NRK > Nyheter

Sunday, 17 February, 00:32

NRK - 11 Jul 18 kl. 20:03

Tørken kan få lange ringverknader

Tørt vêr, fôrkrise og nedslakting kan gi dårlege utsikter for meieriproduksjonen i framtida. – Folk sitt forbruk kan måtte endre seg betydeleg, seier dagleg leiar i Agri Analyse, Christian Anton Smedhaug..
Les mer på NRK


Les mer om:
Agri Analyse, Anton Smedhaug

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tørkenkan , , lange, ringverknader
Dagbladet - 20 Jul 18 kl. 06:00

Slik vil tørken ramme kultur-Norge

Tørken stjeler showet..

Dagbladet - 03 Aug 18 kl. 13:36

Tørken har kostet 1,1 milliarder

Foreløpig beregning av avlingsskadene i sommer viser store tap som følge av tørken..

Dagbladet - 03 Jul 18 kl. 16:40

Bønder fortviler over den verste sommertørken siden 1947

Ekstremtørken gir store tap for bøndene..

Klartale - 11 Jul 18 kl. 13:45

Slik skaper tørken trøbbel i Norge

Folk på ferie fryder seg over strålende vær og varme. Men tørken gir store utfordringer for mange..

Dagbladet - 28 Jul 18 kl. 23:32

Frykter kjøttkrise og melkemangel etter tørken

Trygve Slagsvold Vedum raser mot regjeringens håndtering av tørken. Sp-lederen krever, på vegne av norske bønder, penger og en synlig statsminister..

Hegnar.no - 04 Aug 18 kl. 10:57

Tørken gir prisøkning på grønnsaker

Prisen på grønnsaker er i år mellom 10 og 15 prosent høyere enn i fjor. Tørken får mye av skylda..

NRK - 23 Jul 18 kl. 09:19

Møte om tørke i landbruket

I dag møter Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag landbruksministeren for å diskutere tørken og fôrmangelen i landbruket. Den langvarige tørken har i sommer gitt stor avlingssvikt over store deler av landet..

NRK - 09 Jul 18 kl. 06:49

Krisemøter om tørken

Bondelaget og en rekke landbruksaktører arrangerer krisemøter i Buskerud, Vestfold og Telemark denne uka. Mange bønder sliter med å få nok mat til dyra fordi gressproduksjonen er ødelagt som følge av tørken hittil i sommer..

Aftenposten - 09 Aug 18 kl. 10:12

Slik har ekstremtørken rammet Oslo

Tørken har hatt store konsekvensene for frodigheten i Oslo. Ekstremsommeren har gjort den «blågrønne byen» gul og grå. Se forskjellen her..

Dagbladet - 07 Jul 18 kl. 14:12

Forsker bekymret over insektbestanden i tørken, men spår vepseår

Varmen og tørken i Sør-Norge vil gå dramatisk utover mange insektbestander, ifølge forsker Frode Ødegaard, som er bekymret for situasjonen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Britisk flyselskap konkurs

Det britiske flyselskapet British Midland Regional med ruter til Oslo og Stavanger er konkurs. Selskapet, kjent som flybmi, peikar på brexit som ei av årsakene. Dei er også ramma av høge drivstoffprisar og utsleppskostnadar..

NRK - 30 minutter siden

Dykkar sendt til sjukehuset

To menn som held på med sportsdykking i Fonnebostvatnet i Lindås i Nordhordland, blei dårlege då dei kom opp i dykkarbåten. Ein blei køyrd til legevakt, medan den andre vart frakta i ambulanse til Haukeland universitetssjukehus. Begge var medvitne..

NRK - 1 time siden

200.000 demonstrerte i Barcelona

Det var store demonstronar i Barcelonas gater i dag i protest mot den pågåande rettssaka mot tolv katalanske separatistleiarar. Totalt er ni av dei tiltalte skulda for opprør, etter det mislukka forsøket på å erklære regionen Catalonia uavhengig..

NRK - 1 time siden

Sølvbjørn til norsk film

Den norske filmen "Ut og stjæle hester" vann i kveld "Sølvbjørnen" for beste foto under den internasjonale filmfestivalen i Berlin. "Sølvbjørnen" er juryens fagpris og gjekk til filmens danske filmfotograf Rasmus Videbæk..

NRK - 2 timer siden

Sakna funnen omkommen etter ras

Den sakna etter raset i Orkdal er funnen omkommen, melder politiet..

NRK - 3 timer siden

Stang reagerer på kommuneordning

Fabian Stang reagerer på at en ordning han var med på å innføre i 2000, gjør at utviklingshemmede Vegard Kile kan miste omsorgsboligen sin. Ordningen øker leien med 5000 kroner. Om kommunen ikke snur, vil Stang betale mellomlegget, skriver Dagbladet..

NRK - 4 timer siden

Sala gravlagt etter flystyrt

Over 3000 mennesker møtte opp i fotballlspilleren Emiliano Salas begravelse i hjembygden hans i Argentina. Sala omkom da flyet som skulle frakte ham fra Nantes til sin nye hjemby og klubb Cardiff, styrtet 21.januar..

NRK - 4 timer siden

Pris til norsk film i Berlin

Den norske filmen "Ut og stjæle hester" vant filmprisen Sølvbjørnen i Berlin for beste foto lørdag kveld. Filmen er basert på en bok med samme navn av den norske forfatteren Per Petterson..

NRK - 5 timer siden

Minst 22 omkommet i oversvømmelse

Redningsmannskapene har hittil hentet opp 22 omkomne fra gullgruvene i Zimbabwe, som ble oversvømt tidligere denne uken. Åtte mennesker er hittil reddet ut i live. Samtidig er omkring 40 personer fortsatt savnet, melder Reuters..

NRK - 5 timer siden

Guadio ber folket protestere

Venezuelas selverklærte president Juan Guaido ber folket protestere slik at USA kan bringe humanitær hjelp inn i landet. President Nicolas Maduro har bedt Donald Trump holde seg unna situasjonen, og beskyldt USA for å stjele fra landet, skriver AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt