P4 > Nyheter

Monday, 30 March, 08:24

P4 - 27 Feb 20 kl. 15:37

Tror dødeligheten er lavere

Dødeligheten for koronaviruset er trolig lavere enn de internasjonale tallene gir inntrykk av.
Det opplyser Folkehelseinstituttet til Nettavisen.
Mens Verdens helseorganisasjon anslår at dødsraten er på 3,4 prosent regner Folkehelseinsituttet med at den er på 0,4 prosent. De begrunner dette med at man ikke har oversikt over alle de milde tilfellene..
Les mer på P4


Les mer om:
Folkehelseinstituttet, Nettavisen, Verdens, Folkehelseinsituttet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tror, dødelighetener , lavere
Aftenposten - 04 Dec 19 kl. 07:35

Dødeligheten av hjerteinfarkt nesten halvert på ti år

Dødeligheten av hjerneslag er redusert med 41 prosent, mens dødeligheten av hjerteinfarkt er nesten halvert de siste ti årene..

NRK - 11 Mar 20 kl. 10:23

Dødeligheten har falt betraktelig

Sør-Korea er et av de hardest virusrammede landene utenfor Kina, men smittespredningen har siden gått saktere og dødeligheten er nå blant den laveste i verden. 7755 er bekreftet smittet i landet. 60 av dem har mistet livet..

NRK - 04 Dec 19 kl. 07:14

Færre dør av hjerteinfarkt

Dødeligheten av hjerteinfarkt er nesten halvert de siste ti årene, mens dødeligheten av hjerneslag er redusert med 41 prosent. Det viser 2018-tallene fra Dødsårsaksregisteret, skriver NTB. Menn har høyere dødelighet grunnet hjerteinfarkt enn kvinner..

E24 - 07 Jan 20 kl. 08:22

DNB nekter kunder som forurenser å få lån: – Lavere utslipp gir lavere rente

DNB gir lavere rente til selskaper som satser på klima – og har nektet å finansiere selskaper som ikke tar klimahensyn. – Lavere utslipp gir lavere rente, sier DNB-sjef Kjerstin Braathen..

VG - 07 Jan 20 kl. 08:01

DNB nekter kunder som forurenser å få lån: – Lavere utslipp gir lavere rente

DNB gir lavere rente til selskaper som satser på klima – og har nektet å finansiere selskaper som ikke tar klimahensyn. – Lavere utslipp gir lavere rente, sier DNB-sjef Kjerstin Braathen..

VG - 07 Jan 20 kl. 08:01

DNB har nektet kunder som forurenser å få lån: – Lavere utslipp gir lavere rente

DNB gir lavere rente til selskaper som satser på klima – og har nektet å finansiere selskaper som ikke tar klimahensyn. – Lavere utslipp gir lavere rente, sier DNB-sjef Kjerstin Braathen..

P4 - 13 Mar 20 kl. 08:52

Spår boligprisfall

- Boligprisene kommer til å falle på grunn av koronaviruset. Det tror sjeføkonom i DNB Markets, Kjersti Haugland. Hun sier til Finansavisen at de tror det nå blir økende arbeidsledighet og langt lavere lønnsvekst, og at dette vil slå negativt ut for boligmarkedet..

Dagbladet - 26 Feb 20 kl. 14:25

- Dødeligheten er høyere

Arne Brock Brandseter, overlege ved Ullevål sykehus, forteller at de øker sin beredskap. Sammenlignet med influensavirus, er coronaviruset farligere, er hans vurdering..

P4 - 07 Jan 20 kl. 08:26

Lavere utslipp gir lavere rente

DNB vil nekte lån til kunder som forurenser. Banken gir lavere rente til selskaper som satser på klima - og har samtidig nektet å finansiere selskaper som ikke tar klimahensyn, skriver VG. DNB-sjef Kjerstin Braathen sier bedrifter som vil ha lån må belage seg på at banken spør om klimautslippene deres, tiltak for å redusere klimarisiko - og at det vil påvirke renten de må betale for lån i banken..

NRK - 03 Mar 20 kl. 18:34

– 3,4 pst. av de smittede er døde

Rundt 3,4 prosent av dem som er registrert smittet av det nye koronaviruset er døde, ifølge Verdens helseorganisasjon. Samtidig er det et usikkert antall ikke-registrerte tilfeller. Et ulikt tall her kan gi et annet tall på dødeligheten av viruset..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Nesten sprengt intensivkapasitet

Nå skal intensivkapasiteten på Akershus universitetssykehus nesten være sprengt. Nesten alle intensivplassene på Ahus er fylt opp av koronapasienter, ifølge nettstedet Aldrimer. 62 pasienter er innlagt med koronasmitte på Ahus.

P4 - 30 minutter siden

Vedum vil ha matgrep

Trygve Slagsvold Vedum ber norske myndigheter gjøre tiltak for å sikre at nordmenn får nok mat fremover. FN har uttrykt bekymring for at enkelte land innfører restriksjoner i mateksporten og advarer om at det kan bli begrensninger i matflyten i verden. Og det bekymrer også Senteraprti-lederen.

P4 - 30 minutter siden

Vil redde reiselivsarrangører

Staten må bruke penger på reiselivsarrangører slik at de kan betale kundene for avlyste pakketurer. Det mener Frp og Arbeiderpartiet. De vil hindre små og store reiselivsarrangører fra å gå konkurs for følge av koronakrisen.

P4 - 45 minutter siden

- Barnehagene må holde kveldsåpent

- Våre barnehager må være fleksible og holde åpent på kvelden, i helgene og i påsken. Det sier Anne Lindboe, som er administrerende direktør i Private barnehagers landsforbund. For, høyt press på kritiske samfunnsfunksjoner kan føre til at barnehager blir utfordret til å gi et tilbud utenom de ordinære åpningstidene i koronakrisen.

P4 - 1 time siden

Slik skal vi spise mer grønt

Nordmenn skal spise mer grønt. Det regjeringsoppnevnte utvalget for vekst i grøntsektoren mener norskandelen kan øke med 50 prosent. Leder av utvalget Anita Krohn Traaseth sier til Nationen at produktutvikling og nytenking blir viktig for å få til en vekst i grøntsektoren.

P4 - 1 time siden

Færre ambulanseoppdrag

Ambulansene i Oslo, Akershus og Glåmdalen melder om en en nedgang i antall oppdrag på ti prosent etter at koronakrisen for alvor satte inn. Hovedtillitsvalgt for ambulansetjenesten i Fagforbundet, Thomas Renngård, sier til Dagsavisen at det blant annet skyldes at det er mindre å gjøre i helgene fordi utesteder er stengt, og fordi det nesten ikke er folk ute. I tillegg mener han at folk kjører mer forsiktig på veiene..

P4 - 1 time siden

Flere nekter å droppe lokale karantener

Flere kommuner i Nord-Norge nekter å følge regjeringens oppfordring om å droppe lokale karanteneregler. I går presenterte regjeringen, sammen med NHO, LO og KS, en nasjonal veileder til kommunene, med beskjed om at det ikke er behov for lokale tiltak. Målet er å ta vare på næringslivet - og helseminister Bent Høie sa i går at han regnet med at kommunene ville lytte.

P4 - 1 time siden

Frykter full stopp i kollektivtrafikken

Det kan bli full stopp i kollektivtrafikken denne, om det ikke kommer en krisepakke. Det sier administrerende direktør i NHO Transprt, Jon Stordrange. Kollektivtrafikken har gått tilnærmet som normalt under koronakrisen - for at de som skal på jobb kommer seg dit - for for at det ikke skal bli for trangt.

P4 - 1 time siden

- Behov for gjenoppbygging av landet etter koronakrisen

- Det er nødvendig med en nasjonal innsats for å gjenoppbygge distriktene etter koronakrisen. Det sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Klassekampen. Distriktsnæringer som turisme, bygg- og anlegg og verftsindustrien er hardt rammet av den økonomiske nedturen etter virusutbruddet.

P4 - 1 time siden

Får ikke inn voldsutsatte barn

Etter at skolene og barnehagene stengte på grunn av koronakrisen, har det kommet inn langt færre barn som har blitt utsatt for vold og overgrep på sykehusene. Flere sykehus melder om en kraftig nedgang i antall barn som kommer inn med uforklarlige blånerker og sår. Lege Elin Drivenes ved Universitetssykehuset Nord-Norge sier til NRK at de ofte er skole eller barnehage som melder fra om slik vold - og hun frukter barn ikke får hjelpen de trenger..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt