NRK > Nyheter

Friday, 28 February, 07:30

NRK - 11 Sep 19 kl. 17:53

Trolig ikke veldig smittsom

Veterinærinstituttet og Mattilsynet mener at mye tyder på at den alvorlige hundesykdommen ikke er veldig smittsom mellom hunder. De opplyser at i de fleste tilfellene der det bor flere hunder i samme dyrehold, er det bare én hund som har blitt syk.
Les mer på NRK


Les mer om:
Mattilsynet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trolig, ikke, veldig, smittsom
Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 18:23

Hundesykdom trolig ikke veldig smittsom

Veterinærinstituttet og Mattilsynet mener at mye tyder på at den alvorlige hundesykdommen ikke er veldig smittsom mellom hunder..

VG - 11 Sep 19 kl. 17:51

Hundesykdom trolig ikke veldig smittsom

Veterinærinstituttet og Mattilsynet mener at mye tyder på at den alvorlige hundesykdommen ikke er veldig smittsom mellom hunder..

P4 - 11 Sep 19 kl. 17:55

Hundesykdom trolig lite smittsom

Hundesykdommen som har tatt livet av 26 hunder i Norge er trolig lite smittsom mellom hunder. Det opplyser Veterinærinstituttet i kveld. I de fleste tilfellene der det bor flere hunder i samme dyrehold har bare en hund blitt syk.

P4 - 06 Sep 19 kl. 16:50

Hundesykdom trolig ikke smittsom

Den alvorlige hundesykdommen som herjer nå smitter trolig ikke mellom hunder. Men Veterinærinstituttet kan ikke bekreftet dette hundre prosent, og ber hundeeiere fortsatt om å begrense kontakten mellom hunder, melder NTB. I ettermiddag ble det kjent at nok en hund har mistet livet av den ukjente sykdommen, denne gangen i Nordre Vestfold..

P4 - 02 Sep 19 kl. 18:37

Elev med smittsom hjernehinnebetennelse

En skoleelev er innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse. Eleven tilhører Hop videregående skole i Askøy kommune i Hordaland, men er bosatt i Fjell kommune. Det er ikke oppdaget andre tilfeller av sykdommen i noen av kommunene..

Klartale - Igår: 21:17

Første person i Norge bekreftet smittet

En person har testet positivt for viruset covid-19 i Norge. Personen er trolig ikke smittsom, sier Folkehelse-instituttet..

P4 - 27 Nov 19 kl. 16:21

Døde av smittsom hjernehinnebetennelse

En 18 år gammel kvinne, som var innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse, døde i går på Stavanger universitetssykehus. Sykehuset og Stavanger kommune har satt i gang nødvendige tiltak i nærmiljøet, opplyser kommunen. Elever og ansatte ved skolen 18-åringen gikk på har fått en SMS med informasjon..

Aftenposten - 26 Sep 19 kl. 20:46

Mattilsynet opphever råd om nærkontakt mellom hunder - sykdommen trolig ikke lett smittsom

Mattilsynets kartlegging tyder på at den ukjente hundesykdommen ikke smitter lett mellom hunder. De opphever derfor rådet om å begrense nærkontakt..

Aftenposten - 26 Sep 19 kl. 20:46

Mattilsynet opphever råd om å unngå nærkontakt mellom hunder - sykdommen trolig ikke lett smittsom

Mattilsynets kartlegging tyder på at den ukjente hundesykdommen ikke smitter lett mellom hunder. De opphever derfor rådet om å begrense nærkontakt..

VG - 26 Sep 19 kl. 20:47

Mattilsynet opphever råd om nærkontakt mellom hunder - sydommen trolig ikke lett smittsom

Mattilsynets kartlegging tyder på at den ukjente hundesykdommen ikke smitter lett mellom hunder. De opphever derfor rådet om å begrense nærkontakt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Russland: – Var blant terrorister

Det russiske forsvarsdepartementet sier fredag at tyrkiske soldater som ble drept i Idlib i Syria torsdag, ikke skulle ha vært i området. Russland mener at de tyrkiske troppene befant seg «blant terrorister» og sier Tyrkia ikke informerte om dette..

NRK - 15 minutter siden

New Zealand: Første korona-tilfelle

New Zealand har registrert det første tilfellet av koronavirus. En person i 60-årene som nylig kom til landet fra Iran via Bali, har testet positivt på viruset, sier helsemyndighetene i landet. Personen ligger nå i isolat på et sykehus i Auckland..

NRK - 14 timer siden

Svenske kan ha smittet 40

En svenske som var smittet av det nye koronaviruset kan ha smittet et 40-talls personer i Göteborg. Den smittede er innlagt etter å ha testet positivt for det nye koronaviruset og nå jobbes det å kontakte folk som har hatt nærkontakt med mannen..

NRK - 30 minutter siden

Ber regjeringen om viruskriseplan

Reiselivsnæringen er bekymret for konsekvensene av utbruddet av koronaviruset og ber regjeringen om å lage en kriseplan for næringen, skriver NTB. Dersom utbruddet treffer Norge i høysesongen vil det få fatale konsekvenser, mener Virke Reiseliv..

NRK - 30 minutter siden

Maktkritiker pågrepet i Hongkong

Mediemogulen Jimmy Lai, kjent som profilert kritiker av det kinesiske styret i Hongkong, er pågrepet. Lai ble pågrepet sammen med to andre demokratiaktivister, melder Reuters. De er siktet for å ha deltatt i en ulovlig demonstrasjon i august i fjor..

NRK - 45 minutter siden

USA: 38 høyreekstreme drap i 2019

Høyreekstreme sto bak 38 av 42 drap begått av ekstremister i USA i fjor. Det kommer fram i organisasjonen Anti-Defamation Leagues (ADL) årlige rapport «Murder and Extremism in the United States». Kun én hendelsene var uten høyreekstrem tilknytning..

NRK - 1 time siden

Dødstallene stiger i New Delhi

Antall døde etter de siste dagenes sammenstøt mellom hinduer og muslimer i Indias hovedstad New Delhi er nå oppe i 38. Det motstandere og tilhengere av en omstridt ny statsborgerskapslov som har støtt sammen..

NRK - 2 timer siden

Visepresident i Iran smittet

Massoumeh Ebtekar, en av Irans sju visepresidenter, er smittet av koronaviruset. Det opplyser Irans statlige nyhetsbyrå IRNA: Fra før er det kjent at Irans visehelseminister er smittet. Det offisielle tallet på smittede i Iran er 245, med 26 døde..

NRK - 2 timer siden

AP erklærer ingen vinner i Iowa

Nyhetsbyrået AP kommer ikke til å erklære en vinner i demokratenes partimøter i Iowa 3. februar etter at de endelige resultatene ble offentliggort torsdag. Grunnen er at det er så jevnt mellom Buttigieg og Sanders at det er er usikkert hvem som vant..

NRK - 3 timer siden

Nigerias første koronatilfelle

Det første tilfellet av koronasmitte er oppdaget i Nigeria, opplyser helsedepartementet i landet på Twitter. Ifølge helseministeren i Nigeria er dette den første personen som er registrert som smittet av koronaviruset i Afrika sør for Sahara..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt