P4 > Nyheter

Tuesday, 19 November, 00:26

P4 - 22 Aug 19 kl. 05:49

Tilsyn av komunnale barnehager har gått ned

Etter at det ble innført nye krav som skulle bedre kvaliteten på norske barnehager har tilsynene av kommunale barnehager i Oslo gått kraftig ned.
I fjor ble 49 prosent av kommunale barnehager undersøkt, mot 75 prosent for tre år siden, samtidig som tilsynene av private barnehager opprettholdes.
Stortingspolitiker Mathilde Tybring-Gjedde, reagerer og sier til Dagsavisen at ujevnheten er urovekkende.
Byråd Inga Marte Thorkildsen mener målingen ikke gir et riktig bilde av tilsynsaktiviteten..
Les mer på P4


Les mer om:
Oslo, Mathilde Tybring-Gjedde, Dagsavisen, Inga Marte Thorkildsen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tilsynav , komunnale, barnehagerhar , gått, ned
P4 - 04 Sep 19 kl. 10:13

Nasjonalt barnehagetilsyn til Molde

Regjeringen vil opprette et nasjonalt økonomisk tilsyn for private barnehager og har bestemt at tilsynet skal være i Molde. En undersøkelse fra Agenda Kaupang viser ifølge Kunnskapsdepartementet at det i dag er varierende kunnskap og kapasitet i kommunene til å føre økonomisk tilsyn med private barnehager. Det nye tilsynet vil være underlagt Utdanningsdirektoratet..

P4 - 03 Jun 19 kl. 18:11

- Finansiering til barnehager er god nok

Det er en egen støtteordning som skal sørge for at små barnehager klarer å innfri den nye bemanningsnormen. Det sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner. I august er det nye krav om hvor mange voksne det skal være per barn i barnehagene.

P4 - 13 Jun 19 kl. 16:32

Fylkeslegen åpner tilsyn

Fylkeslegen åpner tilsyn etter at en 72 år gammel kvinne fra Askøy døde på Haukeland universitetssykehus i går. Hun var innlagt med mage- og tarmsymptomer. Fylkeslegen opplyser til Bergens Tidende at de starter tilsyn med helsetjenestene og undersøker sammenhengen med drikkevannsepidemien..

P4 - 03 Jun 19 kl. 09:56

Barnehager frykter det blir kroken på døra

En av tre private barnehager er usikre på om de kan fortsette når de nye bemanningskravene må være på plass 1. august. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Private Barnehagers Landsforbund, PBL.

NRK - 18 Oct 19 kl. 09:56

Åpner tilsyn mot Oslo kommune

Arbeidstilsynet varsler tilsyn mot Oslo kommune etter NRK avsløringen om 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven. – Vi åpner tilsyn med både Energigjenvinngsetaten og med Oslo kommune, sier Bård Hogstad, inspektør i Arbeidstilsynet..

Hegnar.no - 07 Aug 19 kl. 05:07

Ap vil ha slutt på at fond kjøper barnehager

Arbeiderpartiet sier de vil sette en stopper for at store oppkjøpsfond overtar norske barnehager..

P4 - 07 Nov 19 kl. 05:42

Har ikke ført tilsyn med overnattings-SFO

Fylkesmannen i Oslo og Viken har ikke vært på tilsyn hos Det Islamske Kultursenter selv om barn har overnattet i lokalene deres siden 2004. Heller ikke Drammen kommune der overnattingstilbudet er har vært på noe tilsyn, og begge opplyser til Aftenposten at de ikke har tilsynsplikt. Barneombudet sier til avisen at det er en utfordring at vi har mange trossamfunn som mottar statstøtte, samtidig som myndighetene ikke kan kontrollere om aktivitetene strider mot barns rettigheter..

VG - 09 Aug 19 kl. 11:45

Ber barnehager kreve at barna er vaksinerte

Frps helsepolitiske talsperson oppfordrer foreldre og barnehager til å kreve at barn skal være vaksinerte, og mener ikke-vaksinerte barn kan gå i egne barnehager. - Tull, mener Høyre..

P4 - 26 Jun 19 kl. 10:22

Krever 28 millioner fra barnehagekjede

Bergen kommune krever barnehageaktøren Akasia for 28 millioner kroner etter å ha ført tilsyn med barnehagedriften. Kommunen mener Akasia som driver totalt 18 barnehager i Bergen har hatt lavere bemanning enn de har fått tilskudd for. Foretaket sier til VG at de skal gå gjennom alle forhold og undersøke feil og eventuelle misforståelser..

P4 - 23 May 19 kl. 05:55

Advarer mot nye regler for barnehagedrift

Det er barnehagene som vil lide, hvis man ikke får lov til å ta opp lån internt. Det sier daglig leder Eli Sævareid i Trygge Barnehager til Dagbladet. Hun advarer mot regjeringens forslag til nye regler for private barnehager.

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Over 100.000 barn internert

Over 100.000 barn er internert i USA som følge av saker knyttet til innvandring Det viser en ny FN-rapport. Tallet omfatter både barn som er sperret inne sammen med sine foreldre, og mindreårige som er kommet alene til USA.

P4 - 45 minutter siden

Et flertall vil avsette Trump

Et flertall av amerikanerne er for at president Donald Trump skal stilles for riksrett og avsettes. Det viser en måling gjennomført av Ipsos for ABC News. I målingen svarer 51 prosent at Trump bør stilles for riksrett og avsettes, i tillegg svarer 6 prosent at presidenten bør stilles for riksrett, men ikke gå av.

P4 - 1 time siden

Etterforskes for nye voldtekter

Julio Kopseng etterforskes nå for to nye voldtekter. Det skriver Dagbladet. Han ble i forrige uke dømt for å ha voldtatt to kvinner, og har fra før en rettskraftig forvaringsdom på seg for å ha forgrepet seg på 19 kvinner.

P4 - 2 timer siden

Nye behandlingsmetoder godkjent

Seks nye behandlingsmetoder er skal nå tilbys i det offentlige helsevesenet. De nye metodene som i dag ble godtatt av Beslutningsforum for nye metoder skal blant annet hjelpe pasienter med MS, lungekreft og alvorlig astma..

P4 - 2 timer siden

Forstår Macrons syn på NATO

Danmarks statsminister Mette Fredriksen sier hun har forståelse for Frankrikes president Emmanuel Macron som kalte NATO «hjernedød». Fredriksen vil ikke kommentere ordet hjernedød, men sier hun er enig i Macrons vurdering om at NATO mangler strategisk styring. Macron mener at det er totalt fravær av koordinering mellom Europa og USA om strategiske beslutninger i alliansen..

P4 - 3 timer siden

Varsler endringer om Vestbredden

USA anser ikke lenger jødiske bosettinger på Vestbredden for å være i strid med internasjonale lover. Det sa USAs utenriksminister Mike Pompeo nå i kveld norsk tid. Vestbredden, som er et palestinsk territorium, er okkupert av Israel..

P4 - 3 timer siden

Dømt til 16 års fengsel

En 28 år gammel mann er dømt til 16 års fengsel for å ha drept sin egen far i Sandnes. Sønnen skal ha slått sin 55 år gamle far gjentatte ganger i hodet med et brannslukningsapparat lille julaften i fjor. I forkant av drapet var sønnen aktiv på et nettforum der han fortalte om drapsplanene.

P4 - 4 timer siden

Berg møtte etterretningssjefen

Frode Berg har i dag hatt møter med PST og Forsvarets etterretningstjeneste. Begge møtene var på Bergs initiativ, og det ble utvekslet litt informasjon, bekrefter Bergs advokat Brynjulf Risnes til VG i kveld. Risnes vil ikke si noe om innholdet i møtene, som ble holdt på et hemmelig sted på Østlandet.

P4 - 4 timer siden

Fremstilt for fengsling etter vold

Politiet ber om varetektsfengsling i to uker for tre menn som er siktet i en voldssak på Gran i Oppland lørdag kveld. To menn og tre kvinner skal ha blitt utsatt for vold i en privatbolig, men ble ikke alvorlig skadd. De tre er siktet for grov kroppskrenkelse og grove trusler og ble fremstilt for fengsling i Gjøvik tingrett i ettermiddag..

P4 - 5 timer siden

Forslag om forbud mot machete

Justisdepartementet vurderer endringer i våpenforskriften slik at det blir forbudt med machete. Bakgrunnen for forslaget er blant annet at politiet i Oslo Oslo har sett en trend, særdeles innenfor gjengmiljøer i Oslo, å bevæpne seg med dette..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt