NRK > Nyheter

Friday, 06 December, 14:09

NRK - 03 Dec 19 kl. 07:39

Thunberg nærmar seg land

Klimaaktivist Greta Thunberg nærmar seg Lisboa, der ho vidare skal til Madrid for å delta på FNs klimakonferanse COP25. Det melder ho sjølv på Twitter. Ho har reist på katamaran frå USA..
Les mer på NRK


Les mer om:
Greta Thunberg, Lisboa, Madrid, FNs, COP25, Twitter, USA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Thunberg, nærmar, seg, land
Klartale - I førrgår: 14:43

Greta Thunberg har nådd land

Klima-aktivist Greta Thunberg har krysset Atlanterhavet med seilbåt. Nå er hun framme i Portugal..

NRK - 29 Oct 19 kl. 21:47

Thunberg langer ut mot Norge

Greta Thunberg langer ut mot både Norge og Sverige for dårlig klimapolitikk. Kritikken kommer i en oppdatering på Instagram, etter at det ble kjent at Nordisk råd tildeler Thunberg miljøprisen for 2019. Thunberg sier nei takk til prisen..

NRK - 14 Aug 19 kl. 17:38

Thunberg på vei mot New York

Miljøaktivisten Greta Thunberg har startet seilturen over Atlanterhavet mot klimatoppmøtet i New York 23. september, melder AP. Thunberg er om bord på konkurranseseilbåten Malizia II.

NRK - 21 Sep 19 kl. 22:44

Thunberg talte i FN

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg talte under FNs klimatoppmøte for unge i New York lørdag. – Vi unge er ustoppelige, sa Thunberg fra talerstolen, og henviste til alle som hadde deltatt i klimaprotester over store deler av verden fredag..

NRK - 02 Nov 19 kl. 11:15

Greta Thunberg ber om hjelp

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg ber om hjelp til å komme seg til klimatoppmøtet i Madrid. Thunberg skriver at hun har reist «halve jorda rundt, feil vei». Chile skulle holde møtet, men avlyste på grunn av protester mot regjeringen..

P4 - 03 Nov 19 kl. 14:40

Tilbyr Thunberg flybillett

Norwegian tilbyr nå klimaaktivist Greta Thunberg en flybillett til FNs årlige klimakonferanse i Madrid. Thunberg har selv gått ut og bedt om å få en klimavennlig reise til klimatoppmøtet, Nå skriver flyselskapet på Twitter at de er mer enn glade for å hjelpe henne å komme seg til Spania..

P4 - 29 Oct 19 kl. 22:17

Thunberg langer ut mot Sverige og Norge

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg langer ut mot Norge og Sveriges miljøpolitikk i et krast innlegg på Instagram i kveld. 16-åringen viser til en rapport der det går frem at Sverige forbruker som om vi bor på fire planeter, mens i Norge letes det rekordmye etter olje og gass. Et stort paradoks for to land som har signert Parisavtalen, sier Thunberg.

P4 - 13 Sep 19 kl. 21:47

Greta Thunberg demonstrerte utenfor Det hvite hus

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg demonstrerte utenfor Det hvite hus i dag. Demonstrasjonen er den første av en rekke demonstrasjoner som skal finne sted i løpet av de neste to ukene. Thunberg holdt selv en appell under demonstrasjonen til de rundt 1500 fremmøtte.

NRK - 10 Oct 19 kl. 09:51

Tviler på fredspris til Thunberg

Norske, unge klimaforkjempere håper svenske Greta Thunberg vinner Nobels fredspris, som deles ut fredag. Men Tone Jørstad, tidligere medlem av Nobelkomiteen, og Henrik Urdal, forskningsleder ved Prio, tviler sterkt på at Thunberg vinner..

NRK - 02 Oct 19 kl. 17:17

Putin kritiserer Gretha Thunberg

Russlands president Vladimir Putin kritiserer den unge, svenske aktivisten Greta Thunberg for hennes tale i FN i forrige uke. Putin sier det er viktig å høre på og støtte klimaengasjerte unge, men han mener Thunberg blir utnyttet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Død mann funnet ved Nidelva

En mann er funnet død ved Marienborg i Trondheim. Mannen ble funnet like ved Nidelva, skriver Adresseavisen. Det var en forbipasserende som fant den omkomne, opplyser politiet.

NRK - 15 minutter siden

Forbyr insektmiddel med nervegift

Fra og med neste år er det forbudt for EU-land å bruke klorpyrifos til å sprøyte frukt. Giften er funnet på frukt i Norge og på hver femte sitrusfrukt som ble undersøkt av det svenske mattilsynet..

NRK - 30 minutter siden

Død mann funnet ved Nidelva.

En mann er funnet død ved Marienborg i Trondheim. Mannen ble funnet like ved Nidelva, skriver Adresseavisen. Det var en forbipasserende som fant den omkomne, opplyser politiet.

NRK - 30 minutter siden

Verner 28 skogområder

28 viktige skogområder blir naturreservater etter at regjeringen bestemte vernevedtak i statsråd i dag. Regjeringen er dermed snart halvveis til målet om vern av 10 prosent av skogarealet i Norge, ifølge en pressemelding fra Klimadepartementet..

NRK - 45 minutter siden

Mindre trafikk i Oslo og Akershus

I november falt trafikken i bomringen i Oslo og Akershus med 2,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det viser tall som er sammenlignbare før og etter de nye bomstasjonene og takstene, som ble innført 1. juni, ifølge Fjellinjen..

NRK - 1 time siden

Angela Merkel i Auschwitz

Tysklands forbundskansler Angela Merkel besøker konsentrasjonsleiren Auschwitz for første gang. Hun er den tredje tyske statslederen som besøker leiren..

NRK - 1 time siden

Vy-navnet havner i retten

Selskapet Vy Communication har gått til sak mot Vy, tidligere NSB, for krenkelse av selskapets varemerke og krever erstatning på 14 millioner kroner. Tvistesaken er starter tirsdag 10. desember i Oslo tingrett og vil etter planen pågå i tre dager..

NRK - 1 time siden

Varsler ny storstreik i Frankrike

Det blir ny storstreik i Frankrike tirsdag 10. desember. Det varsler Frankrikes største fagforening for offentlig sektor, CGT, i dag.

NRK - 1 time siden

Får ikke tilbake statsborgerskapet

Mannen som ble terrordømt med mulla Krekar i Italia, fikk ikke medhold i klagen sin og får dermed ikke sitt norske statsborgerskap tilbake, skriver NTB. Saken ble avgjort i statsråd fredag, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H)..

NRK - 1 time siden

Ny sjefredaktør i Bergens Tidende

Frøy Gudbrandsen (41) blir ny sjefredaktør i Bergens Tidende. Hun har vært konstituert sjefredaktør i tre uker. Gudbrandsen har jobbet i Bergens Tidende siden 2012, og har jobbet som politisk redaktør de siste fire årene..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt