NRK > Nyheter

Thursday, 22 August, 00:30

NRK - 03 Jun 19 kl. 21:22

Trakassering i Forsvaret

8 av 10 kvinner i førstegangstjeneste har opplevd seksuell trakassering, mens tallet for menn er 4 av 10. Det viser en undersøkelse fra Forsvarets forskningsinstitutt, melder VG. Statsminister Erna Solberg sier at Forsvaret må jobbe med saken..
Les mer på NRK


Les mer om:
Forsvarets, VG, Erna Solberg, Forsvaret

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trakasseringi , Forsvaret
NRK - 20 Feb 19 kl. 00:42

Bakke-Jensen:Forsvaret må rydde opp

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier at han har tillit til at tiltakene Forsvaret nå iverksetter skal bekjempe seksuell trakassering. – Jeg venter at alle i Forsvaret er gode forbilder og ikke tillater mobbing eller trakassering, sier han..

Dagbladet - 01 Mar 19 kl. 06:13

Forsvaret vet ikke hvordan alle saker om seksuell trakassering håndteres

Forsvarssjefen, staben hans og resten av Forsvaret vet verken hvor mange saker om seksuell trakassering som kommer totalt årlig eller hva reaksjonene ble i flere tilfeller..

Aftenposten - 01 Mar 19 kl. 07:29

Dagbladet: Forsvaret mangler oversikt over saker om seksuell trakassering

Verken forsvarssjefen, staben hans eller resten av Forsvaret har oversikt over saker om seksuell trakassering eller hvordan det er blitt reagert..

NRK - 05 Apr 19 kl. 11:21

Hæren har de største utfordringene

Forsvaret har brutt ned tallene for mobbing, overgrep og trakassering på de ulike våpengrenene. På alle områder skiller Hæren seg negativt ut i forhold til Sjøforsvaret og Luftforsvaret. Ifølge Dagbladet offentliggjorde Forsvaret tallene fredag..

Klartale - 21 Feb 19 kl. 13:48

Slik vil Forsvaret stoppe overgrep og trakassering

Folk i Forsvaret sier de har blitt voldtatt. Nå kommer det flere varsler..

NRK - 20 Feb 19 kl. 07:56

Linaker: Ukultur i Forsvaret

Ombodsmann for Forsvaret, Roald Linaker, meiner rapporten om mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret viser ein ukultur. Han trur det over tid har vore ei underrapportering av seksuelt krenkande hendingar og åtferd..

Dagbladet - 05 Apr 19 kl. 10:01

Nye tall om mobbing, trakassering og overgrep i Forsvaret avdekker ulikheter mellom våpengrener

Forsvaret har brutt ned tallene fra MOST-undersøkelsen på tre våpengrener..

VG - 13 Feb 19 kl. 10:36

Forventer strengere regler mot seksuell trakassering i Forsvaret

Flere trakasseringssaker fra Forsvaret er rullet opp i løpet av vinteren. Nå ser Forsvaret seg nødt til å lage en plan for å få bukt med ukulturen..

VG - 08 Mar 19 kl. 13:22

Erna Solberg: – Vi må ha flere kvinner i forsvaret

Erna Solberg er under kvinnedagen i møte med Forsvaret for å finne ut av hvordan de kan rekruttere og beholde flere kvinner, etter sjokkrapporten om mobbing og trakassering i Forsvaret..

VG - 08 Mar 19 kl. 13:22

Erna Solberg om forsvarets sjokkrapport: – Vet de er forbannet

Erna Solberg er under kvinnedagen i møte med Forsvaret for å finne ut av hvordan de kan rekruttere og beholde flere kvinner, etter sjokkrapporten om mobbing og trakassering i Forsvaret..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Lynnedslag ødela hangartak

Taket på en helikopterhangar ved Garnisonen i Sør-Varanger har blitt ødelagt. Politiet melder at det trolig skyldes lynnedslag. Ingen personer er skadet..

NRK - 2 timer siden

Dømt for å ha delt bilder av datter

En 54 år gammel mann er i Haugaland tingrett dømt til fire år og tre måneders fengsel for besittelse av bilder og film som viser overgrep mot barn. Det skriver Stavanger afteblad. Han skal også ha delt seksualiserte bilder av datteren sin med andre..

NRK - 2 timer siden

Åpner ambassade i Nord-Korea

Venezuela har åpnet ambassade i Nord-Korea, fire år etter at Nord-Korea gjorde det samme i Venezuela. Åpningen fant sted onsdag, melder Venezuelas statlige nyhetsbyrå AVN. Venezuela hadde også diplomatiske forbindelser til Nord-Korea før ambassaden..

NRK - 2 timer siden

Jakobsdóttir avlyser møte med Pence

Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir har bestemt seg for å være i Sverige på årskonferansen i Nordens Faglige Samorganisasjon (NFS) når USAs visepresident Mike Pences besøker Reykjavik. Onsdag bekreftet statsministerkontoret avgjørelsen..

NRK - 3 timer siden

Grande ankom statsministerboligen

Venstreleder Trine Skei Grande ankom statsministerboligen rundt klokken halv ni onsdag kveld. Det jobbes intenst i regjeringen for å komme til enighet i bompengesaken, men det er uklart hvordan møtevirksomheten vil foregå..

NRK - 3 timer siden

IMF: Handelskrigen virker ikke

Trumps handelskrig med Kina vil ikke fikse USAs handelsunderskudd, og det vil heller ikke hjelpe å kutte rentene for å styrke økonomien, skriver IMFs sjefsøkonom Gita Gopinath i en blogg onsdag. Også to andre IMF-økonomer har signert innlegget..

NRK - 13 timer siden

Mange fleire vikarjobbar i Noreg

Talet på vikarjobbar har auka kraftig i Noreg dei siste tre åra, det viser tal frå SSB. Frå 2015 til 2018 auka talet med 34 prosent, til 63.000 vikarjobbar.

NRK - 3 timer siden

Avdekka alvorleg svikt i Austevoll

Fylkesmannen i Vestland konkluderer i ein rapport med at Austevoll kommune har svikta alvorleg når det gjeld «å beskytte og hjelpe barn». Det er blant anna påvist svikt i handtering av bekymringsmeldingar og undersøkingane av barna sin situasjon..

NRK - 4 timer siden

Intens jobb i regjeringen

Det jobbes intenst i regjeringen for å komme til enighet i bompengesaken, men det er uklart hvordan møtevirksomheten vil foregå. NRK fikk tidligere i kveld høre at Høyre, Venstre og KrF skal møtes, men dette er ikke bekreftet av andre kilder..

NRK - 3 timer siden

Hentet av luftambulanse

En motorsyklist som kjørte av veien i Drangedal i Telemark er hentet av luftambulanse. Han har har trolig fått moderate skade, melder politiet. Fylkesvei 38 er stengt inntil videre..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt