NRK > Nyheter

Sunday, 08 December, 11:27

NRK - 03 Jun 19 kl. 21:22

Trakassering i Forsvaret

8 av 10 kvinner i førstegangstjeneste har opplevd seksuell trakassering, mens tallet for menn er 4 av 10. Det viser en undersøkelse fra Forsvarets forskningsinstitutt, melder VG. Statsminister Erna Solberg sier at Forsvaret må jobbe med saken..
Les mer på NRK


Les mer om:
Forsvarets, VG, Erna Solberg, Forsvaret

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trakasseringi , Forsvaret
NRK - 20 Feb 19 kl. 00:42

Bakke-Jensen:Forsvaret må rydde opp

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier at han har tillit til at tiltakene Forsvaret nå iverksetter skal bekjempe seksuell trakassering. – Jeg venter at alle i Forsvaret er gode forbilder og ikke tillater mobbing eller trakassering, sier han..

Dagbladet - 01 Mar 19 kl. 06:13

Forsvaret vet ikke hvordan alle saker om seksuell trakassering håndteres

Forsvarssjefen, staben hans og resten av Forsvaret vet verken hvor mange saker om seksuell trakassering som kommer totalt årlig eller hva reaksjonene ble i flere tilfeller..

Aftenposten - 01 Mar 19 kl. 07:29

Dagbladet: Forsvaret mangler oversikt over saker om seksuell trakassering

Verken forsvarssjefen, staben hans eller resten av Forsvaret har oversikt over saker om seksuell trakassering eller hvordan det er blitt reagert..

P4 - 25 Nov 19 kl. 18:46

Mer trakassering i Forsvaret

Det er en økning av seksuell trakassering i Forsvaret. Litt over 6 prosent av kvinnene har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet det siste året, mot 4,5 prosent i 2017. Det viser Forsvarets medarbeiderundersøkelse, melder ABC Nyheter.

NRK - 05 Apr 19 kl. 11:21

Hæren har de største utfordringene

Forsvaret har brutt ned tallene for mobbing, overgrep og trakassering på de ulike våpengrenene. På alle områder skiller Hæren seg negativt ut i forhold til Sjøforsvaret og Luftforsvaret. Ifølge Dagbladet offentliggjorde Forsvaret tallene fredag..

Klartale - 21 Feb 19 kl. 13:48

Slik vil Forsvaret stoppe overgrep og trakassering

Folk i Forsvaret sier de har blitt voldtatt. Nå kommer det flere varsler..

NRK - 20 Feb 19 kl. 07:56

Linaker: Ukultur i Forsvaret

Ombodsmann for Forsvaret, Roald Linaker, meiner rapporten om mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret viser ein ukultur. Han trur det over tid har vore ei underrapportering av seksuelt krenkande hendingar og åtferd..

Klartale - 26 Nov 19 kl. 08:46

Mer seksuell trakassering i Forsvaret

Over 6 prosent av kvinner i Forsvaret har opplevd seksuell oppmerksomhet de ikke ønsket. Det viser tall for det siste året..

Dagbladet - 05 Apr 19 kl. 10:01

Nye tall om mobbing, trakassering og overgrep i Forsvaret avdekker ulikheter mellom våpengrener

Forsvaret har brutt ned tallene fra MOST-undersøkelsen på tre våpengrener..

VG - 13 Feb 19 kl. 10:36

Forventer strengere regler mot seksuell trakassering i Forsvaret

Flere trakasseringssaker fra Forsvaret er rullet opp i løpet av vinteren. Nå ser Forsvaret seg nødt til å lage en plan for å få bukt med ukulturen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

To personer arrestert i Wilma-saken

To personer er arrestert og mistenkt for å ha oppgitt feilaktig informasjon i forbindelse med drapet av 17 år gamle Wilma Andersson i Sverige. De skal ha beskyttet gjerningsmannen som er pågrepet og siktet for drap, melder Aftonbladet..

NRK - 15 minutter siden

Takket brannmannskap i Australia

Statsminister Scott Morrison i Australia hyller brannmannskapene som har kjempet mot brannene som herjet i landet. Rundt 1.600 brannmenn deltar i arbeidet om å slukke brannene som er 75 kilometer nordvest for Sidney..

NRK - 30 minutter siden

Krever sletting av klimakvoter

Ap og SV går imot regjeringens plan om å sette av tre millioner utslippskvoter i en reserve i tilfelle Norge ikke når klimamålene. Lars Haltbrekken i SV mener kvotene må slettes, slik at de ikke kan brukes til å svekke innsatsen for å kutte utslipp..

NRK - 1 time siden

Kort besøk for fredsprisvinner

Etiopias statsminister Abiy Ahmed har ett og et halvt hektisk døgn i vente når han mandag ankommer Oslo for å motta Nobels fredspris. Han valgt å droppe både den tradisjonelle pressekonferansen dagen før prisutdelingen og barnas prisfest..

NRK - 1 time siden

Tusenvis demonstrerte i Hongkong

Flere tusen demonstranter fyller gatene i Hongkong i en demonstrasjon som sammenfaller med at det er et halvt år siden demonstrasjonene startet. En av arrangørene har på forhånd oppfordret politiet til å begrense seg og ikke bruke tåregass..

NRK - 1 time siden

Advarer mot varierende kjøreforhold

Politiet i Trøndelag oppfordrer bilister i fylket om å være forsiktig. Flere steder er det underkjølt regn på vegene, skriver Adresseavisen, som har snakket med operasjonslederen søndag morgen..

NRK - 1 time siden

Økt traktor-beredskap på Ullevaal

Søndag morgen våknet NFF opp til snø på Ullevaal stadion, og derfor har forbundet gjort grep før cupfinalen 13.15. Banen er i ferd med å måkes, men forbundet har økt beredskapen før kampstart.

NRK - 1 time siden

Mann alvorlig skadd i bilulykke

En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter at han kjørte av veien i Fevik i Grimstad kommune natt til søndag. Bilen traff en annen bil på en parkeringsplass og landet på taket..

NRK - 2 timer siden

Flere pågripelser i Hongkong

Politiet i Hongkong sier de har pågrepet elleve personer for ulovlig våpenbesittelse i forkant av en varslet demonstrasjon søndag. Ifølge politiet har noen planlagt å angripe dem med våpen. De beslagla også skuddsikre vester, sabler og pepperspray..

NRK - 2 timer siden

Flere fjelloverganger stengt

Flere fjelloverganger og veier i Sør-Norge er stengt på grunn av uvær. Det gjelder blant annet Valdresflye og Gaularfjell. Det meldes om vanskelige forhold på Strynefjellet og Hemsedalsfjellet, og kolonnekjøring på Haukelifjell og Hardangervidda..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt