NRK > Nyheter

Wednesday, 28 September, 15:47

NRK - 05 jul 22 kl. 20:26

Tvungen lønnsnemnd i oljestreiken

Regjeringa grip inn med tvungen lønnsnemnd i oljestreiken. Det opplyser arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) til NRK tysdag kveld. Arbeidstakarorganisasjonen Lederne tok frå midnatt ut 74 medlemmer ut i streik, noko som medførte at oljefelta Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst vart stengde. Leiarane streikar for auka lønn for å møte den generelle prisveksten i samfunnet. Tvungen lønnsnemnd er eit tvangstiltak som styresmaktene kan sette i verk for å stoppe ei pågaånde arbeidskonflikt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Marte Mjøs Persen, NRK, Lederne, Gudrun, Sør, Oseberg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tvungen, lønnsnemndi , oljestreiken
Klartale - 28 jun 22 kl. 10:20

Arbeidsministeren stanser flytekniker-streiken

Lørdag 18. juni gikk flyteknikerne til streik. Det var som følge av uenighet om lønn.

Klartale - 28 jun 22 kl. 12:24

Flyselskapene sier det vil ta tid før ting er normalt

– Jeg har dessverre ikke hatt noe annet valg enn å gå til tvungen lønnsnemnd. Det sa Marte Mjøs Persen til pressen tirsdag. Hun er arbeidsminister.

NRK - 23 sep 22 kl. 14:24

Lektorlaget: Håper det ikke varsles tvungen lønnsnemnd

Tvungen lønnsnemnd er ingen løsning, mener leder Helle Kristin Nyhus i Norsk Lektorlag. De tre lærerorganisasjonene som er i streik og arbeidsgiverorganisasjonen KS, ble fredag ettermiddag kalt inn til møte hos kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap). – Vi håper ikke det blir varsel om tvungen lønnsnemnd.

Aftenposten - 05 jul 22 kl. 20:30

Tvungen lønnsnemnd i oljestreiken

Det blir tvungen lønnsnemnd i oljestreiken. Det er klart etter at arbeidsministeren innkalte partene til møte tirsdag….

E24 - 05 jul 22 kl. 19:37

Tvungen lønnsnemnd i oljestreiken

Det blir tvungen lønnsnemnd i oljestreiken. I fagforeningen Lederne er de overrasket over at regjeringen griper inn allerede..

Klartale - 19 sep 22 kl. 08:53

Enda flere elever rammes når flere lærere streiker

Lærere streiker over hele landet. Mandag begynner 1.800 flere å streike.

NRK - 23 sep 22 kl. 14:03

Skolenes landsforbund: Håper det ikke blir tvungen lønnsnemnd

Forbundsleder Mette Walker i Skolenes landsforbund sier at hun «inderlig ikke» håper det blir tvungen lønnsnemnd i lærerstreiken. – Når statsråden ber om et møte, så stiller vi selvsagt opp. Jeg håper inderlig ikke det blir tvungen lønnsnemnd, men at det er mulig å finne fram til en løsning, sa Mette Walker da hun ankom Kunnskapsdepartementet fredag ettermiddag.

NRK - 20 timer siden

Det er innført tvungen lønnsnemnd

Regjeringen bekrefter at det ble tvungen lønnsnemnd i lærerstriken. Arbeidsminister Marte Mjøs Persen beklaget at hun måtte gripe inn med tvungen lønnsnemnd, og sa at det i utgangspunktet er opp til partene i en konflikt å finne en løsning. – Når konflikten syntes å være helt fastlåst ...

NRK - 20 timer siden

KS om tvungen lønnsnemnd: – Må se framover

Arbeidsgiversiden i lærerstreiken, KS, sier de er glade for at streiken nå blir avsluttet etter at regjeringen besluttet å foreslå tvungen lønnsnemnd. – Det er svært synd at partene ikke klarte å bli enige om en løsning og at det må tvungen lønnsnemnd til. Men vi er svært glade for at 150.

NRK - 9 timer siden

Rødt vil se på ordningen med tvungen lønnsnemnd

Partileder Bjørnar Moxness i Rødt mener at det er på tide å se på hele ordningen med tvungen lønnsnemnd, etter at regjeringen i går valgte å gripe inn og stanse lærerstreiken. Moxnes sier til NRK at han mener det er trist at tvungen lønnsnemnd ble brukt i konflikten mellom lærerorganisasjonene og KS..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Nord Stream-operatør: Aktuelt å reparere rørledningen

En talsmann for selskapet Nord Stream AG sier de mener reparasjon på Nord Stream 1-gassrørledningen er en mulighet så snart skadeomfanget er klart. Talsmannen sier selskapet ønsker å gjennomføre en inspeksjon så snart myndighetene har lettet på adgangsrestriksjonene rundt lekkasjen utenfor Bornholm. Talspersonen ønsker ikke å kommentere kostnadene eller hvem som skal betale for en eventuell reparasjon.

NRK - 10 minutter siden

Tidligere forsvarssjef: Russland vil splitte vesten

Tidligere forsvarssjef Harald Sunde mener angrepet på Nord Stream-ledningen trolig kan ses som et forsøk fra Russland på å splitte vesten og spre usikkerhet. Dette sier han til Teknisk Ukeblad. Den tidligere forsvarssjefen sier all mistanke for angrepet mot Nord Stream-rørledningen går mot Russland.

NRK - 10 minutter siden

Støre: – Styrket mistanke om en villet handling

– Informasjonen vi har fått i dag styrker mistanken om at skadene kommer av en villet handling, sier statsminister Jonas Gahr Støre sier om skaden i gassrørledningene Nord Stream. – Vi anser situasjonen som alvorlig. – Det er avgjørende at Nato og Europa står samlet..

NRK - 15 minutter siden

KS kritisk til regjeringens nye skattepakke

Regjeringens forslag om hardere beskatning av naturressurser vil få betydelige konsekvenser for kommuneøkonomien, mener KS. – Vi er kritisk til at regjeringen vil inndra 3 milliarder kroner fra kommuner og fylkeskommuner i høyprisområdene som har inntekter fra konsesjonskraft. Disse kommunene har også fått betydelig økte strømutgifter som det burde vært tatt hensyn til.

NRK - 30 minutter siden

9-åring påkjørt – mistenkt sjåfør pågrepet etter å ha stukket fra stedet

En 9 år gammel gutt er påkjørt av en bil i Modum i Vikersund. Gutten er oppegående, men blir sjekket om helse .Sjåfør av bilen stakk fra stedet, men politiet har kontroll på en mistenkt sjåfør.

NRK - 15 minutter siden

Forskere: Katastrofalt år for isbreene i Sveits

Isbreene i Sveits har mistet 6 prosent av volumet siden nyttår, ifølge en ny rapport. Flere mindre breer er nå i praksis borte, og målingene her er derfor stanset. – 2022 var et katastrofalt år for de sveitsiske isbreene.

NRK - 15 minutter siden

Se Støre om beredskap

NRK - 30 minutter siden

Shell skjerper sikringen på Nyhamna

Shell skjerper sikringen på og rundt Nyhamna i Aukra kommune. Kommunikasjonssjef Kitty Eide sier de gjør dette for å øke årvåkenheten i lys av hendelsene de siste dagene. For at tiltakene skal være så effektive som mulig så kommenterer de ikke konkret hva det går ut på.

NRK - 30 minutter siden

9-åring påkjørt- sjåfør har stukket av

En 9 år gammel gutt er påkjørt av en bil i Modum i Vikersund. Gutten er oppegående, men blir sjekket om helse.Sjåfør av bilen har stukket fra stedet, melder politiet i Sør-Øst.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com