P4 > Nyheter

Monday, 16 September, 05:05

P4 - 23 May 19 kl. 17:17

To land er kvitt malaria

Algerie og Argentina er nå helt kvitt malaria.
Det opplyser Verdens helseorganisasjon, WHO.
Den tropiske sykdommen tar hvert år livet av flere hundre tusen mennesker globalt.
WHO roser innsatsen til folket og lederne i de to landene..
Les mer på P4


Les mer om:
Argentina, Verdens, WHO

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: To lander , kvitt, malaria
Dagbladet - 23 Jul 19 kl. 11:30

Slår malaria-alarm: - Skremmende

En multiresistent malaria-parasitt sprer seg som ild i tørt gress i Sørøst-Asia..

NRK - 06 Aug 19 kl. 14:44

Mange malariadødsfall i Burundi

Rundt 2000 personer har dødd av malaria i Burundi i år, skriver Sveriges Radio. FN har registrert rundt 5,7 millioner tilfeller av sykdommen i det afrikanske landet, nær halvparten av landets befolkning. Malaria overføres til mennesker via myggstikk..

Hegnar.no - 25 Aug 19 kl. 09:25

EU gir 5,5 milliarder til kamp mot aids, malaria og tuberkulose

EU skal gi 550 millioner euro til The Gobal Fund for å bidra til å bekjempe aids, malaria og tuberkulose og dermed redde millioner av liv..

NRK - 07 Apr 19 kl. 11:16

Funne kvitt pulver hos Findus

Bombeteknikarar har funne kvitt pulver i ein konvolutt ved hovudkontoret til Findus i Malmö, melder SVT. Svensk politi gjennomførte søndag morgon ein aksjon etter at selskapet blei utsett for trugslar og utpressing..

Aftenposten - 15 Aug 19 kl. 20:00

Bekjempelse av høyreekstrem terror krever andre metoder enn forebygging av negative holdninger hos folk flest | Torkel Brekke

Det er ikke gitt at vi er kvitt terrortrusselen selv om vi skulle klare å bli kvitt antimuslimske holdninger i befolkningen generelt..

Dagbladet - 23 Jul 19 kl. 11:30

Slår malaria-alarm: – Skremmende

En multiresistent malariaparasitt sprer seg som ild i tørt gress i Sørøst-Asia..

VG - 02 Aug 19 kl. 18:44

Pappa Ingebrigtsen om sønnens mareritt: – Henrik blir aldri kvitt dette

HAMAR (VG) Henrik Ingebrigtsen (28) vant et overlegent NM-gull på 5000 meter for tredje gang i karrieren. Men favorittdistansen 1500 meter må han kanskje bare glemme - på grunn av en skade han neppe blir kvitt..

P4 - 29 May 19 kl. 18:29

Båt skal ha kjørt på land

En båt skal ha kjørt på land i Bamble i Telemark. Det melder politiet En person var involvert i ulykken, men det er ikke meldt om personskadert. Det er uklart om båten er kjørt på land eller drevet i land av kraftig vind, ifølge politiet som har sendt et Sea King-helikopter til stedet..

NRK - 23 Jul 19 kl. 06:30

Multiresistent malaria sprer seg

I deler av Thailand, Vietnam og Kambodsja er opptil 80 prosent av den vanligste malariaparasitten resistent mot de to vanligste medisinene, ifølge en studie publisert i The Lancet Infectious Diseases..

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 timer siden

Bank-Norge mobiliserer til kamp mot nye boliglånskrav

Bank-Norge mobiliserer til kamp mot forslagene til nye boliglånskrav. Finanstilsynet foreslår å senke grensen for hvor mye du totalt kan få i lån, fra 5 til 4,5 ganger inntekten – og foreslår en halvering av bankenes «fleksibilitetskvote» fra 10 til 5 prosent av utlånene. Nordea kaller tilsynets forslag «ganske dramatisk», og DNB advarer om at unge boligkjøpere vil rammes spesielt.

P4 - 6 timer siden

Israel godkjenner ny bosetning to dager før valget

Den israelske regjeringen har godkjent en ny bosetning på den okkuperte Vestbredden, bare to dager før valget til ny nasjonalforsamling. I valgkampinnspurten har Netanyahu jobbet hardt for å mobilisere velgere på høyresiden. Alle israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden er ulovlige etter folkeretten, men Israel skiller selv mellom bosetninger med og uten offentlig godkjenning..

P4 - 7 timer siden

Fortsatt kritisk for toåring

Den to år gamle gutten som falt i en elv i Steinkjer i Trøndelag i ettermiddag er fremdeles kritisk skadd. Han er fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim.

P4 - 8 timer siden

Søviknes ferdig som ordfører

P4 - 8 timer siden

Trump fortsatt åpen for å møte Irans president

USAs president Donald Trump vil ikke utelukke et møte med Irans president Hassan Rouhani. Det melder Det hvite hus i kveld. Det skjer til tross for at USA mener det i realiteten er Iran som står bak helgens droneangrep mot saudiarabiske oljeanlegg.

P4 - 8 timer siden

Toginnstillinger på Sørlandsbanen

Det er trøbbel på Sørlandsbanen og strekningen mellom Nordagutu og Kongsberg er stengt for togtrafikk. Det melder Bane Nor, som sier det skyldes strømproblemer. De jobber nå med å rette feilen..

P4 - 8 timer siden

Flomtoppen er ennå ikke nådd

NVE tror ikke at flomtoppen i Hordaland og Sogn og Fjordane er nådd før ved midnatt. En lang rekke veier på Vestlandet er stengt på grunn av ras og overvann. Det kommer fortsatt mye nedbør inn over Vestlandet, og vannstanden i vassdragene som allerede er høy, vil fortsette å stige i flere timer.

P4 - 8 timer siden

Mot 100 år med Ap-styre i Stange

Det går mot 100 år med Arbeiderpartistyre i Stange i Hedmark. Ap sto i fare for å miste ordføreren i Stange til Sp etter 96 år ved roret, men Nærmiljølista sørget i kveld for at Ap beholder vervet. Senterpartiets ordførerkandidat Aasa Gjestvang tar det imidlertid med fatning at hun heller ikke denne gangen klarte å fravriste Ap ordføreren, melder NTB..

P4 - 9 timer siden

Suzann Pettersen legger opp

Det norske golfesset Suzann Pettersen legger opp. Sjokkmeldingen kom like etter at hun avgjorde for Europa under Solheim Cup i dag. Pettersen ble overfalt av lagvenninnene etter at Europa slo USA for første gang siden 2013.

P4 - 9 timer siden

Mann omkom etter ulykke

Mannen som ble livstruende skadd i en trafikkulykke på E16 i Nannestad på torsdag døde av skadene. Det bekrefter politiet overfor Romerikes Blad. Den omkomne kom fra Flateby i Enebakk.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt