P4 > Nyheter

Tuesday, 17 September, 10:12

P4 - 22 Aug 19 kl. 05:49

Tilsyn av komunnale barnehager har gått ned

Etter at det ble innført nye krav som skulle bedre kvaliteten på norske barnehager har tilsynene av kommunale barnehager i Oslo gått kraftig ned.
I fjor ble 49 prosent av kommunale barnehager undersøkt, mot 75 prosent for tre år siden, samtidig som tilsynene av private barnehager opprettholdes.
Stortingspolitiker Mathilde Tybring-Gjedde, reagerer og sier til Dagsavisen at ujevnheten er urovekkende.
Byråd Inga Marte Thorkildsen mener målingen ikke gir et riktig bilde av tilsynsaktiviteten..
Les mer på P4


Les mer om:
Oslo, Mathilde Tybring-Gjedde, Dagsavisen, Inga Marte Thorkildsen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tilsynav , komunnale, barnehagerhar , gått, ned
P4 - 04 Sep 19 kl. 10:13

Nasjonalt barnehagetilsyn til Molde

Regjeringen vil opprette et nasjonalt økonomisk tilsyn for private barnehager og har bestemt at tilsynet skal være i Molde. En undersøkelse fra Agenda Kaupang viser ifølge Kunnskapsdepartementet at det i dag er varierende kunnskap og kapasitet i kommunene til å føre økonomisk tilsyn med private barnehager. Det nye tilsynet vil være underlagt Utdanningsdirektoratet..

P4 - 03 Jun 19 kl. 18:11

- Finansiering til barnehager er god nok

Det er en egen støtteordning som skal sørge for at små barnehager klarer å innfri den nye bemanningsnormen. Det sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner. I august er det nye krav om hvor mange voksne det skal være per barn i barnehagene.

P4 - 13 Jun 19 kl. 16:32

Fylkeslegen åpner tilsyn

Fylkeslegen åpner tilsyn etter at en 72 år gammel kvinne fra Askøy døde på Haukeland universitetssykehus i går. Hun var innlagt med mage- og tarmsymptomer. Fylkeslegen opplyser til Bergens Tidende at de starter tilsyn med helsetjenestene og undersøker sammenhengen med drikkevannsepidemien..

P4 - 03 Jun 19 kl. 09:56

Barnehager frykter det blir kroken på døra

En av tre private barnehager er usikre på om de kan fortsette når de nye bemanningskravene må være på plass 1. august. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Private Barnehagers Landsforbund, PBL.

Hegnar.no - 07 Aug 19 kl. 05:07

Ap vil ha slutt på at fond kjøper barnehager

Arbeiderpartiet sier de vil sette en stopper for at store oppkjøpsfond overtar norske barnehager..

VG - 09 Aug 19 kl. 11:45

Ber barnehager kreve at barna er vaksinerte

Frps helsepolitiske talsperson oppfordrer foreldre og barnehager til å kreve at barn skal være vaksinerte, og mener ikke-vaksinerte barn kan gå i egne barnehager. - Tull, mener Høyre..

P4 - 26 Jun 19 kl. 10:22

Krever 28 millioner fra barnehagekjede

Bergen kommune krever barnehageaktøren Akasia for 28 millioner kroner etter å ha ført tilsyn med barnehagedriften. Kommunen mener Akasia som driver totalt 18 barnehager i Bergen har hatt lavere bemanning enn de har fått tilskudd for. Foretaket sier til VG at de skal gå gjennom alle forhold og undersøke feil og eventuelle misforståelser..

P4 - 23 May 19 kl. 05:55

Advarer mot nye regler for barnehagedrift

Det er barnehagene som vil lide, hvis man ikke får lov til å ta opp lån internt. Det sier daglig leder Eli Sævareid i Trygge Barnehager til Dagbladet. Hun advarer mot regjeringens forslag til nye regler for private barnehager.

Dagbladet - 27 Aug 19 kl. 23:12

Hør på oss ansatte i private barnehager

Dette er min stemme som en ansatt i en privat barnehage. Flere politikere burde høre på oss før de sier så mye negativt om private barnehager..

P4 - 14 May 19 kl. 11:52

Vil ha mer tilsyn med dagligvarebransjen

Regjeringen vil ha mer tilsyn med dagligvarehandelen. I revidert nasjonalbudsjett får Konkurransetilsynet 6,5 millioner til å ansette sju personer til å etterforskedagligvarebransjen og matindustrien. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sier dette gjør at tilsynet kan senke terskelen for hvilke saker de etterforsker..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Juks ved bilverksted i Sandefjord

170 bileiere får nå brev om at kjøretøyet deres feilaktig har blitt godkjent i EU-kontroll. Det skjer etter at Statens vegvesen har avdekket kontrollfusk ved et verksted i Sandefjord. En ansatt har godkjent et stort antall kjøretøy uten at verkstedet er sikre på om de faktisk har vært inne til kontroll.

P4 - 1 time siden

Nordmenn betaler mest kontantløst i verden

Nordmenn har ikke sedler og mynter i lommeboka lenger - der ligger det kort. For nå er vi de som betaler mest kontantløst i verden. Det gjør vi i snitt mer enn én gang hver dag.

P4 - 45 minutter siden

Ble skutt fire ganger

Johanne Zhangjia Ihle-Hansen ble skutt og drept med fire skudd. Det viser den endelige obduksjonsrapporten etter drapet, som stebroren Philip Manshaus er siktet for å stå bak. 17-åringen ble funnet drept i hjemmet sitt på Eiksmarka i Bærum 10.

P4 - 45 minutter siden

Saudi-Arabia varsler motangrep

Også Saudi-Arabia sier nå at de er sikre på at det var Iran, og ikke den jemenittiske Houthi-militsen som sto bak droneangrepet som rammet halvparten av landets oljeproduksjon i helgen. En talsmann for den saudiske militærkoalisjonen sier at de nå forbereder "nødvendige tiltak" for å beskytte landets befolkning - og vil slå hardt tilbake..

P4 - 3 timer siden

Bruker mer dyrket mark enn planlagt

Statens Vegvensen har tatt mer dyrket mark til veiformål enn planlagt hvert eneste år, fra og med 2009. Det viser deres egne årsrapporter, skriver Nationen. De siste ti årene har vegvesenet beslaglagt i overkant av 4.

P4 - 2 timer siden

Tror tre branner er påsatt

Politiet tror tre branner i Buskerud i natt var påsatt. Avstanden mellom brannene var bare fem kilometer, og politiet mener det er grunn til å tro at det er en sammenheng. Politiet ønsker ikke å gå inn på hva slags type funn de har gjort.

P4 - 1 time siden

Advarer mot velgermanipulering

En ny rapport advarer mot velgermanipulering. De norske partiene gjennomføret minst 5.300 målrettede kampanjer på Facebook i valgkampen.

P4 - 2 timer siden

Dropper kontroll av brannslukkingsapparater

I hvert tiende norske hjem er brannslokkingsapparatet minst ti år. Over halvparten av disse apparatene har aldri vært på service eller kontroll, viser en ny undersøkelse. Trolig er det mange som ikke vet at brannslokkingsapparater i private boliger skal kontrolleres av fagfolk minimum hvert femte år.

P4 - 3 timer siden

Ap tapte mest i flest kommuner

Arbeiderpartiet var den største taperen i nær halvparten av kommunene ved valget i år. En oversikt fra NRK viser at Ap tapte mest oppslutning i 163 av Norges 356 kommuner. Og det var intet lystig valg for det nest største partiet heller - Høyre tapte nest mest og var den største taperen i 58 kommuner..

P4 - 2 timer siden

Tror noen går ut av regjeringen

- Regjeringen kan gå i oppløsning allerede i høst. Det tror valgforsker Svein Tore Marthinsen. Før valget holdt bompengekrangelen mellom Venstre og Frp på å utløse en regjeringskrise og etter et elendig lokalvalg fortsatte de to kranglingen da Venstres Abid Raja anklaget Frp for å komme med «brun propaganda».


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt