P4 > Nyheter

Thursday, 09 April, 07:59

P4 - 26 Feb 20 kl. 06:46

Teologer stiller miljøkrav til regjeringen

Mer enn 250 teologer stiller nå miljøkrav til regjeringen.
I et brev sendt til statsminister Erna Solberg, heter det fra de kirkelige at klimakrisen blir stadig mer kutt.
Teologene mener også det må satses mindre på olje og gass, og mer på fornybar energi.
Engasjementet skjer samtidig som Den norske kirke denne uken går ut med støtte klimastreikende ungdom..
Les mer på P4


Les mer om:
Erna Solberg, Den

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Teologer, stiller, miljøkrav, til, regjeringen
P4 - 26 Feb 20 kl. 06:46

Teologer med klimakrav til Solberg

Mer enn 250 teologer stiller nå miljøkrav til regjeringen. I et brev sendt til statsminister Erna Solberg, heter det fra de kirkelige at klimakrisen blir stadig mer akutt. Teologene mener også det må satses mindre på olje og gass, og mer på fornybar energi.

NRK - 20 Nov 19 kl. 14:30

Nye miljøkrav for verdensarvfjordar

Neste år blir det innført strengare miljøkrav til verdsarvfjordane, då kjem fleire cruiseskip til å segle forbi. Frå 2026 blir det krav um nullutslepp i verdsarvfjordane Geiranger, Nærøyfjorden og Flåm..

NRK - 15 Jan 20 kl. 17:26

Frp stiller krav til Solberg

– Me vil definere nokre veldeg tydelege krav til Høgre og statsminister Erna Solberg, sa partileiar Siv Jensen (Frp) på ein pressekonferanse onsdag ettermiddag, etter at dei hadde skjebnemøte om å vera i regjeringa..

NRK - 19 Mar 20 kl. 19:34

Stiller lånegaranti til flyselskap

Staten stiller lånegaranti på 6 milliarder til flyselskap med norsk driftstillatelse, men det stilles flere krav for å benytte seg av lånegarantiene..

VG - 08 Feb 20 kl. 07:48

Kinesere stiller myndighetene ansvarlig for varsler-dødsfall

Dødsfallet av den kinesiske corona-varsleren Li Wenliang har sparket i gang en bølge av internettprotester mot landets styresmakter. Mange stiller krav om at ytringsfriheten respekteres..

NRK - 06 Mar 20 kl. 08:34

Stiller krav om kvinnegarderober

Statsbygg krever egne kvinnegarderober i sine kontrakter, og håper resten av byggebransjen skal følge etter. – Å stille tydelige krav til egne garderober bedrer arbeidsforholdene for både kvinner og menn, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim..

NRK - 17 Jan 20 kl. 07:14

KrF-krav om Frp får oppfylt krav

KrFs nestleiar Ingelin Noresjø varslar nye omkampar og at dei også vil kunne ha krav dersom Frp får innfridd sine krav. Det skriv Dagsavisen. Frp si partileiing har jobba med ei liste med krav som skal overleverast til statsminister Erna Solberg..

NRK - 16 Feb 20 kl. 11:29

Mener miljø bør avgjøre innkjøp

EL og IT Forbundet mener kravet til miljøvekting i offentlige anskaffelser må heves fra 30 til 50 prosent. I tillegg vil LO-forbundet at det stilles krav til utslippsfrie anleggsplasser og nullutslippskjøretøy når det offentlige fornyer bilparken..

P4 - 19 Jan 20 kl. 16:39

Frp samlet for å ferdigstille krav

Partiledelsen i Fremskrittspartiet er nå samlet for å ferdigstille kravene som de skal levere statminister Erna Solberg. I morgen skal Siv Jensen og Erna Solberg møtes for å gå igjennom kravene. Frp er sterkt imot regjeringens beslutning om å hente den siktede IS-kvinnen til Norge, og stiller derfor krav for å bli værende i regjeringen..

P4 - 03 Jan 20 kl. 10:31

Skal gjøre OBOS-leiligheter grønnere

OBOS lanserer nå en støtteordning som skal gjøre gamle boliger mer miljøvennlige. De neste tre årene er det satt av 30 millioner til grønne og energieffektiviserende tiltak - og ordningen kan bli forlenget, opplyser boligbyggelaget. OBOS viser til at i 2050 vil hver femte bolig være over hundre år, som betyr at de ble reist lenge før noen form for miljøkrav ble stilt..

Fler nyheter fra P4

P4 - 8 timer siden

Over 14.000 døde i USA

Over 14.000 personer er nå døde som følge av koronaviruset i USA. Det viser ferske tall fra John Hopkins University, som kommer med sin daglige rapport.

P4 - 8 timer siden

Frykter unge skremmes vekk fra studier

Flerer frykter nå at koronakrisen vil skremme unge bort fra studier. 15. april er det søknadsfrist for høyere utdanning i Norge.

P4 - 9 timer siden

Våpenhvile i Jemen

Den saudiledede koalisjonen som kriger mot Houthi-bevegelsen i Jemen, sier de vil kunngjøre en våpenhvile ved midnatt, opplyser kilder til Reuters. I følge kildene skal våpenhvilen tre i kraft i morgen. Partene skal ha blitt enige om å legge ned våpnene for å unngå koronavirus i Jemen, som foreløpig ikke har noen registrerte smittetilfeller..

P4 - 9 timer siden

Anslår boligprisfall på åtte prosent

Arbeidsgiverforeningen NHO anslår at boligprisene kommer til å falle åtte prosent i år som følge av koronaviruset. Først i 2022 vil boligprisene begynne å hente seg inn igjen etter krisen, det kommer frem i en fersk analyse som viser hvordan krisen vil påvirke Norge i årene som kommer. I følge modellene vil boligprisene falle fire prosent neste år skriver Dagens Næringsliv.

P4 - 9 timer siden

Frankrike forlenger tiltakene

For andre gang forlenger Frankrike koronatiltakene i landet for å hindre smitten i å spre seg. Denne gangen er tiltakene forlenget på ubestemt tid. I tillegg strammer landet ytterligere til blant annet med krav om innreisetillatelse for alle som krysser grensen.

P4 - 9 timer siden

Opptur på børsene i USA

New York-børsene endte med oppgang på over 3 prosent i dag. Både optimisme om at koronapandemien snart kan ha nådd toppen og nyheten om at Bernie Sanders trekker seg fra Demokratenes nominasjonskamp bidro til oppgangen på børsene. Flere av investorene på Wall Street foretrekker Joe Biden fremfor Sanders..

P4 - 9 timer siden

Skyldig i drap på 39 migranter

Mannen som kjørte lastebilen, der 39 vietnamesiske migranter ble funnet døde i England i fjor, har erklært seg skyldig i uaktsomt drap. De døde ble funnet i en kjølekontainer, etter at lastebilen kom med en ferge fra Belgia. 25-åringen har tidligere erkjent straffskyld for ulovlig å smugle menneskene inn i landet..

P4 - 10 timer siden

Flere ønsker å adoptere dyr

Flere ønsker å adoptere dyr under koronakrisen. Siden Norge ble stengt ned har Dyrebeskyttelsen mottatt en dobling i søknader om å få adoptere dyr. Lokalavdelingene merker også oppgang i folk som ønsker å ha dyr i fosterhjem.

P4 - 10 timer siden

Hjernelege advarer mot stillesitting

En hjernelege advarer nå mot for mye stillesitting. Til NRK sier hjerneforsker Ole Petter Hjelle at fysisk aktivitet gjør hverdagen lettere i en vanskelig tid. Fysisk aktivitet er den beste enkeltmedisinen vi har mot lett til moderat depresjon sier hjerneforsker Ole Petter Hjelle til NRK.

P4 - 10 timer siden

Widerøe skal fly koronapasienter

Widerøe skal nå fly koronapasienter. Med et ombygget passasjerfly har Luftambulansen og Widerøe inn gått et samarbeid som skal styrke kapasiteten til rask transport over hele landet. Flyet skal være i drift om noen uker og skal ha base i Bodø.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt