P4 > Nyheter

Monday, 24 February, 09:57

P4 - 28 Jan 20 kl. 06:28

Tror ikke fattigdom utryddes

Nesten ingen i Norge tror på at FNs mål om å utrydde ekstrem fattigdom innen 2030 kommer til å bli nådd.
Bare fire prosent tror dette er mulig, viser en ny undersøkelse gjort for bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen.
Generalsekretær i stiftelsen, Kristine Storesletten Sødal sier til Vårt Land at det er overraskende at så få tror det er mulig, siden vi er den første generasjonen som har midler og redskaper til å makte dette..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, FNs, Strømmestiftelsen, Storesletten Sødal, Vårt Land

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tror, ikke, fattigdom, utryddes
P4 - 07 Nov 19 kl. 12:52

– Bekymringsfullt at stadig flere barn lever i fattigdom

Medgir at regjeringen ikke har gjort nok. – Det er svært bekymringsfullt at stadig flere barn i Norge lever i fattigdom. Det sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

Klartale - 14 Oct 19 kl. 14:05

Får nobelpris for forskning på fattigdom

Vinnerne av nobelprisen i økonomi har forsket på fattigdom. De tre er Abhijit Banerjee, Esther Duflo og Michael Kremer..

NRK - 03 Nov 19 kl. 09:20

Vil øke innsatsen mot fattigdom

Åtte av ti nordmenn mener regjeringen bør gjøre mer for å bekjempe fattigdom i Norge. Det viser en undersøkelse Norstat har utført for ABC Nyheter. I 2017 var det 30.

NRK - 10 Dec 19 kl. 19:23

– Vår felles fiende er fattigdom

Abiy Ahmed Ali la blant annet vekt på fredsbåndet mellom Eritrea og Etiopia i sin fredspristale. – Isaias Afwerki og jeg har bygget en fredsbro sammen. Vår felles fiende er fattigdom.

P4 - 08 Jan 20 kl. 21:17

Tror ikke på liv etter døden

Halvparten av oss tror ikke på noe liv etter døden. Det viser en undersøkelse av Institutt for kirke-, religions- og livsynsforskning,m elder Vårt land. 48 prosent svarer at de ikke tror det er noe liv etter døden, 9 prosent vet ikke, 27 prosent tror det finnes noe, uten å vite hva.

VG - 08 Nov 19 kl. 07:38

Unge holder fattigdommen skjult: – Hvis jeg sier jeg går på ballett, tror de ikke jeg er fattig

Unge som har vokst opp i fattigdom forteller om stigma, ensomhet og mobbing på grunn av foreldrenes manglende inntekt. De forteller også om kreative metoder for å skjule det som foregår hjemme..

P4 - 03 Nov 19 kl. 09:38

- Må gjøre mer for å bekjempe fattigdom

Åtte av ti nordmenn mener myndighetene må øke innsatsen mot fattigdom i Norge. Det viser en undersøkelse Norstat har gjort for ABC Nyheter. Andelen barn i husholdninger med lavinntekt har økt fra åtte prosent i 2004 til 13,3 prosent i 2017, viser nye SSB-tall.

P4 - 11 Nov 19 kl. 09:01

Tror ikke på klimakrise

Hver femte nordmenn tror ikke på menneskeskapte klimaendringer. En undersøkelse Bergens Tidende har gjennomført viser at andelen som svarer at klimaendringene er naturlige svingninger har økt de siste tre årene, fra 20 til 22 prosent. Klimaforsker Rasmus Benestad i Meteorologisk institutt tror forskere ikke har vært gode til å forklare hva som skjer..

Dagbladet - 06 Nov 19 kl. 19:44

- Det burde være flaut for barnevern og NAV. Ikke oss

Malin Solberg Lyngen vokste opp i fattigdom. Hun er langt fra alene, og tallet er økende. Likevel er det tabubelagt og pinlig å være fattig..

NRK - 30 Nov 19 kl. 09:38

Mener villsvin bør utryddes i Norge

Det burde ha blitt laget en bekjempelsesplan for villsvin i stedet for en handlingsplan, mener Norsvin i Hamar. Bedriften mener at den manglende handlekraft som Miljødirektoratet og Mattilsynet viser i handlingsplanen, må tas opp på politisk nivå..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Innrømmer skyld for knivdrap

En 52 år gammel mann erkjenner straffskyld for å ha knivdrept sin 27 år gamle ekskjæreste på Tiffani Café på Frogner i Oslo i 2018. Det kom fram da rettssaken mot mannen startet i Oslo tingrett i dag. Kvinnen var nyansatt og på opplæring på cafeen da hun ble brutalt angrepet og påført dødelige knivstikk foran sjokkerte gjester.

P4 - 1 time siden

Norwegian: - Vi vet like lite som andre

Samtlige flyplasser på Kanariøyene er nå gjenåpnet. Det opplyser den spanske flyplassoperatøren Aena. Over 2000 nordmenn er værfaste på Kanariøyene etter en sandstorm og det er uklart når flytrafikken kommer i gang igjen.

P4 - 1 time siden

Kina snur om karantene i Wuhan

Kinesiske myndigheter snur om oppmykingen av karantenereglene i millionbyen Wuhan. Tidligere i dag ble det opplyst at enkelte personer under bestemte forutsetninger kunne få reise ut av byen. Nå snur myndighetene, og opprettholder dermed den strenge karantene om utreiseforbud, ifølge nyhetsbyrået AFP.

P4 - 1 time siden

Stor interesse for sommerjobber

Svært mange unge ønsker seg sommerjobb, men langt ifra alle vil få ønsket sitt oppfylt. Ifølge Virke ansetter nemlig bedrifter færre sommervikarer enn før. Nesten 6 av 10 bedrifter svarte i en undersøkelse i fjor at de ikke hadde planer om å ansette.

P4 - 1 time siden

Dro inn en million under mesterskapet

Marte Olsbu Røiseland reiser hjem til Norge med kofferten full av medaljer. Froland-løperen ble Norges store skiskytterdronning under VM i Anterselva med hele fem gull og to bronse på sju øvelser. 29-åringen fikk også rikelig påfyll på bankkontoen.

P4 - 1 time siden

Nedbørsrekord i Bergen

Starten på året har vært den våteste noen sinne for Bergen. Til nå har 2020 bydd på 781 millimeter nedbør for byen, og det er mer enn det noen gang, skriver Bergens Tidende. 781 millimeter nedbør er mer enn Oslo får på et helt år.

P4 - 1 time siden

Anklager sitt eget parti for skremselspropaganda

MDGs fylkesleder i Rogaland, Rita Kristin Veland anklager sitt eget parti for skremselspropaganda og melder seg ut av partiet. Til Stavanger Aftenblad retter hun kraftig skyts mot sine egne for å fremme skam og straff i stedet for muligheter og håp. Både kjøttskamp, flyskam, bilskam, oljeskam og jorbduksskam, og mener det også er naitvt å sette en sluttdato for oljeindustrien.

P4 - 1 time siden

Motvillige menn får skylden for lave fødselstall

Motvillige menn får skylden for lave fødselstall. Mens kvinner i snitt ønsker seg 2,36 barn, er det tilsvarende tallet for menn 2,09. Det viser en fersk undersøkelse fra Institutt for samfunnsforskning, skriver Klassekampen.

P4 - 1 time siden

Korona påvist i Bahrain og Kuwait

Koronaviruset fortsetter å spre seg over landegrenser. Sykdommen er nå påvist i Bahrain og Kuwait, melder statlige medier i landene. Det er tidligere registrert smitte i flere land i regionen, blant annet Iran..

P4 - 2 timer siden

Lillehammer får gjennomgå etter folkefest

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo mener det er på tide å vrake Lillehammer som vertsby for verdenscupen i langrenn. I helgen ble Ski Tour avsluttet på Granåsen foran 12.000 besøkende på tribunen.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt