P4 > Nyheter

Saturday, 30 May, 10:05

P4 - 08 Nov 19 kl. 15:05

Tyrkia sender hjem IS-krigere

Tyrkia vil begynne å sende utenlandske IS-krigere tilbake til hjemlandene sine på mandag.
Det melder nyhetsbyrået Reuters.
Mange land, inkludert Norge, har vist liten vilje til å hente hjem statsborgere som reiste til Syria for å kjempe for IS.
Flere av disse sitter fengslet i områder som nå kontrolleres av tyrkiske styrker etter at de invaderte Nord-Syria.
Les mer på P4


Les mer om:
IS, Reuters, Norge, Syria, Nord-Syria

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tyrkia, sender, hjem, IS-krigere
P4 - 28 Dec 19 kl. 22:11

Sender hjem IS-krigere

Tyrkia har sendt to nederlandske fremmedkrigere tilbake til hjemlandet deres. Det melder nyhetsbyrået Anadolu. Tyrkia har gjort det klart at de vil sende IS-krigere hjem, selv om hjemlandet har fratatt dem statsborgerskapet.

NRK - 11 Nov 19 kl. 09:53

Tyrkia deporterer IS-krigere

Tyrkia har begynt å deportere IS-krigere til hjemlandet, og den første er satt på et fly til USA. Sju tyske statsborgere vil bli sendt hjem tirsdag. 737 utenlandske IS-krigere sitter fengslet i Tyrkia..

NRK - 28 Dec 19 kl. 22:00

Tyrkia sender fremmedkrigere hjem

Tyrkia har deportert to nederlandske fremmedkrigere til sitt hjemland som ledd i planene om å sende utenlandske IS-krigere ut av landet. Hittil har Tyrkia foretatt 112 deportasjoner..

NRK - 03 Dec 19 kl. 17:44

Macron: – Tyrkia bruker IS-krigere

Frankrikes president Emmanuel Macron mener tyrkiske styrker noen ganger bruker IS-krigere for å nedkjempe kurdisk milits i Syria. – Når jeg ser på Tyrkia, så kjemper de nå mot dem som kjempet med oss. Og noen ganger jobber de sammen med IS-krigere..

NRK - 03 Dec 19 kl. 17:44

 Macron: – Tyrkia bruker IS-krigere

Frankrikes president Emmanuel Macron mener tyrkiske styrker noen ganger bruker IS-krigere for å nedkjempe kurdisk milits i Syria. – Når jeg ser på Tyrkia, så kjemper de nå mot dem som kjempet med oss. Og noen ganger jobber de sammen med IS-krigere..

P4 - 09 Nov 19 kl. 07:47

Tyrkia varsler retur av IS-fanger

Tyrkiske myndigheter vil begynne å returnere europeiske IS-fanger fra mandag. Det varsler landets innenriksminister, ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Tyrkia har lenge kritisert sine europeiske allierte for at de nekter å hente hjem IS-krigere og deres familier, som sitter i fangenskap i Tyrkia og i al-Hol-leiren i Nord-Syria..

NRK - 11 Nov 19 kl. 08:40

Tyrkia sender hjem IS-fanger

Tyrkia har begynt å returnere europeiske IS-fanger til sine hjemland. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge president Tayyip Erdogan er det 1201 IS-fanger i tyrkiske fengsler, og 287 som er tatt til fange i Syria..

NRK - 16 Jan 20 kl. 11:59

Tyrkia sender troppar til Libya

Tyrkia sender troppar inn i Libya for å støtte den internasjonalt anerkjente regjeringa i Tripoli. Det opplyste Tyrkias president Erdogan. Erdogan seier Tyrkia vil bruke alle diplomatiske og militære middel for å sikre stabiliteten i Libya..

NRK - 09 Dec 19 kl. 08:31

Tyrkia deporterer franske IS-kriger

Tyrkia har deportert elleve franskmenn som er mistenkt for å være medlem av terrorgruppa IS. Tyrkia startet i november deporterer utenlandske IS-krigere til hjemlandene sine..

NRK - 09 Nov 19 kl. 00:54

Tyrkia vil returnere IS-krigere

Tyrkiske myndigheter opplyser at IS-fanger fra Europa vil bli sendt hjem, og at hjemsendelsene starter mandag 11. november. Kilden for dette skal være innenriksminister Suleyman Soylu, melder Reuters..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Digitalbruk har skutt i været

Flere nordmenn bruker digitale tjenester i dag enn før koronapandemien brøt ut. 92 prosent av de spurte i McKinseys undersøkelse sier at de bruker digitale tjenester nå mot 78 prosent før utbruddet. Samtidig svarer rundt 80 prosent av førstegangsbrukerne at de vil opprettholde sine digitale vaner etter at samfunnet åpner igjen..

P4 - 15 minutter siden

Frp vil ha ølsalg på bensinstasjoner

Frp fremmer igjen forslag om ølsalg på bensinstasjoner og i kiosker. Partiet vil ha flere lettelser på norske alkohollover, skriver Vårt Land. Helsetalskvinne Åshild Bruun-Gundersen mener kommunene selv vil være i stand til å finne ut hvor det kan selges øl..

P4 - 1 time siden

Militærpolitiet i beredskap

Det amerikanske forsvarsdepartmentet har nå satt militærpolitiet i beredskap. Soldatene skal være klare til å reise til Minneapolis i Minnesota på fire timers varsel, melder AP. Det er store demonstrasjoner i flere amerikanske byer etter at afroamerikaneren George Floyd døde etter en brutal pågripelse i Minneapolis.

P4 - 22 timer siden

Underskudd på 485 milliarder

Inkludert dagens forslag ligger det an til et samlet budsjettunderskudd på 485 milliarder kroner i 2020. Det opplyste statsminister Erna Solberg i dag da hun presenterte nye tiltak som skal redde norsk økonomi etter koronakrisen. Bruken av oljepenger ligger an til å bli 425 milliarder kroner i år..

P4 - 1 time siden

Vil ha faste hjemmkontor-dager

Oslo Høyre vil videreføre korona-tiltaket med hjemmekontor for å redusere rushtrafikken i hovedstaden. Nicolai Øyen Langfeldt i Oslo Høyre sier til VG at mange flere enn de trodde, er i stand til å utføre jobben fra hjemmekontor og at det bør inn i Oslos langsiktige politikk om samferdsel..

P4 - 1 time siden

1 av 3 vil ha Solberg som statsminister

Mer enn en av tre nordmenn vil ha Erna Solberg som statsminister. Det viser Dagbladets partibarometer Regjeringens håndtering av koronakrisen oppgis som forklaring på tallene. Kun én gang før har Solberg fått et bedre resultat..

P4 - 1 time siden

Fikk støtte etter økt omsetning

Flere hundre selskaper får kontantstøtte iselv om de gjør det bedre under koronakrisen enn i fjor. Det skriver Dagens Næringsliv. Staten har til sammen betalt 16,5 milliarder kroner til bedrifter som har økt omsetningen i mars eller april..

P4 - 2 timer siden

To til sykehus etter båtulykke

To personer er sendt til sykehus etter en båtulykke i Nedstrand i Rogaland i natt. Fritidsbåt traff en jernstake og har store materielle skader, opplyser politiet. Begge mennene vil bli promilletestet..

P4 - 2 timer siden

14 nye smittede

Ytterligere 14 personer er registrert koronasmittet i Norge siste døgn. I går var tallet 10. 30 personer får behandling på sykehus, ifølge tallene fra Folkehelseinstituttet..

P4 - 2 timer siden

Tre pågrepet etter brann

Tre personer er pågrepet etter en branne i en boligblokk i Trondheim. De tre er mistenkt for å ha noe med brann å gjøre, opplyser politiet i Trøndelag. Ingen personer ble skadd i brannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt