NRK > Nyheter

Friday, 21 January, 22:15

NRK - 23 okt 21 kl. 18:53

Tre svenske IS-kvinner er fri

Alle dei tre svenske kvinnene som vart arrestert og mistenkt for krigsforbryting etter å ha kome heim frå Syria, er sleppe laus, melder svenske påtalemyndigheit. Etterforskinga held fram mot alle tre, men ifølgje påtalemyndigheitene er der ikkje lenger ein grunn til å behalde fridomsrøvinga. To av dei vart først lauslaten, før den tredje slapp fri seinare laurdag etter å ha vore i avhøyr..
Les mer på NRK


Les mer om:
Syria, IS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tre, svenske, IS-kvinnerer , fri
Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

NRK - 05 sep 21 kl. 10:50

Svenske kvinner hentet ut av Syria

Tre svenske kvinner og deres barn skal være på vei hjem fra en fangeleir i Syria med hjelp fra svenske myndigheter, melder SVT. Kvinnene har sittet i leiren på grunn av antatt tilknytning til IS, og de skal avhøres når de kommer til Sverige, ifølge den svenske kanalen. Det svenske utenriksdepartementet har foreløpig ikke kommentert saken..

NRK - 09 sep 21 kl. 05:22

Få studentar ved Kabul-universitet

Ved studiestart hadde få studentar møtt fram på universiteta i Kabul. Mange protesterer mot Talibans nye sosiale regler og kleskodar, men nokre er glad for at kvinner i det hele tatt får studere i motsetning til sist Taliban hadde makta. I eit lengre dokument kjem Taliban med nye regler for klasseromsundervisning.

NRK - 20 okt 21 kl. 11:18

Tre svenske IS-kvinner på veg heim

Tre svenske kvinner med åtte barn er på veg heim frå al-Roj- leira i Syria, melder Expressen. Kvinnene blir utviste av det kurdiske sjølvstyret, som vurderer dei som ein tryggingsrisiko og har bede alle land som har kvinner og barn i leira, om å hente dei. Svensk UD har førebels ikkje kommentert saka overfor avisa..

NRK - 23 okt 21 kl. 11:20

Sverige: To IS-kvinner sluppet fri

To av de tre svenske kvinner som mistenkes for krigsforbrytelser etter å ha kommet hjem fra Syria, er løslatt, opplyser svensk påtalemyndighet. Etterforskningen fortsetter mot alle tre, men ifølge påtalemyndigheten finnes det ikke lenger grunn til å opprettholde frihetsberøvelsen for to av dem, skriver NTB. Innen klokka 12 søndag skal påtalemyndigheten bestemme om den tredje kvinnen skal begjæres varetektsfengslet..

NRK - 23 aug 21 kl. 14:10

VG kjøper mediehuset Fri Flyt

VG kjøper alle aksjene i mediehuset Fri Flyt, melder avisen selv. Fri Flyt inkluderer flere friluftslivs- og sportsorienterte magasiner, som Jeger, Klatring og Ute, og Terrengsykkel..

NRK - 13 sep 21 kl. 18:32

Skuleelevar sette fri i Nigeria

Fleire titals skuleelevar som blei bortførte i Nigeria tidlegare denne månaden, er sette fri, opplyser lokale kjelder. Elevane skal ha blitt sette fri etter at soldatar frå hæren gjekk til angrep på kidnapparane. Meir enn 1.

NRK - 24 sep 21 kl. 16:43

Puigdemont sett fri

Ein dommar har sett fri Catalonias tidlegare leiar Carles Puigdemont, melder avisa El Pais, ifølge Reuters. Puigdemont blei arrestert på Sardinia torsdag, etter at han har vore på flukt i fire år. Men sjølv om han no blir sett fri, har dommaren sagt at han må vere på øya til retten er ferdig med jobben sin..

NRK - 11 okt 21 kl. 23:23

Vil øke grensa for fri rettshjelp

Den avtroppende Solberg-regjeringen foreslår å heve inntektsgrensene for fri rettshjelp med 10 prosent i statsbudsjettet tirsdag, skriver Høyre, Venstre og KrF i en pressemelding. Inntektsgrensa for fri rettshjelp har ikke vært endret siden 2009..

NRK - 11 okt 21 kl. 15:48

Isabelle Pedersen vrakes

Hekkeløper Isabelle Pedersen er ikke tatt ut til landslaget kommende sesong. Det ble klart da landslaget i friidrett ble presentert mandag. Sportssjef i friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, tok da ut friidrettslandslaget med utøvere som satser mot OL i Paris i 2024.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt