NRK > Nyheter

Wednesday, 14 November, 16:27

NRK - 11 Jul 18 kl. 20:03

Tørken kan få lange ringverknader

Tørt vêr, fôrkrise og nedslakting kan gi dårlege utsikter for meieriproduksjonen i framtida. – Folk sitt forbruk kan måtte endre seg betydeleg, seier dagleg leiar i Agri Analyse, Christian Anton Smedhaug..
Les mer på NRK


Les mer om:
Agri Analyse, Anton Smedhaug

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tørkenkan , , lange, ringverknader
Dagbladet - 20 Jul 18 kl. 06:00

Slik vil tørken ramme kultur-Norge

Tørken stjeler showet..

Dagbladet - 03 Aug 18 kl. 13:36

Tørken har kostet 1,1 milliarder

Foreløpig beregning av avlingsskadene i sommer viser store tap som følge av tørken..

Dagbladet - 03 Jul 18 kl. 16:40

Bønder fortviler over den verste sommertørken siden 1947

Ekstremtørken gir store tap for bøndene..

Klartale - 11 Jul 18 kl. 13:45

Slik skaper tørken trøbbel i Norge

Folk på ferie fryder seg over strålende vær og varme. Men tørken gir store utfordringer for mange..

Dagbladet - 28 Jul 18 kl. 23:32

Frykter kjøttkrise og melkemangel etter tørken

Trygve Slagsvold Vedum raser mot regjeringens håndtering av tørken. Sp-lederen krever, på vegne av norske bønder, penger og en synlig statsminister..

Hegnar.no - 04 Aug 18 kl. 10:57

Tørken gir prisøkning på grønnsaker

Prisen på grønnsaker er i år mellom 10 og 15 prosent høyere enn i fjor. Tørken får mye av skylda..

NRK - 09 Jul 18 kl. 06:49

Krisemøter om tørken

Bondelaget og en rekke landbruksaktører arrangerer krisemøter i Buskerud, Vestfold og Telemark denne uka. Mange bønder sliter med å få nok mat til dyra fordi gressproduksjonen er ødelagt som følge av tørken hittil i sommer..

NRK - 23 Jul 18 kl. 09:19

Møte om tørke i landbruket

I dag møter Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag landbruksministeren for å diskutere tørken og fôrmangelen i landbruket. Den langvarige tørken har i sommer gitt stor avlingssvikt over store deler av landet..

Aftenposten - 09 Aug 18 kl. 10:12

Slik har ekstremtørken rammet Oslo

Tørken har hatt store konsekvensene for frodigheten i Oslo. Ekstremsommeren har gjort den «blågrønne byen» gul og grå. Se forskjellen her..

Dagbladet - 07 Jul 18 kl. 14:12

Forsker bekymret over insektbestanden i tørken, men spår vepseår

Varmen og tørken i Sør-Norge vil gå dramatisk utover mange insektbestander, ifølge forsker Frode Ødegaard, som er bekymret for situasjonen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Knivdrept 16-åring gravlagt

Den 16 år gamle jenta som ble stukket ned med kniv og drept på Vinstra i oktober, ble onsdag gravlagt. Oppmøtet i Sødorp kirke i Nord-Fron kommune var så stort at en tilstøtende bygning ble brukt for å huse alle som ville delta i begravelsen..

NRK - 15 minutter siden

Mener Russland bør ta hensyn

Forsvarsminister Frank Bakke Jensen mener Russland bør ta hensyn til at forstyrrelser på GPS-signalene er plagsomt - og har protestert på at Russland ikke respekterer den sivilie luftfarten i nord..

NRK - 15 minutter siden

«Kulturprofilen» fortsatt fengslet

Den voldtektsdømte kulturprofilen Jean-Claude Arnault blir sittende fengslet i påvente av dommen i ankesaken i Sverige. Han er dømt til to års fengsel for voldtekt av en kvinne, men både han og påtalemyndigheten anket. Dommen faller 3.

NRK - 30 minutter siden

– Innovasjon Norge fulgte reglene

Konsulentselskapet Deloitte konkluderer med at Innovasjon Norge ikke brøt egne rutiner da Ferd-arving Katharina Andresen ble ansatt uten at stillingen ble utlyst. Deloitte mener også at det statlige selskapets rutiner ikke bryter norske lover..

NRK - 1 time siden

Tidligere ordfører er død

Gunhild Kristin Støver er død, melder Avisa Nordland. Støver var ordfører fra 1976 til 1978, noe som gjorde hun til Bodøs første kvinnelige ordfører. Hun ble 93 år gammel..

NRK - 45 minutter siden

– Dette kunne gått mye verre

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier det gjorde sterkt inntrykk å høre historiene fra fregatt-ulykken. Onsdag møtte han besetningen på KNM «Helge Ingstad»..

NRK - 45 minutter siden

Dramatisk redningsaksjon av hval

Det pågår en dramatisk redningsaksjon av en knølhval-kalv, som svømmer utenfor Skjervøy i Troms. Kalven sleper et tauverk på 30–40 meter etter seg. Kalvens mor svømmer trolig ved siden av..

NRK - 45 minutter siden

Palestiner drept på Gazastripen

En palestinsk mann ble skutt og drept på Gazastripen onsdag, ifølge helsemyndighetene i enklaven. Ifølge en kilde fisket mannen nær grensegjerdet, mens den israelske hæren sier det ble åpnet ild mot «en mistenkt som nærmet seg sikkerhetsgjerdet»..

NRK - 1 time siden

Bilfører omkom i ulykke

En bilfører er bekreftet omkommet i en utforkjøring mellom Rena og Nordre Osen i Hedmark. Det skriver politiet i Innlandet på Twitter. Vegvesenets ulykkesanalysegruppe er på vei til stedet..

NRK - 1 time siden

Åpner etter å ha vært stengt ett år

I løpet av natten skal Fagernestunnelen i Narvik åpne for trafikk igjen, etter et drøyt år med omfattende sikkerhetsoppgradering. Det melder Statens vegvesen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt