VG > Økonomi

Saturday, 06 June, 21:10

VG - 08 Nov 19 kl. 13:02

Svenske arkeologer har funnet to skipsvrak fra1600-tallet

Svenske marinarkeologer har funnet vrakene av to orlogsfartøyer som kan være søsterskip til det bevarte Vasa, en av Stockholms største attraksjoner..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Vasa, Stockholms

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Svenske, arkeologerhar , funnetto , skipsvrak, fra1600-tallet
NRK - 04 Nov 19 kl. 18:15

Tre gamle skipsvrak funnet i Hellas

Tre gamle skipsvrak fra oldtiden og middelalderen er funnet utenfor den greske øya Kasos i Egeerhavet, opplyser kulturdepartementet i Aten. En del av lasten i noen av skipene har holdt seg ganske godt. Man har funnet både keramikkvaser og servise..

P4 - 04 Nov 19 kl. 18:18

Har funnet gamle skipsvrak

Det er funnet tre skipsvrak fra oldtiden og middelalderen utenfor den greske øya Kasos, som ligger nordøst for Kreta. Det opplyser greske myndigheter. Deler av lasten skal ha holdt seg ganske godt, og det er funnet både keramikkvaser- og servise om bord..

VG - 04 Nov 19 kl. 21:58

Fant skipsvrak fra oldtiden ved gresk øy

Til sammen tre skipsvrak fra oldtiden og middelalderen funnet ved den greske øya Kasos..

NRK - 08 Nov 19 kl. 12:37

Funn av skipsvrak fra 1600-tallet

Svenske marinearkeologer har funnet vrakene av to orlogsfartøyer som kan være søsterskip til det bevarte Vasa, en av Stockholms største attraksjoner. Skipene er funnet i et område utenfor Vaxholm. De er datert til 1600-tallet..

NRK - 05 Sep 19 kl. 15:00

Har funnet kjølen på vikingskip

Arkeologer i Halden i Østfold har funnet kjølen på Gjellestadskipet. De to siste ukene har de undersøkt jordet der vikingskipet. Det er over 100 år siden forrige gang et vikingskip ble funnet på norsk jord..

P4 - I førrgår: 12:32

Nytt vikingfunn i Trøndelag

Et nytt sjeldent vikingfunn er oppdaget i Trøndelag. Arkeologer har funnet et såkalt dødehus fra vikingtida i området hvor det skal bygges nye E39 i Heim kommune. Slike hus har blitt sett på som et likhus der man oppbevarte døde.

VG - 05 Sep 19 kl. 15:16

Arkeologer har funnet kjølen på Gjellestadskipet i god stand

Kjølen på Gjellestadskipet er funnet i god stand. Vikingskipet ble funnet på Gjellestad i Halden i 2018..

P4 - 28 Aug 19 kl. 16:54

Vikingskip-funn bekreftet

Arkeologer bekrefter nå i ettermiddag at at de har funnet et vikingskip under bakken på Gjellestad i Halden kommune. Det er det første bekreftede funnet av et vikingskip på norsk jord siden 1903 da Osebergskipet ble funnet. Graden av fuktighet gjør at arkeologene fra Kulturhistorisk museum og Østfold fylkeskommune har tro på at resten av skipet kan ha blitt godt bevart.

NRK - 28 Aug 19 kl. 13:41

Fant massegrav med ofrede barn

I Peru har arkeologer funnet det som kan være historiens største masseofringen av barn. Det er funnet skjeletter fra minst 227 barn i alderen 5 til 14 år. De ble trolig ofret av tilhengere av Chimú-kulturen for over 500 år siden, skriver BBC..

VG - 22 Nov 19 kl. 06:40

Over 1000 år gammelt skip funnet i Møre og Romsdal

Arkeologer har funnet spor av skipet ved hjelp av georadar, og anslår at det er fra vikingtiden – eller enda lenger tilbake..

Fler nyheter fra VG

VG - 45 minutter siden

Haaland ute da Dortmund vant «norsk» duell

(Borussia Dortmund - Hertha Berlin 1–0) Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein (35) og Per Ciljan Skjelbred (32) slapp å møte Erling Braut Haaland (19) som Dortmund-spiss lørdag, men måtte kapitulere for lagkameratene hans..

VG - 2 timer siden

Bare prinsesse Madeleine glimrer med sitt fravær på nasjonaldagen

Mens hele den svenske kongefamilien feirer alternativ nasjonaldagsfeiring, må prinsesse Madeleine (37), ektemannen og barna holde seg borte..

VG - 2 timer siden

Forhandlingsekspert om TV 2-konflikten: – Uverdig

Mens Get-kunder fortsatt ikke får se TV 2 sine kanaler, kjekler partene i media. Forhandlingsekspert Sigurd Knudtzon mener det hele er uverdig..

VG - 3 timer siden

Bayern slo tilbake etter marerittstart – stø kurs mot seriegull

(Bayer Leverkusen-Bayern München 2–4) Med en knallsterk opphenting snudde serieleder Bayern München og leder nå med ti poeng, før Borussia Dortmunds kamp lørdag kveld..

VG - 4 timer siden

Petter Pilgaard fikk drømmejobben: – Stolt som en hane!

Petter Pilgaard (40) har fått sommerjobb og prøvetid i Hadeland Maskindrift AS. «Å surre rundt i dress» er han ferdig med..

VG - 4 timer siden

Idrettspresidenten: Tror tabuet rundt spiseforstyrrelser går ned om forbildene forteller sine historier

IDRETTENS HUS, ULLEVAAL (VG) Idrettspresident Berit Kjøll mener det er på tide at forbildene går foran og snakker om utfordringene ved spiseforstyrrelser i idretten, for å få vekk tabuet og hjelpe de yngre utøverne som er på vei opp..

VG - 7 timer siden

Bekymret før markering i Stavanger: 1400 demonstrerte

Lørdag er det en støttemarkering for «Black lives matter» i Stavanger. Over 4000 mennesker meldte sin interesse på Facebook og rundt 1400 møtte opp. Det er mer enn hva kommunen synes er forsvarlig..

VG - 8 timer siden

Video viser brutal pågripelse i USA

I Indianapolis har befolkningen lenge sett seg lei politiets bruk av makt. Mange har demonstrert etter drapet på George Floyd, men nå viser en video nye eksempler på politivold..

VG - 10 timer siden

Sex og død i Kristi navn. Bokanmeldelse: Jonas Bonnier: «Knutby»

Effektivt skrevet roman om Knutby-saken, men den tilfører lite nytt..

VG - 12 timer siden

Nora Mørk tilbake på landslaget: – Bedre enn på mange år

KRISTIANSAND (VG) Etter ti kneoperasjoner er en stolt Nora Mørk (29) skadefri og tilbake på landslaget igjen. Der håper hun å bli i mange år fremover..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt