NRK > Nyheter

Saturday, 22 September, 03:15

NRK - 11 Jul 18 kl. 20:03

Tørken kan få lange ringverknader

Tørt vêr, fôrkrise og nedslakting kan gi dårlege utsikter for meieriproduksjonen i framtida. – Folk sitt forbruk kan måtte endre seg betydeleg, seier dagleg leiar i Agri Analyse, Christian Anton Smedhaug..
Les mer på NRK


Les mer om:
Agri Analyse, Anton Smedhaug

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Tørkenkan , , lange, ringverknader
Dagbladet - 20 Jul 18 kl. 06:00

Slik vil tørken ramme kultur-Norge

Tørken stjeler showet..

Dagbladet - 03 Aug 18 kl. 13:36

Tørken har kostet 1,1 milliarder

Foreløpig beregning av avlingsskadene i sommer viser store tap som følge av tørken..

Dagbladet - 03 Jul 18 kl. 16:40

Bønder fortviler over den verste sommertørken siden 1947

Ekstremtørken gir store tap for bøndene..

Klartale - 11 Jul 18 kl. 13:45

Slik skaper tørken trøbbel i Norge

Folk på ferie fryder seg over strålende vær og varme. Men tørken gir store utfordringer for mange..

Dagbladet - 28 Jul 18 kl. 23:32

Frykter kjøttkrise og melkemangel etter tørken

Trygve Slagsvold Vedum raser mot regjeringens håndtering av tørken. Sp-lederen krever, på vegne av norske bønder, penger og en synlig statsminister..

Hegnar.no - 04 Aug 18 kl. 10:57

Tørken gir prisøkning på grønnsaker

Prisen på grønnsaker er i år mellom 10 og 15 prosent høyere enn i fjor. Tørken får mye av skylda..

NRK - 09 Jul 18 kl. 06:49

Krisemøter om tørken

Bondelaget og en rekke landbruksaktører arrangerer krisemøter i Buskerud, Vestfold og Telemark denne uka. Mange bønder sliter med å få nok mat til dyra fordi gressproduksjonen er ødelagt som følge av tørken hittil i sommer..

NRK - 23 Jul 18 kl. 09:19

Møte om tørke i landbruket

I dag møter Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag landbruksministeren for å diskutere tørken og fôrmangelen i landbruket. Den langvarige tørken har i sommer gitt stor avlingssvikt over store deler av landet..

Aftenposten - 09 Aug 18 kl. 10:12

Slik har ekstremtørken rammet Oslo

Tørken har hatt store konsekvensene for frodigheten i Oslo. Ekstremsommeren har gjort den «blågrønne byen» gul og grå. Se forskjellen her..

Dagbladet - 07 Jul 18 kl. 14:12

Forsker bekymret over insektbestanden i tørken, men spår vepseår

Varmen og tørken i Sør-Norge vil gå dramatisk utover mange insektbestander, ifølge forsker Frode Ødegaard, som er bekymret for situasjonen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Krangla om musikkval og krasja

Usemje om kva slags musikk som skulle spelast på stereoen, skal ha vore årsak til at ein bil køyrde av vegen og inn i ein lyktestolpe i Rogaland fredag kveld. Passasjeren lente seg over fører for å få tak i mobilen for å byte musikken..

NRK - 1 time siden

USA ut mot Kinas uighur-behandling

USA bruker uvanlig harde ord i en skarp fordømmelse av Kinas behandling av de muslimske uigurene. Utenriksminister Mike Pompeo sier mange er i «såkalte omskoleringsleirer der de tvinges til politisk indoktrinering eller annen grusom mishandling»..

NRK - 1 time siden

Blir straumlause over helga

Rundt 19.400 husstandar var utan straum i Agder i 01-40-tida, men somme kan bli straumløse til over helga grunna sterk vind og omfattande skadar på straumnettet. Tryggleiken til montørane kjem i første rekke, melder Agder Energi..

NRK - 2 timer siden

Lettmotorsykkel køyrde i bil

Ein motorsyklist utan førarkort køyrde inn i bakenden på ein personbil på Puddefjordsbrua i Bergen i retning sentrum i 00.30-tida. Føraren av lettmotorsykkelen var medviten, men hadde smerter i bryst og arm, melder Vest politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

20 eks-agenter drapsdømt i Chile

20 tidligere agenter er dømt til fengsel for drap og bortføring av tolv personer, de fleste venstreorienterte aktivister, under Pinochet-diktaturet i Chile. To fikk 17 års fengsel, fem fikk15 år, mens resten fikk dommer på fra 100 dager til ti år..

NRK - 2 timer siden

Strømledninger blåst ned

Strømledninger er blåst ned i Starevegen i Haugesund i Rogaland. Kraftselskapet på vei og politiet sikrer inntil de er på stedet, melder Sør-Vest politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Bil krasja med lyktestolpe

Ein bil køyrde av vegen og inn i ei lyktestolpe i Førresfjorden kommune i Rogaland. Det blei store materielle skader. Det var to personar i bilen, men skadeomfanget er ukjent.

NRK - 2 timer siden

Ungdommer på tur med vegvals

Flere ungdommer kjørte rundt med vegvals i området Grilstad i Trøndelag rundt midtnatt. De satte den fra seg og forsvant fra stedet før politipatruljen ankommer. Politiet gjorde vegvalsen «ikke kjørbar» for å hindre mer kjøring i natt, skriver politiet i Trøndelag på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Nok en børsrekord i New York

Dow Jones-indeksen noterte seg for en ny rekord for annen dag på rad fredag, med 26.718 poeng. De andre to New York-indeksene endte derimot ned.

NRK - 3 timer siden

Mann funnen av politihunden Sidney

Den sakna er funnen og leiteaksjonen ved Preikestolen er avslutta. Politiet gir æra til polititihunden Sidney som snusa seg fram til ein svært våt og nedkjølt mann i området Husafjellet. Mannen blir no frakta ned frå fjellet for å få tilsyn av lege..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt