NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 06:52

NRK - 26 jan. 21 kl. 21:18

Tvungen lønnsnemd stopper streik

Tvungen lønnsnemnd stopper streiker i private omsorgsbedrifter, melder NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tvungen, lønnsnemd, stopper, streik
NRK - 26 jan. 21 kl. 21:18

Tvungen lønnsnemd i omsorgsstreik

Regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd og stopper streiker i private omsorgsbedrifter. Helsetilsynet mener det vil oppstå fare for liv og helse ved en konkret institusjon ved opptrapping av streiken, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet..

NRK - 23 feb. 21 kl. 06:33

Ap sier nei til tvungen lønnsnemnd

Arbeiderpartiet foreslår at Stortinget skal avvise regjeringens forslag om lønnsnemnd i streiken ved private omsorgsbedrifter. Det vil i så fall være første gang at Stortinget blokkerer et forslag om tvungen lønnsnemnd, skriver Klassekampen..

NRK - 22 timer siden

Ber om tvungen omsorg

Forsvararen ber om tvungen psykisk omsorg for ein av dei to tiltalte i ankesaka i Regestrand-drapssaka. I går la aktor ned påstand om 20 og 15 års forvaring i for dei to tiltalte. Sigbjørn Sveli blei drepen i desember 2019 på Regestranda..

NRK - 26 jan. 21 kl. 17:12

Omsorgs-streik trappes opp

Streiken i private omsorgsbedrifter trappes opp. 24 nye ansatte tas ut i streik, og dermed er totalt 144 medlemmer fra Fagforbundet og FO i streik fra 1. februar.

NRK - 03 feb. 21 kl. 21:52

Kan bli jordmor-streik fra midnatt

Sykehusansatte kan bli tatt ut i streik fra midnatt om ikke partene kommer til enighet. I første omgang blir 32 medlemmer tatt ut i en eventuell streik. Den vil i så fall omfatte helseforetakene Sykehuset Vestfold, Vestre Viken og Sykehuset Østfold..

NRK - 11 mars 21 kl. 11:41

Minst seks land stopper vaksine

Danmark og minst fem andre land setter AstraZenecas vaksine på vent etter at flere vaksinerte har fått blodpropp. En person skal være død. Hvorvidt blodproppene og det ene dødsfallet skyldes koronavaksinen, er ikke klart.

NRK - 11 mars 21 kl. 12:12

Flere norske byer stopper vaksine

Både Stavanger og Trondheim stopper AstraZeneca-vaksinen inntil videre. Det skjer etter at Danmark og flere europeiske land har stanset bruken av vaksinen på grunn av mistanke om at den kan føre til alvorlig blodpropp..

NRK - 07 april 21 kl. 20:51

Stopper laksefisket i Tana

Norske myndigheter stopper laksefiske i Tanavassdraget. Overfiske får skylden, men regler innført på 90-tallet kan ha vært med å bidra til den lave bestanden i dag..

NRK - 21 jan. 21 kl. 19:37

Tvitter stengte kinesisk konto

Twitter har stengt kontoene til den kinesiske ambassaden i USA etter en påstand om at kvinnelige uigurer i Xinjiang er frigjort og ikke lenger er «babymaskiner». Nyhetsbyrået AP dokumenterte i fjor at Kina utsetter uigurer for tvungen prevensjon..

NRK - 22 mars 21 kl. 09:41

Dømd til psykisk helsevern for drap

Ein mann i 20-åra er i Sogn og Fjordane tingrett dømd til tvungen psykisk helsevern for drapet på ei kvinne i Florø i november 2019. Mannen erkjende dei faktiske forholda, men nekta straffskuld. Han må betale dottera til kvinna 85.

Fler nyheter fra NRK

NRK - nu

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne.

NRK - 15 minutter siden

Kommer til å erkjenne drapet

Mannen som er tiltalt for å ha drept en annen mann i Nittedal i mai i fjor, vil erkjenne drapet i retten. Onsdag starter rettssaken i Nedre Romerike tingrett mot den 49 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept 34 år gamle Kristian Løvlie..

NRK - 10 minutter siden

Semje om utsleppskutt i EU

EU skal kutta CO2-utsleppa med minst 55 prosent innan 2030, samanlikna med nivået i 1990. Det har EU-landa, EU-parlamentet og EU-kommisjonen blitt samde om, opplyser klimakommisær Frans Timmermans. Klimamålet har blitt drøfta i fleire månadar..

NRK - 15 minutter siden

Dystre koronatal i India

Siste døgn blei det registrert 295 000 nye koronasmitta i India, noko som er det høgaste talet til no under pandemien. Det blei også registrert kring 2000 koronarelaterte dødsfall siste døgn, melder Reuters..

NRK - 30 minutter siden

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

NRK - 1 time siden

186 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 186 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 26 over snittet de sju foregående dagene. 186 tilfeller er 18 flere enn på mandag, men 56 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 1 time siden

Xi varsler tale på Bidens klimamøte

Kinas president Xi Jinping varsler en viktig tale på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har sammenkalt til denne uka. Biden har tidligere varslet et samarbeid med Kina om klima, melder AFP..

NRK - 2 timer siden

Går glipp av feriepenger fra Nav

En teknisk feil som Nav ikke klarer å rette opp før sommeren, gjør at langtidsledige ikke har rett på feriepenger, men må klare seg på dagpenger. Andre får både dag- og feriepenger, skriver Klassekampen..

NRK - 3 timer siden

15-åring skutt av politiet i Ohio

Kort tid før juryen kom med kjennelsen i Floyd-saken i Minneapolis, døde en 15 år gammel jente etter å ha blitt skutt av politiet i Ohio. Ordføreren i Columbus, Andrew Ginther, sier de nå jobber med å etterforske hendelsen, skriver The Guardian..

NRK - 3 timer siden

22 nye smittetilfeller i Lindesnes

Tirsdag ble det registrert 22 nye koronatilfeller i Lindesnes kommune i Agder. Kommunen opplyser at de jobber intenst med å stanse smitten. De siste to døgnene er det registrert til sammen 34 koronatilfeller i sørlandskommunen.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt