte i 2020, melder konsernsjefen i Coop Noreg. Beløpet tent opp frå utbytte og andre medlemsfordelar nærmar seg éin milliard kroner – meir enn 15 prosent høgare enn i fjor..

NRK - 1 time siden

Etterforskar MS Roald Amundsen

Politiet har starta etterforsking av MS Roald Amundsen etter smittetilfella på hurtigruteskipet i sommar. Dei prøvar å avklare om føretaket eller enkeltpersonar kan ha brote straffelova om smittevern, melder politiadvokat Lisa-Mari Ellingsen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt