P4 > Nyheter

Sunday, 26 January, 15:27

P4 - 13 Dec 19 kl. 20:14

Sykehjem sperret demente inne

Ansatte ved et sykehjem i Kristiansand skal ha sperret eldre mennesker med demens inne på et lite rom hvis de utagerte.
Fylkesmannen i Agder oppdaget lovbruddet under et tilsyn, melder NRK.
Rommet har ingen møbler og heller ingen ringesnor pasientene kunne bruke til å varsle de ansatte.
Sykehjemsledelsen legger seg flate etter kritikken fra Fylkesmannen og har sluttet å bruke rommet..
Les mer på P4


Les mer om:
Kristiansand, Agder, NRK, Fylkesmannen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sykehjem, sperret, dementeinne
P4 - 04 Nov 19 kl. 08:27

Vektere mot utagerende sykehjemsbeboere

Flere sykehjem i Trondheim leier inn vektere for å sikre de ansatte og andre pasienter mot demente, utagerende beboere. Det skriver Adresseavisen. Problemet har økt i takt med at vi får flere demente her til lands, og noen ganger oppstår det farlige situasjoner..

P4 - 06 Nov 19 kl. 16:24

Sykehjem leier inn vektere

Flere sykehjem i Trondheim har måttet leie inn vektere fordi utagerende demente beboere har truet ansatte og oppfører seg voldelig. Det skriver Adresseavisen. Valentinlyst helse-og velferdssenter opplyser at det har oppstått stadig flere utrygge situasjoner de siste årene.

NRK - 14 Dec 19 kl. 15:53

Reagerer på «celle» for demente

Det er uakseptabelt at det har blitt brukt en «celle» for å låse inn eldre demente ved Presteheia omsorgssenter i Kristiansand. Det mener ordfører Harald Furre. Han sier til NRK at praksisen må opphøre, og ber helse-og sosialdirektøren redegjøre..

NRK - 18 Dec 19 kl. 14:21

Evakuerer sykehjem i Bergen

Fyllingsdalen sykehjem evakueres etter melding om mulig lekkasje av en ukjent gass, melder Vest politidistrikt. De skriver at det er en sterk plastlukt i bygget..

P4 - 06 Sep 19 kl. 10:21

Blar opp milliard for sykehjem

Byrådet i Oslo blar opp en milliard kroner for å få fart på arbeidet med å bygge nye sykehjemsplasser. Frem mot 2023 skal hovedstaden få 13 nye sykehjem, med 1.500 plasser.

Aftenposten - 28 Nov 19 kl. 19:31

Sykehjemsvolden: 13.000 voldsepisoder på norske sykehjem i fjor. Aftenposten har fått innsyn i alle.

Ingen har visst hvor mye vold eldre på norske sykehjem utøver. Før nå..

NRK - 28 Nov 19 kl. 20:08

13.000 voldsepisoder på sykehjem

Aftenposten har gransket 128.000 avvik på norske sykehjem fra i fjor. 13.

Aftenposten - 12 Jan 20 kl. 13:20

Arbeiderpartiet: Grunnbemanning på sykehjem må styrkes

Jonas Gahr Støre mener Aftenpostens avsløringer om vold og overgrep på sykehjem er så alvorlig at han vil ha en forpliktende opptrappingsplan for eldre som sørger for nok ansatte..

Aftenposten - 26 Nov 19 kl. 12:24

Gir opp private sykehjem i Oslo

Det private selskapet Unicare Omsorg, som drifter fem kommunale sykehjem i Oslo, gir tapt for det rødgrønne byrådet..

NRK - 16 Dec 19 kl. 08:24

Sykehjem brøt loven 700 ganger

Sykehjem i Oslo har brutt arbeidsmiljøloven over 3000 ganger fra januar til august i år. 700 av disse var for å sikre forsvarlig bemanning, sier ledelsen til NRK. Ansatte har jobbet opp til 17.

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Listhaug: – Vi har sluppet ut av fengsel

Frp-nestleder Sylvi Listhaug sier hun føler at partiet har sluppet ut av fengsel etter at de gikk ut av regjering. Frp forlot regjeringen denne uken etter Norge hentet hjem den IS-siktede kvinnen fra Syria. Listhaug sier til TV2 at Frp har snekret masse grå kompromisser, som har skapt større og større frustrasjon, og at hun gleder seg til å markere det som virkelig er Frps politikk i opposisjon..

P4 - 1 time siden

Etterforsker mulig overfall

Politiet i Øst etterforsker et mulig overfall av en kvinne i Moss i går kveld. Ingen er foreløpig pågrepet i saken. Den fornærmede meldte fra om overfallet i dag tidlig og er nå avhørt.

P4 - 2 timer siden

UD fraråder reiser til Hubei

Utenriksdepartementet fraråder nå nordmenn å reise til Hubei-provinsen i Kina etter spredningen av coronaviruset. Utbruddet av viruset startet i storbyen Wuhan i provinsen. 54 personer er nå bekreftet døde og det er oppdaget nesten 2000 smittetilfeller.

P4 - 2 timer siden

Rekordmange utenlandske varemerkesøknader

Aldri har utenlandsk næringsliv vist større interesse for å søke om enerett til navn og logoer i Norge. Patentstyret mottok over 17.000 varemerkesøknader i fjor, bare litt over 4000 av dem fra norske søkere.

P4 - 3 timer siden

Braathen leder i Kitzbühel

19 år gamle Lucas Braathen leder sensasjonelt etter første omgang av slalåmrennet i Kitzbühel. Fra startnummer 34 passerte nordmannen målstreken med en ledelse på 33 hundredeler på sveitsiske Daniel Yule. Henrik Kristoffersen ligger på en sjuendeplass, 75 hundredeler bak lagkameraten..

P4 - 3 timer siden

Åpner for å fortsette som statsråd

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide åpner nå for å fortsette som statsråd også etter valget neste år. Det skriver Aftenposten. Hareide trakk seg som partileder for Krf før partiet gikk i regjering i 2018, fordi han ikke ville i regjering med Frp.

P4 - 4 timer siden

Reddet ut av brennende bil

En sovende mann ble reddet ut av en brennende bil i Soknedal i Trøndelag i dag. En person som oppdaget brannen fikk dratt den berusede mannen ut av bilen som stod parkert utenfor et bedehus. Mannen, som hadde fått i seg en del røyk, ble sendt til legevakt skriver Adresseavisen..

P4 - 4 timer siden

Rødt med stor medlemsøkning

Rødt har firedoblet medlemstallet siden den borgerlige regjeringen tok over i 2013. Partiet har dermed klart størst økning av nye medlemmer de siste seks årene, melder NTB. Rødt hadde 7295 flere medlemmer ved utgangen av fjoråret enn i 2013, noe som er en økning på hele 400 prosent.

P4 - 6 timer siden

Frykter stor spredning

Rundt 200 000 mennesker kan være smittet av coronaviruset innen ti dager. Det viser en ny studie av britiske Lancaster University, skriver nyhetsbyrået Reuters. Hver person som er smittet av viruset, kan igjen smitte til tre andre.

P4 - 6 timer siden

Levninger sendt til obduksjon

Levningene av den døde personen som ble funnet i strandkanten ved Landskrona i Sverige i går, er blitt sendt til obduksjon. Det opplyser svensk politi til VG. Levningnene ble funnet i området hvor en 43 år gammel kvinne fra Bergen har vært savnet siden julaften.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt