P4 > Nyheter

Onsdag, 23 September, 11:22

P4 - 13 des. 19 kl. 20:14

Sykehjem sperret demente inne

Ansatte ved et sykehjem i Kristiansand skal ha sperret eldre mennesker med demens inne på et lite rom hvis de utagerte.
Fylkesmannen i Agder oppdaget lovbruddet under et tilsyn, melder NRK.
Rommet har ingen møbler og heller ingen ringesnor pasientene kunne bruke til å varsle de ansatte.
Sykehjemsledelsen legger seg flate etter kritikken fra Fylkesmannen og har sluttet å bruke rommet..
Les mer på P4


Les mer om:
Kristiansand, Agder, NRK, Fylkesmannen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sykehjem, sperret, dementeinne
P4 - 03 april 20 kl. 09:39

-Ikke ta hjem demente under koronakrisen

Nasjonalforeningen for Folkehelsen fraråder pårørende om å ta med demente slektninger hjem fra sykehjem. Til Vårt Land sier Mina Gerhardsen at dette er syke mennesker som har behov for daglig oppfølging av kompetente mennesker, og at endring skaper stress for de demente. Det å ha dem hjemme vil verken være godt for de syke eller pårørende mener Nasjonalforeningen..

P4 - 10 april 20 kl. 21:05

Koronatilfeller i mer enn halvparten av sykehjem i Oslo

Det er påvist koronatilfeller i mer enn halvparten av sykehjemmene i Oslo. Det skriver Dagens Næringsliv. 23 sykehjem i Oslo.

P4 - 19 mai 20 kl. 07:54

Sender ikke eldre på sykehjem av frykt

Flere pårørende er engstelige for å sende sine eldre på sykehjem som har hatt koronadødsfall. En stor andel av de som har mistet livet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet på sykehjem. Nå opplever flere kommuner mindre etterspørsel etter kortidsopphold på sykehjem, melder NRK.

P4 - 04 nov. 19 kl. 08:27

Vektere mot utagerende sykehjemsbeboere

Flere sykehjem i Trondheim leier inn vektere for å sikre de ansatte og andre pasienter mot demente, utagerende beboere. Det skriver Adresseavisen. Problemet har økt i takt med at vi får flere demente her til lands, og noen ganger oppstår det farlige situasjoner..

NRK - 03 april 20 kl. 07:07

Fraråder å hente hjem demente

Nasjonalforeningen for folkehelsen fraråder pårørende om å ta med demente slektninger hjem fra sykehjem selv om det er besøksstopp, skriver Vårt Land. Generalsekretær Mina Gerhardsen sier de har behov for daglig oppfølging av kompetente mennesker..

P4 - 25 mars 20 kl. 19:27

Smitte på flere sykehjem

Det er nå påvist koronasmitte på 22 sykehjem i Oslo. Til sammen er 19 sykehjemsbeboere i Oslo smittet av koronaviruset, fordelt på ni ulike sykehjem, melder TV 2. Og bare den siste uken har antall sykehjem der ansatte eller beboere har fått påvist smitte, økt fra tre til 22.

P4 - 15 april 20 kl. 06:51

Over halvparten av dødsfallene på sykehjem

Over halvparten av koronadødsfallene i Norge har skjedd på sykehjem. 83 av de 136 koronasmittede i Norge som var meldt døde frem til i går, var beboere på sykehjem, og de fleste var veldig gamle og syke, viser en oversikt NTB har laget. Sju personer er døde på sykehjem i Kristiansand.

P4 - 26 april 20 kl. 19:12

Dødsfall ved 31 sykehjem

Det er så langt registrert 101 korona-dødsfall ved totalt 31 norske sykehjem. Dødsfallene har skjedd på sykehjem i 13 forskjellige kommuner, viser en oversikt NRK har laget. Forsker Siren Eriksen, ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse, sier til kanalen at hun hadde fryktet at antall berørte sykehjem skulle være høyere.

P4 - 05 mai 20 kl. 05:24

Ventet for lenge med å teste på sykehjem

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier det tok for lang tid før pasienter på sykehjem ble testet for koronaviruset. Dermed sier han seg enig med sykehjem i Drammen og Bergen som sier det tok for lang tid. Fire av ti koronadødsfall i Norge har skjedd på sykehjem i Oslo, Bergen, Kristiansand, Drammen og Bærum, skriver Atenposten.

P4 - 06 nov. 19 kl. 16:24

Sykehjem leier inn vektere

Flere sykehjem i Trondheim har måttet leie inn vektere fordi utagerende demente beboere har truet ansatte og oppfører seg voldelig. Det skriver Adresseavisen. Valentinlyst helse-og velferdssenter opplyser at det har oppstått stadig flere utrygge situasjoner de siste årene.

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

96 mister jobben i Strømstad

96 ansatte på Strømstad mister jobbene sine som følge av kraftig omsetningsfall. Det er ansatte i butikkene Maximat og Nordby Supermarket som rammes. Koronakrisen har rammet grensehandelen svært hardt.

P4 - 45 minutter siden

Sprayet «Judas» utenfor hus til Ap-politiker

Arbeiderparti-politiker i Ringsaker, Kjersti Lundgård, våknet i dag opp til at noen hadde sprayet ordet «Judas» utenfor hjemmet hennes. Politikeren har tatt til orde får legge ned flere skoler i kommunen, og setter budskapet i klar sammenheng med saken. Saken om skolenedleggelse har vekket sterke følelser nord i kommunen.

P4 - 1 time siden

Etterlyser ung mann etter overgrep

Politiet etterlyser en ung mann etter at en jente i barneskolealder ble utsatt for et overgrep på vei hjem fra Lye skule i Time i Rogaland i går ettermiddag. Politiet anslår mannen er mellom 15 og 20 år, og ber om tips i saken. I en pressemelding skriver politiet at det er gjennomført flere vitneavhør, og kriminaltekniske undersøkelser som vil fortsette utover dagen.

P4 - 1 time siden

Farevarsel for vindkast i Sør-Norge

Det kommer til å blåse kraftig i deler av Sør-Norge i morgen. Meteorologisk institutt har i dag sendt ut farevarsel på gult nivå. Oslo, Viken, Vestfold og Telemark og Agder kan vente seg vindkast opp mot 25 meter i sekundet i kystnære strøk, og 20 meter i indre strøk..

P4 - 2 timer siden

Keshvari ber om kortere straff

Bedrageridømte Mazyar Keshvari ber Høyesterett om å bli straffet som privatperson og ikke som stortingsrepresentant. Dersom han får medhold, kan det bety at dommen mot ham reduseres med flere måneder, skriver NTB. Den tidligere Fremskrittsparti-politikeren er fra dømt til sju måneders fengsel for å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget.

P4 - 3 timer siden

Vil åpne deler av Norge raskere enn andre

Helsedirektør Bjørn Guldvog vil åpne deler av Norge raskere for å unngå at ikke hele landet må vente på noen få regioner som har smitteutbrudd. I et intervju med VG sier Guldvog at belønningen til kommuner som bidrar til å få ned smitten er å gjenåpne lokalsamfunnet tidligere enn resten av landet. Blant annet ser Helsedirektoratet nå på muligheten til å ha flere kohorter på 200 tilskuere på fotballstadioner i områder med lav smitte..

P4 - 3 timer siden

Oljefondet har eierander i Fincen-banker

Oljefondet har eierandeler i en rekke av bankene som er omfattet i den såkalte Fincen-lekkasjen. Nylig ble det avslørt at flere amerikanske storbanker skal ha bistått svindlere, gangstere og oligarker med hvitvasking av penger. Fondet sier de i flere møter med bankene har tatt opp temaet om hvitvasking på grunn av produktene og tjenestene bankene har tilbudt.

P4 - 3 timer siden

55 nye smittede i Oslo

Smittetilfellene i Oslo øker kraftig. Det siste døgnet har 55 personer testet positivt for koronasmitte, mot 26 døgnet før. Oslo kommune vurderer nå å innføre påbud om å bruke munnbind i kollektivtrafikken der man ikke kan holde én meters avstand.

P4 - 3 timer siden

Forsinkelser og innstillinger på Østfoldbanen

Flere tog er både forsinket og innstilt på Østfoldbanen nå i morgentimene. Bane Nor melder om et tog som sperrer sporet ved Rosenholm sør i Oslo. Berørte linjer er L2, L21, L22 og R20.

P4 - 3 timer siden

Alle i karantene i Real Madrid

Hele spillerstallen i Real Madrid er satt i karantene etter meldingen om at Martin Ødegaard har testet positivt for koronasmitte. 21-åringen skal ha fått påvist smitte etter mot Real Sociedead, der nordmannen fikk sin debut for storklubben. TV2 melder at Ødegaard var den eneste som testet positivt etter oppgjøret.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt