NRK > Nyheter

Torsdag, 22 April, 04:56

NRK - 12 feb. 21 kl. 14:07

Tillater reiser til hytta og hotell

Alle bør redusere antall mennesker man har kontakt med i vinterferien, og møtes utendørs om man skal samles, sier helseminister Bent Høie. Helsedirektoratet og FHI anbefaler at de som reiser til kommuner med mindre strenge anbefalinger, følger rådene som gjelder i kommunen de kommer fra. Man får reise til hytta dersom man eier eller leier, og man kan ta inn på hotell. Utenlandsreiser frarådes fremdeles..
Les mer på NRK


Les mer om:
Bent Høie, FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tillater, reiser, til, hyttaog , hotell
NRK - 04 april 21 kl. 17:49

Hytta er overtent

Brannvesenet har kommet frem til hytta som brenner på Bjørkmyr i Trondheim. Hytta er overtent, ifølge operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt. Det er et stykke til bebyggelse, og dermed ingen fare for spredning til andre bygg..

NRK - 25 mars 21 kl. 14:31

Kongeparet reiser til hytta

Kongen og dronningen skal tilbringe påsken på sin hytte i Sikkilsdalen i Jotunheimen. Kronprinsfamilien skal til hytta i Uvdal. «Kongefamilien følger regjeringens og kommunenes smittevernregler og råd, også med hensyn til besøk», sier Slottet til NRK..

NRK - 25 mars 21 kl. 04:57

Fire statsrådar drar på hytta

Helseministeren, justisministeren, forsvarsministeren og næringsministeren tenker å reise på hytta i påsken, sjølv om regjeringa rår folk til å droppe ikkje-naudsynte reiser. Statsminister Erna Solberg har avlyst påsketuren til Bergen..

NRK - 29 mars 21 kl. 17:14

Oslo-folk reiser hjem for vaksine

Flere Oslo-folk som opprinnelig takket nei til å vaksineres i påska, reiser hjem igjen fra hytta for å få koronavaksine, skriver VG. Opptil 50 prosent har takket nei til å få vaksine i påska, sier Benedicte Varvik, nestleder ved vaksinesenteret i bydel Nordre Aker i Oslo, til avisa. Etter flere medieoppslag gjennom helgen har derimot mange snudd og likevel takket ja..

NRK - 21 jan. 21 kl. 15:34

Tillater alkoholservering

Alle de tidligere vestfoldkommunene bortsett fra Larvik tillater fra i morgen av salg av alkohol på steder som serverer mat. Formannskapet i Larvik er hasteinnkalt til et ekstraordinært møte i morgen for å avgjøre om også de skal følge etter..

NRK - 06 mars 21 kl. 22:38

Finland tillater omkjøring

Finske myndigheter tillater at biler kan kjøre i transitt mellom Kilpisjärvi og Kivilompolo fram til 8. mars, uten at reisende pådrar seg karantene. Dette gjelder i hovedsak arbeidsreisende, opplyser politiet i Finnmark.

NRK - 10 mars 21 kl. 15:10

Fløy helikopter til hytta i Sverige

Tre menn er siktet for brudd på covid-19-forskriften etter at de fløy helikopter til hytta i Sverige, skriver SA. Piloten er også siktet for brudd på tollforskriften og luftfartsloven, opplyser politiet. Tolletaten observerte helikopteret da det krysset grensa og varslet politiet.

NRK - 12 mars 21 kl. 13:08

Fraråder ikke reising til hytta

Det er ok å dra på hytta i påsken, sier helseminister Bent Høie på pressekonferansen fredag. Han oppfordrer folk til å gjøre handlingen hjemme..

NRK - 22 mars 21 kl. 19:02

Ikke mer enn fem på hytta

Formannskapet i Trysil har hastevedtatt et påbud om å ikke ha mer enn fem gjester hjemme eller på hytta i Trysil i perioden 23. mars til og med 7. april - og det må hele tiden kunne holdes minst en meters avstand til gjester fra andre husstander..

NRK - 27 mars 21 kl. 00:07

Seier nei til vaksine, drar på hytta

Fleire som nå får tilbod om koronavaksine, takkar nei og seier at dei heller vil dra på hytta i påsken. Camilla Stoltenberg i FHI seier at det kjem mange vaksinedosar i påskeveka, og oppfordrar folk til å seie ja når dei får tilbod om vaksine..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

141 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 141 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er ti under snittet de sju foregående dagene. 141 tilfeller er 38 færre enn på tirsdag, og seks færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 1 time siden

Gjengjeldte rakettangrep

Israels forsvar skjøt natt til torsdag raketter over grensen mot Syria etter at de selv var blitt beskutt sørøst i landet Det blir koblet til den pågående konflikten mellom Israel og Iran. Ingenting skal ha blitt ødelagt som følge av angrepet..

NRK - 1 time siden

Brann i bobil i Rauma

En brann i en bobil i Rauma natt til torsdag har spredt seg til et hus. Det er ikke meldt om noen personskader. men en person er sendt til legevakten for sjekk.

NRK - 1 time siden

Anmeldt for karantenebrudd i Bergen

To personer blir anmeldt for brudd på karantenereglene etter at de natt til torsdag forlot hvert sitt karantenehotell. Ifølge Vest politidistrikt skulle de to ta seg en fest. Nå blir det istedenfor en saftig bot å betale.

NRK - 1 time siden

Ønsker lettelser før helgen

Rakkestad og Ås er de to eneste kommunene i Viken som har kontroll på smittespredningen, men likevel er underlagt tiltaksnivå 5A. Nå ønsker de lettelser. Torsdag håper begge kommunene på at regjeringen letter på tiltakene i de to kommunene, skriver Dagbladet..

NRK - 2 timer siden

FHI: 60 prosent utenlandskfødte

Forrige uke var 60 prosent av nye koronapasienter med kjent fødeland, født utenfor Norge. Også i smittetallene er andelen personer født i utlandet høy. Den ferske ukesrapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at selv om antall innlagte går nedover, minker den mindre blant dem som er født i utlandet, skriver Aftenposten..

NRK - 2 timer siden

Bobilbrann spredte seg til bolighus

Ved Marstein i Rauma har en brann i en bobil spredt seg til et bolighus. Det skal ikke være mennesker i bobilen eller i huset. E 134 er stengt i forbindelse med slukking av brannen, skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Advarer mot falske koronavaksiner

Mexicos helsemyndigheter advarte onsdag om farene etter at falske doser av koronavaksinen fra Pfizer/ Biontech er blitt solgt og brukt i både Mexico og Polen. Mangelen på vaksine har ført til at mange blir fristet til å kjøpe vaksinene selv..

NRK - 2 timer siden

Luftvernsirener nær atomkraftverk

Israelsk militære opplyser at luftvernalarmen er utløst ved byen Dimiona hvor et av landets atomanlegg befinner seg. Det er ikke opplyst hva som er årsaken til alarmen, men det kan være at det er registrert mulig angrep i nærheten av anlegget..

NRK - 3 timer siden

 Pérez sier han er skuffet

Real Madrid-president Florentina Pérez sier at han er skuffet over reaksjonene som har kommet etter at superliga-prosjektet ble kjent. Han skal ha jobbet med prosjektet i tre år, fortalte han i et spansk radioprogram natt til torsdag..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt