P4 > Nyheter

Lørdag, 26 September, 03:04

P4 - 22 mai 19 kl. 19:29

Tror russerne slipper Frode Berg fri i sommer

Ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger tror spiondømte Frode Berg snart slipper ut fra russisk fengsel.
Til ABC Nyheter sier Rafaelsen at han tror Berg slipper fri i løpet av sommeren. De to har kjent hverandre i snart 30 år.
Nordmannen nektet straffskyld etter spionasjetiltalen, men erkjente å ha hatt kontakt med norsk etterretning før reisen til Moskva..
Les mer på P4


Les mer om:
Rune Rafaelsen, Sør-Varanger, Frode Berg, ABC Nyheter, Rafaelsen, Berg, Moskva

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tror, russerne, slipper, Frode, Berg, frii , sommer
VG - 09 april 19 kl. 09:11

Familien til Frode Berg: Har håp, men tør ikke ha forventninger

MOSKVA (VG) Frode Bergs norske advokat mener russerne tar Frode Berg-saken svært alvorlig. Men han mener hastverket rundt rettssaken er et godt tegn..

VG - 27 mars 19 kl. 09:55

Frode Bergs advokat: – Tydelig at russerne ønsker en rask avklaring

Vi har ingen reelle muligheter for å få ham hjem før saken er avklart rettslig i Russland, sier Frode Bergs norske advokat..

VG - 15 nov. 19 kl. 06:48

To russere benådet – kan være klare for utveksling med Frode Berg

VILNIUS (VG) Utvekslingen av Frode Berg mellom Russland, Litauen og Norge kan være i gang. Tidlig fredag morgen har den litauiske presidenten benådet de to spiondømte russerne Nikolaj Filipsjenko og Sergej Moisejenko..

Aftenposten - 15 nov. 19 kl. 06:55

To russiske spiondømte er benådet. Det kan være gode nyheter for Frode Berg.

Litauens president har benådet de to spiondømte russerne Nikolaj Filiptsjenko og Sergej Moisejenko. Det er trolig en del av en utvekslingsavtale om Frode Berg..

VG - 02 april 19 kl. 11:10

Rettssaken mot Frode Berg starter i Moskva: – Det viktigste nå er at vi får Frode hjem

MOSKVA (VG) Frode Berg (63) har sittet 483 dager fengslet i Russland når spionsaken mot ham starter i dag. Ordføreren i Bergs hjemkommune har tro på en løsning..

P4 - 17 okt. 19 kl. 14:26

Vedtok lov - kan påvirke Berg-saken

Parlamentet i Litauen har nå vedtatt en lov som kan få betydning for spiondømte Frode Berg. Dommen åpner for benådning av en spiondømt russer. Og ifølge litauiske medier skal denne mannen være del av en større utveksling, der også norske Frode Berg inngår.

VG - 15 nov. 19 kl. 13:49

Spiondømte Frode Berg er benådet og overlevert til Vilnius

Frode Berg er utlevert fra Russland til Norges ambassade i Vilnius, melder litauiske myndigheter. – Frode Berg kommer hjem til Norge, som en fri mann, sier statsminister Erna Solberg..

NRK - 15 nov. 19 kl. 14:03

– Frode Berg er i Litauen

Litauske myndigheter bekrefter at Frode Berg er i Litauen som en del av en utvekslingsavtalen med Russland. – Frode Berg er nå i Litauen, sa en litauisk tjenestemann på en pressekonferanse fredag..

VG - 15 nov. 19 kl. 13:49

Datteren til Frode Berg: – Vi er overlykkelige og glade

Frode Berg er utlevert fra Russland til norske myndigheter i Vilnius. – Frode Berg kommer hjem til Norge, som en fri mann, sier statsminister Erna Solberg..

VG - 15 nov. 19 kl. 13:49

Erna Solberg etter Frode Berg-utveksling: – En fri mann

VILNIUS/OSLO (VG) Frode Berg er utlevert fra Russland til norske myndigheter i Vilnius. – Frode Berg kommer hjem til Norge, som en fri mann, sier statsminister Erna Solberg..

Fler nyheter fra P4

P4 - 3 timer siden

Forskere må leie privatfly

På grunn av koronaviruset må Norsk Polarinstitutt leie et privatfly for å frakte forskere til stasjonen «Troll» i Antarktis. Dermed byr det vanlige mannskapsbyttet i november på noen ekstra utfordringer på grunn av stengte flyplasser skriver NRK. Operasjonen koster rundt 45 millioner kroner totalt.

P4 - 4 timer siden

Ytterligere fem smittet i Øygarden

Ytterliger fem personer har fått påvist koronaviruset i Øygarden det siste døgnet opplyser kommunen til NRK. Totalt har Øygarden 91 smittetilfeller i kommunen. I går og dagen før var smittetallet sju nye personer hver dag..

P4 - 4 timer siden

Ni nye smittede i Arendal

Arendal kommune melder om ni nye smittetilfeller av koronaviruset i dag. Til sammen er nå 220 perosner i karantene i kommunen. Sju av de nye smittede knyttes til to arrangement tidligere denne måneden som er bakgrunnen for smitteutbruddet i kommunen..

P4 - 3 timer siden

Ber foreldre hente berusede tenåringer

Politiet ber foreldre og foresatte hente tenåringene sine etter en fest i Klæbu utenfor Trondheim Mellom 50 og 70 barn i alderen 14- 17 år har samlet seg ved Tanem, mange av dem svært beruset. Flere politipatruljer er på stedet..

P4 - 4 timer siden

Langt flere i fedrekvotefellen enn antatt

Langt flere enn først antatt har mistet fedrekvoten. Nye tall viser at Nav har undervurdert hvor mange fedre som mister deler av eller hele fedrekvoten fordi de søker for sent. Familieminister Kjell Ingolf Ropstad trodde 40 -50 personer mistet fedrekvoten per år og har informert Stortinget om dette.

P4 - 4 timer siden

Terrorsiktet nordmann kan utleveres

En 61 år gammel norsk statsborger kan utleveres til Frankrike i forbindelse med en terrorsak i Paris for snart 40 år siden. Det har Oslo tingrett bestemt. Fransk påtalemyndighet mener den terrorsiktede nordmannen som har palestinsk bakgrunn deltok i et angrep i Paris i 1982 rettet mot en jødisk restaurant.

P4 - 5 timer siden

Fortsatt ingen løsning - busstreik trappes opp

Fortsatt er det ingen kontakt mellom partene i forhandlingene om mer lønn til bussjåførene. Det bekrefter både Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet i kveld til NTB. Dermed går ytterligere 4500 bussjåfører ut i streik i morgen tidlig.

P4 - 5 timer siden

Ukrainsk fly har krasjet under landing

Et ukrainsk militærfly har styrtet i forbindelse med landing. 20 personer er bekreftet omkommet, bekrefter regjeringen. I tillegg skal to være skadet.

P4 - 5 timer siden

Tre siktede etter knivangrep varetektsfengslet

De tre mindreårige personene som er siktet for knivstikkingen på Bogerud T-Bane i går kveld er nå varetektsfengslet. To av dem er fengslet i to uker med brev- og besøksforbud, mens den tredje er varetektsfengslet i en uke med brev- og besøksforbud. Alle tre er siktet for grov kroppskade.

P4 - 6 timer siden

Fem pågrepet etter angrep i Paris

Fem personer skal nå være pågrepet og arrestert etter knivangrepet utenfor de tidligere lokalene til Charlie Hebdo i Paris i dag. Det melder det franske rettsvesenet. Politiet etterforsker saken som terror.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt