Turistnæringen fortviler:

Turister avbestiller etter maskepåbud

Fra og med mandag vil det være påbudt å bruke munnbind i de aller fleste sammenhenger på øygruppa Balearene i Spania. Det har fått avbestillingene til å renne inn.

MASKEPÅBUD: Knut Rysstad og kjæresten Alona Boldusieva befinner seg på Mallorca. Foto: Privat
MASKEPÅBUD: Knut Rysstad og kjæresten Alona Boldusieva befinner seg på Mallorca. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært få smittetilfeller på Mallorca, og utenom munnbindpåbudet så har det føltes ganske normalt, forteller Knut Rysstad til Dagbladet. Han har vært på Mallorca siden Spania åpnet opp for turister.

Turistnæringen på Balearene i Spania fortviler etter at det ble innført påbud om å bruke munnbind på de populære ferieøyene. Det skriver den spanske avisa El País.

Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera vil fra og med mandag rammes av det nye påbudet som setter begrensninger for hvor man kan ferdes uten munnbind. Foreløpig er det bare påbudt å bruke munnbind når det ikke er mulig å holde 1,5 meters avstand i regionen.

Enkelte unntak

Det nye påbudet om å bruke munnbind gjelder i stort sett alle sammenhenger, uavhengig av hvor mange man er. Munnbindet må være på så lenge en beveger seg utenfor eget hjem eller hotellrom.

Unntak vil bli gjort ved noen strender og bassenger, samt når man trener, spiser eller drikker.

Det vil heller ikke være tillatt å samles i grupper på over 30 personer innendørs, og 70 personer utendørs. Dersom man bryter påbudet risikerer man en bot på 100 euro, noe som tilsvarer omtrent 1000 norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.