P4 > Nyheter

Mandag, 13 Juli, 19:16

P4 - 12 nov. 19 kl. 15:42

Sykefraværet hos Nav er over snittet

Sykefraværet blant Nav-ansatte ligger over gjennomsnittet i Norge.
Sykefraværet var i fjor på sju prosent, mens snittet i Norge er på 6,3 prosent, melder ABC Nyheter.
En intern undersøkelse viser at det er utfordringer med stor arbeidsbelastning og rollekonflikt i etaten, som kan være noe av forklaringen..
Les mer på P4


Les mer om:
Nav, Norge, ABC Nyheter

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sykefraværet, hos, Naver , over, snittet
NRK - 05 des. 19 kl. 09:27

Uendret sykefravær i 2019

Sykefraværet i tredje kvartal var på 5,9 prosent, omtrent uendret gjennom hele 2019. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at sykefraværet har vært stabilt de siste årene. Det gjelder både egenmeldt og legemeldt sykefravær..

P4 - 11 mars 20 kl. 08:21

Liten økning i sykefraværet

Koronaviruset har ikke fått satt sitt preg på de nye sykefraværstallene. De gjelder nemlig siste kvartal i 2019. Sykefraværet var da på 6 prosent, en svak økning på 0,1 prosentpoeng fra kvartalet før, viser nye tall fra Nav..

NRK - 11 juni 20 kl. 22:25

Høyest sykefravær

Nordland har høyest sykefravær i landet. Fylkesdirektøren i Nav mener det er bekymringsfullt at fraværet er stabilt høyt over tid. Sykefraværet i Nordland lå på 7 prosent i første kvartal, mens Oslo, som har lavest, hadde 5,1 prosent..

NRK - 11 mars 20 kl. 08:23

Liten økning i sykefraværet i Norge

Sykefraværet i Norge i fjerde kvartal i 2019 var på seks prosent, en svak økning på 0,1 prosentpoeng sammenlignet med kvartalet før. Det viser sesong- og influensajusterte tall fra Nav. Det egenmeldte sykefraværet er uendret på 0,9 prosent..

P4 - 05 sep. 19 kl. 08:15

Økning i sykefravær blant kvinner og kommunalt ansatte

Sykefraværet i Norge økte i andre kvartal i år. Spesielt er det økt blant kvinner og kommunale ansatte. Totalt er sykefraværet på 4,9 prosent, noe som er en liten økning fra årets første tre måneder.

P4 - 05 des. 19 kl. 09:41

Stabilt sykefravær

Sykefraværet i Norge holder seg på et stabilt nivå. Etter sesong- og influensajusterte tall var fraværet i tredje kvartal på 5,9 prosent, og er omtrent uendret fra andre kvartal, viser nye tall fra SSB. Oslo og Rogaland har lavest sykefravær i landet, mens Nordland og Finnmark lå på topp..

P4 - 28 nov. 19 kl. 15:36

Større kjønnsforskjeller i sykefravær

Kjønnsforskjellene i sykefraværet fortsetter å øke. Kvinner har nå i snitt dobbelt så høyt syekfravær som menn. Kvinner er i snitt bortte fra jobb 16 dager i året, mens menn er borte 8, melder NTB.

P4 - 20 des. 19 kl. 17:43

Kvinner har klart størst sykefravær

Kvinner har 70 prosent høyere sykefravær enn menn. Det viser nye tall fra Nav. I 2018 var det totale sykefraværet på 7,4 prosent for kvinner og 4,4 prosent for menn..

P4 - 27 des. 19 kl. 21:07

Høyere sykefravær med kontorlandskap

Folk blir sykere av å jobbe i kontorlandskap. De som deler kontor har 18 prosent høyere sykefravær enn de som sitter på egne kontor, mens de som sitter i kontorlandskap har 12 prosent høyere sykefravær, viser forskning fra Statens arbeidsmiljøinstitutt. Instituttet opplyser til NRK at dette trolig skyldes virus og økt smitte, samtidig som forstyrrelser gjør det mer krevende og demotiverende å arbeide..

NRK - 11 juni 20 kl. 08:31

Stor økning i sykefraværet

Koronaepidemien har ført til en økning av sykefraværet. med 10,5 prosent i 1. kvartal sammenlignet med samme tid i fjor.

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Død person funnet i søket etter Rivera

Det er funnet en død person i søket etter skuespiller Naya Rivera i USA. 33-åringen, som er kjent for sin rolle i TV-serien Glee, forsvant sporløst etter en båttur med sin fire år gamle sønn forrige uke. Hun er antatt omkommet i det politiet har betegnet som en tragisk drukningsulykke.

P4 - 45 minutter siden

- Går i feil retning

Koronapandemien vil bare bli verre og verre, om land ikke gjør mer for å stoppe det. Det advarer WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus. Han sier nå at utviklingen går i gal retning i for mange land, og at det ikke blir noen normalsituasjon i overskuelig fremtid - om ikke hver leder, hver regjering og hver eneste person gjør sitt for å hindre smitte..

P4 - 45 minutter siden

Skadet etter fallskjermulykke

En mann i 30-årene er skadet etter en hard landing med fallskjerm ved Skien lufthavn i kveld. Ambulansepersonell er i kontakt med den skadde, men skadeomfanget er ikke kjent. Det er heller ikke årsaken til uhellet..

P4 - 1 time siden

Delstater saksøker Trump-administrasjonen

17 amerikanske delstater saksøker Trump-administrasjonen på grunn av en regel som kan gjøre at utenlandske studenter mister sitt visium. Det melder New York Times. Fra før var det kjent at California hadde varslet et søksmål, fordi denne regelen kan føre til at utenlandske studenter kan bli kastet ut av landet om det fortsatt bare vil være digital undervisning..

P4 - 1 time siden

Oslo Børs kraftig opp

Oslo Børs startet uken med kraftig oppgang. Hovedindeksen endte opp 2,42 prosent i dag. DNB var med på å bidra til det, med pluss 9,9 prosent i dag, etter sterkere kvartalstall enn ventet..

P4 - 1 time siden

Mange dropper storbyturer

Nordmenn velger små steder fremfor de største norske byene i sommer. Det er inntrykket NHO Reiseliv har. Direktør Kristin Krohn Devold sier til NRK at det er overraskende gode besøkstall i distrikene, mens en by Som Oslo har lavere tall.

P4 - 1 time siden

Gutt savnet i Sarpsborg

Politiet leter etter en ni år gammel gutt som har vært savnet i Sarpsborg siden klokken 12 i dag. Gutten skal ha lekt i hagen til foreldrene i et eneboligstrøk da han forsvant. Politiet leter med flere patruljer og ber om tips i saken..

P4 - 2 timer siden

Reagerer på kjøp av covid-19-medisiner

Den norske organisasjonen CEPI mener det er usolidarisk og kortsiktig av land å gå til innkjøp av store mengder medisiner og utstyr for å bekjempe covid-19. Nylig ble det kjent at amerikanske myndigheter har kjøpt opp nesten hele den globale produksjonen av Remdisivir-medisinen frem til september. CEPI frykter storinnkjøpene vil føre til økt konkurranse og høye priser, skriver VG..

P4 - 2 timer siden

Setter inn ekstra ferge på Helgeland

En ekstra ferge hentes nå inn for å ta unna køproblemene som har oppstått på Helgeland i Nordland den sist tid. Fergen skal i direkterute mellom Tjøtta og Forvik, opplyser Nordland fylkeskommune. Mange nordmenn har valgt å legge ferien sin til Nord-Norge denne sommeren, noe som har ført til sprengt kapasitet, lange køer og fergekaos..

P4 - 2 timer siden

Fjernet sløyfer mot rasisme

Flere fargerike sløyfer som nylig ble hengt opp ved Gammelbrua i Elverum for å markere motstand mot rasisme har blitt klippet bort. Politiet er blitt varslet om hendelsen, men det er foreløpig ukjent hvem som står bak, melder NRK. Flere i byen har den siste tid mobilisert mot rasisme etter at en norsk-somalisk familie nylig sto frem og fortalte om trusler, vold og trakassering gjennom flere år.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt