VG > Utenriks

Tuesday, 28 June, 12:09

VG - 16 maj 22 kl. 22:58

Tyrkias ambassadør: Håper Sverige og Finland «revurderer sine posisjoner»

President Erdogans mann i Norge, Fazlı Çorman, mener at Sverige kan få plass i NATO dersom de «endrer holdninger»..
Les mer på VG


Les mer om:
Erdogans, Norge, Sverige, NATO, Finland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyrkias, ambassadør, Håper, Sverigeog , Finland, revurderer, sine, posisjoner
NRK - 27 maj 22 kl. 13:43

Tyrkias utenriksminister: Sverige og Finland må ta konkrete steg

Tyrkia forventer at Sverige og Finland avslutter sin påståtte støtte til terrorisme for å få en slutt på innvendingene mot landenes Nato-medlemskap. Utenriksminister Mevlut Cavusoglu sa fredag at de svenske og finske delegasjonene hadde reist hjem med en liste over Tyrkias svar etter diplomatiske samtaler denne uken. – Konkrete steg må tas i lys av Tyrkias bekymringer.

NRK - 14 maj 22 kl. 19:37

Tyrkias utenriksminister: Åpen for samtaler med Finland og Sverige

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier han er åpen for samtaler med Sverige og Finland om deres mulige søknader om Nato-medlemskap. – En stor andel av det tyrkiske folket er imot medlemskap for land som støtter terrororganisasjonen PKK. Men dette er problemstillinger vi må snakke med de andre Nato-landene om, i tillegg til disse landene, sa Cavusoglu lørdag, med henvisning til Sverige og Finland.

Klartale - 26 apr 22 kl. 09:34

Sverige og Finland skal være enige om å søke Nato sammen

Krigen i Ukraina har fått land til å tenke nytt. Både Sverige og Finland har stått utenfor forsvars-samarbeidet Nato. Men nå skal de være enige om at de ønsker å bli med.

NRK - 16 maj 22 kl. 12:18

Sverige og Finland sier nei til Tyrkias krav

Sverige og Finland sier nei til Tyrkias krav om å sende 33 personer med påstått bånd til kurdiske militante tilbake til hjemlandet sitt, skriver Reuters. Tyrkias president hevdet fredag at Sverige og Finland støtter Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som Tyrkia ser på som en terrororganisasjon. Erdogan sa også at Tyrkia ikke stiller seg positiv til eventuelle medlemskap for Sverige og Finland i Nato..

Klartale - 24 maj 22 kl. 14:10

Dette krever Tyrkia fra Sverige før de får bli medlem av Nato

Sverige og Finland har søkt om å få bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det gjorde de 18. mai.

NRK - 04 mar 22 kl. 17:05

Stoltenberg: Sverige og Finland kan lett bli med i Nato

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sa til nordiske journalister etter Nato-møtet fredag, at Sverige og Finland er de to landene som raskest kunne blitt medlem av Nato. På spørsmål fra en svensk journalist om hva som ville skjedd hvis Sverige skulle blitt angrepet av Russland, svarte Stoltenberg blant annet: – Sverige er en veldig nær partner av Nato. Vi trener sammen, og vi har bestemt oss for å ytterligere styrke både utveksling av informasjon, etterretning og konsultasjoner.

Klartale - 18 maj 22 kl. 08:27

Sverige og Finland har levert Nato-søknader

De overleverte søknadene under en enkel seremoni i Natos hovedkvarter i Brussel.– Dette er en god dag i en kritisk tid for vår sikkerhet, sa Jens Stoltenberg. Han er general-sekretær i Nato.

Klartale - 16 maj 22 kl. 15:43

Lover å forsvare Sverige og Finland ved angrep

Sverige og Finland har bestemt seg. De vil bli medlem i forsvar-samarbeidet Nato. Det skjer etter at Russland startet krig med Ukraina.

VG - 31 okt 21 kl. 22:54

Tyrkias ambassadør: Forholdet til Norge trues av fordommer

Tyrkias ambassadør er så fortvilet over det han mener er antityrkiske fordommer i norsk presse at han gjør noe han sjelden går med på: Stiller til intervju med VG..

NRK - 15 maj 22 kl. 16:40

Stoltenberg om Tyrkias våpenkrav: – Vanskelig problemstilling

Den tyrkiske utenriksminister Mevlut Cavusoglu skal ha klargjort hva landet vil kreve for å støtte svensk medlemskap, ifølge VG : * Sverige må fjerne forbud mot våpeneksport til Tyrkia * Gi sikkerhetsgarantier * Stoppe å støtte terrorister i landet. Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg sier Tyrkias krav til Sverige om å fjerne forbudet mot våpeneksport er en kjent og vanskelig problemstilling. – Det er en problemstilling som har vært oppe flere ganger fra Tyrkias side at noen Nato-land har ulike former for restriksjoner eller begrensninger på våpeneksport til Tyrkia, sier Stoltenberg på spørsmål fra NTB..

Fler nyheter fra VG

VG - 19 timer siden

Dødstallet stiger etter angrep på kjøpesenter i Ukraina

OSLO/KYIV (VG) Ifølge ukrainske myndigheter ble 18 personer drept og over 40 er savnet etter et rakettangrep mot et kjøpesenter i Krementsjuk. Presidenten omtaler angrepet som terror..

VG - Igår: 06:37

Nupi-forsker: Vestens press mot Russland minner om krig

Vestens svar på Ukraina-krigen ligner på en krig mot Russland, mener Sverre Lodgaard ved Norsk utenrikspolitisk institutt (Nupi)..

VG - Igår: 06:27

Mandag 27. juni: Dette skjedde i natt

Lockouten fortsetter og flere kanselleringer kan ventes..

VG - Igår: 02:45

Amnesty anklager Litauen for å holde tilbake migranter

I en ny rapport anklager Amnesty Litauen for vilkårlig å holde tilbake migranter og torturere og trakassere dem..

VG - Igår: 01:54

Flere nødsituasjoner - Boeing 737 Max skal granskes igjen

Minst seks nødsituasjoner i luften og titalls startforbud. Det er fasiten for den ulykkesrammede flytypen Boeing 737 Max etter at amerikanske luftfartsmyndigheter FAA ga klarsignal til å fly igjen..

VG - Igår: 20:45

Nato-toppmøtet: Tyrkia får egen sesjon om terrorisme

Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg og det spanske vertskapet har innvilget Tyrkia en egen bolk på Nato-toppmøtet, for å diskutere Tyrkias sikkerhetsutfordringer. Håpet er at det kan medvirke til å få Tyrkia til åpne Nato-døren for Sverige og Finland..

VG - 24 jun 22 kl. 11:57

Oberstløytnant: Russland «ett lite steg nærmere» seier i Luhansk

KYIV/OSLO (VG) Russland er nå et lite steg nærmere mot å si at de har tatt Luhansk fylke, sier oberstløytnant Palle Ydstebø om at ukrainske styrker trekkes ut av Sievjerodonetsk..

VG - 23 jun 22 kl. 20:52

Ukraina og Moldova er kandidatland: – Historisk øyeblikk

EUs toppledere har torsdag vært samlet i Brussel for å vurdere om de to landene skal tas opp som kandidatland, noe de nå har blitt. Ukrainas president jubler over nyheten..

VG - 23 jun 22 kl. 13:45

Nordmann pågrepet i Spania – mistenkt for terrortilknytning

En nordmann skal ha drevet IS-propaganda fra Spania, melder lokalt politi..

VG - 23 jun 22 kl. 01:37

Han ydmyket Putin ansikt-til-ansikt

Nå opplever Vladimir Putin (69) motbør også fra sine nærmeste «venner». Den russiske presidenten ble direkte ydmyket av sin kollega fra Kasakhstan..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com