Trudeau avviser Trump

Canadas statsminister har avslått en invitasjon til Det hvite hus. Det har tidligere vært spenninger mellom lederne.

STATSMINISTER: Justin Trudeau kommer ikke til å delta på et møte som er planglagt i Det hvite hus på onsdag. Bildet er fra et tidligere møte mellom lederne i 2017. Foto: Sean Kilpatrick / Canadian Press / NTB Scanpix
STATSMINISTER: Justin Trudeau kommer ikke til å delta på et møte som er planglagt i Det hvite hus på onsdag. Bildet er fra et tidligere møte mellom lederne i 2017. Foto: Sean Kilpatrick / Canadian Press / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Canadas statsminister Justin Trudeau har avslått en invitasjon til Det hvite hus for å feire en ny nordamerikansk handelavtale midt i oppblussing av covid-19-pandemien og etter langvarige spenninger mellom Trudeau og president Trump.

Møtet er avtalt onsdag denne uka, og Mexicos president Andrés Manuel López Obradoris, som også er invitert, har oppfordret Trudeau til å delta, ifølge The Guardian.

Men i en pressemelding sendt fra Trudeaus kontor heter det: «Vi ønsker USA og Mexico alt godt på onsdagens møte.»

Etter at det har vært diskusjoner om hvorvidt Canadas statsminister bør delta, er det nå bestemt at han vil være i landets hovedstad Ottawa denne uka for kabinettmøter og den lenge planlagte samlingen av parlamentet.

Frustrert over avgifter

Forrige uke viste imidlertid statsministeren til trusler om nye tollsatser for aluminium og stål som en potensiell faktor i avgjørelsen hans.

«Vi er tydeligvis bekymret for det forslaget om tollsatser for aluminium og stål som amerikanerne har flyttet den siste tida», sa Trudeau til reportere, ifølge The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.