NRK > Nyheter

Thursday, 19 July, 13:39

NRK - 11 Jul 18 kl. 20:03

Tørken kan få lange ringverknader

Tørt vêr, fôrkrise og nedslakting kan gi dårlege utsikter for meieriproduksjonen i framtida. – Folk sitt forbruk kan måtte endre seg betydeleg, seier dagleg leiar i Agri Analyse, Christian Anton Smedhaug..
Les mer på NRK


Les mer om:
Agri Analyse, Anton Smedhaug

Dele artikeln

1 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tørkenkan , , lange, ringverknader
Dagbladet - 03 Jul 18 kl. 16:40

Bønder fortviler over den verste sommertørken siden 1947

Ekstremtørken gir store tap for bøndene..

Klartale - 11 Jul 18 kl. 13:45

Slik skaper tørken trøbbel i Norge

Folk på ferie fryder seg over strålende vær og varme. Men tørken gir store utfordringer for mange..

NRK - 09 Jul 18 kl. 06:49

Krisemøter om tørken

Bondelaget og en rekke landbruksaktører arrangerer krisemøter i Buskerud, Vestfold og Telemark denne uka. Mange bønder sliter med å få nok mat til dyra fordi gressproduksjonen er ødelagt som følge av tørken hittil i sommer..

Dagbladet - 07 Jul 18 kl. 14:12

Forsker bekymret over insektbestanden i tørken, men spår vepseår

Varmen og tørken i Sør-Norge vil gå dramatisk utover mange insektbestander, ifølge forsker Frode Ødegaard, som er bekymret for situasjonen..

P4 - 16 Jun 18 kl. 08:49

Ekstremtørke kan gi rekordstor erstatning

Ekstremtørken i mai vil trolig gi rekordhøy erstatningsbeløp til bøndene. Ifølge NRK anslås det utbetalinger på 200 millioner kroner som følge av avlingssvikt. Det er fem ganger med enn det som er vanlig.

NRK - 19 timer siden

Vil møte Tine om tørken

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) møter gjerne Tine for å snakke om tørke og melkemangel. Han mener august er et bra tidspunkt. Meierigiganten frykter at tørken, som får stadig flere bønder til å slakte kyrne sine, skal føre til melkemangel..

Aftenposten - 12 Jul 18 kl. 13:48

Tørken gir behov for import av fôr. Det øker faren for sykdommer som salmonella.

Tørken skaper mangel på fôr, men Veterinærinstituttet advarer om at import øker faren for å spre smittsomme dyresykdommer til Norge. Noen av dem er farlige for mennesker..

VG - 11 Jul 18 kl. 09:54

Det vi lever av

Tørken bringer livets harde realiteter nærmere: Vi er avhengig av naturens luner for å kunne spise. Tørken henger over maten vår i år..

Aftenposten - 15 Jul 18 kl. 11:04

Biolog: – Om tørken fortsetter blir det katastrofalt for soppsesongen

Biolog Kolbjørn Mohn Jenssen mener soppsesongen står i fare om tørken fortsetter. – Morsomt for mykologene, men ikke for soppsankerne, sier Jenssen..

P4 - 05 Jul 18 kl. 05:45

Ber bønder vente med slakting

- Vent med å slakte dyrene. Det er den klare oppfordringen fra Tine til bøndene som nå sliter med den verste sommertørken siden 1947. Tørken fører til dårlige for- og kornavlinger for bøndene rundt om i landet, viser en undersøkelse ved flere gårdsbruk.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Søker etter mann i Mandal

Politiet har satt i gang søk etter en mann som forsvant fra Gjervoldstadveien ved Håland i morges. Politiet opplyser at mannen er 32 år, 190 cm og har lys grå hettegenser med sorte striper, mørk blå t-skjorte, sorte joggebuskser og blå joggesko.

NRK - 15 minutter siden

Slik pakker Monsen sekken

– Balansen i sekken er viktig, altså at den er pakket godt, sier Monsen. Han har pakket sovepose i bunnen, og det tyngste nederst og inn mot ryggen i midten av sekken. Det letteste pakkes på toppen..

NRK - 15 minutter siden

Flere studenter dra til Australia

Australia har overtatt Storbritannias posisjon som den nest største destinasjonen for internasjonale studenter, melder BBC. Det viser en undersøkelse gjennomført av University College London. USA troner øverst på listen ..

NRK - 45 minutter siden

Kritiserer Orbans Israel-besøk

Lederen for et av de største opposisjonspartiene i Israel mener at besøket fra Ungarns statsminister Viktor Orbán er «en skam», melder NTB. Han er svært kritisk til at statsminister Netanyahu ikke har fordømt antisemittiske uttalelser fra Orban..

NRK - 45 minutter siden

Politiansatt bøtelagt for snoking

Spesialenheten for politisaker har ilagt en kvinnelig ansatt i Sørvest politidistrikt 15.000 kroner i bot for å ha søkt og delt informasjon fra politiets registre. Kvinnen har brukt opplysningen i en privat uoverensstemmelse, ifølge Nettavisen..

NRK - 1 time siden

Brexit: Ingen avtale er usannsynlig

– Fremgangen i brexit-forhandlingenen indikerer at ingen avtale mellom Storbritannia og EU er usannsynlig, sier en talsperson for britenes statsminister Theresa May til Reuters..

NRK - 1 time siden

Hamilton forlenger med Mercedes

Den britiske Formel 1-føreren, Lewis Hamilton, har forlenget sin kontrakt med Mercedes. Avtalen varer frem til 2020 og skal være verdt 40 millioner pund i året, ifølge BBC. Han er verdensmester i Formel 1 fire ganger..

NRK - 1 time siden

EU truer med gjengjeldelse

EU har begynt å utarbeide en liste med mottiltak som skal iverksettes hvis USA gjør alvor av å innføre en «katastrofal» biltoll, ifølge EU-kommissær Cecilia Malmström. I mars innførte USA toll på import av henholdsvis aluminium og stål..

NRK - 1 time siden

Italia ber EU opprette kriseenhet

EU bør opprette en kriseenhet for å samordne inntaket av migranter og flyktninger i de ulike medlemslandene, mener Italias statsminister Giuseppe Conte. En talsperson for EU-kommisjonen sier at Contes forslag ikke vil fungere over tid..

NRK - 2 timer siden

UiB mest populært

Rettsvitenskap ved UiB var studiet som flest søkere hadde som førstevalg i år, viser tall fra Samordna opptak. Rettsvitenskap ved UiO og siviløkonomstudiet ved NHH havner på de neste plassene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt