P4 > Nyheter

Wednesday, 16 October, 02:21

P4 - 08 Jul 19 kl. 11:34

Tidliger opprørsleder i Kongo dømt

En tidligere opprørsleder i Kongo er i Den internasjonale straffedomstolen i Haag dømt for til sammen 18 krigsforbrytelser tidlig på 2000-tallet.
Bosco Ntaganda er blant annet den første som - i straffedomstolen - er dømt for å ha brukt voldtekt som våpen i krig.
Ifølge tiltalen skal soldatene hans ha stått bak drap på opp mot 800 mennesker i landsbyer øst i Kongo 2002 og 2003..
Les mer på P4


Les mer om:
Kongo, Den, Haag, Ntaganda

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tidliger, opprørslederi , Kongo, dømt
P4 - 08 Jul 19 kl. 12:06

Tidligere opprørsleder i Kongo dømt

En tidligere opprørsleder i Kongo er i Den internasjonale straffedomstolen i Haag dømt for til sammen 18 krigsforbrytelser, og for forbrytelser mot menneskeheten, tidlig på 2000-tallet. Bosco Ntaganda er også den første i domstolen som er dømt for å ha brukt voldtekt som våpen i krig. 45-åringen selv hevder han er uskyldig..

Aftenposten - 08 Jul 19 kl. 12:20

Opprørsleder i Kongo dømt for forbrytelser mot menneskeheten

Bosco Ntaganda er dømt for 18 krigsforbrytelser, blant annet forbrytelser mot menneskeheten, av dommerne i Den internasjonale straffedomstolen..

VG - 08 Jul 19 kl. 11:52

Opprørsleder i Kongo dømt for forbrytelser mot menneskeheten

Bosco Ntaganda er dømt for 18 krigsforbrytelser, blant annet forbrytelser mot menneskeheten, av dommerne i Den internasjonale straffedomstolen..

VG - 08 Jul 19 kl. 11:52

Opprørsleder i Kongo dømt for forbrytelser mot menneskeheten

Bosco Ntaganda er dømt for 18 krigsforbrytelser, blant annet forbrytelser mot menneskeheten, av dommerne i Den internasjonale straffedomstolen..

NRK - 07 Sep 19 kl. 21:36

Opprørsleder avviser FN-forslag

Den libyske opprørslederen Khalifa Haftar avviser FNs appell om å returnere til forhandlingsbordet. Han sier en militær løsning er det beste. Haftar har hatt kontrollen over østlige Libya siden Muammar Gaddafi ble drept under Natos angrep i 2011..

NRK - 28 Jul 19 kl. 13:59

Opprørsleder drept i Kashmir

Lederen for opprørsgruppen Jaish-e-Mohammed er blitt drept av indisk politi i Kashmir-regionen. Det opplyser politiet selv. India har tidligere anklaget gruppen for en rekke angrep, blant annet en bilbombe som drepte 40 indiske soldater i februar..

NRK - 04 Apr 19 kl. 19:22

Opprørsleder vil angripe Tripoli

Den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar beordrer sine styrker til å angripe Libyas hovedstad Tripoli. Haftar representerer Libyas andre regjering med tilholdssted i landets østlige del..

NRK - 12 Apr 19 kl. 20:37

Sør-Sudans ledere rekker ikke frist

Tidligere opprørsleder Riek Machar i Sør-Sudan tror det er umulig at landets ledere rekker å få på plass en regjering før fristen 12. mai. Det sier han i et intervju med nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 18 Mar 19 kl. 17:44

Minst 32 døde i togulykke i Kongo

Minst 32 mennesker døde og 91 ble skadd da et godstog med blindpassasjerer sporet av i Kasai-provinsen i Kongo søndag, melder myndighetene i landet. Det er den tredje ulykken på én måned i det sentrale Kongo..

NRK - 11 Aug 19 kl. 16:46

Over 1300 ebolavaksiner i Kongo

Verdens helseorganisasjon sier de har vaksinert over 1300 mennesker som kan ha kommet i kontakt med ebolaviruset i byen Goma i Kongo, skriver Reuters. Det siste året har minst 1800 mennesker i Kongo mistet livet etter å ha blitt smittet av viruset..

Fler nyheter fra P4

P4 - 4 timer siden

Trump bekrefter Tyrkiareise

Donald Trump bekrefter i kveld at USAs visepresident Mike Pence og utenriksminister Mike Pompeo drar til Tyrkia i morgen. Det melder nyhetsbyrået AFP. USA vil forsøke å få Tyrkia til å stanse kamphandlingene mot kurderne i Nord-Syria..

P4 - 4 timer siden

Voldtektssiktede framstilles for varetekt i morgen

De sju mennene som er siktet for grov voldtekt av en ung kvinne i Hønefoss, fremstilles trolig for varetektsfengsling i morgen. Det opplyser politiet til NRK. De siktede er østeuropeere, og politiet har nå fått tak i nok tolker til at de kan få avhørt alle sju..

P4 - 5 timer siden

Tiltalt for vold på hotell

En 23 år gammel mann er tiltalt for å ha angrepet en forsvarsløs mann inne på et hotellrom i Stavanger i februar i fjor. Mannen skal ha sparket fornærmede mot hodet mens han sov, eller var for beruset til å gjøre motstand, skriver Stavanger Aftenblad . 23-åringen skal gjentatte ganger også ha slått fornærmede med en flaske.

P4 - 7 timer siden

Flere vil ha Rotevatn

Stadig flere innad i Venstre går nå ut med ønske om å erstatte Trine Skei Grande med Sveinung Rotevantn som partileder. Unge Venstre var ført ut. Nå følge Venstrekvinnene etter, og også Liberale studenter- som er Venstres studentorganisasjon vil kaste Grande til fordel for Rotevatn, melder VG.

P4 - 7 timer siden

Leger Uten Grenser ut av Syria

Leger Uten Grenser evakuerer alle sine hjelpearbeidere ut av Nord-Syria, det melder de selv på Twitter i kveld. Der skriver de at det er med tungt hjerte de har tatt den vanskelige avgjørelsen om å suspendere aktivitetene og evakuere hjelpearbeiderne. – Det er den svært uforutsigbare og raskt skiftende situasjonen som har gjort det umulig for oss å levere helsetjenester og yte humanitær hjelp til mennesker i nød, skriver Leger Uten Grenser..

P4 - 6 timer siden

- Knapt EØS-flertall

Det ligger an til at et mindretall i redaksjonskomiteen på Fellesforbundets landsmøte vil melde Norge ut av EØS, mens et knapt flertall ønsker å utrede handlingsrommet innenfor avtalen. Det opplyser kilder til VG i kveld. Men de presiserer at utfallet av den endelige voteringen, som skal skje i morgen, fortsatt er helt åpent..

P4 - 5 timer siden

Kallmyr vil ha flyktning-telt

Justisminister Jøran Kallmyr vil hindre en ny flyktningstrøm til Norge ved å tilby telt istedet for hotell. Uttalelsen kommer få dager etter at Tyrkias president Erdogan truet med å åpne portene til Europa for 3,6 millioner syriske flyktninger. Kallmyr sier til NRK at i 2015 sendte flyktninger bilder til venner og sa at «her er det luksus, hit må dere komme».

P4 - 5 timer siden

Trekker seg fra forhandlinger

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har trukket seg fra forhandlingene med staten om nedskalering av melkeproduksjonen. De er ikke fornøyd med tilbudet staten har gitt, melder Nationen. Nedskaleringen av melkeproduksjonen skjer etter at Verdens handelsorganisasjon gikk inn for å fase ut all bruk av eksportstøtte av landbruksvarer.

P4 - 7 timer siden

Tyrkia ignorerer advarsler

Tyrkia ignorerer USAs sanksjoner, og advarsler fra flere andre land, og fortsetter kampene i Syria. En talsperson for den tyrkiske regjeringen sier ifølge nyhetsbyrået AFP nå i kveld at de vil fortsette sine militære operasjoner med eller uten støtte fra resten av verden. Ifølge AFP skal USAs utenriksminister Mike Pence dra til Tyrkia i løpet av det neste døgnet..

P4 - 8 timer siden

Toåring påkjørt

En to år gammel gutt er fraktet til Kalnes sykehus etter at han ble påkjørt av en bil i en garasje i Fredrikstad i ettermiddag. Skadeomfanget er ukjent, men gutten skal ha vært bevisst etter hendelsen. Bilføreren, som er en mann i 30-årene, skal ikke ha sett gutten før etter at han hadde parkert bilen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt