DEBATT

Sånn, da har jeg forsvart statslederen og moralfilosofen Donald J. Trump

Et forsvar for Donald Trump.

OND TAPER: Å kalle en barnemorder for «evil loser» - en ond taper - er kanskje noe av det mest fornuftige Trump noen gang har gjort.  Foto: REUTERS/Kevin Lamarque / NTB Scanpix
OND TAPER: Å kalle en barnemorder for «evil loser» - en ond taper - er kanskje noe av det mest fornuftige Trump noen gang har gjort.  Foto: REUTERS/Kevin Lamarque / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Da Trump sa at Obama var født i Kenya, ristet jeg like hardt på hodet som alle andre. Så sa Trump at han skulle forby muslimer adgang til USA. Dere sa det var hårreisende. Og jeg var enig. Da dere kalte «grab her by the pussy» for uakseptabelt var jeg også på deres lag. Jeg både himlet med øynene og ristet dramatisk på hodet da han sparket FBI-sjefen og inviterte russisk tv inn på kontoret. Denne uka kalte han en terrorist for «evil loser», og dere mener det ikke er en statsmann verdig. Men nå er jeg ikke med lenger.

Det er ikke mange politikere som har sagt like mye dumt som Donald J. Trump. Men selv en ødelagt Rolex-klokke har rett et par ganger i døgnet. Og når Trump for en gangs skyld sier noe fornuftig, synes jeg han skal få ros for det.

Å kalle en barnemorder for «evil loser» - en ond taper - er kanskje noe av det mest fornuftige Trump noen gang har gjort. På sett og vis løser Trump et problem som statsledere har stått overfor i en årrekke: hva skal man kalle disse jævla terroristene?

Feig eller ond?

Norske statsministere som Erna Solberg og Jens Stoltenberg har kalt dem feige. Dette synes å være en internasjonal konvensjon. Obama brukte gjerne det samme ordet etter terrorangrep. Feig. For meg har dette alltid skurret litt. Jeg hadde nemlig aldri turt å sprenge meg selv i lufta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.