P4 > Nyheter

Monday, 24 June, 22:09

P4 - 23 May 19 kl. 17:17

To land er kvitt malaria

Algerie og Argentina er nå helt kvitt malaria.
Det opplyser Verdens helseorganisasjon, WHO.
Den tropiske sykdommen tar hvert år livet av flere hundre tusen mennesker globalt.
WHO roser innsatsen til folket og lederne i de to landene..
Les mer på P4


Les mer om:
Argentina, Verdens, WHO

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: To lander , kvitt, malaria
NRK - 07 Apr 19 kl. 11:16

Funne kvitt pulver hos Findus

Bombeteknikarar har funne kvitt pulver i ein konvolutt ved hovudkontoret til Findus i Malmö, melder SVT. Svensk politi gjennomførte søndag morgon ein aksjon etter at selskapet blei utsett for trugslar og utpressing..

P4 - 29 May 19 kl. 18:29

Båt skal ha kjørt på land

En båt skal ha kjørt på land i Bamble i Telemark. Det melder politiet En person var involvert i ulykken, men det er ikke meldt om personskadert. Det er uklart om båten er kjørt på land eller drevet i land av kraftig vind, ifølge politiet som har sendt et Sea King-helikopter til stedet..

NRK - 13 May 19 kl. 07:13

Mæland vil slå sammen kommuner

Fra neste år vil det være 356 kommuner i Norge. Over halvparten av disse vil ha under 5000 innbyggere. Kommunalminister Monica Mæland (H) sier til Dagbladet at hun vil ha flere sammenslåinger.

NRK - 22 May 19 kl. 15:00

Algerie og Argentina er malariafri

Algerie og Argentina er erklærte fri for malaria, ifølgje Verdas helseorganisasjon (WHO). Dei kallar det ein viktige milepæl i kampen mot myggborne sjukdomar. 38 er erklært fri for sjukdomen, melder CNN..

Klartale - 13 Mar 19 kl. 09:58

Halve Storbritannia vil bli kvitt statsministeren

Theresa May er upopulær..

Dagbladet - 13 Mar 19 kl. 03:24

«Bli kvitt barna mine. Send dem tilbake til New York»

Ny bok om Ivanka Trump og Jared Kushner..

NRK - 27 Mar 19 kl. 09:52

Fem har fått kolera i Mosambik

Fem mennesker har fått påvist kolera i Mosambik, melder AFP. Etter syklonen Idai traff Mosambik, Zimbabwe og Malawi har hjelpemannskap frykta utbrot av kolera og malaria. Ifølgje FN er minst 1,85 millionar menneske ramma av syklonen..

Klartale - 12 Apr 19 kl. 09:05

Verden følger med på Sudan

De ville bli kvitt presidenten i landet. Nå protesterer folk isteden mot militæret som har tatt makten..

Dagbladet - 10 Apr 19 kl. 11:11

Statsadvokat om Makaveli Lindén: - Glad for å bli kvitt ham

Den drapssiktede svensken skal ikke ha vært godt likt i fengselet i Dijon..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Mexico styrker grensekontrollen

Mexico øker nå vaktholdet ved den amerikanske grensen ytterligere. De har nå plassert ut rundt 15 000 soldater og vakter som stopper migranter som forsøker å krysse grensen ulovlig. De har også pågrepet og splittet opp migrantfamilier, melder nyhetsbyrået AFP.

P4 - 1 time siden

Vet ikke om smittekilden blir funnet

Det er usikkert om smittekilden som førte til en epidemi i Askøy blir funnet. Det opplyste varaordfører Bård Espelid på et folkemøte på Askøy i kveld. Kommunen har gjort undersøkelser av avføring som er funnet i nærheten av vannbassenget der de mistenker smitten oppsto, men disse har ikke inneholdt spor av campylobakter som førte til at folk ble syke.

P4 - 1 time siden

Partiene bevilger penger til seg selv

Partigruppene på Stortinget bevilger penger til seg selv som de slipper å betale tilbake om de ikke bruker opp alt i løpet av året. Gjennom gruppetilskudd, representanttilskudd og opposisjonstilskudd fikk de ni stortingsgruppene til sammen 188 millioner kroner i fjor, melder VG. Partiene har nå nesten 200 millioner kroner til sammen i oppsparte midler..

P4 - 1 time siden

Italienerne mer positive til OL

Det italienske folket er mer positive til å arrangere OL i hjemlandet enn de svenske. IOC sin evalueringsrapport viser at 83 prosent av italienerne er positive til dette, mot 55 prosent av svenskene. Men det har ikke stoppet søta bror fra å være skuffet over at de i kveld mistet vinter-OL 2026 til Italia.

P4 - 1 time siden

USA videre til kvartfinale

USA tok seg videre til kvartfinalen i fotball-VM da de slo Spania 2-1 i kveld. De amerikanske kvinnene skal møte vertsnasjonen Frankrike i kvartfinalen. Sverige sin åttedelsfinale mot Canada startet nå klokken 21.

P4 - 1 time siden

70 beboere evakuert i forbindelse med brann

70 beboere evakuerte seg selv da det begynte å brenne i en leilighet i en blokk i Sofienberggata i Oslo i kveld. Det er ikke kjent om personen som var i leiligheten der brannen startet ble skadet. Brannvesenet har slukket brannen..

P4 - 1 time siden

Må koke vann i en måned til

Innbyggerne i Askøy må koke drikkevannet i minst fire til fem uker til. Det kom fram på et folkemøte i kommunen i kveld. Kommunen anslår at så mange som 2000 innbyggere har blitt syke med tarminfeksjoner av vannet.

P4 - 2 timer siden

Intercity dyrere enn planlagt

Utbyggingen av jernbanen på Østlandet kommer til å bli dyrere enn planlagt. Bane Nor varsler kostnandssprekk for to intercity-prosjekter. Strekningen ved Eidsvoll som skulle koste 6,7 milliarder kroner kommer til å bli en milliard dyrere, skriver Byggindustrien.

P4 - 2 timer siden

Equinor tapte kamp om havvind

Equinor tapte anbudskonkurransen om å bygge USAs største vindkraftverk til havs. Det ble danske Ørsted som vant og får bygge vindpark med en kapasitet på 1100 megawatt i et havområde utenfor delstaten New Jersey, skriver Teknisk ukeblad. Equinor er fortsatt med i konrkurranse om å bygge ut en park utenfor New York..

P4 - 4 timer siden

Forsinkelser etter togstans

Alle passasjerene evakueres etter at et fullt tog fikk tekniske problemer og stanset mellom Alna og Nyland stasjon i ettermiddag. Det ble for varmt for passasjerene å vente i toget, opplyser Vy til VG. Toget sperrer sporet det står på.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt