NRK > Nyheter

Sunday, 22 September, 04:18

NRK - 11 Sep 19 kl. 17:53

Trolig ikke veldig smittsom

Veterinærinstituttet og Mattilsynet mener at mye tyder på at den alvorlige hundesykdommen ikke er veldig smittsom mellom hunder. De opplyser at i de fleste tilfellene der det bor flere hunder i samme dyrehold, er det bare én hund som har blitt syk.
Les mer på NRK


Les mer om:
Mattilsynet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trolig, ikke, veldig, smittsom
Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 18:23

Hundesykdom trolig ikke veldig smittsom

Veterinærinstituttet og Mattilsynet mener at mye tyder på at den alvorlige hundesykdommen ikke er veldig smittsom mellom hunder..

VG - 11 Sep 19 kl. 17:51

Hundesykdom trolig ikke veldig smittsom

Veterinærinstituttet og Mattilsynet mener at mye tyder på at den alvorlige hundesykdommen ikke er veldig smittsom mellom hunder..

P4 - 11 Sep 19 kl. 17:55

Hundesykdom trolig lite smittsom

Hundesykdommen som har tatt livet av 26 hunder i Norge er trolig lite smittsom mellom hunder. Det opplyser Veterinærinstituttet i kveld. I de fleste tilfellene der det bor flere hunder i samme dyrehold har bare en hund blitt syk.

P4 - 06 Sep 19 kl. 16:50

Hundesykdom trolig ikke smittsom

Den alvorlige hundesykdommen som herjer nå smitter trolig ikke mellom hunder. Men Veterinærinstituttet kan ikke bekreftet dette hundre prosent, og ber hundeeiere fortsatt om å begrense kontakten mellom hunder, melder NTB. I ettermiddag ble det kjent at nok en hund har mistet livet av den ukjente sykdommen, denne gangen i Nordre Vestfold..

P4 - 02 Sep 19 kl. 18:37

Elev med smittsom hjernehinnebetennelse

En skoleelev er innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse. Eleven tilhører Hop videregående skole i Askøy kommune i Hordaland, men er bosatt i Fjell kommune. Det er ikke oppdaget andre tilfeller av sykdommen i noen av kommunene..

Aftenposten - 08 Jul 19 kl. 15:32

En innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse etter Palmesus

En person som arbeidet under årets Palmesus-festival, er innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse. Personen er utenfor livsfare..

NRK - 31 May 19 kl. 15:29

Elev død av hjernehinnebetennelse

En elev ved en barneskole i Oppegård er død etter å ha fått smittsom hjernehinnebetennelse. Folkehelseinstituttet har nå slått fast at eleven hadde smittsom hjernehinnebetennelse. 30 personer som har vært i kontakt med eleven har fått antibiotika..

P4 - 30 May 19 kl. 07:54

Innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse

En elev ved Vassbonn skole i Oppgård i Akershus er innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse. Det melder Oppegård Avis. Skolen, elever, foreldre og andre pårørende er kontaktet, og tiltak er iverksatt.

Aftenposten - 06 Sep 19 kl. 16:13

Veterinærhøgskolen: Kan verken bekrefte eller avkrefte om hundesykdommen er smittsom

Veterinærhøgskolen har smittevernberedskap på høyeste nivå, men kan verken bekrefte eller avkrefte om det er en smittsom sykdom som har rammet en rekke hunder..

P4 - 05 Sep 19 kl. 11:35

Mattilsynet advarer hundeeiere

Hundeeiere bør nå unngå å la hunden hilse på andre hunder. Det er blant flere råd Mattilsynet nå kommer med, etter at det har brutt ut en svært smittsom og dødelig hundesykdom, med symptomer som blodig diaré og oppkast. Så langt har sju hunder trolig dødd av sykdommen i Oslo, sier seksjonssjef i Mattilsynet, Ann Margaret Grøndahl.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

– Kan føre til en slutt på krigen

FNs spesialutsending til Jemen sier at Houthi-militsens stans i alle drone- og missilangrep mot Saudi-Arabia kan føre til en slutt på borgerkrigen i Jemen. Houthi-bevegelsenskunngjorde lørdag at de innstiller angrepene mot Saudi-Arabia..

NRK - 1 time siden

Over 100 skadd i Albania

Over hundre mennesker skal være skadd etter flere kraftige jordskjelv ved den albanske hovedstaden Tirana lørdag. Nettstedet Shqiptarja siterer helsemyndighetene på at minst 108 personer har fått skader i forbindelse med skjelvene..

NRK - 1 time siden

Nytt jordskjelv i Albania

Like over midnatt til søndag ble det registrert et etterskjelv med styrke på 4,8 i Albania. Det er ikke blitt meldt ytterligere ødeleggelser. Det siste skjelvet kom sju minutter over midnatt.

NRK - 2 timer siden

Brann på gård i Nome slukket

To bygninger er nedbrent etter en brann på en gård i Nome i Telemark lørdag. Ingen mennesker eller dyr kom til skade i brannen. Ti hester ble evakuert i forbindelse med brannen.

NRK - 2 timer siden

Thomas Cook på randen av konkurs

Det store britiske reiseselskapet Thomas Cook er på randen av konkurs etter at investorene nektet å trå til med en redningsoperasjon. Selskapet har 22.000 ansatte, hvorav 9.

NRK - 3 timer siden

Nye demonstrasjoner i Egypt

Hundrevis av mennesker ble møtt med tåregass fra sikkerhetsstyrker da de deltok i demonstrasjoner mot president Abdel-Fattah al-Sisi i havnebyen Suez lørdag kveld. Demonstrantene krever at presidenten går av. Også fredag var det protester i Egypt..

NRK - 3 timer siden

Orkan nedjustert til tropisk storm

Orkanen Lorena, som er på vei mot Mexicos fastland, har svekket seg og ble lørdag nedjustert til tropisk storm. Det er ventet sterk vind og mye regn når den tropiske stormen treffer nordvest i Mexico søndag morgen, ifølge USAs orkansenter..

NRK - 4 timer siden

Colombias president advarer Maduro

Colombias president, Ivan Duque, sammenligner Venezuelas president, Nicolás Maduro, med den serbiske krigsforbryteren Slobodan Milosevi, i et intervju med nyhetsbyrået AP. Han sier Maduro gjør en stor feil, dersom han skulle finne på å angripe..

NRK - 4 timer siden

Island bøtelagt etter Eurovision

Arrangørene av den europeiske finalen i Melodi Grand Prix har bøtelagt det islandske bidraget etter årets finale i Tel Aviv i Israel fordi de viste det palestinske flagget. Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) sier ikke noe om botens beløp..

NRK - 4 timer siden

Mann tatt i 175 km/h i 90-sonen

En mann i 30-årene fikk førerkortet beslaglagt i Nordbytunnelen i Akershus lørdag kveld. Mannen kjørte i 175 kilometer i timen. I tunnelen mellom Ås og Frogn på E6 er fartsgrensen 90 kilometer i timen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt