P4 > Nyheter

Onsdag, 12 August, 01:54

P4 - 22 aug. 19 kl. 05:49

Tilsyn av komunnale barnehager har gått ned

Etter at det ble innført nye krav som skulle bedre kvaliteten på norske barnehager har tilsynene av kommunale barnehager i Oslo gått kraftig ned.
I fjor ble 49 prosent av kommunale barnehager undersøkt, mot 75 prosent for tre år siden, samtidig som tilsynene av private barnehager opprettholdes.
Stortingspolitiker Mathilde Tybring-Gjedde, reagerer og sier til Dagsavisen at ujevnheten er urovekkende.
Byråd Inga Marte Thorkildsen mener målingen ikke gir et riktig bilde av tilsynsaktiviteten..
Les mer på P4


Les mer om:
Oslo, Mathilde Tybring-Gjedde, Dagsavisen, Inga Marte Thorkildsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tilsynav , komunnale, barnehagerhar , gått, ned
P4 - 04 sep. 19 kl. 10:13

Nasjonalt barnehagetilsyn til Molde

Regjeringen vil opprette et nasjonalt økonomisk tilsyn for private barnehager og har bestemt at tilsynet skal være i Molde. En undersøkelse fra Agenda Kaupang viser ifølge Kunnskapsdepartementet at det i dag er varierende kunnskap og kapasitet i kommunene til å føre økonomisk tilsyn med private barnehager. Det nye tilsynet vil være underlagt Utdanningsdirektoratet..

NRK - 21 april 20 kl. 09:07

Antall barnehager går fortsatt ned

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det i 2019 var totalt 5.730 barnehager i Norge med 275.804 barn.

P4 - 05 juni 20 kl. 05:57

Frykter dårligere kontroll av private barnehager

KS frykter dårligere kontroll av private barnehager. Mandag vil Stortinget stemme for å flytte den økonimiske kontrollen fra kommunene og over til et eget tilsyn. Helge Eide i KS frykter kontrollene vil bli dårligere fordi tilsynet kun har fått ti milloner kroner til oppgaven, og mener det svekker muligheten til å følge opp ansvaret med å sikre barnehagedrift i egen kommune, skriver Klassekampen..

P4 - 12 feb. 20 kl. 07:12

Fører ikke tilsyn med inneklima

Kommuner vet ikke om inneklimaet på deres skoler og barnehager gjør barna syke..

NRK - 27 april 20 kl. 17:45

Ber Fylkesmannen åpne tilsyn

Oslo kommune ber nå Fylkesmannen om å åpne tilsyn ved sykehjem i hovedstaden, hvor så langt 31 beboere har dødd med covid-19. Det skriver NTB. Fylkesmannen i Vestland har åpnet tilsyn ved Metodisthjemmet i Bergen etter 13 dødsfall vet hjemmet..

P4 - 03 juni 19 kl. 18:11

- Finansiering til barnehager er god nok

Det er en egen støtteordning som skal sørge for at små barnehager klarer å innfri den nye bemanningsnormen. Det sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner. I august er det nye krav om hvor mange voksne det skal være per barn i barnehagene.

P4 - 13 juni 19 kl. 16:32

Fylkeslegen åpner tilsyn

Fylkeslegen åpner tilsyn etter at en 72 år gammel kvinne fra Askøy døde på Haukeland universitetssykehus i går. Hun var innlagt med mage- og tarmsymptomer. Fylkeslegen opplyser til Bergens Tidende at de starter tilsyn med helsetjenestene og undersøker sammenhengen med drikkevannsepidemien..

P4 - 03 april 20 kl. 15:16

1 mrd til barnehager og SFO

Barnehager og SFO får 1 milliard kroner i krisehjelp for å dekke inn for tapt foreldrebetaling. Så lenge barnehager og skoler holder stengt trenger ikke foreldre å betale for tilbudet, og regjeringen opplyser i en pressemelding at de vil dekke hele dette tapet..

NRK - 19 mars 20 kl. 17:17

Millioner til private barnehager

Regjeringen gir tilsammen 111 millioner kroner til å øke bemanningen i små private barnehager, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. 376 barnehager i kommuner som ikke oppfyller bemanningsnormen vil få støtte til dette i 2020..

P4 - 27 april 20 kl. 17:51

Vil ha tilsyn etter koronadødsfall

Det bør gjennomføres eksternt tilsyn ved sykehjemmene i Oslo etter at 31 beboere er døde som følge av koronaviruset. Det mener Oslo kommune, og de ber Fylkesmannen åpne tilsyn, melder NTB. I dag ble det rapportert inn to nye koronarelaterte dødsfall på sykehjem i hovedstaden.

Fler nyheter fra P4

P4 - 4 timer siden

Kamala Harris blir visepresidentkandidat

Amrikanske medier melder nå at Joe Biden har valgt sin visepresidentkandidat. Det er senatoren fra California, Kamala Harris, Biden har valgt. 55-åringen kan bli den første kvinnelige visepresidenten i historien..

P4 - 3 timer siden

Dømt for spionasje

To menn er dømt til ti års fengsel for spionasje i Iran. Den ene anklages for å ha jobbet for Israel og Tyskland, den andre for Storbritannia. Flere er stilt for retten i Iran anklaget for spionasje den siste tiden, det melder NTB..

P4 - 4 timer siden

Skal ha valgt visepresidentkandidat

Flere amerikanske medier melder nå at Joe Biden har bestemt seg for HVEM som blir hans visepresidentkandidat. Biden har ifølge CNN informert sine nærmeste rådgivere og kandidater..

P4 - 4 timer siden

Avlyser fadderarrangementer

Flere fadderarrangementer ved universiteter og høyskoler avlyses. I Tromsø vil ikke arrangørene åpne for fysisk oppmøte på noen av sine tilstelninger, kun streaming via nett. Også NTNU i Trondheim, Førde og flere andre høyskoler varsler nå at de gjør det samme på hele eller deler av oppstartsuka, som innebærer mye sosial omgang og alkohol, melder VG..

P4 - 5 timer siden

Flertall for Erna som statsminister

Til tross for at Arbeiderpartiet går mest frem og - og er landets største parti med oppslutning på 25,4 prosent på en meningsmåling, så tror bare 32 prosent at partiets leder Jonas Gahr Støre blir landets nye statsminister etter valget neste år. 62 prosent svarer at de tror Erna Solberg får fortsette å styre landet, det viser meningsmålingen Kantar har gjort for TV2..

P4 - 6 timer siden

Koronasmitte på SFO i Halden

I Halden har et barn testet positivt på korona. Det er det første tilfellet ved en skole i Halden. Åtte barn og sju ansatte ved Hjortsberg skole settes i karantene.

P4 - 6 timer siden

Karantenen over på "Roald Amundsen"

På Hurtigruteskipet "Roald Amundsen" er 65 personer nå ferdig med karantenen. 46 personer forlater skipet nå i kveld, mens 19 av dem gikk i land allerede i helgen og fortsatte karantenen i leiligheter, det melder NRK. Totalt 62 personene som har blitt smittet i utbruddet på Hurtigruten..

P4 - 7 timer siden

Kim Friele får egen skulptur

Kim Friele får egen skulptur i Bergen. Bergen kommunes prosjekt «Kvinner på sokkel» står bak nyvinningen. Tre benker som staver navnet KIM skal etter planen stå klar til 86-åringens bursdag i mai neste år.

P4 - 6 timer siden

Tegnell kritiserer reiserådene

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell kritiserer hvordan de norske myndighetene endrer reiserådene. Folkehelseinstituttet har anbefalt at 6 regioner nå skal bli røde og at de reisende får karanteneplikt. Tegnell synes det blir forvirrende når man endrer reglene frem og tilbake og at det blir vanskelig for folk å forstå, det skriver den svenske avisen Dagens Nyheter..

P4 - 7 timer siden

Avventer russisk vaksine

Russlands president Vladimir Putin hevder de snart har en coronavaksine klar. Vaksinen skal være godkjent etter mindre enn to måneder med testing på mennesker. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til VG at den ikke er aktuell for bruk i Norge nå.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt