NRK > Nyheter

Wednesday, 27 May, 23:29

NRK - 08 Nov 19 kl. 22:01

Trafikksentralen glemte fregatt

Trafikksentralen på Fedje glemte å registrere fregatten KNM «Helge Ingstad» på vei mot oljeterminalen, og husket det ikke da tankskipet «Sola» spurte hva som nærmet seg. Først like før kollisjonen kom man på fregatten, ifølge havarirapporten..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Fedje, KNM, Ingstad

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Trafikksentralen, glemte, fregatt
NRK - 08 Nov 19 kl. 22:01

Glemte «Helge Ingstad»

Trafikksentralen på Fedje glemte å registrere fregatten «Helge Ingstad» på vei mot oljeterminalen, og husket det ikke da tankskipet Sola spurte hva som nærmet seg. Først like før kollisjonen kom man på fregatten, ifølge Havarikommisjonens rapport..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 11:54

Krigsskipet, tankskipet og sjøtrafikksentralen får kritikk. Dette gikk galt da KNM Helge Ingstad havarerte.

KNM Helge Ingstad, tankskipet Sola TS og Sjøtrafikksentralen på Fedje får alle skyld for fregatthavariet..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 19:18

Dommen etter fregatthavariet: For uerfaren besetning. For dårlig kommunikasjon. Trafikksentralen på land overså krigsskipet.

Krigsskipet KNM Helge Ingstad, tankskipet Sola TS og Sjøtrafikksentralen på Fedje må dele skylden for fregatthavariet, mener Havarikommisjonen..

P4 - 23 Sep 19 kl. 05:57

Delt skyld for havariet

Både fregatten KNM Helge Ingstad, tankskipet TS Sola og Sjøtrafikksentralen gjorde feil da fregatten kolliderte og sank i november i fjor. Det kommer fram i undersøkelsene til blant annet Havarikommisjonen, Sjøforsvaret og ekspertuttalelser, melder Aftenposten. Fregatten seilte for fort og navigerte feil og misforsto situasjonen.

NRK - 20 Dec 19 kl. 07:50

Glemte gjenstand under operasjon

Ansatte ved Gjøvik sykehus glemte igjen en operasjonsgjenstand inne i en pasient under en antibiotikabehandling. Gjenstanden ble funnet ved en tilfeldighet flere uker etter operasjonen. Fylkesmannen har opprettet tilsynssak.

Aftenposten - 10 May 20 kl. 19:20

«Den glemte fotballspilleren» var norsk landslagssjef i én kamp. Nå hylles han av milliardselskap.

Google ønsker å gjøre «den glemte fotballspilleren» kjent for folk. Den tidligere Norge-, Frigg og Fredrikstad-treneren har en spesiell historie..

NRK - 05 Feb 20 kl. 12:51

Retten glemte å bestille tolk

Et foreldrepar er tiltalt for å ha utøvd vold mot sine barn, men saken måtte utsettes fordi tingretten glemte å bestille tolk. Foreldreparet er tiltalt for å gjentatte ganger ha slått og kløpet barna over en periode på fem år..

E24 - 07 Mar 20 kl. 15:43

Petroleumstilsynet på Sverdrup-inspeksjon: Equinor glemte do på boredekket

Johan Sverdrup-feltet er Olje-Norges nyeste stolthet: Gigantfeltet ble bygget ut raskere og billigere enn planlagt – men man glemte å bygge toalett for dem som borer etter oljen..

P4 - 20 Mar 20 kl. 07:19

Biltyv glemte mobil og Ipad på stedet

En tenåring forsøkte å stjele til seg en Lexus fra en mann på Snarøya i Bærum i natt. Det oppstod et lite basketak mellom mannen og biltyven, som truet med kniv før han stakk fra stedet melder TV2. Politiet ser alvorlig på hendelsen, men har et par sikre spor i saken da tyven glemte både mobil og iPad igjen i bilen.

NRK - 26 Aug 19 kl. 11:58

Nær beslutning i fregattsaken

Etterforskningen av havariet til fregatten Helge Ingstad er snart ferdig. Tre personer har status som mistenkt. Det er losen på tankskipet Sola, vaktsjefen på KNM Helge Ingstad og en person ved trafikksentralen på Fedje, skriver Teknisk Ukeblad..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

USA avslutter Iran-dispensasjonen

USA avslutter dispensasjonen som europeiske, kinesiske og russiske selskaper har hatt i Iran. Ved å fjerne dispensasjonen for selskaper fra land som fortsatt er med i atomavtalen, er nå avtalen enda nærmere kollaps..

NRK - 1 time siden

100.000 dødsfall i USA

Talet på koronarelaterte dødsfall i USA har no passert 100.000, melder The New York Times..

NRK - 1 time siden

Oppskyting utsett

På grunn av dårleg vêr vert SpaceX-ferda til Nasa utsett til laurdag, melder fleire nyheitsbyrå..

NRK - 1 time siden

66 fleire dødsfall i Frankrike

I Frankrike har det vorte registrert 66 fleire koronarelaterte dødsfall det siste døgnet, opplyser styresmaktene i landet. Det er sjuande dagen på rad at franske helsestyresmakter registrerer færre enn 100 daglege dødsfall knytt til pandemien..

NRK - 1 time siden

Svenskar kan kjøpe antistofftest

Alle i Sverige kan no betale for å verte testa om dei har utvikla antistoff mot koronaviruset. Det er eit privat helseselskap som står bak tilbodet, men Folkhälsomyndigheten meiner at privatpersonar ikkje bør teste seg endå..

NRK - 1 time siden

Fyrste fødsel etter skogbrannar

Eit naturreservat i Australia kunne tysdag ta i mot den fyrste fødde koalababyen etter dei store skogbrannane som herja på slutten av fjoråret og i byrjinga av dette året. Babyen får namnet Ash, fortel reservatet på Facebook..

NRK - 2 timer siden

Brann i Etne

Ein bil brenn i Etne, melder politiet. Fordi det også skal vere gass i bilen, så har politiet laga ei tryggleikssone rundt bilen. Naudetatane er på veg.

NRK - 2 timer siden

412 fleire dødsfall i Storbritannia

Det offisielle dødstalet relatert til koronavirusutbrotet i Storbritannia har stige med 412 til 37.460, opplyser helsestyresmaktene i landet onsdag. Storbritannia er blant landa i verda som har flest koronarelaterte dødsfall i forhold til folketal..

NRK - 2 timer siden

Opnar for Huawei-utlevering

Ein domstol i Vancouver i Canada gir grønt lys til å la prosessen om utlevering av Huawei-toppen Meng Wanzhou til USA, fortsetje. Denne rettsavgjerda slår fast at skuldingane mot Meng vil halde i ein kanadisk domstol..

NRK - 3 timer siden

Over 33.000 døde i Italia

Det siste døgnet har det vorte registrert 117 fleire koronarelaterte dødsfall i Italia, noko som gjer at det totale talet på koronarelaterte dødsfall i landet har passert 33.000..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt