NRK > Nyheter

Monday, 01 June, 17:12

NRK - 10 Oct 19 kl. 20:20

To av tre fuglearter i fare

To tredjedeler av fugleartene i USA kan bli utryddet på grunn av klimaendringer, viser en rapport fra National Audubon Society. Hvis klimagassutslippene ikke kuttes, står 389 av 604 fuglearter i fare, ifølge rapporten. Kystfugler er mest utsatt..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
USA, National Audubon Society

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: To av tre, fuglearteri , fare
NRK - 14 May 20 kl. 13:01

Fare for stor flom

25 år etter ekstremflommen er det fare for ny storflom. I 1995 rammet ekstremflommen «Vesleofsen» Østlandet. Nå er det fare for nye ødeleggelser.

P4 - 08 Aug 19 kl. 13:04

Fare for kraftige tordenbyger

Det er fare for kratige regnbyger og tordenvær i Trøndelag i ettermiddag og kveld. På tre timer kan det komme opp mot 30 mm nedbør, og meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå. De advarer om at det er fare for lokale oversvømmelser og jordskred..

P4 - 30 Mar 20 kl. 09:33

Fare for storflom over hele landet

Det er fare for storflom over hele landet i vår. Det mye snø i fjellet og fare for ødeleggende vårflommer i alle landsdeler, ifølge NVE, som ber kommunene forberede seg. I morgen legger NVE frem en rapport der flomfaren er på oransje nivå, som er det nest høyeste farenivået, i de aller fleste vassdragene.

NRK - 14 May 20 kl. 13:01

Fare for ny storflom

25 år etter ekstremflommen er det fare for ny storflom. I 1995 rammet ekstremflommen «Vesleofsen» Østlandet. Nå er det fare for nye ødeleggelser.

P4 - 06 Aug 19 kl. 17:49

Farevarsel for styrtregn øker

Ettermiddagens styrtregn i Møre og Romsdal og Trøndelag kan bli så kraftig at farevarselet har blitt endret fra moderat fare til stor fare. Det kan komme opp mot 50 millimeter regn på tre timer, noe som betyr 50 liter vann per kvadratmeter. Det er fare for lokale oversvømmelser og skred og at noen kan miste veiforbindelsen..

P4 - 14 Feb 20 kl. 15:40

Fare for flom, skred og sterk vind

Det er fare for flom og skred flere steder i landet, nå når mange tar vinterferie. I Sør-Norge kan det bli snøfokk i fjellet, og det er fare for flom og jordskred på grunn av mye nedbør i sør og på Vestlandet i helgen..

P4 - 06 Aug 19 kl. 10:32

Fare for styrtregn

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel for Trøndelag og Møre og Romsdal i ettermiddag. Det er fare for styrtregn og oversvømmelser i regionen. Det kan lokalt komme 25-40 mm nedbør på tre timer, enkelte steder enda mer, melder Adresseavisen Det kan også føre til lokalt vanskelige kjøreforhold med fare for vannplaning..

P4 - 03 Aug 19 kl. 10:09

Frykter masseutryddelse av dyr

Forskere frykter global oppvarming skal føre til at en rekke dyrearter blir utryddet. En ny studie publisert i Nature Communications kommer det fram at dyr og fugler ikke klarer å tilpasse seg endringene raskt nok. Dette kan føre til at vanlige fuglearter som kjøttmeis og blåmeis forsvinner.

NRK - 11 Aug 19 kl. 18:00

Fare for nye ras

Det er fare for nye ras på fylkesveg 7 mellom Totland og Liaros. Politiet skriver på Twitter at det er en del løsmasser i fjellsiden. Vegen er stengt inntil en geolog har fått vurdert rasfaren..

Klartale - 03 Jul 19 kl. 09:47

Snø i juli stenger veier og skaper fare

Kulde fører til stengte veier mellom Sogn og Fjordane og Oppland. Det er fare for snø også i Møre og Romsdal..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Alvorlig skadet i ulykke

En person er fraktet til sykehus med luftambulanse med alvorlige skader etter en ulykke mellom en motorsykkel og en ATV på Rjukan. Den andre involverte er fraktet til sykehus i ambulanse. Skadeomfanget er foreløpig ukjent..

NRK - 30 minutter siden

Lufthansa godtar redningsplan

Styret i det tyske flyselskapet Lufthansa godtar redningsplanen frå den tyske regjeringa på rundt 100 milliardar euro, melder AFP. På onsdag valde dei å utsetta avgjerda grunna at dei frykta for strenge vilkår frå EU-kommisjonen..

NRK - 30 minutter siden

Vil kunna isolera fleire med tvang

Helsedepartementet foreslår å endra smittevernloven slik at fleire sjukeheimar kan ha moglegheit til å isolera fleire pasientar med tvang med covid-19, skriv Dagbladet..

NRK - 1 time siden

Høgre-politikar blei spora

Ein app på mobilen avslørte i detalj kor stortingspolitikar Lene Westgaard-Halle frå Høgre var i rundt ein månad. Med bakgrunn i data kjøpt frå eit britisk selskap, har NRK kunna følga bevegelsane hennar blant anna heime og på to jobbreiser..

NRK - 1 time siden

Går ut med dødstal i Iran

Ifølge styresmaktene i Iran blei 230 personar drepne under demonstrasjonane i november, melder AFP. Dette er første gong sidan demonstrasjonane, som skjedde etter eit hopp i bensinprisane, at styresmaktene kommenterer dødstala..

NRK - 1 time siden

Dato for russisk grunnlovsendring

1. juli vil det vera folkeavstemming i Russland om grunnlovsendringar som opnar for at president Vladimir Putin kan sitta ved makta fram til 2036, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Colosseum i Roma opna igjen

Den berømte turistattraksjonen Colosseum i hovudstaden i Italia, Roma, har opna igjen etter å ha vore stengt i nesten tre månader. Til vanleg har Colosseum rundt 20.000 besøkande om dagen, men blir nå avgrensa til mellom 1000 og 1600 besøkande..

NRK - 2 timer siden

Snøskred i Ersfjordvannet

Et snøskred har gått ned i Ersfjordvannet i Bergsbotn på Senja. Skredet førte til at store mengder vann ble presset ut i elva, og det jobbes nå med å fylle på masser for å berge bro, vei og en smoltfabrikk..

NRK - 2 timer siden

To drept av politi i Iowa

To personer er drept i Iowa etter at politiet i Davenport i Iowa løsnet skudd mot personer som politiet sier plyndret bygninger. Det melder CNN. I tillegg er to personer og én politibetjent såret etter opptøyene i byen.

NRK - 3 timer siden

Kaos på Nordbytjernet

Politiet er ved Nordbytjernet på Jessheim etter meldinger om feilparkerte biler. På Twitter skriver politiet at det er fullstendig kaos og at mange ikke har respektert skilting i området. Politiet skal nå stoppe alle biler før de kjører inn..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt