NRK > Nyheter

Tirsdag, 26 Januar, 14:13

NRK - 21 okt. 20 kl. 15:10

TV-stasjon angrepet i Lagos

Hovedkontoret til den nigerianske TV-kanalen TVC ble onsdag angrepet med brannbomber i opptøyene i Lagos. Det er mye uro den nigerianske hovedstaden, etter at det tirsdag kom meldinger om at sikkerhetsstyrkene hadde åpnet ild mot demonstranter..
Les mer på NRK


Les mer om:
TV, TVC, Lagos

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: TV-stasjon, angrepeti , Lagos
NRK - 19 okt. 20 kl. 18:52

Flyplassen i Lagos er blokkert

Demonstranter blokkerer flyplassen ved Nigerias største by Lagos, melder AFP. Flere tusen mennesker har demonstrert mot politivold hver dag den siste tiden..

NRK - 20 okt. 20 kl. 21:40

Skudd mot demonstranter i Lagos

Det er avfyrt skudd mot demonstranter i Nigerias største by Lagos. Det får nyhetsbyrået AFP opplyst av øyenvitner. Det er ikke klart hvem som skjøt, men demonstrantene protesterer mot overgrep fra politiet, og trosset i kveld et portforbud i byen..

NRK - 21 okt. 20 kl. 16:35

Vil ha slutt på politivold i Lagos

FNs generalsekretær António Guterres krever at det nigerianske politiets brutale metoder må stanse etter at sikkerhetsstyrker skal ha åpnet ild mot demonstranter i Lagos. Vitner har fortalt at inntil tolv mennesker ble drept i skytingen, ifølge BBC..

NRK - 20 okt. 20 kl. 14:24

Portforbud i Nigerias største by

Lagos i Nigeria med 20 millioner innbyggere har innført portforbud i 24 timer. Fra klokka 16 i dag får bare nødvendige tjenester være ute. Byen har vært preget av demonstrasjoner mot spesialpolitiet, som guvernøren sier er overtatt av kriminelle..

NRK - 21 okt. 20 kl. 02:05

Demonstranter drept i Nigeria

Flere demonstranter ble ifølge Amnesty drept av sikkerhetsstyrker i Nigerias største by Lagos tirsdag. Drapene skal ha skjedd i Lekki-distriktet. Vitner forteller at det ble skutt mot en gruppe på over tusen demonstranter for å spre dem..

NRK - 21 okt. 20 kl. 19:30

Raab ber om at volden stoppes

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab ber om slutt på volden mot sivile i Nigeria. Sikkerhetsstyrker er beskyldt for å ha skutt og drept demonstranter i hovedstaden Lagos..

NRK - 22 okt. 20 kl. 09:16

AU fordømmer volden i Nigeria

Den afrikanske union fordømmer volden i Nigerias største by, Lagos, hvor mange mennesker har blitt drept, melder AFP. Moussa Faki Mahamat i AU ber partene prioritere dialog, avvise voldsbruk og respektere menneskerettighetene og rettsstaten..

NRK - 22 okt. 20 kl. 14:26

Uroen fortsetter i Nigeria

I Nigerias største by Lagos melder vitner om røyk som stiger opp fra et fengsel i området, ifølge Reuters. Skudd skal også ha blitt hørt i området. Byen har vært preget av uro de siste dagene demonstrasjoner mot politiet og skyting mot demonstranter..

NRK - 22 okt. 20 kl. 14:36

USA fordømmer voldsbruk i Nigeria

USA fordømmer det de kaller overdreven voldsbruk fra militæret i Nigeria etter at de skal ha skutt mot demonstranter, melder AFP. Flere land og internasjonale organisasjoner har også bedt om en slutt på volden mot sivile i byen Lagos de siste dagene..

NRK - 22 okt. 20 kl. 21:02

Nevnte ikke skyting under tale

Nigerias president Muhammadu Buhari nevnte ikke skyting mot demonstranter da han talte til folket torsdag og ba om at uroen i storbyen Lagos skulle stanse. Ifølge Amnesty skjøt militæret mot fredlige demonstranter tirsdag og drepte 12 mennesker..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

IMF tror på økt vekst i 2021

Det internasjonale pengefondet (IMF) anslår at verdensøkonomien vil vokse 5,5 prosent i år. Det er 0,3 prosentpoeng høyere enn fondets anslag i oktober. Samtidig advarer IMF mot økte forskjeller fordi gjenreisingen etter pandemien vil slå ulikt ut..

NRK - 10 minutter siden

242 nye koronadødsfall i Sverige

Det er registrert 242 nye koronadødsfall i Sverige over helgen, opplyser svenske helsemyndigheter. Totalt er 11.247 døde av covid-19 i landet under pandemien.

NRK - 15 minutter siden

18 nye koronasmittede i Bergen

Det siste døgnet er det registrert 18 nye koronasmittede i Bergen. 1809 personer testet seg i løpet av mandag. To av de smittede er importsmitte, mens 11 er nærkontakter av tidligere smittede..

NRK - 45 minutter siden

Solberg krever Navalnyj løslatt

Statsminister Erna Solberg deltok tirsdag på en digital demonstrasjon til støtte for den russiske demokratibevegelsen og Aleksej Navalnyj. Demonstrasjonen ble arrangert av Høyres svenske søsterparti Moderaterna. Navalnyj ble pågrepet forrige uke..

NRK - 1 time siden

Flere muterte virustilfeller påvist

Det er påvist fire nye tilfeller av mutert virus i Nordre Follo kommune tirsdag ettermiddag. Det viser prøver FHI har sekvensert tilbake fra 15. desember.

NRK - 1 time siden

Million koronadødsfall i Amerika

Antallet koronarelaterte dødsfall har nå passert én million i i de amerikanske kontinentene, skriver Røde Kors i en pressemelding. Det utgjør halvparten av alle korona-dødsfall i verden. USA står for nesten halvparten av dødsfallene på kontinentene..

NRK - 2 timer siden

Mutert virus i Arendal

Det har vært ett tilfelle av det muterte koronaviruset fra Storbritannia i Arendal, sier ordfører Robert Cornels Nordli til fvn.no. Den smittede ankom Norge fra Storbritannia for en tid tilbake, og skal ha vært i karantene da vedkommende ble testet..

NRK - 1 time siden

Vil ikke spekulere om vaksineeffekt

Steinar Madsen, fagdirektør i Legemiddelverket, sier følgende om ubekreftede opplysninger i tyske medier om at AztraZenecas vaksine gir dårlig beskyttelse for eldre over 65 år. – Dette var spekulasjoner som kom i mediene, ingen vet helt hvor det kommer fra. Vi vil ikke bidra til å spekulere ytterligere.

NRK - 1 time siden

Lavere kornproduksjon i 2020

Norske bønder produserte mindre korn i fjor. Kornavlingen i Norge gikk ned med 4,4 prosent fra 2019 til 2020. Den største nedgangen var i hvete, der det ble produsert 303.

NRK - 1 time siden

VG: Vaksineringen kan bli forsinket

Vaksineringen mot koronavirus kan bli opp mot to måneder forsinket, skriver VG. Etter at det ble klart at Norge får færre vaksiner fra AstraZeneca enn antatt, vil vi kunne havne én til to måneder lenger bak i vaksineringsskjemaet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt