P4 > Nyheter

Thursday, 04 June, 00:27

P4 - 08 Jul 19 kl. 11:34

Tidliger opprørsleder i Kongo dømt

En tidligere opprørsleder i Kongo er i Den internasjonale straffedomstolen i Haag dømt for til sammen 18 krigsforbrytelser tidlig på 2000-tallet.
Bosco Ntaganda er blant annet den første som - i straffedomstolen - er dømt for å ha brukt voldtekt som våpen i krig.
Ifølge tiltalen skal soldatene hans ha stått bak drap på opp mot 800 mennesker i landsbyer øst i Kongo 2002 og 2003..
Les mer på P4


Les mer om:
Kongo, Den, Haag, Ntaganda

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tidliger, opprørslederi , Kongo, dømt
P4 - 08 Jul 19 kl. 12:06

Tidligere opprørsleder i Kongo dømt

En tidligere opprørsleder i Kongo er i Den internasjonale straffedomstolen i Haag dømt for til sammen 18 krigsforbrytelser, og for forbrytelser mot menneskeheten, tidlig på 2000-tallet. Bosco Ntaganda er også den første i domstolen som er dømt for å ha brukt voldtekt som våpen i krig. 45-åringen selv hevder han er uskyldig..

NRK - 30 Dec 19 kl. 15:59

Minst 18 drept i angrep i Kongo

Minst 18 personer er drept av opprørere i et angrep i Beni øst i Kongo. Opprørsgruppen ADF sto bak angrepet, ifølge leder Donat Kibwana i Beni. Det østlige Kongo har i flere tiår vært herjet av ulike militante opprørsgrupper..

NRK - 19 May 20 kl. 17:50

Opprørsleder drept i Kashmir

En viktig opprørsleder ble tirsdag drept av indiske styrker i en skuddveksling i byen Srinagar i Kashmir, opplyser indiske myndigheter. Slike sammenstøt er relativt vanlig i Kashmir, men sjeldne i Srinagar, melder AFP..

Aftenposten - 08 Jul 19 kl. 12:20

Opprørsleder i Kongo dømt for forbrytelser mot menneskeheten

Bosco Ntaganda er dømt for 18 krigsforbrytelser, blant annet forbrytelser mot menneskeheten, av dommerne i Den internasjonale straffedomstolen..

NRK - 16 Nov 19 kl. 10:23

Flere døde under opprør i Kongo

I Kongo er nå 14 sivile drept som hevn for et militært angrep av opprørere i nabolandet Uganda. Det melder AFP. Det har i det siste vært uroligheter i området.

VG - 08 Jul 19 kl. 11:52

Opprørsleder i Kongo dømt for forbrytelser mot menneskeheten

Bosco Ntaganda er dømt for 18 krigsforbrytelser, blant annet forbrytelser mot menneskeheten, av dommerne i Den internasjonale straffedomstolen..

VG - 08 Jul 19 kl. 11:52

Opprørsleder i Kongo dømt for forbrytelser mot menneskeheten

Bosco Ntaganda er dømt for 18 krigsforbrytelser, blant annet forbrytelser mot menneskeheten, av dommerne i Den internasjonale straffedomstolen..

Aftenposten - 15 Dec 19 kl. 17:27

22 sivile drept av opprørere i Kongo

Islamistiske opprørere har drept minst 22 sivile i et angrep i det østre Kongo, opplyser lokale myndigheter..

NRK - 07 Nov 19 kl. 11:06

Opprørsleder fikk 30 års fengsel

Den tidligere kongolesiske opprørslederen og generalen Bosco «Terminator» Ntaganda er dømt til 30 år i fengsel for krigsforbrytelser av Den internasjonale straffedomstolen i Haag. Dommen er den strengeste som domstolen har avsagt..

NRK - 08 Dec 19 kl. 13:46

Opprørsleder nærmer seg Tripoli

Opprørslederen Khalifa Haftar er nærmere å ta over Libyas hovedstad Tripoli takket være militærhjelp fra Russland, ifølge FN-utsending. – Jeg er veldig bekymret, sier FNs spesialutsending til Libya, Ghassan Salame, til avisen Corriere della Sera..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Obama: - Nå kan vi endre USA til det bedre

Selv om dere nå er sinte, kan dere nå bruke makten til å forandre ting. Det sa Barack Obama i en tale i kveld norsk tid. Den tidligere presidenten talte i forbindelse med det voldsomme opprøret etter politidrapet på George Floyd.

P4 - 1 time siden

Politiet bruker sjelden våpen

Norsk politi bruker sjelden våpen. Det viser tall fra Politidirektoratet. I fjor hadde politiet i underkant av 10.

P4 - 2 timer siden

Brukte pepperspray mot demonstranter

Svensk politi har rykket ut for å få kontroll på et demonstrasjonstog i støtte til markeringene etter George Floyds dødsfall i USA. Politiet har brukt pepperspray mot flere demonstranter etter å ha fått flasker og stein kastet etter seg, melder Aftonbladet. Også i Athen er det voldsomme demonstrasjoner.

P4 - 2 timer siden

-Kan komme nye skred

Eksperter fra NVE har nå gjort ferdig dagens undersøkelser i skredområdet i Alta. Åtte bygninger ble tatt av ett stort og flere små jordskred i ettermiddag. Regionsjef for NVE i region nord Knut Aune Hoseth sier det kan komme flere skred, og at de derfor har sikret et stort området rundt skredet.

P4 - 2 timer siden

Hagens barn med anklager mot politiet i brev

I et hittil ukjent brev skrevet av et av barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen, får politiet sterk kritikk for flere forhold. I brevet som TV 2 har fått tilgang til, hevdes det blant annet at politiet har gitt seg ut for å være Tom Hagen og at de har kommunisert med motparten i strid med familiens ønsker. Politiet skal også ha avlyttet barnas telefoner mot deres vilje.

P4 - 3 timer siden

Forhandlingene om oljeskatt fortsetter torsdag

Partiene på Stortinget henter inn de parlamentariske lederne for å forsøke å finne en løsning i de vanskelige forhandlingene om oljeskatt. Partiene gikk fra hverandre i kveld uten å ha noen løsning på plass i saken. Planen er nå at de parlamentariske lederne skal møtes i morgen for å diskutere videre..

P4 - 3 timer siden

Bryter opp dermonstrasjon i Stockholm

Politiet i Stockholm måtte bryte opp en demonstrasjon til støtte for George Floyds død. Opp mot 1000 personer møtte opp, og det strider mot forbudet om å samles mer enn 50 personer på grunn av koronaviruset. Ifølge Aftonbladet skal flere ha trosset politiets oppfordringer om å bryte opp likevel, fordi de ville gjennomføre demonstrasjonen uansett..

P4 - 3 timer siden

Ap sikrer flertall for regjeringens iskant

Arbeiderpartiet går god for regjeringens forslag til ny grense for oljeaktivitet i nord. Det er klart etter et møte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe i kveld, melder NTB. Regjeringen foreslo tidligere i år å flytte den såkalte iskanten til der det i snitt er is 15 prosent av dagene i april.

P4 - 3 timer siden

Person knivstukket i Skien

En person er knivstukket ved Gimsøy i Skien. Politiet søker nå etter gjerningspersonen som skal ha kjørt fra stedet i en bil. Den skadene får behandling på legevakt..

P4 - 3 timer siden

Tysk fange mistenkt i Madeleine-saken

En 43 år gammel tysk mann er nå hovedmistenkt i forvinnengen til tre år gamle Madeleine McCann. Den tyske fangen skal ha vært i området med campingbil da den britiske jenta forsvant for 13 år siden, melder BBC. Årsaken til at mannen sitter i fengsel har ingenting med forsvinningen å gjøre..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt