NRK > Nyheter

Wednesday, 16 October, 06:15

NRK - 10 Oct 19 kl. 20:20

To av tre fuglearter i fare

To tredjedeler av fugleartene i USA kan bli utryddet på grunn av klimaendringer, viser en rapport fra National Audubon Society. Hvis klimagassutslippene ikke kuttes, står 389 av 604 fuglearter i fare, ifølge rapporten. Kystfugler er mest utsatt..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
USA, National Audubon Society

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: To av tre, fuglearteri , fare
P4 - 08 Aug 19 kl. 13:04

Fare for kraftige tordenbyger

Det er fare for kratige regnbyger og tordenvær i Trøndelag i ettermiddag og kveld. På tre timer kan det komme opp mot 30 mm nedbør, og meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå. De advarer om at det er fare for lokale oversvømmelser og jordskred..

P4 - 06 Aug 19 kl. 17:49

Farevarsel for styrtregn øker

Ettermiddagens styrtregn i Møre og Romsdal og Trøndelag kan bli så kraftig at farevarselet har blitt endret fra moderat fare til stor fare. Det kan komme opp mot 50 millimeter regn på tre timer, noe som betyr 50 liter vann per kvadratmeter. Det er fare for lokale oversvømmelser og skred og at noen kan miste veiforbindelsen..

P4 - 06 Aug 19 kl. 10:32

Fare for styrtregn

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel for Trøndelag og Møre og Romsdal i ettermiddag. Det er fare for styrtregn og oversvømmelser i regionen. Det kan lokalt komme 25-40 mm nedbør på tre timer, enkelte steder enda mer, melder Adresseavisen Det kan også føre til lokalt vanskelige kjøreforhold med fare for vannplaning..

P4 - 03 Aug 19 kl. 10:09

Frykter masseutryddelse av dyr

Forskere frykter global oppvarming skal føre til at en rekke dyrearter blir utryddet. En ny studie publisert i Nature Communications kommer det fram at dyr og fugler ikke klarer å tilpasse seg endringene raskt nok. Dette kan føre til at vanlige fuglearter som kjøttmeis og blåmeis forsvinner.

NRK - 11 Aug 19 kl. 18:00

Fare for nye ras

Det er fare for nye ras på fylkesveg 7 mellom Totland og Liaros. Politiet skriver på Twitter at det er en del løsmasser i fjellsiden. Vegen er stengt inntil en geolog har fått vurdert rasfaren..

Klartale - 03 Jul 19 kl. 09:47

Snø i juli stenger veier og skaper fare

Kulde fører til stengte veier mellom Sogn og Fjordane og Oppland. Det er fare for snø også i Møre og Romsdal..

NRK - 29 Aug 19 kl. 09:58

Frykter lekkasje inn i arkivet

Brannvesenet har sendt ut mannskaper til flere steder i Hedmark. I Åsnes er det fare for at vann trenger inn i rådhuset, og arkivet er i fare..

P4 - 06 Aug 19 kl. 11:50

Ventet store mengder nedbør

Det er fare for ras når svært kraftige regnbyger treffer vestlandet og midt-norge i ettermiddag. For det er nå sendt ut oransje farevarsel. Vakthavende meteorolog i Stormgeo, Cecilie Villanger sier det er fare for at det vil komme 30 til 40 millimeter i løpet av tre timer..

NRK - 09 Aug 19 kl. 07:41

Fare for flom i helga

Det er fare for flom flere steder på Sørlandet i helga. – Det kommer mye nedbør, så man bør nyte det fine været i dag, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss..

NRK - 16 Sep 19 kl. 12:47

Alvorlig fare for folkemord

Det er alvorlig fare for at de gjenværende rohingyaene i Myanmar kan bli utsatt for folkemord, slår en ekspertgruppe fast i en rapport som skal legges fram for FNs menneskerettsråd tirsdag. Ekspertgruppen har samlet bevis og informasjon i to år..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Hongkong-leder avbrøt tale

Carrie Lam, leder i Hongkong, ble avbrutt midt i en tale, da flere i salen begynte å rope mens hun snakket. Lam skulle legge fram flere forslag, i et forsøk på å gjenopprette folks tillit til myndighetene. Lam forlot til slutt salen, ifølge Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Ocasio-Cortez støtter Sanders

30 år gamle Alexandria Ocasio-Cortez kommer til å gå ut og støtte Bernie Sanders som Demokratenes presidentkandidat, ifølge Washington Post. Ocasio-Cortez representerer New York i kongressen, og er regnet som innflytelsesrik på venstresiden i USA..

NRK - 1 time siden

34,5 prosent kvinnelige ordførere

En gjennomgang Nationen har gjort, viser at det ligger an til å bli 117 kvinnelige ordførere. Det er like mange som det har vært, men siden det er vesentlig færre kommuner, blir andelen høyere. 34,5 prosent kvinner er rekordhøyt, ifølge avisa..

NRK - 1 time siden

74 omkom etter tyfon i Japan

74 personer er nå bekreftet omkommet etter tyfonen «Hagibis». Det melder den japanske TV-kanalen NHK, ifølge Reuters. 12 personer er fremdeles savnet og 220 personer skadd..

NRK - 1 time siden

Stjal røyk og snus i Trøndelag

En person skal være pågrepet etter et innbrudd på en bensinstasjon på Frosta i Trøndelag. Det skriver politiet på Twitter. Gjerningsmannen ble ifølge politiet pågrepet med tyvegodset, som bestod av sigaretter og snus..

NRK - 1 time siden

Borten Moe blir plattformsjef

Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe blir plattformsjef på Draugen-plattformen i Norskehavet. Det skriver Stavanger Aftenblad. Før han starter må han fullføre et kvalifiseringskurs, og læretida, skriver avisa..

NRK - 1 time siden

Kina «indignert» over ny lov

Kinesiske myndigheter er «kraftig indignert» etter at Representantenes hus i USA vedtok en lov ment å forsvare sivile rettigheter i Hongkong. Den kinesiske talspersonen Geng Shuang ba også USA om å slutte å blande seg, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 2 timer siden

Biden forsvarte sønnen

Tidligere visepresident Joe Biden mener Donald Trump er ute etter sønnen hans fordi presidenten vet at Biden kan «slå ham ned i støvlene». Det sa han under nattens debatt mellom de demokratiske presidentkandidatene, ifølge NTB..

NRK - 3 timer siden

15 personer drept i Mexico

15 personer skal være drept etter en skyteepisode i delstaten Gurrero i Mexico, ifølge Reuters. Ifølge lokale medier er 14 sivile drept, og én soldat. Flere medier melder om at de sivile skal ha vært bevæpnet..

NRK - 3 timer siden

12 demokrater møtes til debatt

12 personer som kjemper om å bli Demokratenes presidentkandidat i valget i USA i 2020, møtes i natt til debatt. Blant dem er Joe Biden, Elisabeth Warren og Bernie Sanders. Debatten arrangeres av CNN og New York Times..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt