NRK > Nyheter

Wednesday, 13 November, 20:19

NRK - 08 Nov 19 kl. 22:01

Trafikksentralen glemte fregatt

Trafikksentralen på Fedje glemte å registrere fregatten KNM «Helge Ingstad» på vei mot oljeterminalen, og husket det ikke da tankskipet «Sola» spurte hva som nærmet seg. Først like før kollisjonen kom man på fregatten, ifølge havarirapporten..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Fedje, KNM, Ingstad

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trafikksentralen, glemte, fregatt
NRK - 08 Nov 19 kl. 22:01

Glemte «Helge Ingstad»

Trafikksentralen på Fedje glemte å registrere fregatten «Helge Ingstad» på vei mot oljeterminalen, og husket det ikke da tankskipet Sola spurte hva som nærmet seg. Først like før kollisjonen kom man på fregatten, ifølge Havarikommisjonens rapport..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 11:54

Krigsskipet, tankskipet og sjøtrafikksentralen får kritikk. Dette gikk galt da KNM Helge Ingstad havarerte.

KNM Helge Ingstad, tankskipet Sola TS og Sjøtrafikksentralen på Fedje får alle skyld for fregatthavariet..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 19:18

Dommen etter fregatthavariet: For uerfaren besetning. For dårlig kommunikasjon. Trafikksentralen på land overså krigsskipet.

Krigsskipet KNM Helge Ingstad, tankskipet Sola TS og Sjøtrafikksentralen på Fedje må dele skylden for fregatthavariet, mener Havarikommisjonen..

P4 - 23 Sep 19 kl. 05:57

Delt skyld for havariet

Både fregatten KNM Helge Ingstad, tankskipet TS Sola og Sjøtrafikksentralen gjorde feil da fregatten kolliderte og sank i november i fjor. Det kommer fram i undersøkelsene til blant annet Havarikommisjonen, Sjøforsvaret og ekspertuttalelser, melder Aftenposten. Fregatten seilte for fort og navigerte feil og misforsto situasjonen.

NRK - 26 Aug 19 kl. 11:58

Nær beslutning i fregattsaken

Etterforskningen av havariet til fregatten Helge Ingstad er snart ferdig. Tre personer har status som mistenkt. Det er losen på tankskipet Sola, vaktsjefen på KNM Helge Ingstad og en person ved trafikksentralen på Fedje, skriver Teknisk Ukeblad..

Aftenposten - 24 Sep 19 kl. 13:44

KNM Helge Ingstad – slik bidro tre parter til havariet

Fregatten navigerte feil og seilte for fort. Besetningen misforsto situasjonen. Tankskipet skapte en trafikkfarlig situasjon.

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 11:54

Dommen etter fregatthavariet: For uerfaren besetning. «Glemte» fregatten i det kritiske tidsrommet. For dårlig kommunikasjon.

KNM Helge Ingstad, tankskipet Sola TS og Sjøtrafikksentralen på Fedje får alle skyld for fregatthavariet..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 11:54

Havarikommisjonens konklusjon etter fregatthavariet: For uerfaren besetning. «Glemte» fregatten i det kritiske tidsrommet. For dårlig kommunikasjon.

KNM Helge Ingstad, tankskipet Sola TS og Sjøtrafikksentralen på Fedje får alle skyld for fregatthavariet..

VG - 08 Nov 19 kl. 07:29

Marineveteraner om «Helge Ingstad»: Sentralen sviktet

Tre tidligere fregattsjefer retter sviende kritikk mot sjøtrafikksentralen på Fedje etter «Helge Ingstad»-ulykken. – Hadde overhodet ikke kontroll, sier pensjonert kommandørkaptein Christian Irgens (63)..

Dagbladet - 21 Jul 19 kl. 21:55

Britisk krigsskip til «Stena impero»: - Hold kursen

En britisk fregatt hadde radiokontakt med skipet før det ble bordet av iranske myndigheter fredag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sletta milliardar Facebook-kontoar

Det sosiale mediumet Facebook har sletta 5,4 milliardar falske kontoar hittil i år. Mange av dei blei sletta rett etter dei blei oppretta..

NRK - 15 minutter siden

Storkontroll viste flere lovbrudd

En storkontroll på 20 fiskebruk i Lofoten og Vesterålen avdekket flere brudd på arbeidstidsbestemmelser og sosial dumping. På 19 av de kontrollerte bedriftene ble det avdekket brudd. – Det er kriminell virksomhet, sier forbundsleder..

NRK - 30 minutter siden

Morales vil tilbake til Bolivia

Den avgåtte bolivianske presidenten Evo Morales seier han er klar til å reise tilbake til landet. Han oppheld seg i eksil i Mexico no. Han seier han kan vende tilbake til Bolivia for å roe ned situasjonen i landet..

NRK - 45 minutter siden

Drapssiktet jobbet innenfor helse

Mannen som nå er siktet for knivdrapet i Kinogarasjen på Bragernes jobbet inntil nylig i Øvre Eikers helsetjeneste. Det kan kommunalsjefen for tjenesten bekrefte overfor Drammens Tidende. Det til tross for at han er tidligere straffedømt..

NRK - 1 time siden

Fann eksplosiv - sperrar av bustad

Politiet skal ha funne det som truleg er eksplosiv i eit bustadhus i Sola kommune. Det opplyser politiet i ei pressemelding. Bustaden er sperra av.

NRK - 1 time siden

- Tyrkia har fanga 100 IS-krigarar

USAs president Donald Trump seier at Tyrkia har fanga minst 100 IS-krigarar. Det melder Reuters. Tyrkias president Recep Tayyip Erdoan er på besøk hos det kvite huset i dag..

NRK - 2 timer siden

SUV-sal nullar ut utsleppskutt

Eit rekordsal av SUV-ar globalt nullar ut utsleppskutta frå elbilsalet, ifølgje fersk energirapport. Det har bidrege til at klimautsleppa frå olje, kull og gass aldri har vore høgare enn i 2018..

NRK - 2 timer siden

To nye vitne blir kalla inn

Etterretningskomiteen har planlagt ytterlegare to lukka høyringar med vitne i riksrettsprosessen mot Donald Trump. Det melder CNN. Ein av dei som blir kalla inn er truleg ein assistent av Ukraina-ambassadør William Taylor..

NRK - 3 timer siden

Aktiv dødshjelp på New Zealand

Dei folkevalde på New Zealand har sagt ja til å gjere aktiv dødshjelp lovleg. Forslaget gjekk gjennom med 69 mot 51 stemmer. Til neste år skal spørsmålet endeleg bli avgjort i ei folkeavstemming..

NRK - 3 timer siden

Har nominert ny statsminister

Moldovas president Igor Dodon har nominert den tidlegare finansministeren Ion Chicu til å bli ny statsminister i landet. Det melder Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt