Tollvesenet er skuffet over nordmenn

Statsminister Erna Solberg har oppfordret nordmenn til å bli hjemme. Fortsatt er det stor pågang på grensa.

RØDT: Claes Sjöholm, sentersjef for Charlottenberg shoppingsenter, sier regjeringens beslutning om å gjøre regionen rød igjen er katastrofal for driften deres. Reporter: Frode Andresen. Video: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CHARLOTTENBERG (Dagbladet): Da Dagbladet besøkte Tollvesenets grensekontroll ved Magnormoen torsdag ettermiddag, var det jevn trafikk forbi stedet.

Tollinspektører og politifolk stoppet og stilte spørsmål til bilister i både personbiler og bobiler. Mange av dem hadde vært over grensa for å handle, mens andre var i ferd med å avslutte ferieturen.

- Vi så en klar trafikkøkning etter at nyheten om at Värmland län blir «rødt» igjen, og endte på tusen flere passeringer enn foregående døgn, forteller Kjersti Bråthen, seksjonssjef i Tollvesenet til Dagbladet.

- En del reiser

Seksjonssjefen har inntrykk av at mange nordmenn reiser over grensa for å handle før 15. august.

- Vi har dessverre inntrykk av at det er en del som reiser over og handler alkohol, snus og sigaretter før grensa stenger. Samtidig er nok en del også på vei hjem fra ferie før karantenekravene inntrer, forteller hun.

Bråthen hadde ønsket at nordmenn hadde holdt seg hjemme.

- Vi hadde ønsket at befolkningen fulgte myndighetenes råd om å la være å ta turen over grensa nå som smittetallene er såpass høye, oppfordrer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.