NRK > Nyheter

Fredag, 07 August, 19:54

NRK - 15 jan. 20 kl. 03:08

Trump forsvarte Soleimani-drapet

I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee i Wisconsin forsvarte president Donald Trump igjen droneangrepet på generalen Qasem Soleimani. – Dersom jeg ikke drepte ham, så la oss si at vi hadde mistet tre, fire, fem ambassader, sa Trump i talen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Milwaukee, Wisconsin, Donald Trump, Qasem Soleimani, Trump, Soleimani

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trump, forsvarte, Soleimani-drapet
P4 - 07 juli 20 kl. 05:37

- Drapet på Soleimani var ulovlig

- Drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani Irak i januar, var ulovlig. Det mener FN-topp, Agnès Callamard. Soleimani og ni andre ble drept i et amerikansk droneangrep, noe som førte til kraftige reaksjoner, og i juni ble det kjent at Iran har utstedt en arrestordre på president Donald Trump.

P4 - 15 jan. 20 kl. 05:26

- Drapet på Soleimani nødvendig

USAs president Donald Trump forsvarer drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani. I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee sa Trump at at USA ville ha mistet opptil fem ambassader dersom generalen ikke ble drept. Han kalte også generalen som ble likvidert i et amerikansk angrep utenfor Bagdad for en drittsekk..

VG - 09 jan. 20 kl. 07:34

Militser kan hevne drapet på Soleimani

Selv om president Donald Trump tonet ned konflikten med Iran onsdag, kan Iran-vennlige militser i hele Midtøsten kan på eget initiativ, eller på oppdrag fra Iran, gjengjelde drapet på general Qassem Soleimani..

P4 - 03 jan. 20 kl. 05:15

Trump beordret angrep

Den høytstående iranske generalen Qasem Soleimani ble drept i et amerikansk angrep i Bagdad i går kveld. Pentagon sier angrepet ble utført på ordre fra president Donald Trump, som ledd i en forsvarshandling. Trump selv har lagt ut et bilde av det amerikanske flagget på Twitter.

NRK - 04 jan. 20 kl. 17:19

Lover å hevne drapet på Soleimani

Irans president Hassan Rouhani lover at hele landet skal hevne drapet på general Qasem Soleimani, skriver CNN. Rouhani besøkte lørdag familien til Soleimani. Generalens datter spurte om hvem som skulle hevne hennes far.

P4 - 05 jan. 20 kl. 15:29

Skal nylig ha vært mot å likvidere Soleimani

Donald Trump skal ha forbløffet egne forsvarstopper ved å bestille drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani. Så sent som 28. desember skal presidenten ha avfeid muligheten for en likvidering, ifølge flere kilder New York Times har snakket med.

NRK - 04 jan. 20 kl. 12:14

Vil hevne drapet på Soleimani

General Gholamali Abuhamezeh i den iranske revolusjonsgarden sa fredag at 35 amerikanske mål i regionen er innenfor rekkevidden for Iran. Han sier at de forbeholder seg retten til å hevne drapet på generalen Qasem Soleimani i Bagdad natt til fredag..

E24 - 03 jan. 20 kl. 22:00

Trump: Soleimani ble drept for å forhindre krig

President Donald Trump sier den iranske generalen Qasem Soleimani planla et angrep mot amerikanske diplomater, og at det var grunnen til at han ble likvidert..

Klartale - 06 jan. 20 kl. 09:06

Slik reagerer Iran etter drapet

USA drepte generalen Qasem Soleimani i et angrep. Nå lover mannen som tok over, hevn mot USA. Iran sørger over Soleimani..

NRK - 04 jan. 20 kl. 23:55

Trump truer Iran på Twitter

USAs president Donald Trump advarer Iran mot å gjengjeldet drapet på generalen Qasem Soleimani i en serie av Twitter-meldinger lørdag kveld..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Marokko fjernes fra EU-liste

EU har fjernet Marokko fra listen over land man kan besøke under koronapandemien. Listen er kun for land som EU mener har koronasmitten under kontroll, skriver Reuters. Den siste uken har det blitt registrert 6385 nye smittede i Marokko..

NRK - 5 minutter siden

Leteaksjon etter kvinne i 70 årene

Det er startet leteaksjon etter en kvinne i 70- årene. Kvinnen skal ha gått tur fra en hytte i området Henning/ Aunvatna, og har ikke latt seg høre fra siden 16- tiden i ettermiddag. Mannskaper fra Røde Kors og politi settes inn i søket..

NRK - 4 minutter siden

20 drept i angrep

Rundt 20 mennesker har blitt skutt og drept på et marked øst i Burkina Faso. Det skal være uidentifiserte menn som står bak skytingen, ifølge myndighetene..

NRK - 10 minutter siden

2288 nye smittede i Frankrike

Det siste døgnet har det blitt registrert 2288 nye tilfeller av korona i Frankrike. Tallet på antall døde av viruset har også økt. Samtidig er det færre innlagt på sykehus med smitte i dag enn i går, uttaler landets helseminister..

NRK - 15 minutter siden

Sentralbanksjefen ba om eget møte

Sentralbanksjef Øystein OIsen ba om et eget møte med representantskapets leder Julie Brodtkorb, da det stormet rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet. Det melder VG. Olsens forslag ble avvist som «totalt uaktuelt»..

NRK - 30 minutter siden

Skulle frakte koronafaste hjem

De 190 passasjerene som satt på flyet som krasjet ved rullebanen i Kozhikode i India var blitt hentet på initiativ av myndighetene. De skal ha vært koronafast, og flyet kom for å hente dem, skriver CNN. Minst 14 personer har mistet livet i krasjet..

NRK - 45 minutter siden

Tidligere konsulenter skal granske

Hurtigruten har bedt DNV GL og advokatfirmaet Wiersholm om å granske smitteutbruddet på selskapets skip. Begge har tidligere vært konsulenter for selskapet. – Ingen konflikt, mener DNV GL..

NRK - 1 time siden

Minst 14 er døde etter flykrasj

Minst 14 personer er registrert døde etter flykrasjet utenfor en rullebane på flyplassen i Kozhikode i India. Det opplyser politiet i staten Kerala ifølge AFP. 15 personer skal være hardt skadd.

NRK - 1 time siden

Se Dagsrevyen 19.00

NRK - 1 time siden

Minst fem er døde etter flykrasj

Minst fem er registrert døde etter flykrasjet utenfor en rullebane på flyplassen i Kozhikode i India. Det opplyser myndighetene i staten Kerala til Reuters. 190 passasjerer var om bord i flyet som kom fra Dubai..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt