NRK > Nyheter

Tirsdag, 07 Juli, 16:33

NRK - 03 juni 20 kl. 16:13

Test av spyttprøver mot koronavirus

Et prøveprosjekt med spyttprøver skal startes tre steder i Oslo 15. juni. Helseminister Bent Høie sier spyttprøver viser seg som et godt alternativ til nese- og halsprøve. – Dersom prosjektet går bra vil dette bres ut til resten av landet, sier Høie..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Bent Høie, Høie

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Testav , spyttprøvermot , koronavirus
P4 - 15 mai 20 kl. 07:08

FHI vil sjekke spyttprøver for koronavirus

Folkehelseinstituttet vil nå sjekke spyttprøver for koronavirus i håp om å holde oversikt over situasjonen. Til NTB sier FHI at de vl sende en liten pakke til et tilfeldig utvalg som inneholder et rør man kan spytte i. Spyttprøven vil kunne vise om personen har viruset i kroppen, på samme måte som man gjør når det tas prøve med en pensel i nese og svelg..

Aftenposten - 15 mai 20 kl. 07:20

Folkehelseinstituttet vil sjekke spyttprøver for koronavirus

Folkehelseinstituttet vil sette i gang flere undersøkelser for å holde oversikt over koronaviruset. Testpersoner vil bli bedt om å sende inn spyttprøve..

P4 - 08 mai 20 kl. 21:55

Godkjenner selvtest

Myndighetene i USA har nå godtatt en koronavirus-test som amerikanerne kan gjøre hjemme ved å ta en spyttprøve. Det skriver The Guardian. Testen koster 150 dollar, eller rundt 1.

NRK - 25 mai 20 kl. 01:02

Voksne i Danmark kan bestille test

I Danmark trenger man ikke lengre henvisning fra lege for å få testet seg for koronavirus. Nå kan alle personer over 18 år bestille test for koronavirus, selv om de ikke har symptomer. Det bekrefter landets helsedepartement, skriver DR..

NRK - 03 april 20 kl. 04:41

Ny test kan gi svar innen to timer

Det japanske selskapet Fujifilm sier at en ny test for koronavirus kan gi svar innen to timer, melder Reuters. Testen er utviklet av et av Fujifilms datterselskaper. En annen test som bruker fem minutter på å gi svaret, er allerede godkjent i USA..

NRK - 15 mai 20 kl. 07:19

FHI vil sjekka spyttprøvar

Folkehelseinstituttet vil setta i gang fleire undersøkingar for å halda oversikt over koronaviruset. Blant anna vil testpersonar bli bedne om å senda inn spyttprøve, som vil kunna visa om ein har viruset, skriv NTB..

Aftenposten - 19 mars 20 kl. 07:52

Test! Test! Test! Og hva det betyr når koronaviruset truer | Pål Gulbrandsen​

Det er viktig å forstå at ingen test gir alltid riktig svar. Folk som tror de er friske, kan i realiteten være smittet..

VG - 06 april 20 kl. 10:39

Test, test, test!

Enda mer testing for coronaviruset blir viktig for å bremse epidemien. Økt kapasitet er mulig..

NRK - 04 mars 20 kl. 06:42

Rasjonerer testutstyr

Legevakta i Drammen har begynt å rasjonere test- og verneutstyr for å ha nok til folk som viser symptomer på koronavirus. Årsaken er at leverandørene begynner å gå tomme. I Drammen er det påvist to tilfeller av korona og 12 personer er i karantene..

NRK - 29 mars 20 kl. 06:23

30.000 har dødd av koronavirus

Over 30.000 mennesker har til nå mistet livet av koronavirus på verdensbasis. Søndag morgen var det registrert 30.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Julemarkedet i Bergen avlyst

Årets julemarked på Festplassen i Bergen er avlyst. Det sier Steinar Kristoffersen og Thomas Ottesen i Bergen Julemarked AS til BA. Julemarkedet som i fjor hadde en halv million mennesker resulterte i en omsetning på 32 millioner kroner..

NRK - 15 minutter siden

Kvinne påkjørt av traktor

En kvinne er påkjørt av en traktor ved Fylkesvei 6822 på Frosta i Trøndelag. Luftambulanse er på vei. Kvinnen glir inn og ut av bevissthet, opplyser politiet til NRK.

NRK - 15 minutter siden

Ber om å forlenge humanitær hjelp

Tyskland og Belgia har bedt FNs sikkerhetsråd om å stemme for å forlenge autorisasjonen til å krysse grensen til Syria med humanitær hjelp, melder AFP. Russland er ifølge nyhetsbyrået ventet å legge ned veto mot forslaget..

NRK - 30 minutter siden

Slo ned blomsterselger i rullestol

En 56 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til 6 måneders fengsel for å ha banket opp en utenlandsk blomsterselger i rullestol i Bergen i fjor sommer, skriver BA. Mannen er også dømt for å ha uttalt at han håpet at blomsterselgeren ble drept..

NRK - 45 minutter siden

Samfunnsstraff for politileder

En politileder ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til 30 timers samfunnsstraff for å ha kjørt i 124 km/t i en 70-sone. – Det var en dag på jobb med masse utfordringer, og jeg lengtet etter sofaen min, sa han i retten, ifølge Adresseavisen..

NRK - 1 time siden

Politiet kuttar stillingar

Regjeringa har finansiert 400 ekstraordinære politistillingar, likevel har politidistrikta sjølv kutta 98 politiårsverk under koronapandemien. Det skriv Fjordabladet. Politiet forklarar kutta med at det ikkje følgjer pengar med dei nye stillingane..

NRK - 1 time siden

Over 200.000 døde i Europa

Det er nå over 200.000 registrerte dødsfall knyttet til koronaviruset i Europa, ifølge en telling gjort av nyhetsbyrået AFP..

NRK - 1 time siden

Økt karaktersnitt på matteeksamen

Karaktersnittet for eksamen i matematikk for 10.-klassinger gikk opp fra 3,4 til 3,6, fra 2017 til 2019. Samtidig har det blitt enklere å unngå stryk.

NRK - 1 time siden

Flere henvendelser om Plumbo-uhell

Fra januar til mai mottok Giftinformasjonen 388 henvendelser om uhell med etsende avløpsåpnere. Det er en økning på 50 prosent. Giftinformasjonen ved Folkehelseinstituttet sier i en pressemelding at de ser på utviklingen med stor bekymring..

NRK - 1 time siden

Sju politifolk drept i Afghanistan

En selvmordsbombe og et annet angrep har kostet minst sju afghanske politifolk livet, opplyser tjenestemenn. En politisjef og tre livvakter ble drept da en selvmordsbomber i bil utløste sin sprengladning i provinsen Nangarhar tirsdag morgen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt