NRK > Nyheter

Tuesday, 21 January, 23:52

NRK - 15 Jan 20 kl. 03:08

Trump forsvarte Soleimani-drapet

I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee i Wisconsin forsvarte president Donald Trump igjen droneangrepet på generalen Qasem Soleimani. – Dersom jeg ikke drepte ham, så la oss si at vi hadde mistet tre, fire, fem ambassader, sa Trump i talen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Milwaukee, Wisconsin, Donald Trump, Qasem Soleimani, Trump, Soleimani

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trump, forsvarte, Soleimani-drapet
P4 - 15 Jan 20 kl. 05:26

- Drapet på Soleimani nødvendig

USAs president Donald Trump forsvarer drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani. I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee sa Trump at at USA ville ha mistet opptil fem ambassader dersom generalen ikke ble drept. Han kalte også generalen som ble likvidert i et amerikansk angrep utenfor Bagdad for en drittsekk..

VG - 09 Jan 20 kl. 07:34

Militser kan hevne drapet på Soleimani

Selv om president Donald Trump tonet ned konflikten med Iran onsdag, kan Iran-vennlige militser i hele Midtøsten kan på eget initiativ, eller på oppdrag fra Iran, gjengjelde drapet på general Qassem Soleimani..

P4 - 03 Jan 20 kl. 05:15

Trump beordret angrep

Den høytstående iranske generalen Qasem Soleimani ble drept i et amerikansk angrep i Bagdad i går kveld. Pentagon sier angrepet ble utført på ordre fra president Donald Trump, som ledd i en forsvarshandling. Trump selv har lagt ut et bilde av det amerikanske flagget på Twitter.

NRK - 04 Jan 20 kl. 17:19

Lover å hevne drapet på Soleimani

Irans president Hassan Rouhani lover at hele landet skal hevne drapet på general Qasem Soleimani, skriver CNN. Rouhani besøkte lørdag familien til Soleimani. Generalens datter spurte om hvem som skulle hevne hennes far.

P4 - 05 Jan 20 kl. 15:29

Skal nylig ha vært mot å likvidere Soleimani

Donald Trump skal ha forbløffet egne forsvarstopper ved å bestille drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani. Så sent som 28. desember skal presidenten ha avfeid muligheten for en likvidering, ifølge flere kilder New York Times har snakket med.

NRK - 04 Jan 20 kl. 12:14

Vil hevne drapet på Soleimani

General Gholamali Abuhamezeh i den iranske revolusjonsgarden sa fredag at 35 amerikanske mål i regionen er innenfor rekkevidden for Iran. Han sier at de forbeholder seg retten til å hevne drapet på generalen Qasem Soleimani i Bagdad natt til fredag..

E24 - 03 Jan 20 kl. 22:00

Trump: Soleimani ble drept for å forhindre krig

President Donald Trump sier den iranske generalen Qasem Soleimani planla et angrep mot amerikanske diplomater, og at det var grunnen til at han ble likvidert..

Klartale - 06 Jan 20 kl. 09:06

Slik reagerer Iran etter drapet

USA drepte generalen Qasem Soleimani i et angrep. Nå lover mannen som tok over, hevn mot USA. Iran sørger over Soleimani..

NRK - 04 Jan 20 kl. 23:55

Trump truer Iran på Twitter

USAs president Donald Trump advarer Iran mot å gjengjeldet drapet på generalen Qasem Soleimani i en serie av Twitter-meldinger lørdag kveld..

NRK - 05 Jan 20 kl. 10:03

Kaller Trump terrorist i dress

Irans informasjonsminister Mohammad-Javad Azari Jahromi kaller USAs president Donald Trump for en "terrorist i dress" på twitter søndag. Trump truet lørdag med å angripe 52 iranske mål om Iran angriper amerikanere etter drapet på general Soleimani.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Forslag fra demokratene nedstemt

Et forslag fra demokratene om å åpne for bruk av dokumenter fra Det hvite hus i riksrettssaken mot president Donald Trump ble tirsdag kveld nedstemt av det republikanske flertallet i Senatet. Avstemningen var den første i riksrettssaken..

NRK - 45 minutter siden

Flertall for å avsette Trump i USA

Et flertall av amerikanerne mener at Donald Trump bør finnes skyldig i riksrettssaken og avsettes. 51 prosent av de spurte i en meningsmåling gjort for CNN mener at Senatet bør dømme Trump, mens 45 prosent mener at han bør frifinnes, ifølge målingen..

NRK - 1 time siden

Kamp om finansministeren

Både Venstre og KrF skal være svært interessert i å sikre seg finansministeren. En sentral KrF-kilde opplyser til NRK at partiet jobber for å sikre seg posten. Også en sentralt plassert Venstre-kilde sier at denne posten står høyt på ønskelisten..

NRK - 1 time siden

35.000 drept i Mexico i fjor

35.588 drap ble begått i Mexico i 2019, viser tall fra myndighetene ifølge nyhetsbyrået AP. Det tilsvarer 95 drap om dagen i gjennomsnitt.

NRK - 1 time siden

Tre omkom i vinterstorm i Spania

Det nordøstlige Spania er rammet av den verste vinterstormen på nesten 40 år. Tre mennesker er omkommet, og 220.000 mistet tirsdag strømmen i flere timer, melder AFP.

NRK - 1 time siden

Økt klimagassutslipp i Danmark

Danmarks utslipp av klimagasser steg med fire prosent i i 2018, skriver Politiken. Det viser en foreløpig rapport fra Danmark til EU og FN som Aarhus Universitet har laget. Stigningen er i strid med regjeringens mål og ambisjonrne i klimaloven..

NRK - 1 time siden

Tre palestinere drept i Israel

Israelske soldater har skutt og drept tre palestinske menn, som ifølge den israelske hæren hadde tatt seg inn i landet fra Gazastripen. Ifølge hæren kastet de en sprengladning mot soldatene. De ble drept 400 meter inne i Israel, skriver Haaretz..

NRK - 1 time siden

36 sivile drept i Burkina Faso

Væpnede menn har drept 36 sivile i angrep mot landsbyer nord i Burkina Faso, opplyser myndighetene. Massakrene skjedde i Sanmatenga-provinsen og betegnes av regjeringen som et terrorangrep..

NRK - 2 timer siden

Stengte fjelloverganger

Fjellovergangene Rv7 Hardangervidda, Fv 50 Hol–Aurland, Fv 53 Tyin–Årdal og Rv 15 Strynefjellet er stengt på grunn av uvær. Det er kolonnekjøring på Rv 52 over Hemsedalsfjellet..

NRK - 2 timer siden

Manglende sikring førte til ulykke

Arbeidstilsynet retter skarp kritikk mot Mikkelsen Kran og Transport som eier en mobilkran som veltet i Sande i vestfold i november. Den 60 tonn tunge mobilkranen sto på en byggeplassda den veltet og knuste to biler..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt