NRK > Nyheter

Tirsdag, 14 Juli, 15:19

NRK - 03 juni 20 kl. 23:19

Tre ganger større risiko for svarte

Svarte amerikanere har tre ganger så stor risiko for å dø i politiets varetekt enn hvite. Det sier Michael Strautmanis i Obama Foundation..
Les mer på NRK


Les mer om:
Michael Strautmanis, Obama Foundation

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tre, ganger, større, risiko, for, svarte
P4 - 27 juni 20 kl. 07:05

Innvandrere og menn med lav inntekt utsatt

Menn med lav inntekt har økt risiko for å dø av koronaviruset. Enda verre stilt er mannlige innvandrere fra lavinntektsland. De har to og en halv ganger så høy risiko for å dø av sykdommen, som en mann født i Sverige, viser en ny svensk studie..

VG - 31 mars 20 kl. 19:18

Ny coronaforskning: 66 ganger mer dødelig enn influensa

Britiske forskere anslår dødeligheten blant coronasmittede til å være lavere enn før antatt. Men eldre over 70 år har sterkt forhøyet risiko for å bli alvorlig syke og dø..

Dagbladet - 20 juni 20 kl. 19:39

- Kalkulert risiko

Også innad i grupper gjelder én-meter-regelen dersom man ikke bor sammen. Brudd på regelen innebærer risiko for smittespredning, men vi må tåle at folk møtes, mener Svein Lie i Helsedirektoratet..

NRK - 04 juni 20 kl. 02:43

Obama ber om politireformer

Tidligere president Barack Obama ber ordførere i alle amerikanske byer om å ta opp og gå gjennom politiets retningslinjer for bruk av makt. Ifølge Obama Foundation har svarte amerikanere tre ganger så høy risiko for å dø i politiets varetekt som hvite..

NRK - 09 april 20 kl. 08:14

Gir økt risiko for tidlig død

Personer med diagnosen cøliaki har større risiko for å dø tidligere enn folk uten sykdommen, viser forskning fra Sverige og USA. Cøliaki er en kronisk sykdom som gir en helseskadelig intoleranse for gluten, et protein som finnes i flere kornsorter..

P4 - 25 mai 20 kl. 17:51

- Har økt risiko for verre helse

- Flere pasientgrupper har fått økt risiko for forverret helse under koronapandemien. Det sa helsedirektør Bjørn Guldvog på regjeringen pessekonferanse i ettermiddag. Han pekte på at mindre aktivitet gjør at flere får et redusert helsetilbud..

P4 - 15 april 20 kl. 13:19

-Lav risiko å gå i barnehagen

-Det er lav risiko for barn å gå i barnehagen igjen neste uke. Det sier Barnelegeforeningen i en ny vurderig om hvilke grupper av barn som bør holdes hjemme og hvilke grupper som kan møte opp i barnehagen. Barn med kroniske sykdommer som diabetes, allergi og epilepsi kan fint gå i barnehagen når disse åpner igjen til uka, sier de i følge NTB.

Aftenposten - 04 mai 20 kl. 12:15

Tesla målt til 221 km/t i fartskontroll – to ganger

Ifølge politiet kjørte bilen tre ganger gjennom radarkontroll lørdag kveld. To ganger ble den målt til 221 km/t..

VG - 12 mai 20 kl. 19:19

Funn i England og USA: Derfor er svarte mer utsatt for corona

Svarte kvinner og menn i England har fire ganger så høy risiko for å dø av coronaviruset enn andre, viser ny forskning. Den samme tendensen ser man i USA. Dette er de mulige forklaringene..

P4 - 11 feb. 20 kl. 07:44

Søvnlengde påvirker barns psykiske helse

Søvnlengde påvirker barns psykiske helse. Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført i prosjektet "Tidlig Trygg" i Trondheim. Barna som sover færrest timer har størst risiko for å utvikle psykiske vansker som ADHD, angst og depresjon, skriver Aftenposten.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Delvis kontroll på brannen

Brannvesenet melder nå at de har delvis kontroll på brannen i kornsiloen på Lena. Sperreposter og sikkerhetsavstand opprettholdes inntil videre..

NRK - 45 minutter siden

Braut lova då gravid kvinne døydde

Fylkesmannen i Trøndelag har konkludert med at ei gravid kvinne som brått døydde på sjukehuset i Namsos 21. mars i år, ikkje fekk forsvarleg helsehjelp. Kvinna kontakta helsevesenet 9 gonger før ho vart innlagd..

NRK - 45 minutter siden

Fyrste avretting på 17 år

Tysdag vart den fyrste føderale avrettinga etter dødsstraff gjennomført i USA sidan 2003. Dødsdømte Daniel Lewis Lee vart avretta med ei giftsprøyte i fengselet i Terre Haute, Indiana..

NRK - 1 time siden

Vert nekta å stille til val

Den fengsla opposisjonskandidaten til presidentvalet i Kviterussland vert nekta å stille til val i sommar. Viktor Babaryko vart i juni fengsla for mistanke om økonomisk kriminalitet. No har ein samla valkommisjon stemt i mot kandidaturet hans..

NRK - 1 time siden

Dei med antistoff får besøke eldre

Svenske helsestyresmakter gjer det no mogleg for folk med antistoff mot koronavirus å besøke eldreheimane i landet. Dei må vere symptomfrie, og ha eit testresultat som ikkje er eldre enn seks månadar gammalt for å kunne gå inn på heimane..

NRK - 1 time siden

Ny Utøya-studie

En ny studie fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS), med overlevende fra Utøya-terroren, viser at fysiske plager etter terror gir økt risiko for å utvikle psykiske plager over tid. Funnet overrasker forskerne..

NRK - 1 time siden

Ni fleire koronadødsfall i Sverige

Tysdag er det registrert ni fleire koronarelaterte dødsfall i Sverige. Med det er det totale talet på registrerte dødsfall i landet på 5545..

NRK - 1 time siden

– Revurder einmetersregelen

Kulturminister Abid Raja vil ha ei ny vurdering av regelen om ein meters avstand på kino, teater og konsertar..

NRK - 1 time siden

Gjør munnbind obligatorisk

Frankrikes president Emmanuel Macron sier han vil gjøre munnbind obligatorisk i offentlige rom. Det skriver AFP. Forbudet innføres fra og med neste uke..

NRK - 1 time siden

Storbritannia ekskluderer Huawei

Storbritannia velger å ekskludere det kinesiske selskapet Huawei fra Storbritannias 5G-nett. Det melder myndighetene på en pressekonferanse..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt